Γιατί όταν βρέχει στάζει το ταβάνι μου;

Το φθινόπωρο παραδοσιακά συνοδεύεται από τις καθιερωμένες βροχές. Όμως, φαντάζεσαι εκεί που χαλαρώνεις στον καναπέ σου και ακούς τη μελωδία της βροχής που πέφτει έξω από το παράθυρό σου, ξαφνικά, να βρέχει και μέσα στο σπίτι σου; Σκέτος εφιάλτης! Πριν πανικοβληθείς προσπάθησε να σκεφτείς μια πρόχειρη λύση για να περιορίσεις τη ζημιά. Σε δεύτερη φάση ανακάλυψε γιατί όταν βρέχει στάζει το ταβάνι σου. Εμείς θα σου παρουσιάσουμε μερικές πιθανές αιτίες για να σε βοηθήσουμε.

Ειδικά εάν έχεις παρατηρήσει παραπάνω από μία φορές να στάζει το ταβάνι σου όταν βρέχει, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς άμεσα σε κάποιον ειδικό. Αυτό ενδέχεται να σου δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων, όπως υγρασία, μούχλα ή ξεφλούδισμα στο χρώμα των τοίχων, πράγμα που κανείς δε θέλει. Επομένως, εντόπισε την αιτία του προβλήματος για να μπορείς να το επιδιορθώσεις.

6 πιθανές αιτίες που στάζει το ταβάνι σου όταν βρέχει! Τι φταίει;

1. Ο φεγγίτης

Ομολογουμένως είναι ωραίο να έχεις ένα σπίτι με σοφίτα. Στις σοφίτες συνηθίζεται να τοποθετούνται φεγγίτες. Ακόμα και αν αυτοί έχουν τοποθετηθεί σωστά, σε περιπτώσεις έντονης βροχής υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εισχωρήσει νερό στο σπίτι. Ενδεχομένως να υπάρχουν τρύπες μεταξύ οροφής και φεγγίτη. Απαιτείται, λοιπόν, μεγάλη προσοχή κατά την τοποθέτηση τέτοιου είδους παραθύρου, καθώς και να προβλέπονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

2. Η καμινάδα

όταν βρέχει στάζει το ταβάνι

Μήπως τρέχει νερό από την καμινάδα του τζακιού σου; Εδώ οι εκδοχές είναι πολλές. Είτε το νερό της βροχής μπαίνει απευθείας από την καμινάδα γιατί έχει χαλάσει το “καπέλο” της καμινάδας, είτε λόγω της κατασκευή της. Η κατασκευή της είναι τέτοια που συσσωρεύει το νερό από τη μία πλευρά της. Μια έντονη βροχόπτωση, λοιπόν, μπορεί να διαβρώσει είτε τα υλικά της καμινάδας είτε αυτά της σκεπής. Επίσης, τα δομικά υλικά της καμινάδας ενδέχεται να μην έχουν συγκολληθεί σωστά μεταξύ τους, καθώς και με την υπόλοιπη στέγη, με αποτέλεσμα όταν βρέχει να στάζει το ταβάνι. Φώναξε, λοιπόν, άμεσα έναν ειδικό για το τζάκι σου ώστε να το ελέγξει και να διορθώσει ό,τι χρειάζεται.

3. Η κεντρική υδραυλική εγκατάσταση

Μία από τις συχνότερες αιτίες αυτών των προβλημάτων είναι η υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού σου. Με την πάροδο του χρόνου οι σωλήνες χαλάνε και τρυπάνε. Το να βρεις την πηγή του κακού στους σωλήνες πολλές φορές είναι δύσκολο. Έχε στο νου σου ότι ένας σωλήνας μπορεί να έχει τρυπήσει για παράδειγμα στο μπάνιο, αλλά να μεταφέρεται μέσω των τοίχων και να απελευθερώνεται στο σαλόνι σου. Επομένως, χρειάζεσαι ειδικό για να ελέγξει από πού προέρχεται η ζημιά. Μην ξεχνάς ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει υγρασία στο σπίτι σου, πράγμα που δε θες.

4. Η εξωτερική υδρορροή

Η υδρορροή έχει ως στόχο να μεταφέρει το νερό της βροχής προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση να βρίσκονται εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια. Αυτά ίσως είναι φύλλα, κλαδιά, άλλα σκουπίδια ή ακόμα και κάποιο μικρό ζωάκι. Θα πρέπει να καθαρίζεις την υδρορροή συχνά πυκνά προκειμένου να πετυχαίνει το στόχο της. Μια βουλωμένη εξωτερική υδρορροή, λοιπόν, ίσως κατευθύνει τα νερά προς άλλη διαδρομή. Αυτή μπορεί να είναι μια διαδρομή που καταλήγει στο εσωτερικό του σπιτιού σου μέσω κάποια σχισμής, με αποτέλεσμα να στάζει το ταβάνι όταν βρέχει.

5. Τα σπασμένα κεραμίδια

όταν βρέχει στάζει το ταβάνι

Εάν το σπίτι σου έχει κεραμίδια στη στέγη, τότε αυτά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Ειδικά εάν είναι αρκετών χρόνων ίσως κάποια να έχουν σπάσει, να έχουν φύγει από τον αέρα ή να έχουν τρυπήσει από κάποιο ζώο. Ειδικά αν δεν έχεις κάνει μόνωση κεραμοσκεπής, μην απορείς γιατί όταν βρέχει στάζει το ταβάνι σου. Φρόντισε να ελέγχεις τακτικά την κατάσταση των κεραμιδιών για να αποφύγεις τα προβλήματα.

6. Η μη μονωμένη ταράτσα

Μήπως βρίσκεσαι στο ρετιρέ ή μήπως πάνω από το δικό σου σπίτι είναι το μπαλκόνι του από πάνω; Σε όποια περίπτωση κι αν ανήκεις δεν αποκλείεται να στάζει το ταβάνι σου όταν βρέχει αν δεν έχει μονωθεί η ταράτσα ή το μπαλκόνι αντίστοιχα. Ακόμα και όταν ο από πάνω πλένει το μπαλκόνι του, μπορεί να έχεις παρατηρήσει κάποια σημάδια ροής νερού αλλά να μην έδωσες σημασία. Όπως και να έχει, θα πρέπει να μονωθεί το δάπεδο, αλλά και να κλείσουν οι τρύπες που οδηγούν στο εσωτερικό του σπιτιού σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να καταλάβεις ποια είναι η αιτία που όταν βρέχει στάζει το ταβάνι σου. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι κάποιον υδραυλικό ή άλλον τεχνίτη για την αντιμετώπιση της βλάβης, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν να σε εξυπηρετήσουν άμεσα & οικονομικά με λίγα μόνο κλικ.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Λαύριο 23/11/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Ζ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Είδος στέγης:
Κεραμοσκεπή
Τετραγωνικά μέτρα:
50 τ.μ. - 100 τ.μ.
None
Αναρτήθηκε από Αθηνά Χ.
Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Κορυδαλλός 22/11/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Α.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Είδος στέγης:
Πολυκαρβονικά στέγαστρα
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Κόστος 450,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Πρώτα απ΄'ολα θα αναφερθώ στο γεγονός ότι ενώ ήρθε αρχικά και αρνήθηκε να αναλάβει την τοποθέτηση των πολυκαρβονικών φύλλων λέγοντας πως λόγω του σκελετού δεν μπορούσε να κάνει την τοποθέτηση και πως όπως και να τα έβαζε το στέγαστρο θα έβαζε νερά, στη συνέχεια ήρθε με το συνεργείο του λέγοντας πως θα μετρήσει και θα τα βάλει όπως εκείνος κρίνει. Η τοποθέτηση δεν έγινε σωστά και στην συνέχεια εφόσον του ζητήθηκε να έρθει και να διορθώσει την εγκατάσταση όπως εκείνος και ο βοηθός του διαπίστωσε (!) δεν εμφανίστηκε ποτέ και δεν έβγαινε στα τηλέφωνα. Για την εργασία του φυσικά πληρώθηκε προτού βρέξει (δικό μου λάθος) και αναγκάστηκα να φέρω ξανά συνεργείο για να διορθώσω όλες τις κακοτεχνίες του. Δεν έκανε ούτε τα μισά από αυτά που συμφωνήσαμε προκειμένου το στέγαστρο να είναι στεγανό. Απλά απαράδεκτος.

Για: Γιώργος Αδαμόπουλος / Σκεπές
5,0

Ο Γιώργος ειναι συνεπής στους χρόνους του,δούλεψε γρήγορα και αποτελεσματικά,η τιμή του ήταν πολύ καλή,μου διόρθωσε πολλά προβλήματα του σπιτιού μου,προβλήματα που δεν ηταν στην συμφωνία πχ μου εδεσε την καμινάδα,λίγο σύρμα ήταν,αλλά έπρεπε να να ανέβεις στα δέκα μέτρα.! Καλός μάστορας,φιλότιμος,τον προτείνω.

Για: Γιώργος Πέππας / Σκεπές
5,0

Από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ.Χρηστο κατάλαβα ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Σοβαρός ευγενής μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και σιγουριά.δεν έπεσα έξω.η προσωπική μου επαφή και η ολοκλήρωση της εργασίας του ήταν ακόμη καλύτερα.Η δουλειά μου έγινε με τον καλύτερο τρόπο με υπευθυνότητα και ταχύτητα.Η τυπικότητα κ η υπευθυνότητα του κ.χρηστου μου έκανε εντύπωση καθώς κ το αποτέλεσμα της δουλειάς του.μου έλυσε ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε χρόνια γρήγορα κ οικονομικά.τον συνιστώ ανεπιφύλακτα και εννοείται ότι θα ξανασυνεργαστεί μαζί του

Για: Χρήστος Beqiraj / Σκεπές
5,0

Απόλυτα αξιόπιστος, καλός επαγγελματίας και τυπικός στα ραντεβού του. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη.

Για: Ηλίας Νέτζα / Σκεπές
5,0

ΣΥΝΕΠΗΣ, ΕΥΓΕΝΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Για: Τρύφωνας Τόλα / Σκεπές
5,0

Εξαιρετικός στη δουλειά του. Συνεπής ,φιλότιμος και ευγενικός. Μου άρεσε που είχε την υπομονή να μου εξηγεί το οτιδήποτε εκανε.Τον εμπιστεύτηκα από την αρχή και όντως μου έκανε πολύ καλή δουλειά.

Για: Ηλίας Νέτζα / Σκεπές