Θερμομόνωση: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Η θερμομόνωση, είναι ένα ζήτημα που θα σε απασχολήσει χειμώνα - καλοκαίρι. Η εφαρμογή της, μπορεί να δημιουργήσει ένα τοίχος προστασίας του κτιρίου σου από τις καιρικές συνθήκες. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο μονώσεων, μπορεί να εκτιμήσει τις ανάγκες του χώρου σου και να προτείνει το είδος θερμομόνωσης που θα έχει τα πιο αποδοτικά αποτελέσματα.

Παρακάτω, θα βρεις σημαντικές πληροφορίες για την θερμομόνωση κτιρίων, τα πλεονεκτήματά της, το κόστος αλλά και τα υλικά εφαρμογής της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τελικά, τί είναι η θερμομόνωση;

Τι είναι η θερμομόνωση;

Θερμομόνωση, με απλά λόγια είναι η μέθοδος εκείνη που προστατεύει το κτίριο από θερμικές απώλειες και δημιουργεί ιδανική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του. Η εφαρμογή της, πραγματοποιείται όλο τον χρόνο με την χρήση ειδικών θερμομονωτικών υλικών που τοποθετούνται σε τοίχους, ταβάνια και πυλωτές.

Τα θερμομονωτικά υλικά, εγκλωβίζουν αέρα στο εσωτερικό τους, ο οποίος με την σειρά του εμποδίζει την θερμότητα να φεύγει από το εσωτερικό του χώρου. Παράλληλα, αποτρέπουν το κρύο ή τη ζέστη από το εξωτερικό περιβάλλον να εισέλθει στο σπίτι.

Η θερμομόνωση μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου οπότε και ονομάζεται εσωτερική θερμομόνωση αλλά και στο εξωτερικό ενός κτιρίου όπου εκεί ονομάζεται εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη. Το σημείο που θα την τοποθετήσεις, εξαρτάται από την δόμηση του κτιρίου, από την παλαιότητά του και από την ανάλυση που θα πραγματοποιήσει το συνεργείο που θα την αναλάβει.

Ποια υλικά χρησιμοποιούνται στην θερμομόνωση;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις θερμομονώσεις κτιρίων, εξαρτώνται από τις ανάγκες του κτιρίου, τα χρήματα που είναι διατεθειμένος να επενδύσει ο πελάτης και την ποιότητα των υλικών. Εμείς, συγκεντρώσαμε τα δημοφιλέστερα θερμομονωτικά υλικά στην παρακάτω λίστα:

  • Πολυουρεθάνη
  • Πολυστερίνη
  • Πετροβάμβακας
  • Μαλλί
  • Φελλός

Πλεονεκτήματα της Θερμομόνωσης

Πριν προχωρήσεις στην τοποθέτηση εσωτερικής ή εξωτερικής θερμομόνωσης, πρέπει να έχεις υπόψη σου τα οφέλη που θα κερδίσεις με αυτή σου την επένδυση. Οι θερμομονώσεις συγκεντρώνουν αμέτρητα πλεονεκτήματα και τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένο ότι τα νέα κτίρια θα την διαθέτουν. Συνέχισε παρακάτω και θα μάθεις το γιατί!

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η εφαρμογή της εγγυάται ότι θα μειωθούν οι θερμικές απώλειες του κτιρίου. Έρευνες δείχνουν ότι με την θερμομόνωση των τοίχων μειώνεται η χρήση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού και έτσι εξοικονομείται ενέργεια.

Εύκολη Εφαρμογή

Η τοποθέτηση εσωτερικής και εξωτερικής θερμομόνωσης, γίνεται εύκολα και σε μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμη, μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε καινούργια όσο και σε παλιά κτίρια.

Θερμική Άνεση στον Χώρο

Οι θερμομονώσεις σπιτιών, προσφέρουν άνεση όλες τις εποχές του χρόνου. Η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Έτσι, το χειμώνα η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του χώρου είναι ζεστή και το καλοκαίρι δροσερή.

Δεν απαιτεί συντήρηση

Με την θερμομόνωση, δεν έχεις αν ανησυχείς για επιπλέον έξοδα συντήρησης. Οι θερμομονώσεις ταρατσών και τοίχων διαθέτουν μεγάλη αντοχή και διατηρούν τα πλεονεκτήματά τους για πολλά χρόνια.

Εξοικονόμηση Χρημάτων

Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα, συνδυάζεται με το όφελος της εξοικονόμησης ενέργειας. Η όλο και λιγότερη χρήση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εξόδων σε μηνιαίους λογαριασμούς.

