3 Απλές Λύσεις που θα σώσουν τα ξεβαμμένα ρούχα σου!

Ας πούμε ότι η σχέσεις μου με τη νοικοκυροσύνη δεν είναι πάντα οι καλύτερες. Θέλεις να βγεις Παρασκευή βράδυ και να βάλεις το λευκό μπλουζάκι που σου πάει με το κόκκινο παντελόνι. Είναι και τα δύο στα άπλυτα και δεν προλαβαίνεις να προγραμματίσεις δύο πλυντήρια. Έτσι καταλήγεις να τα βάλεις μαζί για πλύσιμο και να κάνεις το Σταυρό σου. Και φυσικά το κόκκινο ξεβάφει στο λευκό και νιώθεις ότι έχει έρθει η καταστροφή. Τι κάνω όταν ξεβάφουν τα ρούχα;

Μία καλή αρχή για να βρεις λύση στο πρόβλημα είναι να μην καλέσεις τη μητέρα σου. Έφτασες τα είκοσι, τριάντα, σαράντα, πενήντα και ακόμα δεν έμαθες να βάζεις σωστά ένα πλυντήριο; Δεν σκέφτηκες ούτε τη χρωμoπαγίδα; Η απάντηση είναι όχι, δεν τη σκέφτηκα και καταλήγεις να εκνευρίζεσαι ακόμα περισσότερο από πριν. Σε όλους έχει συμβεί να ξεβάψουν τα ρούχα στο πλυντήριο. Πολλές φορές μάλιστα δεν είναι και δικό σου λάθος. Μην πανικοβάλλεσαι. Για όλα υπάρχει λύση!

Πώς μπορείς να επαναφέρεις τα ξεβαμμένα ρούχα;

1. Σώσε τα ρούχα με μαγειρική σόδα

Όσο γρήγορα πρέπει να αντιμετωπίζεις τα λεκιασμένα ρούχα, τόσο άμεσα πρέπει να δράσεις και όταν βλέπεις ότι τα ρούχα σου έχουν ξεβάψει στο πλυντήριο. Μόλις αντιληφθείς, λοιπόν, ότι το χρωματιστό ρούχο έχει ξεβάψει στο λευκό θα πρέπει να τα χωρίσεις, για να μην μεγαλώσει και άλλο το κακό. Σε καμία περίπτωση μην περιμένεις να στεγνώσουν, αν θέλεις να σώσεις την κατάσταση. Τι κάνω όταν ξεβάφουν τα ρούχα;

Ενώ είναι ακόμα βρεγμένα βάλε τα κατευθείαν πίσω στο πλυντήριο. Επίλεξε ένα πρόγραμμα χαμηλότερης θερμοκρασίας και πρόσθεσε μαζί με το απορρυπαντικό λίγη μαγειρική σόδα. Γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να επιδιορθώσει η μαγειρική σόδα.

Καθάρισμα μπάνιου με σόδα: 6 χρήσεις για φοβερά αποτελέσματα!

2. Χρησιμοποίησε Λευκαντικό Ρούχων

Αν αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει, είναι λογικό να έχεις προμηθευτεί ήδη λευκαντικό ρούχων. Προσοχή, όμως. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο αν το ξεβαμμένο ρούχο σου ήταν ολόλευκο. Αν το ρούχο έχει στάμπες και σχέδια, το λευκαντικό πιθανότατα θα τις καταστρέψει. Προς αποφυγή ατυχημάτων έλεγξε ότι το λευκαντικό που θα χρησιμοποιήσεις έχει ως βάση το οξυγόνο και δεν περιέχει χλωρίνη.

Γέμισε μία λεκάνη με κρύο νερό και ρίξε μέσα 1 καπάκι από το λευκαντικό ρούχων. Φόρεσε γάντια για να το διαλύσεις μέσα στο νερό και στη συνέχεια τοποθέτησε μέσα το ρούχο σου. Άφησε το να μουλιάσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε το ρούχο. Εφόσον χρειάζεται επανάλαβε την ίδια διαδικασία.

3. Δοκίμασε να αφαιρέσεις το χρώμα με απλό απορρυπαντικό

Υπάρχει περίπτωση να είσαι τόσο άτυχος/-η και να μην έχεις ούτε λευκαντικό ούτε μαγειρική σόδα στο Σπίτι σου. Και πάλι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσεις το ρούχο να στεγνώσει, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσεις με ό,τι έχεις διαθέσιμο.

Αν έχεις λευκό ξύδι τότε πρόσθεσε ¼ της κούπας μαζί με το απορρυπαντικό. Αν δεν έχεις θα πρέπει να βάλεις το ξεβαμμένο ρούχο να πλυθεί ξανά. Πρόσθεσε στον κάδο του πλυντηρίου μία χρωμοπαγίδα. Ακόμα και αν είναι λίγο αργά, μπορεί να σώσει την κατάσταση!

Πώς μπορείς να αποφύγεις το ξέβαμμα των ρούχων;

τι κάνω όταν ξεβάφουν τα ρούχα

Τώρα που την έπαθες σίγουρα θα έχεις πάρει ένα μικρό μάθημα για όσα πρέπει να αποφεύγουμε στο πλύσιμο των ρούχων. Επειδή, όμως, αυτά είναι μικρά καθημερινά λάθη που όλοι μας έχουμε κληθεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Μάθε τι πρέπει να κάνεις, πριν φτάσεις στο βήμα “Τι κάνω όταν ξεβάφουν τα ρούχα;”.

1. Διάβασε τις ετικέτες των ρούχων πριν το πλύσιμο

Λέγεται πάντα ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα, είναι να το προλάβεις. Έτσι και πριν το πλύσιμο των καινούργιων ρούχων θα πρέπει να διαβάζεις προσεκτικά τις ετικέτες τους για να δεις τις οδηγίες. Υφάσματα με έντονα χρώματα, σκουρόχρωμα παντελόνια και τζιν τείνουν να ξεβάφουν. Για αυτό θα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.

2. Ξεχώρισε τα ρούχα σου

Αυτή είναι μία συμβουλή που αποκλείεται να μην την έχεις ακούσει στο παρελθόν. Ένας έξυπνος τρόπος για να μην βρεθείς ποτέ αντιμέτωπος/-η με ξεβαμμένα ρούχα είναι να τα ξεχωρίζεις πριν τα βάλεις για πλύσιμο. Ιδανικά μπορείς να τα φυλάς σε δύο ξεχωριστούς κάδους. Έναν για τα λευκά και έναν για τα πολύχρωμα ή τα μαύρα ρούχα. Έτσι θα έχεις πλήρη εικόνα του πότε θα πρέπει να βάλεις κάθε πλυντήριο, χωρίς να αγχώνεσαι για τυχόν ατυχήματα.

3. Άπλωσε αμέσως τα ρούχα για να μην ξεβάψουν

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε και τα ρούχα μυρίζουν μούχλα ή ξεβάφουν είναι ότι τα αφήνουμε μέσα στο πλυντήριο ή το καλάθι για ώρες. Είτε γιατί τα ξεχνάμε είτε γιατί βαριόμαστε να τα απλώσουμε εκείνη τη στιγμή, τα ρούχα παραμένουν βρεγμένα, μέχρι να πάρουμε την απόφαση. Αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το χρώμα τους.

Θα ήθελες να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο και να μην ασχολείσαι με τις κουραστικές δουλειές του σπιτιού; Άφησε το επάνω μας! Το Douleutaras.gr Cleaning και οι αξιολογημένες οικιακές βοηθοί του θα κάνουν το σπίτι σου να λάμπει.

  τι κάνω όταν ξεβάφουν τα ρούχα

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση στον κ. Παυλίδη ως επαγγελματία είναι ότι τήρησε με Ευρωπαϊκή ακρίβεια όλα τα ραντεβού που είχαμε για να δει τη βλάβη, να μου δώσει προσφορά και να έρθει τελικά να κάνει τις εργασίες. Είναι επαγγελματίας και γνώστης του αντικειμένου του. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
4,4

Αμεση επικοινωνια, αμεση επισκευη, γνωστης της δουλειας

Για: Δημήτρης Σαμπανάη / Πατώματα - Δάπεδα
4,9

Ευγενικός, ακριβής στην ώρα του, συνεπής και πολύ εξηπηρετικός!

Για: Αλέξανδρος Κολόης / Ηλεκτρολογικές Βλάβες/Εργασίες
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, αψογος στη δουλειά του. Μου έσωσε το πλυντήριο εκεί που το είχα ξεγραμμενο.

Για: Βασίλης Γενναιόπουλος / Πλυντήριο Ρούχων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, ακριβής στους χρόνους του, άριστος στην ποιότητα εργασίας του, ευγενής και ήσυχος στη δουλειά του

Για: Ιούλιος Κονίνης / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Ο ηλεκτρολόγος επικοινώνησε αμέσως μαζί μας, μας εξήγησε τηλεφωνικά ότι δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τον παλιό μας απορροφητήρα (κι έτσι αποφύγαμε το χρόνο και τα χρήματα ενός άσκοπου ελέγχου), ανέλαβε την προμήθεια νέου απορροφητήρα κατόπιν συνεννόησης για τον τύπο και το κόστος που επιθυμούσαμε και την επόμενη μέρα ακριβώς ήρθε για την τοποθέτηση που έγινε γρήγορα και σωστά. Άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, πολύ επεξηγηματικός, ευγενικός και προσεκτικός κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Σίγουρα θα τον προτιμήσουμε ξανά όποτε χρειαστούμε ηλεκτρολόγο.

Για: Γιάννης Παπαδόπουλος / Απορροφητήρας: Εγκατάσταση/Επισκευή