Γιατί μπαίνει νερό από τα κεραμίδια & τι πρέπει να κάνεις;

Μπαίνει νερό από τα κεραμίδια της στέγης σου; Όταν βρέχει, βρίσκεις νερά στη σοφίτα ή στάζει νερό το ταβάνι σου; Στις κεραμοσκεπές συχνά παρατηρούνται φθορές και ανοίγματα που επιτρέπουν να μπαίνει νερό από τα κεραμίδια. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να προκαλούνται ακόμη περισσότερα προβλήματα, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στο σπίτι σου και την κατασκευή της κεραμοσκεπής.

Αν μπαίνει νερό από τα κεραμίδια της σκεπής του σπιτιού σου, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να αμελήσεις. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, είναι να εντοπίσεις τις πιθανές αιτίες που μπαίνει νερό από τα κεραμίδια. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καλέσεις έναν έμπειρο επαγγελματία, που θα αναλάβει να αποκαταστήσει τη φθορά. Παρακάτω, θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι αναφορικά με τις πιθανές αιτίες που προκαλούν την είσοδο του νερού. Επιπλέον, θα μάθεις τις βασικές εργασίες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Γιατί Μπαίνει Νερό από τα Κεραμίδια και Ποιες Εργασίες Πρέπει να Εκτελεστούν;

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που μπαίνει νερό από τα κεραμίδια;

Το γεγονός ότι μπαίνει νερό από τα κεραμίδια αποτελεί κάτι που θα πρέπει να σε ανησυχεί. Η υγρασία και οι διαρροές από την κεραμοσκεπή, μπορούν να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα και φθορές στο εσωτερικό του σπιτιού. Πριν προχωρήσεις στην άμεση επισκευή της σκεπής σου, θα πρέπει να εντοπίσεις την βασική αιτία, από όπου μπαίνει νερό από τα κεραμίδια.

1. Ύπαρξη ρηγμάτων στην κεραμοσκεπή

Καθώς περνούν τα χρόνια, είναι πιθανό μία σκεπή να εμφανίσει ρήγματα. Τα ρήγματα, συνήθως, εντοπίζονται σε σημείο από όπου διέρχονται καμινάδες, σωλήνες, κεραίες ή στην βάση του ηλιακού θερμοσίφωνα. Βασικοί παράγοντες που τα προκαλούν είναι η λανθασμένη επιλογή υλικών, η κακή εφαρμογή τους κατά την κατασκευή και η κακή μόνωση κεραμοσκεπής.

2. Έντονα καιρικά φαινόμενα

Συχνά, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων μπορεί να δημιουργηθούν φθορές στις κεραμοσκεπές. Ειδικότερα, αν δεν είναι προσεγμένη η κατασκευή της κεραμοσκεπής, η πιθανότητα να εμφανιστούν φθορές λόγω βροχής, χιονιού, αέρα κλπ, είναι αυξημένη. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανοιγμάτων απ' όπου μπαίνει νερό από τα κεραμίδια και διαχέεται προς το εσωτερικό του σπιτιού.

3. Φθορές στα κεραμίδια 

Αν για οποιοδήποτε λόγο φθαρεί ένα κεραμίδι, αρχίζει να μπαίνει νερό από τα κεραμίδια και δημιουργούνται ασύμφορες καταστάσεις. Με το που εντοπίσεις την φθορά καλό θα είναι να κινηθείς άμεσα για την αποκατάστασή της. Σε αντίθετη περίπτωση, το νερό που εισέρχεται από το σπασμένο κεραμίδι στο εσωτερικό του σπιτιού, είναι ικανό να δημιουργήσει προβλήματα υγρασίας στους τοίχους σου.

Μούχλα στον τοίχο & το ταβάνι: Εξαφάνισε τη σήμερα!

Ποιες εργασίες γίνονται για να σταματήσει να μπαίνει νερό από τα κεραμίδια;

Αν διαπιστώσεις πως μπαίνει νερό από τα κεραμίδια, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αναθέσεις την εργασία σου σε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο επαγγελματία. Για να έχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα, θα πρέπει να ακολουθηθούν κάποια πολύ σημαντικά βήματα, για την οριστική αποκατάσταση της βλάβης. Ο έμπειρος επαγγελματίας που θα αναλάβει να σε βοηθήσει θα κινηθεί ως εξής.

1. Επιδιόρθωση φθοράς

Είτε υπάρχει κάποιο σπασμένο κεραμίδι, είτε έχουν δημιουργηθεί ρήγματα στην κεραμοσκεπή σου, κρίνεται αναγκαίο να αποκατασταθούν οι ζημιές, άμεσα. Για την αποκατάσταση της φθοράς, αρχικά, θα πρέπει να καθαριστεί καλά το σημείο, να απομακρυνθούν τα υπολείμματα λάσπης, σκόνης ή φύλλων δέντρων και να αποκολληθούν τα φθαρμένα κεραμίδια. Έπειτα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα, ώστε να κλείσουν οι τρύπες και να τοποθετηθούν νέα κεραμίδια στο σημείο. Πλέον, έχουν αναπτυχθεί αρκετές μέθοδοι, ώστε να δημιουργούνται κεραμίδια στο ίδιο χρώμα με τα ήδη υπάρχοντα. Έτσι, όταν θα τοποθετηθούν τα νέα κεραμίδια, θα υπάρχει ομοιομορφία στην κεραμοσκεπή.

2. Μόνωση κεραμοσκεπής εξωτερικά

Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες και εξασφαλιστεί πως πλέον δεν μπαίνει νερό από τα κεραμίδια, μπορείς να προχωρήσεις σε εργασίες για τη μόνωση της κεραμοσκεπής εξωτερικά. Η στεγανοποίηση κεραμιδιών αποτελεί μία αρκετά εύκολη διαδικασία και θα βοηθήσει στην στεγάνωση της κεραμοσκεπής, για να μην μπαίνει νερό από τα κεραμίδια κάθε φορά που θα βρέχει. Για την απόλυτη στεγάνωση, αρχικά θα πρέπει να περαστεί η κεραμοσκεπή με αστάρι και στη συνέχεια να επενδυθεί ειδικό υλικό.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να εντοπίσεις γιατί μπαίνει νερό από τα κεραμίδια της στέγης σου. Αν αναζητάς έναν έμπειρο επαγγελματία που για την επισκευή της κεραμοσκεπής και την στεγανοποίηση των κεραμιδιών, καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr. Συμπληρώνοντας μία σύντομη φόρμα θα λάβεις μέσα σε λίγα λεπτά τις καλύτερες προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας.

μπαίνει νερο από τα κεραμίδια

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Λαύριο 23/11/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Ζ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Είδος στέγης:
Κεραμοσκεπή
Τετραγωνικά μέτρα:
50 τ.μ. - 100 τ.μ.
None
Αναρτήθηκε από Αθηνά Χ.
Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Κορυδαλλός 22/11/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Α.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση νέας σκεπής / Αντικατάσταση υπάρχουσας σκεπής
Είδος στέγης:
Πολυκαρβονικά στέγαστρα
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Κόστος 450,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο Γιώργος ειναι συνεπής στους χρόνους του,δούλεψε γρήγορα και αποτελεσματικά,η τιμή του ήταν πολύ καλή,μου διόρθωσε πολλά προβλήματα του σπιτιού μου,προβλήματα που δεν ηταν στην συμφωνία πχ μου εδεσε την καμινάδα,λίγο σύρμα ήταν,αλλά έπρεπε να να ανέβεις στα δέκα μέτρα.! Καλός μάστορας,φιλότιμος,τον προτείνω.

Για: Γιώργος Πέππας / Σκεπές
5,0

Από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ.Χρηστο κατάλαβα ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Σοβαρός ευγενής μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και σιγουριά.δεν έπεσα έξω.η προσωπική μου επαφή και η ολοκλήρωση της εργασίας του ήταν ακόμη καλύτερα.Η δουλειά μου έγινε με τον καλύτερο τρόπο με υπευθυνότητα και ταχύτητα.Η τυπικότητα κ η υπευθυνότητα του κ.χρηστου μου έκανε εντύπωση καθώς κ το αποτέλεσμα της δουλειάς του.μου έλυσε ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε χρόνια γρήγορα κ οικονομικά.τον συνιστώ ανεπιφύλακτα και εννοείται ότι θα ξανασυνεργαστεί μαζί του

Για: Χρήστος Beqiraj / Σκεπές
5,0

Απόλυτα αξιόπιστος, καλός επαγγελματίας και τυπικός στα ραντεβού του. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη.

Για: Ηλίας Νέτζα / Σκεπές
5,0

ΣΥΝΕΠΗΣ, ΕΥΓΕΝΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Για: Τρύφωνας Τόλα / Σκεπές
5,0

Εξαιρετικός στη δουλειά του. Συνεπής ,φιλότιμος και ευγενικός. Μου άρεσε που είχε την υπομονή να μου εξηγεί το οτιδήποτε εκανε.Τον εμπιστεύτηκα από την αρχή και όντως μου έκανε πολύ καλή δουλειά.

Για: Ηλίας Νέτζα / Σκεπές
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Άψογος στην δουλειά του επικοινωνιακός γλήγορος συνεργάσιμος και αποτελεσματικος.

Για: Ηλίας Νέτζα / Σκεπές