Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Ηχομόνωση

Εξυπηρετήσου Άμεσα από Αξιολογημένα Συνεργεία Μονώσεων για Ηχομόνωση με τα Καλύτερα Υλικά για το Χώρο σου!

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Δωρεάν προσωποποιημένες προσφορές

Εξυπηρέτηση σε 3'

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Τοποθέτηση, Αντικατάσταση
 • Τοποθέτηση νέας μόνωσης
 • Αντικατάσταση υπάρχουσας μόνωσης
 • Άλλο
π.χ.: Υγρομόνωση, Ηχομόνωση
 • Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
 • Θερμομόνωση & Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
 • Ηχομόνωση
 • Θερμοπρόσοψη
 • Ό,τι προτείνει ο επαγγελματίας
π.χ.: Έως 25 τ.μ., 26 τ.μ. - 50 τ.μ.
 • Έως 25 τ.μ.
 • 26 τ.μ. - 50 τ.μ.
 • 51 τ.μ. - 100 τ.μ.
 • 100 και άνω
π.χ.: Ναι, Όχι
 • Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
 • Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
π.χ.: Άμεσα, Τις επόμενες 10 ημέρες
 • Άμεσα
 • Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
 • Το επόμενο τρίμηνο
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
π.χ.: Ναι, Όχι
 • Ναι
 • Όχι
Τελευταία ενημέρωση: 10/9/2019

Ηχομόνωση: Δωματίου, Τοίχου, Ταβανιού & Δαπέδου

Ειδικά για όσους από εμάς κατοικούν σε αστικά κέντρα, η ηχομόνωση είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Τα ηχομονωτικά υλικά, ιδανικά τοποθετούνται κατά την κατασκευή ενός κτιρίου. Ωστόσο, στα πιο παλιάς κατασκευής σπίτια, δεν είχε γίνει σχετική πρόβλεψη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα θορύβου. Έτσι, έχουν αναπτυχθεί αρκετές σύγχρονες λύσεις για ηχομόνωση δωματίου και σπιτιού σε υπάρχον κτίριο.

Φυσικά, όποιο είδος ηχομόνωσης κι αν θέλεις να εφαρμόσεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού, είναι σημαντικό να ζητήσεις πρώτα τη γνώμη των ειδικών. Η μελέτη ενός μηχανικού κρίνεται απαραίτητη, όπως και η ανάμειξη ενός έμπειρου συνεργείου μονώσεων. Η ηχομόνωση τοίχου, ταβανιού και δαπέδου μπορεί να είναι περίπλοκη υπόθεση, για να διαλέξεις ανάμεσα στα τόσα ηχομονωτικά υλικά που υπάρχουν, αλλά και το σωστό τρόπο εφαρμογής.

Δημοφιλείς υπηρεσίες που αναλαμβάνουν οι επαγγελματίες μας για ηχομόνωση!

Ποιες ενέργειες εξασφαλίζουν καλύτερη ηχομόνωση δωματίου;

Για να βελτιώσεις την ηχομόνωση δωματίου στο σπίτι σου, υπάρχουν ενέργειες που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή, αλλά και ενέργειες που απαιτούν τη βοήθεια επαγγελματιών. Στην προσπάθειά σου να μονώσεις το χώρο, θα σε βοηθήσει η ηχομόνωση τοίχου, δαπέδου, ακόμα και οροφής, με ειδικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς μονώσεων της πλατφόρμας μας, οι καλύτεροι τρόποι για ηχομόνωση δωματίου είναι οι εξής:

1. Ενημερώσου για την πηγή του προβλήματος

Αρχικά, πρέπει να ανακαλύψεις από πού προέρχεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που εμποδίζει την καλή ηχομόνωση δωματίου στο χώρο σου. Οι ντουλάπες είναι, συχνά, υπεύθυνες για τη μεταφορά θορύβων μεταξύ δωματίων. Επίσης, τα ξύλινα πατώματα και οι λεπτές οροφές δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην ηχομόνωση.

Οι μεσοτοιχίες μεταξύ δύο διαμερισμάτων, συχνά δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους πολυκατοικιών και οδηγούν σε ανάγκη για ηχομόνωση τοίχου. Ιδανικά, πρέπει να καλέσεις μηχανικό για να κάνει σχετική μελέτη και να σου προτείνει εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες σου.

2. Τοποθέτησε χαλιά και μοκέτες στο σπίτι

Όσο απλό και αν σου φαίνεται, η κάλυψη των πατωμάτων σου με χαλιά είναι κάτι που κάνει μεγάλη διαφορά στην ηχομόνωση ενός δωματίου. Τα χαλιά έχουν την ικανότητα να απορροφούν ένα μεγάλο ποσοστό του ήχου και να μην τον αφήνουν να ταξιδεύει στα διπλανά δωμάτια. Θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για θορυβώδεις χώρους, όπως είναι το παιδικό δωμάτιο.

3. Χρησιμοποίησε κόλλα σιλικόνης

Άλλη μια απλή, σπιτική λύση για ηχομόνωση τοίχου, είναι η χρήση ειδικής κόλλας σιλικόνης. Μπορείς να βρεις κόλλα για ηχομόνωση στα καταστήματα με είδη δόμησης, ίσως και στα χρωματοπωλεία. Με αυτή, μπορείς να καλύψεις κάποια μικρά κενά και ανοίγματα στους τοίχους και τις μεσοτοιχίες, ώστε να περιορίσεις την πηγή του θορύβου.

4. Άλλαξε τα κουφώματα του δωματίου

Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις και θα δεις άμεσα βελτίωση. Ένας επαγγελματίας τεχνικός τοποθέτησης κουφωμάτων, θα σου προτείνει το κατάλληλο είδος που θα εξασφαλίσει την ησυχία του δωματίου σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και στην ηχομόνωση εξωτερικού τοίχου.

5. Συνεργάσου με τους γείτονες

Συνήθως, η ηχορύπανση στις πολυκατοικίες προέρχεται από τα γειτονικά διαμερίσματα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι κανενός διαμερίσματος, είναι να συνεργαστούν όλοι για τη σωστή ηχομόνωση δωματίων. Έτσι, ιδανικά θα πρέπει να πειστούν και οι γείτονες να ενισχύσουν την ηχομόνωση εσωτερικών τοίχων και πατωμάτων στο χώρο τους, ώστε οι προσπάθειές σου να έχουν άριστο αποτέλεσμα.

Πώς θα πετύχεις μια καλή ηχομόνωση τοίχου στο δωμάτιο;

Για να πετύχεις καλύτερη ηχομόνωση δωματίου θα πρέπει να επικεντρωθείς στην ηχομόνωση εσωτερικού τοίχου. Υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι που εφαρμόζονται στην ηχομόνωση τοίχου και μπορούν να εξασφαλίσουν μια σωστή ηχομόνωση για το δωμάτιό σου.

1. Ηχομόνωση τοίχου με ηχομονωτικά υλικά

Ο σωστός τρόπος να επιτευχθεί μία αποτελεσματική ηχομόνωση τοίχου στο δωμάτιο είναι να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα ηχομονωτικά υλικά. Τα ηχομονωτικά υλικά έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τον ήχο, συμβάλλοντας στην ηχομόνωση δωματίου. Για τη σωστή ηχομόνωση δωματίου, προτείνουμε την επικάλυψη του τοίχου με ινώδη υλικά, όπως είναι ο υαλοβάμβακας, ο πετροβάμβακας και οι θερμοκολλητές ίνες πολυεστέρα.

2. Ηχομόνωση τοίχου με γυψοσανίδα

Τα τελευταία χρόνια, η γυψοσανίδα έχει αναδειχθεί, ως ένα δομικό υλικό με σημαντικά πλεονεκτήματα για το σπίτι. Φυσικά, η επένδυση όλων των εσωτερικών τοίχων του σπιτιού με γυψοσανίδα κοστίζει ακριβά. Όμως, μπορείς να επενδύσεις μόνο τους τοίχους όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως μεσοτοιχίες με γείτονες.

Από την άλλη πλευρά, μπορείς να χτίσεις και ψευδοροφή για το ταβάνι του σπιτιού σου. Με τον τρόπο αυτό, θα βελτιώσεις την ηχομόνωση της οροφής και θα περιορίσεις το θόρυβο από το διαμέρισμα του πάνω ορόφου. Φυσικά, είναι καλό να κάνεις μια μελέτη με μηχανικό, πριν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε μια τέτοια εργασία.

Με ποιους τρόπους θα εξασφαλίσεις την καλύτερη ηχομόνωση ταβανιού στο χώρο σου;

Ο θόρυβος που μας ενοχλεί στο κτίριο μπορεί να είναι αερόφερτος ή κτυπογενής. Πολλές φορές, αναζητούμε καλύτερη ηχομόνωση ταβανιού εσωτερικά, για να μη μας ενοχλούν κτυπογενείς ήχοι που προέρχονται από τον επάνω όροφο, κλασικό πρόβλημα σε πολυκατοικίες με διαμερίσματα.

Κάποιες λύσεις που προτείνονται συχνά είναι οι εξής:

1. Επένδυση δαπέδου με μονωτικά υλικά

Αν κατοικείς σε πολυκατοικία, ίσως είναι δύσκολο να πείσεις τους γείτονες να αλλάξουν υλικό δαπέδου. Ωστόσο, αν κατοικείς σε μονοκατοικία και το πρόβλημα είναι το δωμάτιο στον πάνω όροφο (π.χ. Παιδικό δωμάτιο), τότε αυτό μπορεί να σου δώσει τη λύση που χρειάζεσαι.

Πρέπει να τοποθετήσεις κάποιο μαλακό υλικό στο πάτωμα, το οποίο να απορροφά τους κτυπογενείς ήχους, ώστε να μη μεταφέρονται κάτω. Για παράδειγμα, το βινυλικό δάπεδο και το δάπεδο από φελλό είναι γνωστά για την ικανότητά τους να ενισχύσουν την ηχομόνωση της οροφής του κάτω ορόφου.

2. Κατασκευή ψευδοροφής με μονωτικά υλικά

Πρόκειται, ίσως, για την πιο συχνή λύση που επιλέγεται για την ηχομόνωση ταβανιού σε οικίες, αλλά και επαγγελματικούς χώρους. Μια ψευδοροφή με γυψοσανίδα, αλλά και άλλα ειδικά μονωτικά υλικά, μπορεί να περιορίσει δραστικά τη μετάδοση ήχου από τον πάνω όροφο.

Ειδικά αν πρόκειται για κτυπογενείς ήχους, η συγκεκριμένη εσωτερική ηχομόνωση ταβανιού μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη. Ο πετροβάμβακας και ο υαλοβάμβακας είναι κάποια από τα πιο δημοφιλή υλικά που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό. Και η μόνωση ξύλινου ταβανιού μπορεί να επιτευχθεί με σχετικούς τρόπους, αν και έτσι θα χάσεις την ιδιαίτερη αισθητική του ξύλου.

Πώς γίνεται η ηχομόνωση δαπέδου από ξύλο;

Το ξύλινο δάπεδο συχνά δημιουργεί προβλήματα μετάδοσης θορύβου, από τη φύση του. Έτσι, έχει γίνει πρόβλεψη ειδικά για την ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου:

1. Ηχομόνωση δαπέδου με γαριδάκι

Το “γαριδάκι” χρησιμοποιείται ως ηχομονωτικό υλικό, που παράγεται από κόκκους διογκωμένης πολυστερίνης. Γεμίζοντας τα ξύλινα πατώματα με το υλικό αυτό, μπορεί να ηχομονωθεί ο χώρος, καθώς η κυψελική του δομή έχει ιδιαίτερα υψηλές αντοχές. Το υλικό αυτό μπορεί να συμπιέζεται και να κάμπτεται, απορροφώντας με αυτό τον τρόπο τους κραδασμούς στην επιφάνεια του δαπέδου.

2. Ηχομόνωση δαπέδου με ελαστικές εδράσεις

Οι ελαστικές εδράσεις έχουν ως βασικό στόχο τη μείωση του κτυπογενούς θορύβου στο ξύλινο πάτωμα. Οι ελαστικές εδράσεις φέρουν στο κάτω μέρος τους ημικυλινδρική διαμόρφωση, η οποία μπορεί να βελτιώσει την απορρόφηση των κραδασμών. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου σε συνδυασμό με την επικάλυψη του κάτω μέρους του παρκέ με πετροβάμβακα.

3. Ηχομόνωση δαπέδου με αντικραδασμικό

Το αντικραδασμικό ξύλινου δαπέδου χρησιμοποιείται για την απορρόφηση των κτυπογενών ήχων. Συνίσταται και σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτηση απορροφητικού υλικού, όπως ο πετροβάμβακας για τη σωστή μόνωση εσωτερικού δαπέδου.

4. Ηχομόνωση δαπέδου με ελαστική ταινία

Η ελαστική ταινία χρησιμοποιείται για το περιμετρικό σφράγισμα των ξύλινων πλωτών δαπέδων. Τοποθετείται μεταξύ του παρκέ και του σοβατεπί, ώστε να εμποδίζει τη δημιουργία ηχογέφυρας. Παράλληλα, συμβάλει στη στεγάνωση του σημείου που τοποθετείται. Έτσι, είναι μια καλή ιδέα και για τη μόνωση δαπέδου υπογείου.

5. Ηχομόνωση δαπέδου με ηχομονωτικό ξηράς δόμησης

Το ηχομονωτικό ξηράς δόμησης χρησιμοποιείται για να ηχομονωθούν οι αερόφερτοι και οι κτυπογενείς θόρυβοι. Επιπλέον, απορροφά τους κραδασμούς και συμβάλει στην απόσβεσή τους.

6. Ηχομόνωση δαπέδου με ηχομονωτικό φύλλο

Η ηχομόνωση πατώματος με ηχομονωτικό φύλλο εφαρμόζεται, κυρίως, σε μικρούς χώρους με υψηλές απαιτήσεις ηχομόνωσης. Παράγεται με βασικά συστατικά το μόλυβδο και το πολυαιθυλένιο και μπορεί να προσφέρει πολύ καλά ηχομονωτικά αποτελέσματα. Αποτελεί, όμως, μια πιο ακριβή λύση για την ηχομόνωση ξύλινου δαπέδου.

Γιατί να επιλέξεις συνεργείο μονώσεων του Douleutaras.gr για την ηχομόνωση του σπιτιού σου;

Υπάρχουν πολλά ηχομονωτικά υλικά στο εμπόριο και η σωστή επιλογή και εφαρμογή τους είναι ζωτικής σημασίας για να πετύχεις καλή ηχομόνωση. Τα συνεργεία της πλατφόρμας μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην ηχομόνωση σπιτιού, δωματίου, τοίχου, ταβανιού και δαπέδου. Έτσι, μπορούν να σου προσφέρουν ιδανικές λύσεις, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Αν σκέφτεσαι να ενισχύσεις την ηχομόνωση του χώρου σου με τα καλύτερα ηχομονωτικά υλικά, μην ψάχνεις αλλού. Οι επαγγελματίες μας είναι έτοιμοι να σου προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις για βέλτιστη ηχομόνωση σπιτιού - δωματίου. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από έμπειρα συνεργεία μονώσεων, στις καλύτερες τιμές!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν την ηχομόνωση του χώρου τους

φωτογραφία επαγγελματία
Γιώργος Α.
62 αξιολογήσεις

πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του

φωτογραφία επαγγελματία
Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις

Άριστος. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο!

Douleutaras.gr λογότυπο
Yovko G.
36 αξιολογήσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.JOVKO ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ.ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑ.ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ Σ…

φωτογραφία επαγγελματία
ΑΡΜΠΕΝ Ν.
31 αξιολογήσεις

Συνεπής στο ραντεβού του και η δουλειά του ήταν πολύ καλή! Νοικοκύρης! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

φωτογραφία επαγγελματία
MARCU P.
31 αξιολογήσεις

Αμεση ανταποκριση,πολυ ευγενικος και αψογος στην δουλεια του και ο Paulin και ο συνεργατης του.Τελειωσε την εργασια πιο συντομα απο οτι μου…

φωτογραφία επαγγελματία
Σταμάτης Κ.
30 αξιολογήσεις

Προσιτός,επεξηγηματικός,οικονομικός,σωστός στη δουλειά του.Η εργασία ήταν υγρομόνωση ταράτσας.

Σχετικά άρθρα

Πώς να Ηχομονώσω μία Πόρτα; 5 Ιδέες για να Βρεις την Ησυχία σου!

Μένεις στο κέντρο της πόλης; Μήπως είναι κοντά σε κεντρικό δρόμο κι έχει συχνά κίνηση; Σίγουρα, αυτοί είναι δύο

Περισσότερα
Ποια Ηχομονωτικά Υλικά να Επιλέξεις Ανάλογα με την Ηχομόνωση που θες να Πετύχεις!

Μήπως σε ενοχλεί ο θόρυβος της πόλης; Το σπίτι σου βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και δεν ησυχάζεις ποτέ; Μήπως οι

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Κορυφαίοι Επαγγελματίες της Υπηρεσίας μας για Ηχομόνωση

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Πέτρος Γ.

Ηχομόνωση - Ίλιον
43 αξιολογήσεις

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στον κλάδο, αναλαμβάνω με απόλυτη υπευθυνότητα την πλήρη ηχομόνωση δωματίων. Στόχος μου είναι η απόλυτη ικανοποίηση σας, τόσο σε σχέση με την ποιότητα της εργασίας όσο και με το αισθητικό αποτέλεσμα, φροντίζοντας να χρησιμοποιώ πάντα τα καλύτερα ηχομονωτικά υλικά!

Παναγιώτης Κ.

Ηχομόνωση - Χαλάνδρι
66 αξιολογήσεις

Η Εταιρεία Τεχνικών Κατασκευών μας αναλαμβάνει αξιόπιστα κάθε εργασία σχετικά με την ηχομόνωση δωματίου. Είτε χρειάζεστε κάποια μικρή, είτε κάποια πιο πολύπλοκη κατασκευή, μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν επιθυμείτε την καλύτερη ηχομόνωση, στις πιο προσιτές τιμές, είμαστε η λύση που ψάχνετε!

Παναγιώτης Κ.

Ηχομόνωση - Πειραιάς
22 αξιολογήσεις

Είμαι εξειδικευμένος επαγγελματίας στον τομέα των μονώσεων και αναλαμβάνω να προσφέρω εγγυημένα αποτελέσματα για την ηχομόνωση δωματίου ή και την ηχομόνωση μεμονωμένου τοίχου για το σπίτι σας. Κατανοώντας την άμεση ανάγκη σας για απαλλαγή από εξωτερικούς θορύβους, αναλαμβάνω την εργασία σας άμεσα και προσπαθώ να προσφέρω την πιο κατάλληλη λύση, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας. Είμαι διαθέσιμος καθημερινά, για να σας εξυπηρετήσω άμεσα και στο πιο προσιτό κόστος!

Γιάννης Μ.

Ηχομόνωση - Αθήνα
21 αξιολογήσεις

Προσφέρω αποτελεσματικές λύσεις για την πλήρη ηχομόνωση κάθε δωματίου που αναλαμβάνω. Μαζί με τους συνεργάτες μου αναλαμβάνουμε το σύνολο των τεχνικών εργασιών που απαιτούνται για την τοποθέτηση ηχομόνωσης, εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Βασικός μας στόχος είναι η ικανοποίηση των πελατών μας, για αυτό και προσφέρουμε με υπευθυνότητα, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε οικονομικές τιμές.

Γιώργος Σ.

Ηχομόνωση - Αγία Παρασκευή
28 αξιολογήσεις

Η επαγγελματική μου εμπειρία μετρά πάνω από 24 χρόνια και μαζί με τους εξειδικευμένους μου συνεργάτες είμαστε στη διάθεση σας για αποτελεσματική ηχομόνωση δωματίου, γρήγορα και οικονομικά. Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε μας εργασία είναι η άριστη ποιότητα ηχομονωτικών υλικών, η πολυετής εμπειρία μας, αλλά και το μεράκι μας για ένα άριστο αποτέλεσμα εργασίας!

Σχετικές υπηρεσίες