Ηχομόνωση Δωματίου

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Ηχομόνωση Δωματίου!

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Δωρεάν Προσφορές
Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ημερομηνία ενημέρωσης: 30/11/2018

Ηχομόνωση δωματίου: Πώς θα πετύχεις την καλύτερη μόνωση ήχου;

Η ηχομόνωση δωματίου θεωρείται απαραίτητη, για να μην επιβαρύνεται η καθημερινότητά σου από εξωτερικούς θορύβους. Ειδικά στις πολυκατοικίες, το φαινόμενο της όχλησης από γειτονικά διαμερίσματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Η ηχομόνωση τοίχου, για όλους τους τοίχους του σπιτιού, ιδανικά πρέπει να καλύπτεται, όταν χτίζεται το κτίριο. Ωστόσο, στη χώρα μας δεν προβλέπεται πάντα το συγκεκριμένο θέμα.

Χωρίς αμφιβολία, είναι πιο δύσκολο να φροντίσεις για την αποτελεσματική ηχομόνωση δωματίου, σε ήδη υπάρχοντες τοίχους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λύσεις που μπορούν να μειώσουν την ένταση του προβλήματος, με την ηχομόνωση υπάρχοντος τοίχου. Θα χρειαστείς μελέτη από εξειδικευμένους τεχνικούς, αλλά και ποιοτικά ηχομονωτικά υλικά, τα οποία θα σου προσφέρουν τη λύση που χρειάζεσαι.

Ποιες ενέργειες εξασφαλίζουν καλύτερη ηχομόνωση δωματίου;

Για να βελτιώσεις την ηχομόνωση δωματίου στο σπίτι σου, υπάρχουν ενέργειες που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή, αλλά και ενέργειες που απαιτούν τη βοήθεια επαγγελματιών. Στην προσπάθειά σου να μονώσεις το χώρο, θα σε βοηθήσει η ηχομόνωση τοίχου, δαπέδου, ακόμα και οροφής, με ειδικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς μονώσεων της πλατφόρμας μας, οι καλύτεροι τρόποι για ηχομόνωση δωματίου είναι οι εξής:

1. Ενημερώσου για την πηγή του προβλήματος

Αρχικά, πρέπει να ανακαλύψεις από πού προέρχεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που εμποδίζει την καλή ηχομόνωση δωματίου στο χώρο σου. Οι ντουλάπες είναι, συχνά, υπεύθυνες για τη μεταφορά θορύβων μεταξύ δωματίων. Επίσης, τα ξύλινα πατώματα και οι λεπτές οροφές δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην ηχομόνωση.

Οι μεσοτοιχίες μεταξύ δύο διαμερισμάτων, συχνά δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους πολυκατοικιών και οδηγούν σε ανάγκη για ηχομόνωση τοίχου. Ιδανικά, πρέπει να καλέσεις μηχανικό για να κάνει σχετική μελέτη και να σου προτείνει εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες σου.

2. Τοποθέτησε χαλιά και μοκέτες στο σπίτι

Όσο απλό και αν σου φαίνεται, η κάλυψη των πατωμάτων σου με χαλιά είναι κάτι που κάνει μεγάλη διαφορά στην ηχομόνωση ενός δωματίου. Τα χαλιά έχουν την ικανότητα να απορροφούν ένα μεγάλο ποσοστό του ήχου και να μην τον αφήνουν να ταξιδεύει στα διπλανά δωμάτια. Θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για θορυβώδεις χώρους, όπως είναι το παιδικό δωμάτιο.

3. Χρησιμοποίησε κόλλα σιλικόνης

Άλλη μια απλή, σπιτική λύση για ηχομόνωση τοίχου, είναι η χρήση ειδικής κόλλας σιλικόνης. Μπορείς να βρεις κόλλα για ηχομόνωση στα καταστήματα με είδη δόμησης, ίσως και στα χρωματοπωλεία. Με αυτή, μπορείς να καλύψεις κάποια μικρά κενά και ανοίγματα στους τοίχους και τις μεσοτοιχίες, ώστε να περιορίσεις την πηγή του θορύβου.

4. Άλλαξε τα κουφώματα του δωματίου

Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις και θα δεις άμεσα βελτίωση. Ένας επαγγελματίας τεχνικός τοποθέτησης κουφωμάτων, θα σου προτείνει το κατάλληλο είδος που θα εξασφαλίσει την ησυχία του δωματίου σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και στην ηχομόνωση εξωτερικού τοίχου.

Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή ενεργειακών κουφωμάτων για το σπίτι, καθώς βελτιώνουν αισθητά τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση δωματίου. Σίγουρα, έχουν μια υψηλή αρχική επένδυση, αλλά προσφέρουν μια οριστική λύση στο πρόβλημα της ηχορύπανσης.

5. Συνεργάσου με τους γείτονες

Συνήθως, η ηχορύπανση στις πολυκατοικίες προέρχεται από τα γειτονικά διαμερίσματα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι κανενός διαμερίσματος, είναι να συνεργαστούν όλοι για τη σωστή ηχομόνωση δωματίων. Έτσι, ιδανικά θα πρέπει να πειστούν και οι γείτονες να ενισχύσουν την ηχομόνωση εσωτερικών τοίχων και πατωμάτων στο χώρο τους, ώστε οι προσπάθειές σου να έχουν άριστο αποτέλεσμα.

Πώς θα πετύχεις μια καλή ηχομόνωση τοίχου στο δωμάτιο;

Για να πετύχεις καλύτερη ηχομόνωση δωματίου θα πρέπει να επικεντρωθείς στην ηχομόνωση εσωτερικού τοίχου. Υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι που εφαρμόζονται στην ηχομόνωση τοίχου και μπορούν να εξασφαλίσουν μια σωστή ηχομόνωση για το δωμάτιό σου.

1. Ηχομόνωση τοίχου με ηχομονωτικά υλικά

Ο σωστός τρόπος να επιτευχθεί μία αποτελεσματική ηχομόνωση τοίχου στο δωμάτιο είναι να χρησιμοποιηθούν εξειδικευμένα ηχομονωτικά υλικά. Τα ηχομονωτικά υλικά έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τον ήχο, συμβάλλοντας στην ηχομόνωση δωματίου. Για τη σωστή ηχομόνωση δωματίου, προτείνουμε την επικάλυψη του τοίχου με ινώδη υλικά, όπως είναι ο υαλοβάμβακας, ο πετροβάμβακας και οι θερμοκολλητές ίνες πολυεστέρα.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να ηχομονώσεις το χώρο σου, αλλά παράλληλα να βελτιώσεις την ακουστική του, θα πρέπει να επιλέξεις ηχοαπορροφητικά υλικά. Τα ηχοαπορροφητικά υλικά συνήθως χρησιμοποιούνται σε χώρους ηχογράφησης μουσικής (στούντιο) και είναι αρκετά μαλακά, ινώδη και αφρώδη. Αυτά τα υλικά, τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να βελτιώνουν αποτελεσματικά την ακουστική του χώρου και να περιορίζουν το ήχο που διαχέεται εκτός δωματίου.

2. Ηχομόνωση τοίχου με γυψοσανίδα

Τα τελευταία χρόνια, η γυψοσανίδα έχει αναδειχθεί, ως ένα δομικό υλικό με σημαντικά πλεονεκτήματα για το σπίτι. Φυσικά, η επένδυση όλων των εσωτερικών τοίχων του σπιτιού με γυψοσανίδα κοστίζει ακριβά. Όμως, μπορείς να επενδύσεις μόνο τους τοίχους όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως μεσοτοιχίες με γείτονες.

Από την άλλη πλευρά, μπορείς να χτίσεις και ψευδοροφή για το ταβάνι του σπιτιού σου. Με τον τρόπο αυτό, θα βελτιώσεις την ηχομόνωση της οροφής και θα περιορίσεις το θόρυβο από το διαμέρισμα του πάνω ορόφου. Φυσικά, είναι καλό να κάνεις μια μελέτη με μηχανικό, πριν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε μια τέτοια εργασία.

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για την ηχομόνωση δωματίου & τοίχου;

Οι επαγγελματίες μονώσεων της πλατφόρμας μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία και σημαντική τεχνογνωσία στο σχετικό κλάδο. Μπορούν να μελετήσουν τις ανάγκες του χώρου σου και να σου προτείνουν τις καλύτερες λύσεις με ποιοτικά ηχομονωτικά υλικά για ηχομόνωση εξωτερικού και εσωτερικού τοίχου, οροφής και ό,τι άλλο χρειαστείς.

Αν χρειάζεσαι επαγγελματίες για ηχομόνωση δωματίου και ηχομόνωση τοίχου, εσωτερικού ή εξωτερικού, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογα συνεργεία μόνωσης στην περιοχή σου

Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις

πολυ καλη συνεργασια και καλος στην δουλεια του

Πέτρος Γ.
43 αξιολογήσεις

Γρήγορος, συνεπής και εξαιρετικός στη δουλειά του!

Εμμανουήλ Σ.
40 αξιολογήσεις

O Koς Στρουμπούλης ήταν άψογος στην μεταξύ μας επικοινωνία, συνεργασία, αποτέλεσμα εργασίας και προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο. Η εργασία...

Μ. Group
36 αξιολογήσεις

Εργασία 5 ημερών συνεπείς γρήγοροι στην εργασία τους ευγενικοί και λογικές τιμές (τους συνιστώ ανεπιφύλακτα)

Σταμάτης Κ.
29 αξιολογήσεις

ΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΚΟ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΑΚΡΙΒΗΣ, ΤΥΠΙΚΟΣ, ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ...

Γιώργος Σ.
28 αξιολογήσεις

Ο επαγγελματίας ήταν ιδιαίτερα συνεπής με εξαιρετική ποιότητα εργασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν και στην ομάδα του!

Σχετικά άρθρα

Πώς να Ηχομονώσω μία Πόρτα; 5 Ιδέες για να Βρεις την Ησυχία σου!

Μένεις στο κέντρο της πόλης; Μήπως είναι κοντά σε κεντρικό δρόμο κι έχει συχνά κίνηση; Σίγουρα, αυτοί είναι δύο

Περισσότερα
5 μυστικά κόλπα για να αποκτήσεις τέλεια ηχομόνωση σπιτιού!

Η κακή ηχομόνωση σπιτιού είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Τα Καλύτερα Συνεργεία Μονώσεων

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Πέτρος Γ. Ηχομόνωση Δωματίου - Ίλιον
43 αξιολογήσεις
Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στον κλάδο, αναλαμβάνω με απόλυτη υπευθυνότητα την πλήρη ηχομόνωση δωματίων. Στόχος μου είναι η απόλυτη ικανοποίηση σας, τόσο σε σχέση με την ποιότητα της εργασίας όσο και με το αισθητικό αποτέλεσμα, φροντίζοντας να χρησιμοποιώ πάντα τα καλύτερα ηχομονωτικά υλικά!
Παναγιώτης Κ. Ηχομόνωση Δωματίου - Χαλάνδρι
66 αξιολογήσεις
Η Εταιρεία Τεχνικών Κατασκευών μας αναλαμβάνει αξιόπιστα κάθε εργασία σχετικά με την ηχομόνωση δωματίου. Είτε χρειάζεστε κάποια μικρή, είτε κάποια πιο πολύπλοκη κατασκευή, μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν επιθυμείτε την καλύτερη ηχομόνωση, στις πιο προσιτές τιμές, είμαστε η λύση που ψάχνετε!
Γιάννης Μ. Ηχομόνωση Δωματίου - Αθήνα
21 αξιολογήσεις
Προσφέρω αποτελεσματικές λύσεις για την πλήρη ηχομόνωση κάθε δωματίου που αναλαμβάνω. Μαζί με τους συνεργάτες μου αναλαμβάνουμε το σύνολο των τεχνικών εργασιών που απαιτούνται για την τοποθέτηση ηχομόνωσης, εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Βασικός μας στόχος είναι η ικανοποίηση των πελατών μας, για αυτό και προσφέρουμε με υπευθυνότητα, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε οικονομικές τιμές.
Γιώργος Σ. Ηχομόνωση Δωματίου - Αγία Παρασκευή
28 αξιολογήσεις
Η επαγγελματική μου εμπειρία μετρά πάνω από 24 χρόνια και μαζί με τους εξειδικευμένους μου συνεργάτες είμαστε στη διάθεση σας για αποτελεσματική ηχομόνωση δωματίου, γρήγορα και οικονομικά. Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε μας εργασία είναι η άριστη ποιότητα ηχομονωτικών υλικών, η πολυετής εμπειρία μας, αλλά και το μεράκι μας για ένα άριστο αποτέλεσμα εργασίας!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. Ηχομόνωση Δωματίου - Θεσσαλονίκη
15 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας παρέχει λειτουργικές λύσεις στον τομέα των κατασκευαστικών εργασιών. Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να σας βοηθήσει άμεσα με κάθε εργασία που χρειάζεστε για την ηχομόνωση του δωματίου σας. Εργαζόμαστε πάντα με συνέπεια και επαγγελματισμό, ώστε να σας εξασφαλίσουμε ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμείτε!

Σχετικές υπηρεσίες

Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει