Θερμομόνωση: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Η θερμομόνωση, είναι ένα ζήτημα που θα σε απασχολήσει χειμώνα - καλοκαίρι. Η εφαρμογή της, μπορεί να δημιουργήσει ένα τοίχος προστασίας του κτιρίου σου από τις καιρικές συνθήκες. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο μονώσεων, μπορεί να εκτιμήσει τις ανάγκες του χώρου σου και να προτείνει το είδος θερμομόνωσης που θα έχει τα πιο αποδοτικά αποτελέσματα.

Παρακάτω, θα βρεις σημαντικές πληροφορίες για την θερμομόνωση κτιρίων, τα πλεονεκτήματά της, το κόστος αλλά και τα υλικά εφαρμογής της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τελικά, τί είναι η θερμομόνωση;

Τι είναι η θερμομόνωση;

Θερμομόνωση, με απλά λόγια είναι η μέθοδος εκείνη που προστατεύει το κτίριο από θερμικές απώλειες και δημιουργεί ιδανική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του. Η εφαρμογή της, πραγματοποιείται όλο τον χρόνο με την χρήση ειδικών θερμομονωτικών υλικών που τοποθετούνται σε τοίχους, ταβάνια και πυλωτές.

Τα θερμομονωτικά υλικά, εγκλωβίζουν αέρα στο εσωτερικό τους, ο οποίος με την σειρά του εμποδίζει την θερμότητα να φεύγει από το εσωτερικό του χώρου. Παράλληλα, αποτρέπουν το κρύο ή τη ζέστη από το εξωτερικό περιβάλλον να εισέλθει στο σπίτι.

Η θερμομόνωση μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου οπότε και ονομάζεται εσωτερική θερμομόνωση αλλά και στο εξωτερικό ενός κτιρίου όπου εκεί ονομάζεται εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη. Το σημείο που θα την τοποθετήσεις, εξαρτάται από την δόμηση του κτιρίου, από την παλαιότητά του και από την ανάλυση που θα πραγματοποιήσει το συνεργείο που θα την αναλάβει.

Ποια υλικά χρησιμοποιούνται στην θερμομόνωση;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις θερμομονώσεις κτιρίων, εξαρτώνται από τις ανάγκες του κτιρίου, τα χρήματα που είναι διατεθειμένος να επενδύσει ο πελάτης και την ποιότητα των υλικών. Εμείς, συγκεντρώσαμε τα δημοφιλέστερα θερμομονωτικά υλικά στην παρακάτω λίστα:

  • Πολυουρεθάνη
  • Πολυστερίνη
  • Πετροβάμβακας
  • Μαλλί
  • Φελλός

Πλεονεκτήματα της Θερμομόνωσης

Πριν προχωρήσεις στην τοποθέτηση εσωτερικής ή εξωτερικής θερμομόνωσης, πρέπει να έχεις υπόψη σου τα οφέλη που θα κερδίσεις με αυτή σου την επένδυση. Οι θερμομονώσεις συγκεντρώνουν αμέτρητα πλεονεκτήματα και τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένο ότι τα νέα κτίρια θα την διαθέτουν. Συνέχισε παρακάτω και θα μάθεις το γιατί!

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η εφαρμογή της εγγυάται ότι θα μειωθούν οι θερμικές απώλειες του κτιρίου. Έρευνες δείχνουν ότι με την θερμομόνωση των τοίχων μειώνεται η χρήση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού και έτσι εξοικονομείται ενέργεια.

Εύκολη Εφαρμογή

Η τοποθέτηση εσωτερικής και εξωτερικής θερμομόνωσης, γίνεται εύκολα και σε μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη, μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε καινούργια όσο και σε παλιά κτίρια.

Θερμική Άνεση στον Χώρο

Οι θερμομονώσεις σπιτιών, προσφέρουν άνεση όλες τις εποχές του χρόνου. Η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Έτσι, το χειμώνα η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του χώρου είναι ζεστή και το καλοκαίρι δροσερή.

Δεν απαιτεί συντήρηση

Με την θερμομόνωση, δεν έχεις αν ανησυχείς για επιπλέον έξοδα συντήρησης. Οι θερμομονώσεις ταρατσών και τοίχων διαθέτουν μεγάλη αντοχή και διατηρούν τα πλεονεκτήματά τους για πολλά χρόνια.

Εξοικονόμηση Χρημάτων

Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα, συνδυάζεται με το όφελος της εξοικονόμησης ενέργειας. Η όλο και λιγότερη χρήση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εξόδων σε μηνιαίους λογαριασμούς.

Χρειάζεται άδεια για θερμομόνωση;

Σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν απαιτείται άδεια για την εσωτερική και εξωτερική θερμομόνωση ενός κτιρίου. Η τοποθέτηση θερμομόνωσης, θεωρείται εργασία μικρής κλίμακας και το μόνο που χρειάζεται είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης δύο μέρες πριν αρχίσουν οι εργασίες. Έπειτα, συμπληρώνονται τα απαραίτητα έγγραφα και δίνονται οι εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς και οι συναινέσεις εφόσον ο χώρος είναι κοινόχρηστος.

Εξαίρεση στην παραπάνω απόφαση, αποτελεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης σκαλωσιάς. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται η έκδοση άδειας.

Πόσο κοστίζει η θερμομόνωση;

Εάν έχεις ξεκαθαρίσει όλες σου τις απορίες και το μόνο που σε απασχολεί τώρα είναι το κόστος, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι η σχέση ποιότητας - τιμής. Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή, η θερμομόνωση ταράτσας ή τοίχων, δεν έχει σταθερό κόστος. Οι τιμές της κυμαίνονται. Βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της είναι οι διαστάσεις της επιφάνειας που θα μονωθεί, η ποιότητα και η ποσότητα των θερμομονωτικών υλικών και η ευκολία πρόσβασης στο σημείο. Η μόνωση ταράτσας με πολυουρεθάνη είναι μια από τις πιο οικονομικές μεθόδους που μπορείς να ακολουθήσεις.

Οι ειδικοί στις μονώσεις, υποστηρίζουν ότι ανεξαρτήτως του κόστους, ο ιδιοκτήτης πρέπει να πραγματοποιεί εσωτερική και εξωτερική θερμομόνωση καθώς και υγρομόνωση ταράτσας. Η απόσβεση των χρημάτων του θα γίνει σε διάστημα έξι έως δέκα ετών.

Τώρα που γνωρίζεις τα πάντα γύρω από την θερμομόνωση, μπορείς να εμπιστευθείς ένα από τα εξειδικευμένα συνεργεία μας για την τοποθέτησή της. Μην σπαταλάς χρόνο και χρήματα λοιπόν, τα οφέλη της θερμομόνωσης σε περιμένουν μερικά κλικ μακρυά!

θερμομόνωση

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Πετρούπολη 30/11/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντίνος Τ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Θερμομόνωση & Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Αντικατάσταση υπάρχουσας μόνωσης
Πετρούπολη 30/11/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Λ.
Είδος εργασίας:
Αντικατάσταση υπάρχουσας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Αθήνα 30/11/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Λ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 1950,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ ευγενικό παιδί γρήγορος με καθαρή δουλειά και συνέπεια για τον λογο αυτό τον έβαλα 5στα 5 ...

Για: Ελληνικές Μονώσεις / Μονώσεις
5,0

Πολύ καλός επαγγελματίας, συνεννόησημος, και συνεπης ως προς τους χρόνους. Ήταν αρκετά επείγον να γίνει η εργασία μου άμεσα και πράγματι με το που του έδωσα το οκ, προγραμμάτισε και με εξυπηρέτησε άμεσα. Και οι δύο συνεργάτες πολύ ευγενικοί και καθαροί στην δουλειά τους .

Για: Yovko Goudjerov / Μονώσεις
5,0

Αψογη συνεργασία με τον Δημήτρη και τον Κυριάκο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, το κόστος και τον χρόνο ολοκλήρωσης και και τους συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Δημήτρης Λάμπρου / Μονώσεις
5,0

πολυ καλος! Είμαι πολυ ευχαριστημένος το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις
1,0

Απαράδεκτη δουλειά με πολλές κακοτεχνίες. Δυστυχώς ξαναπλήρωσα άλλο μάστορα να έρθει να διορθώσει τα λάθη τους. Δεν τους συνιστώ σε καμία περίπτωση.

Για: Γιάννης Σουβλέρης / Μονώσεις
5,0

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από την επικοινωνία αρχικά με τον κύριο Σαββίδη και από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην συνέχεια για την υγρομόνωση εσωτερικής τοιχοποιίας.

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις