7 Χρήσιμα Tips για την τηλεόραση στον τοίχο!

τηλεόραση στον τοίχο

Η τηλεόραση αποτελεί κύριο μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης πολλών σπιτιών. Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, προωθώντας στην αγορά νέα μοντέλα με ολοένα μεγαλύτερο μέγεθος και ανάλυση. Πριν λίγες δεκαετίες ήταν συνηθισμένο να υπάρχουν εκείνες οι μεγάλου όγκου τηλεοράσεις, ενδεχομένως και με κάποιο σεμεδάκι επάνω, που έπρεπε να τη βάλεις οπωσδήποτε πάνω σε ένα ανθεκτικό έπιπλο για να στηριχτεί. Πλέον, όμως, μπορείς να τοποθετήσεις την τηλεόραση στον τοίχο πολύ εύκολα, μιας και έχει μειωθεί σημαντικά το βάρος της.

Για να απολαύσεις ευχάριστα την ταινία, ή το πρόγραμμα που παρακολουθείς, θα πρέπει να προσέξεις ορισμένα πράγματα, ώστε και αισθητικά, αλλά και πρακτικά να αξιοποιήσεις την τηλεόρασή σου στο μέγιστο. Η εξοικονόμηση χώρου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης στον τοίχο. Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τραπεζάκι που είχες για να τοποθετήσεις άλλα πράγματα ή να μην αγοράσεις καθόλου. Έχεις περισσότερο χώρο για τα παιδιά και πλέον δε φοβάσαι μήπως τη ρίξουν κατά λάθος στο πέρασμά τους. Βέβαια, η τοποθέτησή της ενδείκνυται να γίνει από κάποιο ειδικό, σε περίπτωση που εσύ δεν είσαι ιδιαίτερα γνώστης από τέτοιου είδους μερεμέτια.

7 συμβουλές για να στερεώσεις την τηλεόραση στον τοίχο!

1. Σταθερή ή περιστρεφόμενη βάση

τηλεόραση στον τοίχο βάση

Το γεγονός ότι θέλεις να τοποθετήσεις την τηλεόραση σου στον τοίχο δε σημαίνει ότι δε θα μετακινείται, εάν αυτό πίστευες. Υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξεις μία επιτοίχια βάση είτε που να περιστρέφεται είτε να είναι σταθερή. Στην περιστρεφόμενη μπορείς να επιλέξεις οριζόντια κατεύθυνση, κάθετη ή και τις δύο. Με μία κινούμενη βάση σου δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθείς από διαφορετικά σημεία του σπιτιού και όχι μόνο από το απέναντι καθιστικό, ακριβώς όπως και με την επιτραπέζια βάση. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι δεν αντιστοιχούν όλες οι βάσεις του εμπορίου στις ειδικές οπές της τηλεόρασης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσέξεις πολύ πριν αγοράσεις και να γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά που αναγράφονται στη συσκευασία.

2. Το ύψος

Το ύψος τοποθέτησης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εικόνας. Το ιδανικό είναι να βρίσκεται το κέντρο της οθόνης της τηλεόρασης στο ύψος των ματιών ενός καθισμένου ατόμου. Αυτό γιατί, εκεί δεν κουράζει το θεατή. Είναι συχνό το φαινόμενο σε αρκετά σπίτια να εγκαθίσταται η τηλεόραση είτε πολύ χαμηλά είτε πολύ ψηλά χωρίς κάποια κλίση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μυϊκά προβλήματα και πόνοι στις περιοχές του αυχένα και της μέσης.

3. Τα καλώδια

τηλεόραση στον τοίχο καλώδια

Πρόκειται για ένα πιο πρακτικό κομμάτι. Πολλοί άνθρωποι ενοχλούνται από το να βλέπουν ακανόνιστα καλώδια δεξιά και αριστερά να πέφτουν από το πίσω μέρος της τηλεόρασης, ή από κάποιο παιχνίδι που είναι συνδεδεμένο. Είναι θέμα αισθητικής βρε παιδάκι μου, πώς να το κάνουμε; Υπάρχει λύση όμως! Ή καλύτερα, λύσεις. Για την τηλεόραση στον τοίχο η πρώτη λύση είναι να ενσωματώσει ένας ειδικός τα καλώδια μέσα στον τοίχο του σπιτιού σου. Τις υπόλοιπες κονσόλες μπορείς να τις κρύψεις εσύ σε ντουλάπια ή ράφια κάτω από την τηλεόραση για να μη σε ενοχλούν και να τις βγάζεις όποτε θες να τις χρησιμοποιήσεις. Η δεύτερη λύση είναι να αγοράσεις ειδικά κανάλια- καλύμματα καλωδίων που αποτελούν μια πιο ντελικάτη εναλλακτική που θα σου λύσει τα χέρια. Με τον τρόπο αυτό δε θα είναι μπερδεμένα, αλλά είναι όλα μαζεμένα στη θήκη τους.

4. Η αντοχή του τοίχου

Είναι κάτι στο οποίο επίσης πρέπει να δοθεί προσοχή. Φρόντισε ο τεχνίτης που θα εγκαταστήσει την τηλεόρασή σου να ελέγξει πριν την ανεκτικότητα του τοίχου στον οποίο θέλεις να την τοποθετήσεις. Μπορεί οι τηλεοράσεις να έχουν εξελιχθεί, μειώνοντας σημαντικά το βάρος τους, όμως τα υλικά ενός τοίχου δεν είναι πάντα ασφαλή. Καλύτερα, λοιπόν, να εξεταστεί πριν βρεθεί η ακριβή σου τηλεόραση κατευθείαν στο πάτωμα.

5. Ο φωτισμός

τηλεόραση στον τοίχο φωτισμός

Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα. Κανείς δε θέλει ένα παράθυρο που να αντανακλά κατευθείαν στην οθόνη δυσκολεύοντας σε να παρακολουθήσεις. Η τηλεόραση, λοιπόν, δε θα πρέπει να έχει παράθυρο ή μπαλκονόπορτα πίσω από αυτή ή απέναντί της. Η καλύτερη λύση είναι να υπάρχει στα αριστερά της. Στην περίπτωση, τώρα, που συνηθίζεις να βλέπεις τηλεόραση με κλειστά φώτα, τότε ίσως σε κούραζε λιγότερο να προσθέσεις ένα μικρό ουδέτερο φως ως κρυφό φωτισμό στην τηλεόραση στον τοίχο.

6. Η θέση

Η θέση της τηλεόρασης παίζει έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα για την απολαυστική και ξεκούραστη παρακολούθηση. Αρχικά ενδείκνυται η τοποθέτησή της στο κέντρο ενός τοίχου. Έπειτα καλό θα ήταν να προσέξεις την απόσταση του καθιστικού από τη συσκευή. Αυτό έχει να κάνει με τις ίντσες και την ανάλυση της τηλεόρασης. Όσο μεγαλύτερες είναι οι δύο προηγούμενες παράμετροι, τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι και η απόσταση ενδιάμεσα προκειμένου να μη κουράζονται τα μάτια του θεατή.

Διάβασε επίσης  "Πώς λειτουργεί η τηλεόραση"

7. Η διακόσμηση

τηλεόραση στον τοίχο διακόσμηση

Η τηλεόραση στον τοίχο χαριζει από μόνη της υψηλή αισθητική σε έναν χώρο. Γιατί να μην την εμπλουτίσεις όμως; Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για να εμπνευστείς και να διακοσμήσεις το δικό σου χώρο. Μπορείς να τοποθετήσεις κατασκευές από γυψοσανίδα, δημιουργώντας μία εσοχή ειδικά διαμορφωμένη για την τηλεόρασή σου. Άλλη μοντέρνα ιδέα είναι να επιλέξεις ένα έντονο χρώμα όπως το πετρόλ, για το φόντο της τηλεόρασής σου ή να κάνεις μία diy κατασκευή με παλέτες για να την τοποθετήσεις. Τέλος, εάν δεν είσαι ιδιαίτερος υποστηρικτής του μίνιμαλ στυλ και δε θέλεις να βλέπεις μία απλή τηλεόραση στο κέντρο ενός τοίχου, δοκίμασε να τοποθετήσεις πολλές κορνίζες γύρω από την τηλεόραση.

Αυτά ήταν τα πιο χρήσιμα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις για την τηλεόραση στον τοίχο. Εάν θέλεις να εγκαταστήσεις ή να επισκευάσεις την τηλεόρασή σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας γρήγορα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα