5 Έξυπνα Tips για να εξοντώσεις τη μούχλα στο Σπίτι σου!

Η μούχλα στο σπίτι είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας. Η έντονη μυρωδιά των δωματίων, τα υγρά ρούχα στις ντουλάπες και οι κηλίδες στους τοίχους είναι μόνο μερικές από τις ενδείξεις ότι αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τη μούχλα στο σπίτι σου!

Εκτός από την μόνωση των τοίχων, την αγορά αφυγραντήρα ή την ενεργειακή αναβάθμιση των κουφωμάτων σου, μπορείς με πιο απλές κινήσεις να ελαττώσεις ή ακόμα και να καταπολεμήσεις το πρόβλημα. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου απλές συμβουλές, ώστε να προλάβεις το κακό πριν εμφανιστεί. Εφόσον έχεις απλώς δει κάποια μικρά σημάδια και δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις, υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις για να προλάβεις την κατάσταση.

Πώς θα καταπολεμήσεις τη μούχλα στο σπίτι σου; 

1. Ο μεγαλύτερος εχθρός της μούχλας είναι η καθαριότητα.

Αν θέλεις να προλάβεις την εμφάνιση αυτού του ενοχλητικού και ύπουλου εφιάλτη στο σπίτι σου, η πρώτη λύση είναι το συχνό σκούπισμα και καθάρισμα. Η μούχλα, ως μύκητας, βρίσκει καταφύγιο στις πιο κρυφές και βρώμικες γωνίες του σπιτιού. Πλένοντας, σκουπίζοντας και σφουγγαρίζοντας 1-2 φορές την εβδομάδα θα μειώσεις πολύ σημαντικά τις πιθανότητες ανάπτυξης μούχλας στους χώρους του σπιτιού σου.

μούχλα στο σπίτι

Οι χώροι όπου είναι πιθανότερο να αναπτυχθεί η μούχλα στο σπίτι είναι το μπάνιο και η κουζίνα. Αν έχεις παρατηρήσει ήδη να σχηματίζονται "νερά" ή κηλίδες στο ταβάνι του μπάνιου σου, θα πρέπει να προσέξεις διπλά. Μετά από το μπάνιο σου μην ξεχνάς να σκουπίζεις τις βρεγμένες επιφάνειες. Επίσης, μία δραστική λύση βρίσκεται στο καθάρισμα του μπάνιου με ξύδι. Το ξύδι μπορεί να σε βοηθήσει να σταματήσεις την ανάπτυξη του μύκητα στο χώρο του μπάνιου σου.

2. Να αερίζεις συχνά το χώρο σου.

Ειδικά στο χώρο του μπάνιου επιβάλλεται να λειτουργεί ο εξαερισμός, εφόσον υπάρχει. Αυτό πρέπει να γίνεται τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το μπάνιο ή το ντουζ. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, όπου ευνοείται η συσσώρευση υδρατμών. Αν δεν έχεις ειδικό σύστημα εξαερισμού στο σπίτι σου, επιβάλλεται να ανοίγεις συχνά τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

μούχλα στο σπίτι Εκείνο που θα πρέπει να προσέξεις όταν αερίζεις το χώρο σου είναι η φορά του αέρα. Ο αέρας θα πρέπει να κατευθύνεται από μέσα προς τα έξω, αν θέλεις να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Έχεις φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού σου;

Το υπερβολικά συχνό πότισμα των φυτών εσωτερικού χώρου, εκτός του ότι δεν κάνει καλό για τα ίδια τα φυτά, δυστυχώς, ευνοεί ιδιαίτερα την ανάπτυξη του φαινομένου “μούχλα στο σπίτι”. Αν θέλεις, λοιπόν, να περιορίσεις το φαινόμενο, έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να μεταφέρεις τα φυτά στον κήπο ή το μπαλκόνι σου και η δεύτερη είναι να ελαττώσεις το πότισμα.

Τα λουλούδια και τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου; Προτίμησε είδη που χρειάζονται ελάχιστο πότισμα για να βελτιώσεις την κατάσταση. Αν δε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, καλύτερο θα ήταν να προτιμήσεις ψεύτικα λουλούδια.

4. Tα βρεγμένα αντικείμενα πρέπει να στεγνώνουν γρήγορα.

Σου έχει τύχει ποτέ να ξεχάσεις ρούχα μέσα στο πλυντήριο για πολλές ώρες ή ακόμα και ημέρες; Tότε θα γνωρίζεις ότι τα ρούχα παίρνουν μια πολύ άσχημη μυρωδιά. Αυτή η μυρωδιά των βρεγμένων ρούχων δεν είναι τίποτε άλλο από μούχλα.

Η μούχλα στο σπίτι μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και μέσα σε διάστημα 2 ημερών, για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το άπλωμα και το στέγνωμα τους.

5. Αντιμετώπισε άμεσα τις υδραυλικές βλάβες.

Υδραυλικές βλάβες, όπως είναι οι σπασμένες σωληνώσεις, είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση  μούχλας στο σπίτι. Πορώδη υλικά, όπως είναι τα κεραμίδια σκεπής ή τα ξύλινα κουφώματα θα πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν αν έχει εισχωρήσει μέσα τους νερό.

Το πρόβλημα με τη μούχλα στο σπίτι σου έχει προχωρήσει; Aν απάντησες θετικά σου συνιστούσαμε να λάβεις δραστικότερα μέτρα. Οι συμβουλές μας σίγουρα θα σε βοηθήσουν στην πρόληψη, αλλά όχι στην επίλυση του προβλήματος!

Μη διστάσεις, λοιπόν, να εμπιστευθείς έναν από τους επιλεγμένους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε βοηθήσουν σε ο,τιδήποτε χρειαστείς!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Άλλο
Μαρούσι 11/07/2020
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντίνος Τ.
Είδος εργασίας:
Άλλο
Είδος μόνωσης:
Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
100 και άνω
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Αρτέμιδα(Λούτσα) 09/07/2020
Εκτελέστηκε από
Δοκιμαστικός Λ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 1,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση στον κ. Παυλίδη ως επαγγελματία είναι ότι τήρησε με Ευρωπαϊκή ακρίβεια όλα τα ραντεβού που είχαμε για να δει τη βλάβη, να μου δώσει προσφορά και να έρθει τελικά να κάνει τις εργασίες. Είναι επαγγελματίας και γνώστης του αντικειμένου του. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Ο Βασίλης ήταν αποτελεσματικός και γρήγορος στη δουλειά του. Ευγενικός και συνεπής στην ώρα του. Εμεινα ευχαριστημενη και τον συστήνω ανεπιφυλακτα

Για: SPEEDY ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Γουβιώτης Βασίλης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, τέλειο αποτέλεσμα με συνέπεια στους χρόνους και στα συμφωνηθέντα. Ο κύριος Πέτρος για το πρώτο πράγμα που νοιάζεται είναι οι πελάτες του να μένουν ικανοποιημένοι και να αφήνει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα έχει αντοχή στο χρόνο.

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις
5,0

Πολύ εξυπηρετικός, ευγενικός και ήρθε άμεσα.

Για: Παναγιώτης Βαγιόπουλος / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
4,9

Συνεννόηση με τη γραμματεία άψογη. ήρθε ο άνθρωπος νωρίτερα απ'οσο είχε αρχικά ενημερώσει (κατόπιν συνεννόησης φυσικά). Τελείωσε γρήγορα. Μου εξηγούσε τι κάνει, γιατί και πόσο θα κοστίσει. Δεν έκανε καμία ενέργεια χωρίς να ενημερώσει πριν. Ευγενικός και τα άφησε όλα πεντακάθαρα.

Για: WMD Solution / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑΧΕΊΑ ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ.ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Για: Γεώργιος Παυλίδης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες