Μονώσεις Ταρατσών

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Μονώσεις Ταρατσών

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας;

Θέλεις να μονώσεις την ταράτσα του σπιτιού σου; Οι μονώσεις ταρατσών, είναι μία αναγκαία εργασία εάν θέλεις να διατηρείς σταθερή την θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σου καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Ειδικά, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών και πολυκατοικιών αντιλαμβάνονται τα οφέλη που προσφέρει μία καλή μόνωση και προχωρούν στην εύρεση ενός αξιόπιστου συνεργείου ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Συγκεντρώσαμε για εσένα κάποια βασικά ερωτήματα που θα σε απασχολήσουν κατά την επιλογή του είδους μόνωσης που θα εφαρμόσεις στην ταράτσα σου. Διάβασε παρακάτω και ανακάλυψε το είδος που εξυπηρετεί τις ανάγκες σου αλλά και άλλες χρήσιμες συμβουλές γύρω από τις μονώσεις ταρατσών.

2 Δημοφιλή Είδη στις Μονώσεις Ταρατσών!

Είναι γεγονός ότι η τοποθέτηση μόνωσης συνοδεύεται από πολλά πλεονεκτήματα, για αυτό και όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει σε αυτή την επιλογή. Ποιες είναι όμως οι επιλογές που έχεις σε είδη και ποιο είναι το καλύτερο για εσένα;

Θερμομόνωση Ταράτσας

Η θερμομόνωση της ταράτσας, είναι ο τέλειος τρόπος για να εξασφαλίσει ότι θα έχεις άνετες συνθήκες διαβίωσης καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Η ταράτσα του σπιτιού, έρχεται σε επαφή με τις ακτίνες του ήλιου με αποτέλεσμα να επηρεάζεται από την θερμική ακτινοβολία. Από κάτω από την ταράτσα είναι το ταβάνι του σπιτιού, το οποίο επηρεάζεται με την σειρά του από τις θερμοκρασίες της ταράτσας, με αποτέλεσμα η εσωτερική θερμοκρασία των δωματίων να είναι υψηλή το καλοκαίρι και ιδιαίτερα χαμηλή τον χειμώνα.

Η θερμομόνωση της ταράτσας, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης άνετες συνθήκες διαβίωσης ανεξαρτήτως εποχής και παράλληλα να εξοικονομεί ενέργεια. Στις θερμομονώσεις ταρατσών χρησιμοποιούνται κάποια συγκεκριμένα υλικά. Ποια είναι αυτά;

Θερμομονωτικές Βαφές: Το συγκεκριμένο υλικό υπερτερεί διότι δεν προσθέτει βάρος στην ταράτσα. Πριν την εφαρμογή θερμομονωτικής βαφής, γίνεται προετοιμασία της επιφάνειας της ταράτσας.

Θερμομονωτικές Πλάκες: Συμφέρουν σε περιπτώσεις που επιθυμούν οι ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση στην ταράτσα. Απαραίτητο είναι να έχουν τοποθετηθεί σωστά ώστε να ρέουν τα νερά της βροχής και να έχει γίνει στεγανοποίηση, ώστε να μην απορροφούν οι πλάκες την υγρασία από τα νερά.

Υγρομόνωση ή Στεγανοποίηση Ταράτσας

Η υγρομόνωση ή αλλιώς στεγανοποίηση, είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να αποφεύγεται η εισροή νερών από το ταβάνι και εμφάνιση υγρασίας. Τα εξειδικευμένα συνεργεία μόνωσης, χρησιμοποιούν ειδικά στεγανοποιητικά υλικά ώστε να κάνουν την επιφάνεια της ταράτσας αδιαπέραστη.Ποιά είναι αυτά;

Ασφαλτόπανα: Η υγρομόνωση ή στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα, πραγματοποιείται με ρολά από ασφαλτικό υλικό, τα οποία επικολλούνται στην ταράτσα. Αποτελεί μία οικονομική επιλογή και διακρίνεται για την ανθεκτικότητά της στην φθορά του χρόνου.

Επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά: Για την συγκεκριμένη μέθοδο μόνωσης της ταράτσας, υπάρχουν τρία είδη επαλειφόμενων υλικών τα πολυουρεθανικά, τα ακρυλικά,  και τα σιλανικών ρητινών. Τα συγκεκριμένα στεγανωτικά υλικά, ξεχωρίζουν διότι εξαιτίας του λευκού χρώματος, ανακλούν τις ηλιακές ακτίνες και έτσι προσφέρουν και θερμομόνωση.

Τα αξιόπιστα συνεργεία μονώσεων της πλατφόρμας μας, μπορούν να εκτιμήσουν τις ανάγκες του κτιρίου σου και να σου προτείνουν την καλύτερη μέθοδο για να μονώσεις την ταράτσα σου. Έπειτα, θα προχωρήσουν στις εργασίες για την στεγανοποίηση και την θερμομόνωση της ταράτσας σου και θα σε απαλλάξουν από οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

3 Τεχνικές στη Μόνωση Ταράτσας!

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις τεχνικές και τους τρόπους εγκατάστασης της μόνωσης της ταράτσας. Έτσι πρέπει να ξέρεις ότι οι πιο διαδεδομένοι τρόποι είναι:

 • Συμβατική μόνωση

 • Ανεστραμμένη μόνωση

 • Ανακλαστική μόνωση

Πέρα από τα μονωτικά υλικά στα οποία αναφερθήκαμε και που εφαρμόζονται συνήθως στις μονώσεις ταρατσών, υπάρχουν και άλλες επιλογές στα θερμομονωτικά υλικά.

Άλλα Δημοφιλή Υλικά Μόνωσης Ταρατσών 

 • Χαλίκι

 • Αφρός πολυουρεθάνης

 • Πετροβάμβακας

 • Διάφορα επαλοιφόμενα στεγανωτικά υλικά

 • Ειδικές μεμβράνες PVC

 • Βιομηχανικό δάπεδο

 • Θερμομονωτικά χρώματα

Τα συνεργεία μας, μπορούν να εξετάσουν την οικία και τον επαγγελματικό σου χώρο και να σου προτείνουν τις πιο συμφέρουσες και λειτουργικές μεθόδους στις μονώσεις ταρατσών.

Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να μονώσεις την ταράτσα σου;

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια, που φανερώνουν ότι χρειάζεται μόνωση της ταράτσας. Μερικά από τα σημάδια που θα σε υποψιάσουν ότι η ταράτσα σου χρειάζεται μόνωση είναι οι επίμονοι λεκέδες υγρασίας στο ταβάνι σου, αλλά και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση και η προληπτική μόνωση της ταράτσας, έχει να σου προσφέρει πολλά οφέλη.

Πλεονεκτήματα στις Μονώσεις Ταρατσών!

Οι μονώσεις ταρατσών, προσφέρουν αμέτρητα πλεονεκτήματα και η απόσβεση των χρημάτων γίνεται άμεσα. Στην λίστα που ακολουθεί θα δεις τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρουν οι μονώσεις ταρατσών:

 • Εξοικονόμηση χρημάτων από τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης.

 • Αποφυγή προβλημάτων υγρασίας και μούχλας, αλλά και τους κόστους επισκευής τους.

 • Αύξηση της αξίας τους κτιρίου.

 • Προστασία από μελλοντική ταλαιπωρία των εργασιών επισκευής.

 • Διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ένα σωστά μονωμένο κτίριο έχει τόσα πλεονεκτήματα που είναι δύσκολο να τα παραβλέψεις, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που η μόνωση ταράτσας είναι απλά αναγκαία. Αν έχεις πάρει τη μεγάλη απόφαση, σίγουρα το κόστος είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα σε απασχολήσει.

Πόσο κοστίζει μία μόνωση ταράτσας;

Οι τιμές στις μονώσεις ταρατσών, επηρεάζονται από συγκεκριμένους παράγοντες και διαφέρουν ανά περίπτωση. Ενδεικτικά, τα εργατικά για την τοποθέτηση στεγανοποίησης, ανάλογα με το τι τύπο θα επιλέξεις, μπορούν να κυμανθούν στα 3-9€/τ.μ.*.

Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε όλους τους παράγοντες που θα επηρεάσουν το κόστος που θα έχει μια μόνωση ταράτσας.

1. Τετραγωνικά μέτρα:

Είναι προφανές ότι τα τετραγωνικά μέτρα είναι ο παράγοντας που ουσιαστικά καθορίζει το τελικό κόστος της εργασίας. Για πιο μικρές δουλειές οι τιμές ανά τ.μ. είναι υψηλότερες, καθώς πρέπει να βγουν τα έξοδα των ειδικών, ενώ αντίστοιχα για μεγαλύτερες επιφάνειες είναι δυνατόν να λάβεις καλύτερες προσφορές.

2. Στηθαίο:

Σε ό,τι αφορά τις μονώσεις, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που αυξάνει το κόστος είναι το στηθαίο. Αυτό συμβαίνει διότι σε περίπτωση μικρού στηθαίου, πρέπει να μονωθεί ολόκληρο, κάτι που προσθέτει τετραγωνικά ίσα με την περίμετρο της επιφάνειας επί το ύψος του στηθαίου. Γενικά τα μεγαλύτερα στηθαία καλύπτονται μέχρι 40εκ..

3. Θερμομονώσεις Ταράτσας:

Βάσει ερευνών, οι θερμικές απώλειες μίας οικίας, οφείλονται κατά 25-40% στην ταράτσα. Συνεπώς είναι απολύτως λογικό να μονώσεις πρώτα αυτή, καθώς με μόνωση σχετικά μικρής επιφάνειας επιτυγχάνεται σπουδαίο αποτέλεσμα εξοικονόμησης και ένας πολύ καλός λόγος απόδοσης/κόστους. Οι θερμομονώσεις περιλαμβάνουν και στεγανοποίηση, οπότε αποτελούν μία λύση που προστατεύει εξίσου από θερμοκρασία και από προβλήματα με την υγρασία.

- Συμβατική θερμομόνωση ταράτσας

Συμβατική θερμομόνωση σημαίνει ότι το θερμομονωτικό υλικό, π.χ. εξυλασμένη πολυστερίνη (XPS), εφαρμόζεται πρώτο και έπειτα εφαρμόζεται από πάνω ένα στεγανοποιητικό υλικό, π.χ. ασφαλτόπανο. Αυτό θα το έκανες προκειμένου το θερμομονωτικό υλικό να είναι προφυλαγμένο από τις καιρικές συνθήκες. Η λύση αυτή παρέχει μερική βατότητα, άρα δεν καθιστά την ταράτσα ιδανικό χώρο για την διοργάνωση συναντήσεων. 

Γενικά, μία τέτοια εργασία, κατά μέσο όρο θα σου κοστίσει περίπου 26-32€/τ.μ.* με υλικά και εργατικά.

- Ανεστραμμένη θερμομόνωση ταράτσας

Στην ανεστραμμένη θερμομόνωση τα υλικά εφαρμόζονται ακριβώς ανάποδα από την συμβατική θερμομόνωση, με άλλα λόγια πρώτα εφαρμόζεται το στεγανοποιητικό υλικό και από πάνω το θερμομονωτικό υλικό. Σαν τελική στρώση προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η ασφάλεια του θερμομονωτικού υλικού από τις καιρικές συνθήκες όσο και η ολική βατότητα στην ταράτσα μπορείς να επιλέξεις να εφαρμοστούν, μεταξύ άλλων, τσιμεντοκονίαμα ή πλακάκι ή ακόμα και βιομηχανικό δάπεδο.

Αν λοιπόν οι συχνές συναντήσεις στην ταράτσα είναι κάτι που σε αφορά τότε αυτή η λύση είναι για σένα. Πλεονέκτημα αυτού του τύπου μόνωσης αποτελεί το γεγονός ότι, εφόσον το στεγανοποιητικό υλικό βρίσκεται κάτω από το θερμομονωτικό υλικό, η θερμοκρασία του γενικότερα θα είναι υψηλότερη από ότι στην συμβατική μόνωση άρα υπάρχει μικρότερη πιθανότητα για υγροποίηση των υδρατμών. Επίσης πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα εφαρμογής του μονωτικού σε ήδη υπάρχουσα στεγανοποίηση. 

Συνεπώς αν έχει γίνει παλαιότερα στεγανοποίηση με κάποιο υλικό, με την ανεστραμμένη μόνωση δεν χρειάζεται το υλικό αυτό να αφαιρεθεί για να μπει πρώτα το θερμομονωτικό και έπειτα το στεγανοποιητικό όπως γίνεται στη συμβατική μόνωση. 

Το συνολικό κόστος του έργου διαφέρει ανάλογα με τα υλικά, αλλά ενδεικτικά αν επιλέξεις την επίστρωση τσιμεντοκονιάματος θα κυμανθεί στα 36-41€/τ.μ.*

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όμως για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα είναι να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. Εκείνος θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το ιδανικότερο είδος μόνωσης για την ταράτσα σου και θα σου λύσει κάθε απορία. Ακόμη, μπορεί να σου προτείνει ένα μονωτικό υλικό που θα σου εξασφαλίσει τόσο στεγανοποίηση της ταράτσας, όσο και ηχομόνωση του ταβανιού.

Ενδεικτικές τιμές για Μονώσεις Ταρατσών

 • Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση Ταράτσας με Ασφαλτόπανα από 10€ ανά τ.μ.

 • Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση Ταράτσας με Επαλειφόμενα Υλικά από 8€ ανά τ.μ.

 • Συμβατική Θερμομόνωση Ταράτσας από 25€ ανά τ.μ.

 • Ανεστραμμένη Θερμομόνωση Ταράτσας από 35€ ανά τ.μ.

 • Θερμομόνωση Κελύφους (Θερμοπρόσοψη) από 22€ ανά τ.μ.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο συνεργείο μονώσεων στην περιοχή σου

Νίκος Τ.
10 αξιολογήσεις
Άψογος στην δουλεία του
ΦΩΤΗΣ Μ.
12 αξιολογήσεις
Πολύ καλός και γρήγορος
Γεώργιος Τ.
13 αξιολογήσεις
Ο Γιώργος είναι άψογος επαγγελματίας και η εργασία του πολύ υψηλού επιπέδου. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Γιάννης Β.
3 αξιολογήσεις
Ο κ. Βιδάλης ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μου, ήταν ευγενέστατος και έμπειρος στο αντικείμενο των μονώσεων.Θα τον έχω ...
Νίκος Κ.
2 αξιολογήσεις
Συνεπής, υπεύθυνος και γνώστης του αντικειμένου. Εντόπισε αμέσως το πρόβλημα.
Γιάννης Τ.
6 αξιολογήσεις
Αριστος επαγγελματιας. Ευγενικος και συνεπης.
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η υγρασία στο ταβάνι και στους τοίχους συνιστά ένα από τα συνηθέστερα αλλά παράλληλα και δυσκολότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει