Μόνωση Σπιτιού

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Μόνωση Σπιτιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις στη μόνωση σπιτιού

Η μόνωση σπιτιού έχει γίνει πια ένα περιζήτητο κατασκευαστικό χαρακτηριστικό. Ακόμα και στην περίπτωση που ένα σπίτι δεν διαθέτει εξαρχής, ολοένα και αυξάνονται οι ένοικοι που επιλέγουν την μετέπειτα τοποθέτηση μόνωσης και υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει αυτό.

Τα είδη μόνωσης που μπορείς να επιλέξεις για το σπίτι σου χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες που η καθεμία αντιμετωπίζει κάτι διαφορετικό. Έτσι, οι επιλογές που έχεις είναι η θερμομόνωση, η ηχομόνωση και η υγρομόνωση ή στεγανοποίηση.

Οι τεχνικές μόνωσης που υπάρχουν είναι πολλές και διαφορετικές, ώστε να καλύψουν κάθε σου ανάγκη. Ανάλογα με το πρόβλημα που θες να αντιμετωπίσεις μπορείς να επιλέξεις εξωτερική μόνωση σπιτιού στους τοίχους και την ταράτσα σου ή εσωτερική μόνωση.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μόνωση σπιτιού, ανάλογα βέβαια και με το είδος που θα επιλέξεις, είναι πολλά και ουσιαστικά. Αν ακόμα αμφιταλαντεύεσαι, διάβασε την παρακάτω λίστα με τα οφέλη που θα έχεις, για να καταλάβεις τη σπουδαιότητα της.

Προστασία από εναλλαγές της θερμοκρασίας

Μονώνοντας το σπίτι σου θα το προστατέψεις, ενάντια στις αλλαγές του καιρού. Είτε επικρατούν υψηλές είτε χαμηλές θερμοκρασίες, το εσωτερικό του σπιτιού σου θα μένει ανεπηρέαστο.

Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας

Με την τοποθέτηση της θερμομόνωσης, αποφεύγεις τις διαρροές θερμότητας και αναβαθμίζεις ενεργειακά το σπίτι σου. Σε συνδυασμό με το πιο πάνω χαρακτηριστικό, γίνεται εύκολα κατανοητό πόσο βοηθάει στη μείωση εξόδων ψύξης και θέρμανσης σπιτιού.

Προστασία από ηχορύπανση

Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μονωτικά υλικά, είναι δυνατή η μείωση της ηχορύπανσης στον ελάχιστο βαθμό. Αν θέλεις να εξαφανίσεις τη φασαρία και τους ενοχλητικούς θορύβους από την καθημερινότητα σου, η ηχομόνωση σπιτιού είναι η λύση.

Αποφυγή προβλημάτων υγρασίας και μούχλας

Το σπίτι σου εξωτερικά έρχεται αρκετές φορές αντιμέτωπο με άσχημες καιρικές συνθήκες. Αυτό είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα με εμφάνιση υγρασίας και μούχλας, των οποίων το κόστος επισκευής είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για να το αποφύγεις, φρόντισε να στεγανοποιήσεις άμεσα το σπίτι σου.

Μια σωστή μόνωση σπιτιού μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καθημερινότητά σου. Για να εξασφαλίσεις όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στον επαγγελματία που θα επιλέξεις για την τοποθέτηση, αλλά και στα μονωτικά υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

Μερικοί σημαντικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το κόστος που θα έχει η τοποθέτηση μόνωσης και πρέπει να σκεφτείς πριν ξεκινήσεις τις εργασίες είναι:

  • Το μέγεθος της επιφάνειας που θες να μονώσεις
  • Το πρόβλημα που θέλεις να αντιμετωπίσεις και το είδος της μόνωσης που χρειάζεσαι
  • Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μονωτικών υλικών που θα επιλέξεις(μηχανική αντοχή, ευπάθεια, θερμική αγωγιμότητα, κλπ)

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος στη μόνωση σπιτιού; 

1. Περιπλοκότητα επιφάνειας:

Είναι λογικό ότι διαφορετικές επιφάνειες απαιτούν διαφορετική προεργασία άρα και εργασία. Όσο πιο “δύσκολη” επιφάνεια αναθέσεις στον τεχνίτη να μονώσει, τόσο περισσότερα χρήματα θα σου κοστίσει η εργασία. Στην προκειμένη περίπτωση το κόστος εξαρτάται από την ύπαρξη θερμοσιφώνων, την μη ύπαρξη ρύσεων και την σαθρότητα της επιφάνειας.

2. Τετραγωνικά μέτρα:

Τα τετραγωνικά μέτρα είναι ο παράγοντας που  καθορίζει ριζικά το τελικό κόστος της εργασίας. Για πιο μικρές δουλειές οι τιμές ανά τ.μ. είναι υψηλότερες, καθώς πρέπει να βγουν τα έξοδα των ειδικών, ενώ αντίστοιχα για μεγαλύτερες επιφάνειες είναι δυνατόν να λάβεις καλύτερες προσφορές.

3. Λοιποί παράγοντες:

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν μερικώς το κόστος μίας μόνωσης.

Η εποχικότητα ανεβάζει το κόστος τους ζεστούς μήνες που μπαίνουν περισσότερες δουλειές. Τα επιδοτούμενα προγράμματα επίσης αυξάνουν το κόστος της δουλειάς, καθώς οι επαγγελματίες ζητούν παραπάνω χρήματα για το έργο, εφόσον τα χρήματα της επιδότησης θα τα λάβουν μήνες μετά. 

Ο όροφος στον οποίο γίνονται οι εργασίες επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο. Μία ταράτσα μονοκατοικίας είναι πολύ πιο εύκολο να μονωθεί από ταράτσα πολυκατοικίας, καθώς στην δεύτερη απαιτείται είτε γερανός ή, στην περίπτωση που ο γερανός δεν χωράει στον δρόμο σου, πολύ μεγαλύτερα πήγαινε- έλα προκειμένου να μεταφερθούν τα υλικά.

Ένας έλεγχος που θα μπορούσε να σε ωφελήσει σχετικά με προβλήματα υγρασίας είναι η θερμογραφία. Αυτή αποτελεί μία θερμική απεικόνιση του κτιρίου ή του χώρου σου με τη χρήση κάμερας υπερύθρων ή θερμοκάμερας. Είναι μια μέθοδος η οποία παρέχει πλήρη εικόνα της κατάστασης του χώρου εντοπίζοντας προβλήματα όπως θερμικές γέφυρες, ελαττωματική θερμομόνωση, εστίες υγρασίας και άλλα, βοηθώντας έτσι στην άμεση επίλυση τους.

Γενικά πρόκειται για μία διαδικασία με σχετικά στάνταρ τιμή που χρεώνεται σαν μεροκάματο αλλά έχει μεγάλο όφελος, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που είναι δύσκολος ο εντοπισμός της πηγής του προβλήματος.

Αν θες να προστατέψεις αποτελεσματικά το σπίτι σου και η μόνωση του να αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία για μονώσεις που θα σε κατατοπίσει και θα βρει την καταλληλότερη επιλογή για σένα.

Οι αξιολογημένοι τεχνικοί της πλατφόρμας μας μπορούν να αναλάβουν αξιόπιστα τη μόνωση του σπιτιού σου. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό μπορούν να σε προμηθεύσουν τα μονωτικά υλικά που χρειάζεσαι και να σου εξασφαλίσουν το καλύτερο απτέλεσμα.

Καταχώρησε εύκολα την εργασία σου, πάρε δωρεάν προσφορές για το κόστος από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας και επέλεξε εκείνον που σου ταιριάζει καλύτερα.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του
Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις
Καταρτισμένος, ενημερωμένος με άμεση ανταπόκριση
Εμμανουήλ Σ.
40 αξιολογήσεις
O Koς Στρουμπούλης ήταν άψογος στην μεταξύ μας επικοινωνία, συνεργασία, αποτέλεσμα εργασίας και προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο. Η εργασία...
Μ. Group
33 αξιολογήσεις
Εργασία 5 ημερών συνεπείς γρήγοροι στην εργασία τους ευγενικοί και λογικές τιμές (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Σταμάτης Κ.
30 αξιολογήσεις
ΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΚΟ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΑΚΡΙΒΗΣ, ΤΥΠΙΚΟΣ, ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ...
Γιώργος Σ.
28 αξιολογήσεις
Ο επαγγελματίας ήταν ιδιαίτερα συνεπής με εξαιρετική ποιότητα εργασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα του!
Σχετικά άρθρα
Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει