Μονώσεις Ταρατσών

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Μονώσεις Ταρατσών!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Μόνωση ταράτσας: Ποια μέθοδο να ακολουθήσεις για τέλεια θερμομόνωση & στεγανοποίηση;

Η μόνωση ταράτσας είναι μια απαραίτητη εργασία για κάθε σπίτι, το οποίο θέλει να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα για θέρμανση και ψύξη. Με τις πιο σύγχρονες μεθόδους επαγγελματιών στις μονώσεις, μπορείς να πετύχεις άριστη στεγανοποίηση και θερμομόνωση ταράτσας, μέσα σε λίγες μέρες.

Οι περισσότερες μονώσεις ταρατσών πραγματοποιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι, όπου οι πιθανότητες βροχής είναι λιγότερες. Συχνά, χρειάζονται μερικές μέρες, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εργασία, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τις διαστάσεις της ταράτσας.

Όμως, ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας για το σπίτι σου; Πρέπει να κάνεις στεγανοποίηση ταράτσας ή θερμομόνωση και με ποια υλικά; Οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, μοιράστηκαν μαζί μας όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τη σωστή μόνωση ταράτσας.

Πώς γίνεται η θερμομόνωση ταράτσας & στεγανοποίηση;

Είναι γεγονός ότι η τοποθέτηση μόνωσης συνοδεύεται από πολλά πλεονεκτήματα, για αυτό και όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει σε αυτή την επιλογή. Ποιες είναι όμως οι επιλογές που έχεις σε είδη και ποιο είναι το καλύτερο για εσένα;

1. Θερμομόνωση ταράτσας

Η θερμομόνωση της ταράτσας, είναι ο τέλειος τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις άνετες συνθήκες διαβίωσης καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Χάρη σε αυτή, μπορείς να έχεις μικρότερες απώλειες θερμότητας το χειμώνα, αλλά και μικρότερες απώλειες δροσιάς το καλοκαίρι.

Η θερμομόνωση ταράτσας, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης άνετες συνθήκες διαβίωσης, ανεξαρτήτως εποχής και παράλληλα να εξοικονομεί ενέργεια. Στις θερμομονώσεις ταρατσών χρησιμοποιούνται κάποια συγκεκριμένα υλικά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι τα εξής:

 • Θερμομονωτικές Βαφές: Η θερμομονωτική βαφή είναι μια άριστη επιλογή για πολύ καλή θερμομόνωση ταράτσας, γιατί δεν προσθέτει βάρος στην κατασκευή. Πριν την εφαρμογή θερμομονωτικής βαφής, γίνεται σχετική προετοιμασία της επιφάνειας της ταράτσας, ώστε να εφαρμοστεί σωστά το υλικό.

 • Θερμομονωτικές Πλάκες: Συμφέρουν σε περιπτώσεις, που επιθυμούν οι ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση στην ταράτσα. Απαραίτητο είναι να έχουν τοποθετηθεί σωστά, ώστε να ρέουν τα νερά της βροχής και να έχει γίνει στεγανοποίηση, ώστε να μην απορροφούν οι πλάκες την υγρασία.

2. Υγρομόνωση ή Στεγανοποίηση ταράτσας

Η υγρομόνωση ή αλλιώς στεγανοποίηση ταράτσας, είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, ώστε να αποφεύγεται η εισροή νερού από το ταβάνι, που προκαλεί εμφάνιση υγρασίας και μούχλας. Τα εξειδικευμένα συνεργεία μόνωσης, χρησιμοποιούν ειδικά στεγανοποιητικά υλικά, ώστε να κάνουν την επιφάνεια της ταράτσας αδιαπέραστη. Ποια είναι αυτά;

 • Ασφαλτόπανα: Η υγρομόνωση ή στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα, πραγματοποιείται με ρολά από ασφαλτικό υλικό, τα οποία επικολλούνται στην ταράτσα. Αποτελεί μία οικονομική επιλογή και διακρίνεται για την ανθεκτικότητά της στη φθορά του χρόνου.

 • Επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά: Για τη συγκεκριμένη μέθοδο μόνωσης της ταράτσας, υπάρχουν τρία είδη επαλειφόμενων υλικών: τα πολυουρεθανικά, τα ακρυλικά,  και τα σιλανικών ρητινών. Τα συγκεκριμένα στεγανωτικά υλικά, ξεχωρίζουν, διότι εξαιτίας του λευκού χρώματος, ανακλούν τις ηλιακές ακτίνες και έτσι προσφέρουν και θερμομόνωση.

Τα αξιόπιστα συνεργεία μονώσεων της πλατφόρμας μας, μπορούν να εκτιμήσουν τις ανάγκες του κτιρίου σου και να σου προτείνουν την καλύτερη μέθοδο για να μονώσεις την ταράτσα σου. Έπειτα, θα προχωρήσουν στις εργασίες για τη στεγανοποίηση και τη θερμομόνωση ταράτσας, άμεσα και σε προσιτό κόστος.

Ποια είναι τα καλύτερα υλικά & μέθοδοι για τη μόνωση ταράτσας;

Πέρα από τα μονωτικά υλικά στα οποία αναφερθήκαμε και που εφαρμόζονται συνήθως στις μονώσεις ταρατσών, υπάρχουν και άλλες επιλογές στα θερμομονωτικά υλικά. Σύμφωνα με τους τεχνικούς μονώσεων της πλατφόρμας μας, πολύ δημοφιλή είναι και τα εξής υλικά:

 • Χαλίκι

 • Αφρός πολυουρεθάνης

 • Πετροβάμβακας

 • Διάφορα επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά

 • Ειδικές μεμβράνες PVC

 • Βιομηχανικό δάπεδο

 • Θερμομονωτικά χρώματα

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις τεχνικές και τους τρόπους εγκατάστασης της μόνωσης ταράτσας. Οι πιο συχνές μέθοδοι για μόνωση ταράτσας που ακολουθούν οι επαγγελματίες μας, είναι οι εξής:

 • Συμβατική μόνωση

 • Ανεστραμμένη μόνωση

 • Ανακλαστική μόνωση

Φυσικά, είναι πιθανό να μην έχεις γνώσεις για τις διαφορές μεταξύ των υλικών και των μεθόδων μόνωσης ταράτσας. Γι’ αυτό, τα συνεργεία μας μπορούν να εξετάσουν την ταράτσα του κτιρίου σου και να σου προτείνουν τις πιο συμφέρουσες και λειτουργικές μεθόδους για θερμομόνωση και στεγανοποίηση.

Γιατί αξίζει να κάνεις στεγανοποίηση & θερμομόνωση ταράτσας;

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι, για να στεγανοποιήσεις την ταράτσα του κτιρίου σου. Αν χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά και η σωστή μέθοδος εφαρμογής, θα κερδίσεις τα παρακάτω οφέλη:

 • Εξοικονόμηση χρημάτων από τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης.

 • Αποφυγή προβλημάτων υγρασίας και μούχλας, αλλά και του κόστους επισκευής τους.

 • Αύξηση της αξίας τους κτιρίου.

 • Προστασία από μελλοντική ταλαιπωρία των εργασιών επισκευής.

 • Διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ένα σωστά μονωμένο κτίριο έχει τόσα πλεονεκτήματα, που είναι δύσκολο να τα παραβλέψεις, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, που η μόνωση ταράτσας είναι απλά αναγκαία.

Πόσο κοστίζει μία μόνωση ταράτσας;

Οι τιμές στις μονώσεις ταρατσών επηρεάζονται από συγκεκριμένους παράγοντες και διαφέρουν ανά περίπτωση. Ενδεικτικά, τα εργατικά για την τοποθέτηση στεγανοποίησης, ανάλογα με το τι τύπο θα επιλέξεις, μπορούν να κυμανθούν στα 3-9€/τ.μ.*. Για συγκεκριμένα είδη μονώσεων ταρατσών, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

 • Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση Ταράτσας με Ασφαλτόπανα από 10€ ανά τ.μ.

 • Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση Ταράτσας με Επαλειφόμενα Υλικά από 8€ ανά τ.μ.

 • Συμβατική Θερμομόνωση Ταράτσας από 25€ ανά τ.μ.

 • Ανεστραμμένη Θερμομόνωση Ταράτσας από 35€ ανά τ.μ.

 • Θερμομόνωση Κελύφους (Θερμοπρόσοψη) από 22€ ανά τ.μ.

Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν το κόστος που θα έχει μια μόνωση ταράτσας.

1. Τετραγωνικά μέτρα:

Είναι προφανές ότι τα τετραγωνικά μέτρα είναι ο παράγοντας που ουσιαστικά καθορίζει το τελικό κόστος της εργασίας. Για πιο μικρές δουλειές οι τιμές ανά τ.μ. είναι υψηλότερες, καθώς πρέπει να βγουν τα έξοδα των ειδικών, ενώ αντίστοιχα για μεγαλύτερες επιφάνειες είναι δυνατόν να λάβεις καλύτερες προσφορές.

2. Οι διαστάσεις του στηθαίου:

Σε ό,τι αφορά τις μονώσεις, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που αυξάνει το κόστος είναι το στηθαίο. Αυτό συμβαίνει, διότι σε περίπτωση μικρού στηθαίου, πρέπει να μονωθεί ολόκληρο, κάτι που προσθέτει τετραγωνικά, ίσα με την περίμετρο της επιφάνειας επί το ύψος του στηθαίου. Γενικά, τα μεγαλύτερα στηθαία καλύπτονται μέχρι 40εκ..

3. Η μέθοδος θερμομόνωσης ταράτσας:

Βάσει ερευνών, οι θερμικές απώλειες μιας οικίας, οφείλονται κατά 25-40% στην ταράτσα. Οι θερμομονώσεις περιλαμβάνουν και στεγανοποίηση, οπότε αποτελούν μία λύση που προστατεύει εξίσου από τις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας, όσο και από την υγρασία.

 • Συμβατική θερμομόνωση ταράτσας

Συμβατική θερμομόνωση σημαίνει, ότι το θερμομονωτικό υλικό, π.χ. εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS), εφαρμόζεται πρώτο και έπειτα εφαρμόζεται από πάνω ένα στεγανοποιητικό υλικό, π.χ. ασφαλτόπανο. Η λύση αυτή παρέχει μερική βατότητα, άρα δεν καθιστά την ταράτσα ιδανικό χώρο για την διοργάνωση συναντήσεων. Γενικά, μία τέτοια εργασία, κατά μέσο όρο θα σου κοστίσει περίπου 26-32€/τ.μ.* με υλικά και εργατικά.

 • Ανεστραμμένη θερμομόνωση ταράτσας

Στην ανεστραμμένη θερμομόνωση ταράτσας, τα υλικά εφαρμόζονται ακριβώς αντίθετα από την συμβατική θερμομόνωση. Με άλλα λόγια, πρώτα εφαρμόζεται το στεγανοποιητικό υλικό και από πάνω το θερμομονωτικό υλικό. Σαν τελική στρώση, προκειμένου να εξασφαλιστεί, τόσο η ασφάλεια του θερμομονωτικού υλικού από τις καιρικές συνθήκες, όσο και η ολική βατότητα στην ταράτσα, μπορείς να επιλέξεις να εφαρμοστούν, μεταξύ άλλων, τσιμεντοκονίαμα ή πλακάκι ή ακόμα και βιομηχανικό δάπεδο.

Το συνολικό κόστος του έργου διαφέρει ανάλογα με τα υλικά, αλλά ενδεικτικά αν επιλέξεις την επίστρωση τσιμεντοκονιάματος θα κυμανθεί στα 36-41€/τ.μ.*. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική, αν κάνεις συχνές επισκέψεις και συναντήσεις στην ταράτσα. Επίσης, πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα εφαρμογής του μονωτικού σε ήδη υπάρχουσα στεγανοποίηση ταράτσας.

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας είναι στη διάθεσή σου, για να σου προτείνουν τα καλύτερα υλικά για θερμομόνωση ταράτσας, ανάλογα με τις ανάγκες του κτιρίου. Αν, ακόμη, χρειάζεσαι καλύτερη ηχομόνωση ταβανιού, θα σου προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Γιατί να επιλέξεις επαγγελματία του Douleutaras.gr για να αναλάβει τη μόνωση ταράτσας;

Στην πλατφόρμα μας, μπορείς να βρεις τους καλύτερους επαγγελματίες και συνεργεία μονώσεων, για να αναλάβουν τις μονώσεις ταρατσών σε κάθε είδος κτιρίου. Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη θερμομόνωση ταράτσας, αλλά και τη στεγανοποίηση με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Αν δε γνωρίζεις τι είδους μόνωση ταράτσας χρειάζεσαι, οι τεχνικοί μας μπορούν να πραγματοποιήσουν μια σύντομη μελέτη του χώρου, έτσι ώστε να σου προτείνουν τα καλύτερα υλικά για την περίπτωσή σου. Θα σε απαλλάξουν από περιττά κόστη θέρμανσης και από εμφάνιση υγρασίας στο ταβάνι.

Λοιπόν, αν ψάχνεις επαγγελματία για μόνωση ταράτσας, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου για στεγανοποίηση ή θερμομόνωση ταράτσας στην πλατφόρμα μας, εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές, από έμπειρους επαγγελματίες!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο συνεργείο μονώσεων στην περιοχή σου

Γιώργος Α.
53 αξιολογήσεις
πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του
Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις
Πολύ καλός επαγγελματίας ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του. Με λίγα λόγια Δουλευταράς!!
Εμμανουήλ Σ.
40 αξιολογήσεις
O Koς Στρουμπούλης ήταν άψογος στην μεταξύ μας επικοινωνία, συνεργασία, αποτέλεσμα εργασίας και προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο. Η εργασία...
Μ. Group
31 αξιολογήσεις
Εργασία 5 ημερών συνεπείς γρήγοροι στην εργασία τους ευγενικοί και λογικές τιμές (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Σταμάτης Κ.
29 αξιολογήσεις
Προσιτός,επεξηγηματικός,οικονομικός,σωστός στη δουλειά του.Η εργασία ήταν υγρομόνωση ταράτσας.
Γιώργος Σ.
28 αξιολογήσεις
Ο επαγγελματίας ήταν ιδιαίτερα συνεπής με εξαιρετική ποιότητα εργασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα του!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η υγρασία στο ταβάνι και στους τοίχους συνιστά ένα από τα συνηθέστερα αλλά παράλληλα και δυσκολότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει