5 χρήσιμες συμβουλές για την επιδιόρθωση σκεπής!

Η επιδιόρθωση σκεπής, ή ακόμη και η αλλαγή της, εφόσον χρειάζεται, είναι μία από τις σημαντικότερες εργασίες για την ασφάλεια του σπιτιού σου. Αν αισθάνεσαι ευτυχισμένος που έχεις μια στέγη επάνω από το κεφάλι σου, θα πρέπει και να τη φροντίζεις.

Αν ο περσινός χειμώνας έχει αφήσει τα σημάδια του στη σκεπή του σπιτιού σου και αμέλησες για την επισκευή της, κατά το πέρασμα τον τελευταίων μηνών, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείς διπλά. Έχεις ακόμη αρκετό χρόνο εως ότου πιάσουν τα τσουχτερά κρύα και ο παγετός, οπότε και η επιδιόρθωση σκεπής θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Καλώς ή κακώς, ένα πρόβλημα στη σκεπή σου, δεν μπορεί να συγκριθεί με μια ηλεκτρολογική ή υδραυλική βλάβη.

Μια απλή διαρροή στη σκεπή του σπιτιού σου, μπορεί να γίνει ο λόγος, που δεν θα πας διακοπές φέτος αλλά και του χρόνου το καλοκαίρι. Και επειδή το μότο μας είναι “προσέχουμε για να έχουμε”, αναζητήσαμε συμβουλές για να κάνεις ορισμένες έξυπνες επιλογές για την επιδιόρθωση σκεπής στο σπίτι σου.

Επιδιόρθωση σκεπής: 5 χρήσιμες συμβουλές για την σκεπή και την τσέπη σου!

1. Επισκευές του παρελθόντος “παιδεύουσι τέκνα”

Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Είτε δεν έχει γίνει ποτέ επιδιόρθωση σκεπής ή η προηγούμενη εργασία στη σκεπή δεν έχει γίνει σωστά. Αν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, μη βιαστείς να πάρεις μέτρα και αποφάσεις. Δώσε την ευκαιρία σε 2-3 επαγγελματίες να σου πουν την άποψη τους, πριν καταλήξεις σε μία επιλογή. Επίσης, μην ενθουσιαστείς με την πιο φθηνή λύση. Οι πιο φθηνές επιλογές είναι συχνά εκείνες που μας στοιχίζουν και πιο ακριβά!

2. Έρευνα αγοράς, το κλειδί της επιτυχίας

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία κάθε εργασίας είναι η έρευνα αγοράς. Όταν ο εκάστοτε επαγγελματίας έρχεται στο σπίτι σου και σε “βομβαρδίζει” με πληροφορίες, οφείλεις να γνωρίζεις ορισμένα βασικά στοιχεία για αυτά που πρόκειται να συζητήσετε. Άφησε για λίγο στην άκρη το οικονομικό κομμάτι και εξέτασε κατά πόσο κάθε επαγγελματίας ενδιαφέρεται πραγματικά για το πρόβλημα και τις ανάγκες σου. Προσπάθησε να καταλάβεις ποιος πραγματικά θέλει να λύσει το πρόβλημα και ποιος απλώς θέλει να πουλήσει τις υπηρεσίες του.

3. Διατήρηση μιας καθαρής στέγης.

Το βασικό ζήτημα είναι προφανώς η επιδιόρθωση σκεπής. Εκτός, όμως, από το να είναι η σκεπή του σπιτιού σου στην εντέλεια, πρέπει να φαίνεται και στην εντέλεια. Μην ξεχάσεις, επομένως, να ρωτήσεις τους επαγγελματίες ποιες υπηρεσίες προσφέρουν για τον καθαρισμό της σκεπής σου, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής. Όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες τους, θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί κάθε σημάδι της όλης διαδικασίας.

4. Προηγούμενες εργασίες & Αξιολογήσεις

Οι φωτογραφίες προηγούμενων εργασιών των επαγγελματιών και οι αξιολογήσεις που έχουν λάβει για την εκτέλεση τους, παρέχονται για να εξασφαλίσουν ότι θα βρεις τον άνθρωπο σου. Μην παραλείψεις να συμβουλευτείς τα προφίλ των επαγγελματιών για να ελέγξεις την εμπειρία των πελατών, που τους επέλεξαν. Για εργασίες, όπως είναι η επιδιόρθωση σκεπής, δεν θα πρέπει να είσαι βιαστικός/-ή. Επισκέψου τα προφίλ των επαγγελματιών, που σου έχουν στείλει προσφορά, κλείσε ραντεβού και διάλεξε τον καταλληλότερο για τις ανάγκες σου.

5. Εκτίμηση κόστους

Για την στέγη του σπιτιού σου, όπως αναφέραμε και παραπάνω, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-ή με τις επιλογές σου. Αν η διαφορά μεταξύ διαφορετικών οικονομικών προσφορών είναι ανεξήγητα μεγάλη, ίσως θα πρέπει να προβληματιστείς. Στην περίπτωση αυτή, σου συνιστούμε να επιστρέψεις στο δεύτερο βήμα, δηλαδή στην έρευνα αγοράς. Εξέτασε τις επιλογές και τις λύσεις που σου προσφέρει κάθε επαγγελματίας και επίλεξε εκείνη που σε ικανοποιεί περισσότερο!

Αν έχεις πάρεις απόφαση να προχωρήσεις σε επιδιόρθωση σκεπής ή μόνωση σκεπής, μη ξεχάσεις να πάρεις προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας. Ό,τι ψάχνεις για το σπίτι σου, σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επιδιόρθωση σκεπής
Νέα Ιωνία 16/09/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Π.
Είδος εργασίας:
Επιδιόρθωση σκεπής
Είδος στέγης:
Κεραμοσκεπή
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Κηφισιά 17/09/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Π.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Είδος στέγης:
Άλλο
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Κόστος 320,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός ο Αλέξανδρος, στην εργασία του και ως άνθρωπος πάνω απόλα. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΤΤΑΛΙΑΛΗΣ / Σκεπές
5,0

Η εργασία εγινε γρήγορα και με επαγγελατικό τρόπο.Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.Σας τους συνιστώ.

Για: Χρήστος Beqiraj / Σκεπές
3,9

Καλησπέρα σας, Ο Γιώργος ήταν άμεσος, στην επικοινωνία, στο κλείσιμο του ραντεβού και στην άμεση εκτέλεση της επιδιόρθωσης. Με βάση αυτό που είδα, για την επιδιόρθωση που έκανε, πιστεύω ότι είναι σωστός επαγγελματίας και γνωρίζει την δουλειά του. Επειδή όμως δεν μπορούσαμε να τσεκάρουμε την επιδιόρθωση που έκανε, εύχομαι τα καλά αποτελέσματα να τα δούμε τον χειμώνα με τις βροχές. Γιώργο καλό Φθινόπωρο.

Για: Γιώργος Πέππας / Σκεπές
5,0

Αξιολογος κυριος

Για: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ ΜΙΧ. / Σκεπές
3,9

Ειμαι επιφυλακτικός στο να δηλώσω μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εξής λόγους. 1. Η τιμή εργασίας ηταν 700 ευρώ για εργασία δυο ατόμων για λιγότερο απο δύο πλήρη οκτάωρα. 2.Κάποια λίγα μπάζα που προέκυψαν έπρεπε να φροντίσουμε εμείς για την αποκομιδή τους. Δηλ. έπρεπε να βρούμε αλλον ανθρωπο για τη δουλειά αυτή δεδομένου ότι εγώ και η γυναίκα μου είμαστε περίπου 70 ετών. 3, Το τμήμα της στέγης του σπιτιού που επισκευάστηκε σε κάποιο σημείο ενώνεται με στηθαίο της στέγης του υπολοίπου σπιτιού. Εκεί χρειάστηκε να πέσει ενα μεγάλο τμήμα σοβά. Δεν επισκευάστηκε. Πρέπει να το αναθέσω σε σοβατζή. 4. Δεν έγινε καλή εκτίμηση των απαραίτητων υλικών, μέ αποτέλεσμα από τα 80 επι πλέον κεραμιδια που αγοράστηκαν, να περισσέψουν τα 40. Χρειάστηκε επίσης να πάω να πάρω πόσότητα μονωτικού DOW επειδή η ποσότητα που ήδη ειχε αγοραστεί αρχικά δεν έφτασε. Χρειάστηκε επίσης να πάω να πάρω ενα ακόμα φύλο λαμαρίνας γιατί τα τρία που αρχικά ειχαν υπολογισθεί δεν έφτασαν. Τελος το αποτέλεσμα της δουλειάς θα φανεί τον επερχόμενο χειμώνα. Πάντως σε κάθε περίπτωση θα χρησιμοποιήσω το Douleutaras για προσεχείς μου ανάγκες.

Για: Luan Zeka / Σκεπές
4,9

Ο κ. Γαβρήλος είναι συνεπής, σχολαστικός και προσεκτικός στη δουλειά του. Θα τον σύστηνα ανεπιφύλακτα σε ότι αφορά την επιδιόρθωση στέγης. Είναι ένας επαγγελματίας που γνωρίζει την οικοδομή καλά και μπορεί να ανταποκριθεί άψογα σε οτιδήποτε του ζητηθεί.

Για: Gavrilo Gabi / Σκεπές