Χρειάζεται άδεια για θερμομόνωση;

Σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν απαιτείται άδεια για την εσωτερική και εξωτερική θερμομόνωση ενός κτιρίου. Η τοποθέτηση θερμομόνωσης, θεωρείται εργασία μικρής κλίμακας και το μόνο που χρειάζεται είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης δύο μέρες πριν αρχίσουν οι εργασίες. Έπειτα, συμπληρώνονται τα απαραίτητα έγγραφα και δίνονται οι εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς και οι συναινέσεις εφόσον ο χώρος είναι κοινόχρηστος.

Εξαίρεση στην παραπάνω απόφαση, αποτελεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης σκαλωσιάς. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται η έκδοση άδειας.

Πόσο κοστίζει η θερμομόνωση;

Εάν έχεις ξεκαθαρίσει όλες σου τις απορίες και το μόνο που σε απασχολεί τώρα είναι το κόστος, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι η σχέση ποιότητας - τιμής. Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή, η θερμομόνωση ταράτσας ή τοίχων, δεν έχει σταθερό κόστος. Οι τιμές της κυμαίνονται. Βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της είναι οι διαστάσεις της επιφάνειας που θα μονωθεί, η ποιότητα και η ποσότητα των θερμομονωτικών υλικών και η ευκολία πρόσβασης στο σημείο. Η μόνωση ταράτσας με πολυουρεθάνη είναι μια από τις πιο οικονομικές μεθόδους που μπορείς να ακολουθήσεις.

Οι ειδικοί στις μονώσεις, υποστηρίζουν ότι ανεξαρτήτως του κόστους, ο ιδιοκτήτης πρέπει να πραγματοποιεί εσωτερική και εξωτερική θερμομόνωση καθώς και υγρομόνωση ταράτσας. Η απόσβεση των χρημάτων του θα γίνει σε διάστημα έξι έως δέκα ετών.

Τώρα που γνωρίζεις τα πάντα γύρω από την θερμομόνωση, μπορείς να εμπιστευθείς ένα από τα εξειδικευμένα συνεργεία μας για την τοποθέτησή της. Μην σπαταλάς χρόνο και χρήματα λοιπόν, τα οφέλη της θερμομόνωσης σε περιμένουν μερικά κλικ μακρυά!

θερμομόνωση

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Άλλο
Μαρούσι 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντίνος Τ.
Είδος εργασίας:
Άλλο
Είδος μόνωσης:
Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
100 και άνω
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Αρτέμιδα(Λούτσα) 09/07/2020
Εκτελέστηκε από
Δοκιμαστικός Λ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 1,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, τέλειο αποτέλεσμα με συνέπεια στους χρόνους και στα συμφωνηθέντα. Ο κύριος Πέτρος για το πρώτο πράγμα που νοιάζεται είναι οι πελάτες του να μένουν ικανοποιημένοι και να αφήνει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα έχει αντοχή στο χρόνο.

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις
5,0

Αναζητούσα να κάνω ηχομόνωση σε μεσοτοιχία. Ο κύριος Σαββίδης με εντυπωσίασε με την ευγένεια, την συνέπεια και την ειλικρίνεια του. Όταν προχωρήσαμε στην κατασκευή έμεινα ικανοποιημένη με τον τρόπο που δούλεψε εκείνος και το προσωπικό του. Θα χαρώ να συνεργαστώ μαζί του στο άμεσο μέλλον

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις
4,0

Πολύ καλή συνεργασία. Για το αποτέλεσμα (στεγάνωση) κριτής είναι ο χρόνος, δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει. Η δε τεχνική που εφαρμόστηκε μου προτάθηκε απο τον ίδιο & σε συνάρτηση με τη πεποίθησή του ότι πρόκειται για αξιόπιστη για χρόνια λύση και την τιμή, τον επέλεξα. Ο χρόνος θα δείξει...

Για: Κωνσταντίνος Τσόνας / Μονώσεις
5,0

Εξαιρετική δουλειά, στον χρόνο που μας είπε και άφησε το σπίτι πεντακάθαρο!

Για: Κωνσταντίνος Τσόνας / Μονώσεις
5,0

Πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα και ολη την συνεργασία.

Για: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΣ-ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / Μονώσεις
5,0

Εξαιρετικοί επαγγελματίες και άνθρωποι πάνω απ όλα!Άμεση εξυπηρέτηση,υπέροχη,προσεγμένη και σωστή δουλειά!Τους συστήνω ανεπιφύλακτα και εννοείται πως αν μου ξαναβγεί κάποιου τέτοιου είδους εργασία αυτούς θα προτιμήσω! Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη που άργησα για την αξιολόγηση!

Για: Ελληνικές Μονώσεις / Μονώσεις