Τοποθέτηση Τζακιού

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Τοποθέτηση Τζακιού

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Εξυπηρέτηση σε 3'

Μας περιγράφεις ΔΩΡΕΑΝ την εργασία σου

Την ίδια στιγμή σε συνδέουμε με αξιολογημένο και διαθέσιμο τεχνικό στην περιοχή σου

Μέσα σε λίγα λεπτά λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά! Περιλαμβάνεται εγγύηση επισκευής για όλη την Αττική

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2019

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση τζακιού!

Η τοποθέτηση τζακιού είναι μια εργασία που δυσκολεύει αρκετό κόσμο και ιδιαίτερα εκείνους που ψάχνουν τρόπους για εγκατάσταση τζακιού σε διαμέρισμα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από ότι νομίζεις.

Το τζάκι αποτελεί πρωταγωνιστικό στοιχείο σε όποιον χώρο και να βρίσκεται. Ο ρόλος του όμως πέρα από διακοσμητικός είναι και πολύ πιο πρακτικός.

Τα τζάκια, τόσο τα συμβατικά αλλά ιδιαίτερα τα ενεργειακά, μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εναλλακτική στη κεντρική θέρμανση του σπιτιού. Με το κόστος του πετρελαίου και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού να αυξάνονται, όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στη λύση του παραδοσιακού τζακιού.

Έτσι, ακόμα και σπίτια που δεν είχαν εξαρχής, στρέφονται πλέον στην τοποθέτηση τζακιού αντιμετωπίζοντας τα σαν μια επένδυση για το μέλλον. Για να έχεις ένα αποτελεσματικό τζάκι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο είναι σημαντικό να προσέξεις ορισμένα κρίσιμα σημεία κατά την εγκατάστασή του.

Σημείο τοποθέτησης τζακιού

Στην εγκατάσταση τζακιού, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το σημείο που θα επιλεγεί για την τοποθέτησή του. Το έδαφος και οι γύρω τοίχοι πρέπει να είναι από υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πάτωμα αντέχει το βάρος της κατασκευής.

Καμινάδα

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην τοποθέτηση τζακιού είναι η καμινάδα καθώς από αυτή εξαρτάται σε έναν μεγάλο βαθμό η ομαλή λειτουργία της κατασκευής. Οι προδιαγραφές που ακολουθούνται είναι πολύ αυστηρές και ανάλογες με το μέγεθος της εστίας του τζακιού. Ακόμη πολύ σημαντική είναι η καλή μόνωση του εξωτερικού μέρους της καμινάδας καθώς έτσι θα προστατέψεις την κατασκευή σου από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Επένδυση

Αφού έχεις τελειώσει με τα πιο τεχνικά κομμάτια της τοποθέτησης τζακιού, είναι η στιγμή που πρέπει να διαλέξεις επένδυση για το τζάκι σου. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που θα πρέπει να σε απασχολεί, πρέπει να σκεφτείς και πιο πρακτικά. Φρόντισε να κάνεις μια διαχρονική επιλογή, καθώς η τοποθέτηση επένδυσης τζακιού δεν είναι μια εργασία που γίνεται τακτικά. Ωστόσο, μη παραλείψεις να διαλέξεις ένα ανθεκτικό υλικό με μικρές ανάγκες συντήρησης και εύκολο καθαρισμό. Οι επιλογές που έχεις για επένδυση τζακιού είναι: σκυρόδεμα, γυψοσανίδα, διάφορα πετρώματα, μεταλλικά φύλλα, ξύλο, κεραμικά πλακάκια, γυαλί και καθρέφτης.

Τοποθέτηση τζακιού σε διαμέρισμα

Είναι γεγονός ότι η εγκατάσταση τζακιού σε διαμέρισμα είναι μια ειδική κατηγορία που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. Ιδιαίτερα αν το διαμέρισμα δεν σου ανήκει, αλλά το νοικιάζεις πρέπει πρωτίστως να συμφωνήσεις με τον ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια, δυσκολίες εμφανίζονται κατά την κατασκευή της καμινάδας, σε περίπτωση που το διαμέρισμα δε βρίσκεται στο τελευταίο όροφο. Ακόμα και τότε όμως υπάρχουν λύσεις.

Στο εμπόριο υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία τζακιών κατάλληλα για όλες τις ανάγκες και σε όλες τις τιμές. Έτσι μπορείς να βρεις τζάκια που χρειάζονται μόνο μια πολύ μικρή δίοδο ή που μια απλή πλευρική τρύπα είναι αρκετή και με την απαραίτητη επαγγελματική βοήθεια να πετύχεις ένα απόλυτα λειτουργικό αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το τζάκι είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο του σπιτιού. Ακόμα και αν επιλέξεις να τοποθετήσεις ένα έτοιμο τζάκι κασέτα, δεν μπορείς να διαλέξεις απλά αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα αισθητικά, αλλά αυτό που είναι καταλληλότερο για τον χώρο σου.

Γιατί να επιλέξεις επαγγελματία του Douleutaras.gr για τοποθέτηση τζακιού;
 

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν όχι μόνο την τοποθέτηση αλλά και την κατασκευή ενός λειτουργικού τζακιού. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στην τοποθέτηση και εγκατάσταση τζακιού μπορούν να σου εγγυηθούν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Καταχώρησε εύκολα την εργασία σου & πάρε προσφορά για το κόστος τοποθέτησης τζακιού από τον καταλληλότερο για σένα επαγγελματία.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία
Χρήστος Σ.
44 αξιολογήσεις

πολύ καλός.Άψογος επαγγελματίας.

Douleutaras.gr λογότυπο
Νίκος Κ.
38 αξιολογήσεις

Πολυ αξιόπιστος πολυ καλη εργασία και για ότι χρειαστήκαμε επανήλθε να δει τη δουλεια και τα προβλήματα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα

Douleutaras.gr λογότυπο
Στέλιος Κ.
32 αξιολογήσεις

Το τζάκι μετά την επισκευή της καμινάδας...έγινε καινούργιο.Ευχαριστω και πάλι.

Douleutaras.gr λογότυπο
Τάσος Θ.
32 αξιολογήσεις

Εξαιρετικός επαγγελματίας, συνεπέστατος... ευχαριστώ πολύ :)

φωτογραφία επαγγελματία
ΑΡΜΠΕΝ Ν.
30 αξιολογήσεις

Πολύ καλός επαγγελματίας και άνθρωπος! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

φωτογραφία επαγγελματία
Ευριπίδης Λ.
23 αξιολογήσεις

Με εξυπηρέτηησε απόλυτα με βάση την υπηρεσία που ζήτησα

Πόσο κοστίζει ένας τεχνικός τζακιών;

Μέσος όρος τιμής: €500

Το μέσο κόστος για έναν τεχνικό τζακιών είναι 500€. Το πιο πιθανό είναι να ξοδέψεις 50-2300€, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και τη κατάσταση του τοίχου.

Ανανεώθηκε: 27 Μαΐου 2019

Επόμενο βήμα: Ανακάλυψε το πραγματικό κόστος για την εργασία Τζακιού σου.

€50
Ελάχιστο
€500
Μέσο κόστος
€2300
Μέγιστο

Παράγοντες κόστους

Τα τζάκια αποτελούν ένα κομμάτι του σπιτιού το οποίο έχει πολλαπλό ρόλο. Ενώ τα πιο παλιά χρόνια ο κατά κόρον σκοπός του ήταν η θέρμανση και το μαγείρεμα, στις μέρες μας το να έχεις ένα ωραίο τζάκι αλλάζει το ύφος του σπιτιού σου και σίγουρα μπορεί να προσθέσει στην αγοραστική του αξία. 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τζακιών, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους και τώρα θα μάθεις κάποια από τα σημαντικά πράγματα σε σχέση με τα τζάκια και τις εργασίες τους τα οποία μπορεί να σε αφορούν. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι εφόσον μένεις σε πολυκατοικία και δεν έχεις καμινάδα, θα ήταν χρήσιμο να έχεις λάβει πρώτα την άδεια τον γειτόνων σου σε περίπτωση που χρειαστεί να περάσει η καμινάδα από τα μπαλκόνια τους. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί να τοποθετηθεί καπνοδόχος/καμινάδα με εξαίρεση παραδείγματος χάρη την περίπτωση
που θες από ένα μαντεμένιο ανοιχτό τζάκι να “πας” σε ένα ενεργειακό
το οποίο τυχαίνει να χρειάζεται καπνοδόχο ίδιας διαμέτρου.

 

Τοποθέτηση τζακιού

 

Τύπος Τζακιού

Ο τύπος τζακιού που θα διαλέξεις να εγκαταστήσεις επηρεάζει σημαντικά το συνολικό κόστος τοποθέτησης τόσο εξαιτίας της διαφορετικότητας των τιμών διαφορετικών εστιών, όσο και σε διαφορές που θα έχουν να κάνουν με την διαδικασία εγκατάστασης τους. Κάποια γενικά στοιχεία κόστους σε σχέση με τους τύπους τζακιών είναι τα εξής:

 • Προκατ Τζάκι με πυρότουβλα

 • Τυπικό κόστος Εστίας: 200-250€*
  Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 700-1700€*

 • Ενεργειακό τζάκι

 • Τυπικό κόστος Εστίας: 900-1300€*
  Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 2000-3000€*

 • Μαντεμένιο ανοιχτό Τζάκι

 • Τυπικό κόστος Εστίας: 400-700€*
  Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 1000-2000€*

 • Κασέτα

 • Τυπικό κόστος Εστίας: 700-1100€*
  Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 1300-2300€*

 • Σόμπα πέλλετ

 • Τυπικό κόστος Εστίας: 1500-2000€*
  Τυπικό συνολικό κόστος έργου: 2000-2500€*

Καμινάδα - Διαφορά ορόφων

Ένας βασικός παράγοντας καθορισμού του κόστους τοποθέτησης είναι πόσοι όροφοι μεσολαβούν μεταξύ του ορόφου που θα εγκατασταθεί το τζάκι και της ταράτσας. 

Ο λόγος για αυτό είναι ότι η καμινάδα/καπνοδόχος που θα χτιστεί θα είναι αρκετά μεγαλύτερη με μέσο κόστος υλικών ανά όροφο περίπου στα 130-200€* και εργατικών επίσης για όροφο περίπου 30€*.
Για παράδειγμα, αν μένεις στον 4ο όροφο 4όροφης πολυκατοικίας θα καλεστείς να πληρώσεις περίπου 160-230€*.

 

Εργασίες/επισκευές

 

Το τζάκι σου ενδέχεται να χρειαστεί διάφορες επιδιορθωτικές ή προληπτικές εργασίες στη διάρκεια ζωής του. Δεν χρειάζεται να σε πανικοβάλει αυτό όμως, καθώς οι περισσότερες εργασίες δεν θα έχουν απαγορευτικό κόστος. Ενδεικτικά σου αναφέρουμε τις εξής συνήθεις εργασίες:

 • Καθαρισμός καμινάδας

 • Τυπικό συνολικό κόστος: 30-50€*.

 • Άνοιγμα τρύπας σε τοίχο.

 • Τυπικό συνολικό κόστος: 30-40€*.

 • Αντικατάσταση κόκορα

 • Τυπικό συνολικό κόστος: 50-80€*.

 • Αντικατάσταση σπασμένων πυρότουβλων

 • Τυπικό συνολικό κόστος: 45-60€*.

 

Τύποι και πληροφορίες

 

- Τζάκι με Πυρότουβλα

Τα πυρότουβλα αποτελούν το πιο βασικό υλικό για την κατασκευή ενός τζακιού. Τα τζάκια από πυρότουβλα είναι ανοιχτού τύπου, δηλαδή δεν υπάρχει πόρτα μεταξύ της φωτιάς και του δωματιού. Επίσης περιέχουν κλαπέτο το οποίο προσαρμόζει την ροή του αέρα. Σημαντικό είναι να αναλογιστείς, ότι εφόσον το κλαπέτο δεν σφραγίζει πράγματι την τρύπα που υπάρχει, όλον τον υπόλοιπο καιρό θα έχεις μια έξτρα ροή αέρα, κάτι που για τους περισσότερους αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα. Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα του κλασσικού τζακιού είναι ότι ζεσταίνει με ακτινοβολία όπως ο ήλιος, σπαταλώντας έτσι πολλή ξυλεία, καθώς ο ζεστός αέρας δραπετεύει από την καμινάδα. Από την άλλη το κόστος των ξύλων αντισταθμίζεται από το φθηνό κόστος αγοράς και εγκατάστασης. Γενικά στις μέρες μας οι περισσότεροι επιλέγουν να μην χτίσουν τζάκι, αντιθέτως να αγοράσουν και να τοποθετήσουν κάποιο προκατασκευασμένο που θα τους βγει πιο φθηνά. Ενδεικτικά να γνωρίζεις ότι το συνολικό ποσό που θα καλεστείς να δώσεις για ένα μέσο προκατασκευασμένο τζάκι θα είναι περίπου το μισό σε σχέση με ένα χτιστό. Επίσης θα γλυτώσεις αρκετές μέρες, καθώς στις τυπικές περιπτώσεις η τοποθέτηση ενός προκατασκευασμένου τζακιού μαζί με κατασκευή καμινάδας παίρνει μία μέρα να ολοκληρωθεί, ενώ για ένα χτιστό 3 μέρες. 

Ενδεικτικά να έχεις στον νου σου, ότι συνολικά για ένα χτιστό τζάκι με πυρότουβλα (εστία + τοποθέτηση + καμινάδα) θα καλεστείς να δώσεις 1000-2000€*, ανάλογα με την απόσταση του τζακιού από την ταράτσα.

- Μαντεμένιο ανοιχτό τζάκι

Τα μαντεμένια τζάκια μπορεί να είναι ανοιχτού τύπου, συνεπώς σαν φιλοσοφία λειτουργίας και απόδοσης είναι αντίστοιχα με τα τζάκια από πυρότουβλα που προαναφέραμε. Το όνομα τους το λαμβάνουν από το μαντέμι που είναι τύπος σίδηρου. Κατά βάσιν είναι ήδη κατασκευασμένα, οπότε σε αντίθεση με τα κλασσικά χτιστά τζάκια, μέσα σε μία μέρα μπορεί να βγει όλη η δουλειά. Τα μαντεμένια τζάκια έχουν μία κυκλική οπή από την οποία απομακρύνονται οι καπνοί. Αυτή η οπή συνδέεται με ένα σωλήνα αντίστοιχο με αυτό των απορροφητήρων, αλλά αρκετά παχύτερο και φτιαγμένο με ανθεκτικότερα υλικά. Το καλό είναι ότι αν δεν υπάρχει κλασσική καμινάδα από τούβλα δεν χρειάζεται να κτιστεί και αποτελεί περιττό έξοδο, καθώς το υλικό των σωλήνων είναι ήδη πολύ ανθεκτικό και ανοξείδωτο. 

Στο τέλος του σωλήνα τοποθετείται όπως πάντα ο “κόκορας” προκειμένου ο αέρας να μην κάνει τον καπνό να επιστρέφει μέσα. Μία τυπική συνολική τιμή τοποθέτησης μαντεμένιου τζακιού (εστία + τοποθέτηση + καμινάδα) κυμαίνεται στα 1000-2000€*.

- Ενεργειακά Τζάκια

Τα ενεργειακά τζάκια πρόκειται για μαντεμένια τζάκια κλειστού τύπου, δηλαδή με πόρτα που κλείνει για την σωστή λειτουργία, και μοτέρ/βεντιλατέρ προκειμένου να επιστρέφουν στο δωμάτιο τον ζεστό αέρα που παρήγαγαν μέχρι τώρα. Εφόσον οι εστίες έχουν επιπλέον εξαρτήματα, προφανώς κοστίζουν παραπάνω, αλλά το κόστος εγκατάστασης είναι σχετικά αντίστοιχο με τα κλασσικά μαντεμένια. Όπως υποδεικνύει το όνομα τους διαθέτουν τεράστια θερμική απόδοση(κατά κύριο λόγο πάνω από 70%) καθώς δεν ζεσταίνουν μόνο μέσω ακτινοβολίας, αλλά και συναγωγής (δηλαδή ροής ζεστού αέρα). 

Γενικά, υπάρχουν εστίες οι οποίες από μόνες τους έχουν κόστος 700-5000€*, αλλά σε μία τυπική περίπτωση να έχεις στον νου σου ότι η συνολική τιμή που θα καλεστείς να πληρώσεις (εστία + τοποθέτηση + καμινάδα), προκειμένου να τοποθετήσεις ένα ενεργειακό τζάκι σπίτι σου κυμαίνεται στα 2000-3000€* ανάλογα με την απόσταση της καμινάδας από την ταράτσα.

- Κασέτα τζακιού

Οι κασέτες αποτελούν μία ειδική περίπτωση ενεργειακού τζακιού, άρα διαθέτουν κατά κύριο λόγο θερμική απόδοση πάνω από 70%. Χρησιμοποιούνται για μια διαδικασία που λέγεται Μετατροπή και όπως υποδηλώνει το όνομα, έχει να κάνει με την μετάβαση από ένα ανοιχτού τύπου τζάκι με πυρότουβλα, σε ένα κλειστού τύπου μαντεμένιο ενεργειακό. Η διαδικασία τοποθέτησης τους είναι σχετικά απλή, αλλά το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται εγκατάσταση καπνοδόχου που θα ακολουθεί την πορεία της ήδη υπάρχουσας καμινάδας. 

Το κόστος μιας μέσης κασέτας είναι κάτι παραπάνω από το μισό ενός ενεργειακού τζακιού, συνεπώς για μία τυπική εργασία θα πληρώσεις συνολικά (εστία + τοποθέτηση + καμινάδα) περίπου 1300-2300€* ανάλογα με την απόσταση της καμινάδας από την ταράτσα.

- Σόμπα πέλλετ

Οι σόμπες πέλλετ αποτελούν μία αρκετά ακριβή λύση. Πρόκειται για μία κλειστού τύπου συσκευή η οποία χρησιμοποιεί σαν καύσιμο τα πέλλετ, δηλαδή μικρά κυλινδρικά αντικείμενα κατασκευασμένα από υλικά όπως πριονίδια ή βιομάζα. Αποτελούν μία αρκετά οικολογική λύση και αρκετοί εφαρμόζουν την πρακτική να τοποθετούν σόμπα πέλλετ με την καμινάδα στο μπαλκόνι τους, κάτι που αφενός μεν δεν απαιτεί την άδεια της υπόλοιπης πολυκατοικίας, αφετέρου δε πολλοί το κατακρίνουν υποστηρίζοντας ότι βγαίνει πολύς καπνός.

Γενικά, μία τυπική σόμπα πέλλετ από μόνη της κοστίζει 2000-2500€ με Φ.Π.Α. άρα όπως φαντάζεσαι το συνολικό κόστος εγκατάστασης της (σόμπα + τοποθέτηση + καμινάδα) θα κυμαίνεται περίπου στα 2500-3500€*.

 

Διάφορες εργασίες/επισκευές

 

Κάποιος μπορεί να αντιληφθεί το τζάκι ως ένα σύστημα από διάφορα κομμάτια, όπως εστία, καμινάδα, κλαπέτο, μοτέρ κ.α., τα οποία συνεργάζονται αρμονικά για να προσφέρουν αποτέλεσμα. Υπό αυτό το πρίσμα είναι αντιληπτό ότι αν ένα κομμάτι δεν λειτουργεί καλά, τότε και η συνεργασία του με τα υπόλοιπα θα είναι ασταθής, άρα και το αποτέλεσμα μη επιθυμητό. Σε αυτή την ενότητα λοιπόν θα λάβεις χρήσιμες πληροφορίες για τις κοινές βλάβες και εργασίες που αφορούν τα εξαρτήματα.

- Καθαρισμός τζακιού/καμινάδας/καπνοδόχου

Ουσιαστικά οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται σε καθαρισμό τζακιού, ενώ επ’ ουσίας εννοούν καθαρισμό καμινάδας/καπνοδόχου. Γενικά πολλοί άνθρωποι ζητούν καθαρισμό καμινάδας, αλλά τι σκοπό εξυπηρετεί;
Εξ άλλου δεν την βλέπει κανείς, οπότε γιατί χρειάζεται να καθαρίσεις την καμινάδα σου; Ουσιαστικότερος λόγος από όλους είναι το γεγονός ότι η καύση ξύλου και πιο συγκεκριμένα ο καπνός που παράγεται, εναποθέτει μία χημική ένωση που λέγεται κρεόζωτο στην καπνοδόχο. Η οπτικά παρόμοια σε πίσσα ένωση αυτή είναι εύφλεκτη, συνεπώς εάν συσσωρευτεί σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος φωτιάς. Κάθε πότε όμως πρέπει να γίνει ο καθαρισμός προκειμένου να έχεις εγγυημένη ασφάλεια;
Γενικά, φαίνεται το κάθε έτος να είναι μια καλή συχνότητα για αυτή την εργασία.

Εναλλακτικά, ένα πολύ χονδρικό μέτρο είναι να καθαρίσεις μετά από κάψιμο περίπου 2 τόνων ξυλείας. Κάτι πιο συγκεκριμένο δεν μπορεί να ειπωθεί διότι η συχνότητα θα διαφέρει ανάλογα με πολλούς παράγοντες όπως την χρήση που γίνεται στο τζάκι, τόσο σε ότι αφορά κακές και καλές πρακτικές χρήσης του τζακιού όσο και πόσες φορές άναψε, τον τύπου ξύλου, τον τύπου τζακιού κ.α.. Θα ήταν λογικό όμως να κλείσεις ένα ραντεβού τον χρόνο για να δεις αν πράγματι χρειάζεται καθαρισμός, καθώς ακόμα και αν νιώθεις ότι έχεις υπολογίσει μέσω της εμπειρίας σου το κάθε πότε χρειάζεται, απρόσμενοι παράγοντες όπως πουλιά που έχουν κτίσει φωλιά μπορεί να αλλάξουν τις προσδοκίες σου. 

Γενικά, ο καθαρισμός καμινάδας κυμαίνεται κάπου στα 30-50€* εκτός αν υπάρχει ακραία διαφορά ύψους μεταξύ τζακιού και “κόκορα” ή πολλές στροφές.

- “Κάπνισμα” του τζακιου

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που παρουσιάζουν τα κτιστά τζάκια καθώς και γενικά όλα τα ανοιχτού τύπου τζάκια είναι το γεγονός ότι ο καπνός επιστρέφει πίσω στο σπίτι και δεν αφαιρείται σωστά από την καμινάδα όπως και θα έπρεπε. Αυτό το πρόβλημα είναι αρκετά σύνθετο καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στην εκδήλωση του.
Συνεπώς, τιμή επιδιόρθωσης του προβλήματος δεν μπορεί να προσδιοριστεί αν ο επαγγελματίας δεν δει το πρόβλημα με τα ίδια του τα μάτια.
Το σίγουρο είναι ότι κάποιες από τις πιο φθηνές λύσεις, οι οποίες προφανώς δεν ταιριάζουν πάντα, είναι το τρύπημα του πίσω τοίχου του τζακιού, σε περίπτωση που το τζάκι ακουμπά σε εξωτερικό τοίχο, τρύπημα γενικά σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού ώστε να δημιουργείται ρεύμα, επισκευή προβλημάτων του κλαπέτου/τάμπερ και λίγο ακριβότερες είναι
η επέκταση ύψους της καμινάδας και η εγκατάσταση καλύτερου “κόκορα”.
Οι φθηνές λύσεις έχουν κόστος μεροκάματου ενώ οι λίγο ακριβότερες έχουν κόστος μεροκάματου συν σχετικά φθηνών υλικών.

- Σπασμένα πυρότουβλα

Τα πυρότουβλα αποτελούν ένα πολύ φθηνό και σχετικά ανθεκτικό υλικό. Κανονικά δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να σπάσουν εκτός αν γίνεται λάθος χρήση του τζακιού. Για παράδειγμα, αν τα ξύλα δεν τοποθετούνται μαλακά πάνω στην εστία, αλλά αντιθέτως ρίπτονται ή αν καίγονται θάμνοι οι οποίοι αναπτύσσουν απότομα υψηλές θερμοκρασίες είναι λογικό να σπάσουν ή ραγίσουν τα πυρότουβλα. Παρ’όλα αυτά, αυτή η ζημιά δεν είναι λόγος να λυπάσαι και να απελπίζεσαι καθώς το κόστος επιδιόρθωσης της ανέρχεται σε κόστος μεροκάματου συν το κόστος των πολύ φθηνών υλικών. 

Ενδεικτικά ένα πυρότουβλο κοστίζει 1-2€*.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Καθαρισμός καμινάδας εύκολα και απλά σε 6 μόνο βήματα!

Κάνει κρύο, καιρός για δύο; Ναι, για σένα και το τζάκι σου. Περίμενες πώς και πώς να χειμωνιάσει για να ανάψεις το τζάκι σου και

Περισσότερα
Ανακάλυψε γιατί καπνίζει το τζάκι σου & βρες λύσεις!

Οι μυρωδιές από τα τζάκια έχουν αρχίσει ήδη να χτυπάνε την πόρτα μας μιας και αυτή την εβδομάδα νιώσαμε τα πρώτα κρύα του χειμώνα.

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι καλύτεροι επαγγελματίες για την κατηγορία Τοποθέτηση Τζακιού

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

ΣΠΥΡΟΣ Π. Τοποθέτηση Τζακιού - Αθήνα
112 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας ιδρύθηκε από έμπειρους και αδειούχους τεχνικούς με αντικείμενό την εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή τζακιών και καπνοδόχων για οικιακούς και εργασιακούς χώρους. Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία στον χώρο και εγγύηση της ποιότητας της δουλειάς μας αποτελούν οι πολλοί ικανοποιημένοι πελάτες μας. Χαρακτηριζόμαστε από συνέπεια, οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε διακρίνονται για την ποιότητά τους και την ασφάλεια που προσφέρουν. Είμαστε διαθέσιμοι καθημερινά να ανταποκριθούμε με τον εξοπλισμό εγγυημένης ποιότητας που διαθέτουμε, σε κάθε αίτημά σας και να σας παρέχουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές!
Γιάννης Μ. Τοποθέτηση Τζακιού - Αθήνα
21 αξιολογήσεις
Προσφέρω αποτελεσματικές λύσεις για την ανακατασκευή του τζακιού και της κανποδόχου σας και εγγύηση της ποιότητας της εργασίας μου αποτελούν οι πολλοί ικανοποιημένοι πελάτες μου. Έχω πολυετή πείρα στον κλάδο των οικοδομικών εργασιών. Διαθέτω εξειδικευμένους συνεργάτες, μαζί με τους οποίους θα αναλάβουμε να φέρουμε εις πέρας την εργασία σας και να σας προτείνουμε συμφέρουσες και εξειδικευμένες λύσεις. Χάρη στη χρήση των πιστοποιημένων υλικών και την υψηλή ποιότητα εργασιών, αναλαμβάνουμε να φέρουμε για εσάς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη σχέσεων μακροχρόνιας συνεργασίας με τους πελάτες μας και στεκόμαστε δίπλα τους και έπειτα από το πέρας των εργασιών να τους παρέχουμε άμεσες συμβουλές!
Γιάννης Β. Τοποθέτηση Τζακιού - Κορυδαλλός
95 αξιολογήσεις
Η επιχείρηση μας καθημερινά αναλαμβάνει τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού στον χώρο σας. Δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο για πολλά έτη, παρέχοντας πλήρες πακέτο τεχνικών εργασιών που περιέχει εκπόνηση μελέτης, εκτέλεσης και συντήρησης απλών και ενεργειακών τζακιών. Η σωστή, ομοιόμορφη και ασφαλής θέρμανση του χώρου σας, είναι ο στόχος μας και την εξασφαλίζουμε με εγγυημένο αποτέλεσμα στις πιο προσιτές τιμές. Είμαστε στην διάθεσή σας για άμεση και οικονομική εξυπηρέτηση!
Σταμάτης Κ. Τοποθέτηση Τζακιού - Αιγάλεω
30 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την εγκατάσταση του τζακιού ή της καμινάδας σας άμεσα και υπεύθυνα. Έχουμε μακρόχρονη εμπειρία σε κατασκευές καθώς και άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό, έτοιμο να εξυπηρετήσει κάθε σας ανάγκη και να σας προτείνει ολοκληρωμένες προτάσεις που θα ταιριάζουν τόσο στον χώρο σας όσο και στο προσωπικό σας γούστο. Μελετάμε προσεκτικά τον χώρο και προγραμματίζουμε τους χρόνους από πριν, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Προσφέρουμε την θερμότητα που χρειάζεται ο χώρος σας και εγγυόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στον πελάτη και έπειτα από το πέρας της εργασίας για οτιδήποτε χρειαστεί. Περιμένουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας!
Πάνος Σ. Τοποθέτηση Τζακιού - Καλλιθέα
27 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας αναλαμβάνει εργασίες εγκατάστασης ενεργειακών τζακιών με συνέπεια και επαγγελματισμό. Έχουμε πολυετή εμπειρία στον κλάδο των κατασκευών καθώς και αξιόπιστα συνεργεία, εξοπλισμένα με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα. Τα υλικά μας διαθέτουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην φθορά του χρόνου. Οι κύριοι παράγοντες που έχουν συντελέσει στην ραγδαία ανάπτυξη μας, είναι η γνώση και η αγάπη για την δουλειά μας. Εξυπηρετούμε άμεσα στην περιοχή της Καλλιθέας και θα χαρούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας. Βρισκόμαστε στην διάθεσή σας καθημερινά για άμεσα και οικονομικά αποτελέσματα!

Σχετικές υπηρεσίες

Ποιες είναι οι βασικές οδηγίες για τοποθέτηση κασέτας τζακιού;

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας, μάς έδωσαν κάποιες βασικές οδηγίες για την τοποθέτηση κασέτας τζακιού ώστε να γνωρίζεις τα σημεία προσοχής προτού προχωρήσεις στην έναρξη των εργασιών:

 • Η κασέτα τζακιού, απαιτεί εξωτερικό αέρα για την καύση όπως γίνεται και με όλα τα άλλα τζάκια. Εάν αυτό δεν γίνει τότε το τζάκι θα καπνίζει. Ακόμη, ο εσωτερικός αέρας του τζακιού που θα καίγεται θα είναι πολύ ανθυγιεινό.

 • Στην τοποθέτηση κασέτας τζακιού, είναι απαραίτητη η καμινάδα. Η καμινάδα που συνδέεται με την κασέτα, πρέπει να είναι λεία, ανοξείδωτη μονού ή διπλού τοιχώματος. Η μονού τοιχώματος, επιλέγεται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει ήδη καμινάδα ενώ η διπλού εφόσον χρειάζεται νέα καμινάδα.

 • Είναι βασικό στην τοποθέτηση κασέτας τζακιού, να μονώνεται το σημείο που συνδέεται η παλιά καμινάδα με την κασέτα αλλά και η μόνωση του ίδιου του παλιού τζακιού.

 

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει