Μονώσεις Τοίχων

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Μονώσεις Τοίχων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Τί πρέπει να ξέρεις για την μόνωση τοίχου;

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις εργασίες για την μόνωση του τοίχου σου; Οι μονώσεις αποτελούν το τέλειο μέτρο πρόληψης απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και την εμφάνιση πυρκαγιάς. Τα τελευταία χρόνια, οι ιδιοκτήτες προχωρούν εσωτερική ή εξωτερική μόνωση των τοίχων τους καθώς γνωρίζουν ότι τα οφέλη που θα αποκομίσουν είναι πολλά. Η μόνωση τοίχου, αποτελεί ένα σημαντικό κατασκευαστικό πλεονέκτημα για κάθε σπίτι και μια πραγματικά έξυπνη και αποδοτική λύση.

Πλεονεκτήματα στις Μονώσεις Τοίχων!

Οι μονώσεις τοίχων, αποτελούν επένδυση για όποιον αποφασίσει να ενισχύσει την προστασία του κτιρίου ή του σπιτιού του. Αν διστάζεις να προχωρήσεις στις εργασίες για την τοποθέτησή της, διάβασε ποια είναι τα πρακτικά οφέλη που θα έχεις από τη μόνωση των τοίχων σου.

Εξοικονόμηση Χρημάτων: Η μόνωση του τοίχου, βοηθάει στο να διατηρείται η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κτιρίου στα ιδανικά επίπεδα. Έτσι, μειώνεται η ανάγκη για θέρμανση και ψύξη και εξοικονομούνται χρήματα Θα εξοικονομήσεις σημαντική ποσότητα χρημάτων από τα έξοδα των λογαριασμών.

Ιδανική Ατμόσφαιρα: Οι μονώσεις τοίχων, εξασφαλίζουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κτιρίου όλο τον χρόνο και έτσι οι ιδιοκτήτες του απολαμβάνουν περισσότερο την θαλπωρή του σπιτιού τους. 

Αποφυγή Μούχλας και Υγρασίας: Συνήθως τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού εμφανίζονται με τον καιρό σημάδια υγρασίας και μούχλας. Η μόνωση του εσωτερικού ή εξωτερικού τοίχου και η αδιαβροχοποίησή του θα διορθώσουν το πρόβλημα και θα σε γλιτώσουν από έξοδα επισκευής ή βαψίματος των τοίχων. Ακόμη, θα προστατέψεις και την υγεία όσων χρησιμοποιούν το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο που κινδυνεύουν σε περίπτωση εμφάνισης μούχλας και υγρασίας.

Ηχομόνωση Σπιτιού: Οι μονώσεις τοίχων, πέρα από τις ιδανικές θερμοκρασίες, συμβάλλουν στο να μην επηρεάζεται ο χώρος από εξωτερικούς θορύβους. Έτσι η θερμομόνωση του ταβανιού θα συμβάλει στην ηχομόνωσή του.

Για να εξασφαλίσεις τα παραπάνω οφέλη, πρέπει να ξέρεις ότι πολύ σημαντικό ρόλο για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα παίζει η ποιότητα της κατασκευής, αλλά και τα μονωτικά υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

Ποια είναι η καλύτερη μόνωση τοίχου;

Οι κύριοι λόγοι που γίνεται η τοποθέτηση μόνωσης στους τοίχους είναι 3 και αφορούν τη θερμομόνωση, την ηχομόνωση και τη στεγανοποίηση ενός σπιτιού. Η μόνωση τοίχων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε κτίσματος, μπορεί να γίνει είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, όπως για παράδειγμα με την κατασκευή θερμοπρόσοψης.

Είναι γεγονός ότι οι τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι πολλές και η καθεμιά έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός, ωστόσο, θα μπορέσει να σε κατατοπίσει πλήρως ώστε να βρεις το ιδανικότερο τρόπο για να μονώσεις τους τοίχους σου.

Εσωτερική θερμομόνωση τοίχων

Η εσωτερική θερμομόνωση τοίχων, αφορά την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού ή του κτιρίου και συνήθως πραγματοποιείται όταν δεν είναι εφικτό να γίνει εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου, επειδή η επιφάνεια δεν είναι προσβάσιμη. Εφαρμόζεται κυρίως στο εσωτερικό μέρος όλων των κατακόρυφων τοίχων, στις κολώνες, τα δοκάρια και το ταβάνι. Τα πλεονεκτήματα στην εφαρμογή εσωτερική θερμομόνωση τοίχων, είναι πολλά και τα εξειδικευμένα συνεργεία μονώσεων της πλατφόρμας μας, μας έδωσαν μία λίστα με τα βασικότερα:

Άμεσο Θερμομονωτικό Αποτέλεσμα: Η θερμομόνωση εφαρμόζεται πριν τα δομικά στοιχεία των τοίχων με αποτέλεσμα το εσωτερικό του κτιρίου να θερμαίνεται πιο γρήγορα τον χειμώνα και να δροσίζει πιο γρήγορα του καλοκαίρι.

Δεν απαιτείται προστασία του μονωτικού υλικού:Το θερμομονωτικό υλικό που εφαρμόζεται στην εσωτερική θερμομόνωση, δεν βρίσκεται εκτεθειμένο στις άσχημες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται ενέργειες για την προστασία του.

Μπορεί να εφαρμοστεί καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου: Οι εργασίες για την εφαρμογή εσωτερικής θερμομόνωσης τοίχων, μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο καθώς οι εργασίες συμβαίνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζονται από τις καιρικές μεταβολλές.

Χαμηλό κόστος: Οι τιμές στην εσωτερική θερμομόνωση είναι χαμηλές και η απόσβεση των χρημάτων που έχουν επενδυθεί γίνεται σε διάστημα 5 χρόνων.

Προσφέρει και ηχομόνωση του σπιτιού: Η εφαρμογή συγκεκριμένων μονωτικών υλικών στο εσωτερικό του σπιτιού όπως γυψοσανίδες και ορυκτοβάμβακας, συντελεί στην αποφυγή των ενοχλητικών θορύβων από το εξωτερικό περιβάλλον.

Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων

Η εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων, αφορά την εφαρμογή θερμομόνωσης στην εξωτερική πλευρά όλων των κατακόρυφων εξωτερικών τοίχων ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου γενικότερα. Για να επιλέξει κανείς την κατάλληλη εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, πρέπει να λάβει υπόψη του αρχικά την τωρινή κατάσταση του κτιρίου σε θέμα μόνωσης. Έπειτα, πρέπει να ασχοληθεί με την ενεργειακή μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί στο κτίριο σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που βρίσκεται.

Αν το κόστος είναι αυτό που σε προβληματίζει ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί εύκολα να σου βρει την κατάλληλη εναλλακτική για σένα. Με βάση τις ανάγκες σου και τις προτεραιότητες σου, μπορείς να βρεις το κατάλληλο είδος μόνωσης τοίχων που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σου.

Υγρομόνωση ή στεγανοποίηση τοίχων

Χρησιμοποιώντας υλικά που είναι αδιαπέραστα στο νερό, οχυρώνεις το σπίτι σου και το προστατεύεις από τις βροχές. Η στεγανοποίηση είναι απαραίτητη, αν θες να κρατήσεις μακριά τη μούχλα και την υγρασία, άρα και για να αποφύγεις τη σπατάλη των χρημάτων που θα ξόδευες για τις ζημιές που θα προκαλούσαν.

Η υγρομόνωση τοίχων με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά θα σε σώσει κυριολεκτικά από περιττά κόστη και την μεγάλη ταλαιπωρία που συνοδεύει επίμονα προβλήματα, για αυτό και αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές στις μονώσεις.

Ηχομόνωση

Η ηχομόνωση σπιτιού, στις μέρες μας, γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία. Αν και παλιότερα μπορεί να μην της δινόταν η σημασία που έπρεπε, σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Ο καθένας γυρνώντας στο σπίτι του, επιθυμεί να βρίσκει την ηρεμία και γαλήνη που λείπει από την καθημερινότητα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον τεχνικές και υλικά που μπορούν να μειώσουν στο ελάχιστο την ηχορύπανση.

Πέρα από απλούς τρόπους που μπορείς να εφαρμόσεις για την ηχομόνωση ενός δωματίου, όπως είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδας, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας μπορεί να σου προτείνει πολύ πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις για σωστή μόνωση.

Από τί εξαρτώνται οι τιμές στις μονώσεις τοίχων;

Η τιμή στην μόνωση τοίχου, εξαρτάται από κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες που την επηρεάζουν. Ποιοι είναι αυτοί;

  • Το είδος τη μόνωσης που θες( θερμομόνωση, υγρομόνωση, ηχομόνωση).
  • Τα μονωτικά υλικά που θα χρειαστούν.
  • Την έκταση της επιφάνειας που θες να μονώσεις.
  • Το πλήθος των τεχνικών εργασιών που θα πρέπει να εκτελεστούν.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να αναλάβουν αξιόπιστα τόσο την μόνωση των τοίχων σου, όσο και την προμήθεια των μονωτικών υλικών. Αν θες την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση, η λύση είναι απλή.

Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορές για το κόστος από τους αξιολογημένους επαγγελματίες μας για τις μονώσεις τοίχων εσωτερικά και εξωτερικά και διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογα συνεργεία μονώσεων στην περιοχή σου

Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του
Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις
Κάναμε στεγάνωση-θερμομόνωση ταράτσας και ενός πλαινού τοίχου. Ο Πέτρος ήταν αναλυτικός και κατανοητός στην προσφορά του, συνεπής στα ραν...
Εμμανουήλ Σ.
40 αξιολογήσεις
O Koς Στρουμπούλης ήταν άψογος στην μεταξύ μας επικοινωνία, συνεργασία, αποτέλεσμα εργασίας και προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο. Η εργασία...
Μ. Group
33 αξιολογήσεις
Εργασία 5 ημερών συνεπείς γρήγοροι στην εργασία τους ευγενικοί και λογικές τιμές (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα)
Σταμάτης Κ.
30 αξιολογήσεις
Όλα μια χαρά. Πολύ εξυπηρετικός, γρήγορη και καθαρή εργασία!
Γιώργος Σ.
28 αξιολογήσεις
Ο επαγγελματίας ήταν ιδιαίτερα συνεπής με εξαιρετική ποιότητα εργασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα του!
Σχετικά άρθρα
Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.
Η υγρασία στο ταβάνι και στους τοίχους συνιστά ένα από τα συνηθέστερα αλλά παράλληλα και δυσκολότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει