Τοποθέτηση Τζακιού

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Τοποθέτηση Τζακιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση τζακιού!

Η τοποθέτηση τζακιού είναι μια εργασία που δυσκολεύει αρκετό κόσμο και ιδιαίτερα εκείνους που ψάχνουν τρόπους για εγκατάσταση τζακιού σε διαμέρισμα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο απλή από ότι νομίζεις.

Το τζάκι αποτελεί πρωταγωνιστικό στοιχείο σε όποιον χώρο και να βρίσκεται. Ο ρόλος του όμως πέρα από διακοσμητικός είναι και πολύ πιο πρακτικός.

Τα τζάκια, τόσο τα συμβατικά αλλά ιδιαίτερα τα ενεργειακά, μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εναλλακτική στη κεντρική θέρμανση του σπιτιού. Με το κόστος του πετρελαίου και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού να αυξάνονται, όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στη λύση του παραδοσιακού τζακιού.

Έτσι, ακόμα και σπίτια που δεν είχαν εξαρχής, στρέφονται πλέον στην τοποθέτηση τζακιού αντιμετωπίζοντας τα σαν μια επένδυση για το μέλλον. Για να έχεις ένα αποτελεσματικό τζάκι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο είναι σημαντικό να προσέξεις ορισμένα κρίσιμα σημεία κατά την εγκατάστασή του.

Σημείο τοποθέτησης τζακιού

Στην εγκατάσταση τζακιού, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το σημείο που θα επιλεγεί για την τοποθέτησή του. Το έδαφος και οι γύρω τοίχοι πρέπει να είναι από υλικά που αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πάτωμα αντέχει το βάρος της κατασκευής.

Καμινάδα

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην τοποθέτηση τζακιού είναι η καμινάδα καθώς από αυτή εξαρτάται σε έναν μεγάλο βαθμό η ομαλή λειτουργία της κατασκευής. Οι προδιαγραφές που ακολουθούνται είναι πολύ αυστηρές και ανάλογες με το μέγεθος της εστίας του τζακιού. Ακόμη πολύ σημαντική είναι η καλή μόνωση του εξωτερικού μέρους της καμινάδας καθώς έτσι θα προστατέψεις την κατασκευή σου από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Επένδυση

Αφού έχεις τελειώσει με τα πιο τεχνικά κομμάτια της τοποθέτησης τζακιού, είναι η στιγμή που πρέπει να διαλέξεις επένδυση για το τζάκι σου. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που θα πρέπει να σε απασχολεί, πρέπει να σκεφτείς και πιο πρακτικά. Φρόντισε να κάνεις μια διαχρονική επιλογή, καθώς η τοποθέτηση επένδυσης τζακιού δεν είναι μια εργασία που γίνεται τακτικά. Ωστόσο, μη παραλείψεις να διαλέξεις ένα ανθεκτικό υλικό με μικρές ανάγκες συντήρησης και εύκολο καθαρισμό. Οι επιλογές που έχεις για επένδυση τζακιού είναι: σκυρόδεμα, γυψοσανίδα, διάφορα πετρώματα, μεταλλικά φύλλα, ξύλο, κεραμικά πλακάκια, γυαλί και καθρέφτης.

Τοποθέτηση τζακιού σε διαμέρισμα

Είναι γεγονός ότι η εγκατάσταση τζακιού σε διαμέρισμα είναι μια ειδική κατηγορία που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. Ιδιαίτερα αν το διαμέρισμα δεν σου ανήκει, αλλά το νοικιάζεις πρέπει πρωτίστως να συμφωνήσεις με τον ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια, δυσκολίες εμφανίζονται κατά την κατασκευή της καμινάδας, σε περίπτωση που το διαμέρισμα δε βρίσκεται στο τελευταίο όροφο. Ακόμα και τότε όμως υπάρχουν λύσεις.

Στο εμπόριο υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία τζακιών κατάλληλα για όλες τις ανάγκες και σε όλες τις τιμές. Έτσι μπορείς να βρεις τζάκια που χρειάζονται μόνο μια πολύ μικρή δίοδο ή που μια απλή πλευρική τρύπα είναι αρκετή και με την απαραίτητη επαγγελματική βοήθεια να πετύχεις ένα απόλυτα λειτουργικό αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το τζάκι είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο του σπιτιού. Ακόμα και αν επιλέξεις να τοποθετήσεις ένα έτοιμο τζάκι κασέτα, δεν μπορείς να διαλέξεις απλά αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα αισθητικά, αλλά αυτό που είναι καταλληλότερο για τον χώρο σου.

Βασικές Οδηγίες για την Τοποθέτηση Κασέτας Τζακιού!

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας, μάς έδωσαν κάποιες βασικές οδηγίες για την τοποθέτηση κασέτας τζακιού ώστε να γνωρίζεις τα σημεία προσοχής προτού προχωρήσεις στην έναρξη των εργασιών:

  • Η κασέτα τζακιού, απαιτεί εξωτερικό αέρα για την καύση όπως γίνεται και με όλα τα άλλα τζάκια. Εάν αυτό δεν γίνει τότε το τζάκι θα καπνίζει. Ακόμη, ο εσωτερικός αέρας του τζακιού που θα καίγεται θα είναι πολύ ανθυγιεινό.
  • Στην τοποθέτηση κασέτας τζακιού, είναι απαραίτητη η καμινάδα. Η καμινάδα που συνδέεται με την κασέτα, πρέπει να είναι λεία, ανοξείδωτη μονού ή διπλού τοιχώματος. Η μονού τοιχώματος, επιλέγεται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει ήδη καμινάδα ενώ η διπλού εφόσον χρειάζεται νέα καμινάδα.
  • Είναι βασικό στην τοποθέτηση κασέτας τζακιού, να μονώνεται το σημείο που συνδέεται η παλιά καμινάδα με την κασέτα αλλά και η μόνωση του ίδιου του παλιού τζακιού.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν όχι μόνο την τοποθέτηση αλλά και την κατασκευή ενός λειτουργικού τζακιού. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στην τοποθέτηση και εγκατάσταση τζακιού μπορούν να σου εγγυηθούν το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Καταχώρησε εύκολα την εργασία σου & πάρε προσφορά για το κόστος τοποθέτησης τζακιού από τον καταλληλότερο για σένα επαγγελματία.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

Χρήστος Σ.
40 αξιολογήσεις
πολύ καλός.Άψογος επαγγελματίας.
Νίκος Κ.
34 αξιολογήσεις
Πολυ αξιόπιστος πολυ καλη εργασία και για ότι χρειαστήκαμε επανήλθε να δει τη δουλεια και τα προβλήματα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα
Τάσος Θ.
31 αξιολογήσεις
Εξαιρετικός επαγγελματίας, συνεπέστατος... ευχαριστώ πολύ :)
ΑΡΜΠΕΝ Ν.
28 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας και άνθρωπος! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.
Στέλιος Κ.
29 αξιολογήσεις
Το τζάκι μετά την επισκευή της καμινάδας...έγινε καινούργιο.Ευχαριστω και πάλι.
Ευριπίδης Λ.
22 αξιολογήσεις
Με εξυπηρέτηησε απόλυτα με βάση την υπηρεσία που ζήτησα
Σχετικά άρθρα
Κάνει κρύο, καιρός για δύο; Ναι, για σένα και το τζάκι σου. Περίμενες πώς και πώς να χειμωνιάσει για να ανάψεις το τζάκι σου και
Οι μυρωδιές από τα τζάκια έχουν αρχίσει ήδη να χτυπάνε την πόρτα μας μιας και αυτή την εβδομάδα νιώσαμε τα πρώτα κρύα του χειμώνα.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει