Βάψιμο Τοίχου

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Βάψιμο Τοίχου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Βάψιμο Τοίχου: Πώς να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις;

Αποφάσισες να βάψεις τους τοίχους σου; Ο ελαιοχρωματισμός των τοίχων, είναι μία σύνθετη διαδικασία καθώς απαιτεί πολύ κόπο και ενέργεια για την επιλογή των χρωματικών συνδυασμών, των βερνικιών που θα χρησιμοποιηθούν αλλά για την εκτέλεση των εργασιών.

Το βάψιμο του τοίχου εσωτερικά και εξωτερικά, διαθέτει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Εάν δεν ακολουθήσεις σωστή μέθοδο βαψίματος, τότε ακόμη και το πιο έντονο χρώμα δεν θα καλύψει την ζημιά και το ανομοιόμορφο αποτέλεσμα. Οι συχνότεροι λόγοι που κάποιος αποφασίζει να βάψει τους τοίχους του είναι είτε για να εξαλείψει σημάδια μούχλας που έχουν εμφανιστεί με το πέρασμα του χρόνου από την υγρασία είτε για να ανανεώσει την αισθητική του χώρου του.

Οι ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, πραγματοποιούν παντός τύπου βαψίματα και μπορούν να σου προτείνουν τεχνοτροπίες τοίχου, με πρωτότυπες ιδέες και συμβουλές που θα απογειώσουν τον χαρακτήρα του κάθε δωματίου. Πριν ξεκινήσεις τα βαψίματα, διάβασε τις παρακάτω οδηγίες ώστε να έχεις το χρώμα που θέλεις στους τοίχους σου.

Οδηγίες για Επαγγελματικό Βάψιμο Τοίχων

Τα βαψίματα εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων, χρειάζονται γνώσεις, εργαλεία και εμπειρία που δεν τα διαθέτεις εάν δεν είσαι επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής. Εμείς συγκεντρώσαμε τις βασικότερες σε μία λίστα που θα σε κατευθύνει καθ’ όλη την διαδικασία:

  • Ρολάρισμα από κάτω προς τα πάνω για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στον τοίχο σου.

  • Χρήση μεγάλου ντενεκέ ή ειδικού κουβά για ανάμειξη μεγάλης ποσότητας βαφής ώστε να μην υπάρχουν διαφορές στις αποχρώσεις.

  • Ξεκίνα πρώτα από τις λεπτομέρειες και τα δύσκολα - περίπλοκα σημεία, διότι σίγουρα θα σε δυσκολέψουν και θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο. Όταν τελειώσεις, συνέχισε με τις μεγαλύτερες επιφάνειες του τοίχου.

  • Καθάρισε προσεκτικά τον τοίχο πριν αρχίσεις τον ελαιοχρωματισμό του. Με αυτόν τον τρόπο θα δέσει καλύτερα η μπογιά με τον τοίχο και θα έχεις ένα ποιοτικό βάψιμο που θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο και στις φθορές.

  • Πριν το βάψιμο με μπογιά, χρειάζεται ένα πέρασμα με αστάρι για να στρώσει καλύτερα το χρώμα και να έχεις ένα λείο αποτέλεσμα.

  • Στρώσε ύφασμα στο πάτωμα για να προστατεύσεις τα έπιπλά σου από την μπογιά. Επιπλέον, δε θα χρειαστεί να τρίβεις για ώρες ώστε να διώξεις από το πάτωμά σου τυχόν πιτσιλιές.

  • Χρησιμοποίησε κοντάρι για το ταβάνι. Είναι πιο εύκολο και λιγότερο ριψοκίνδυνο, αφού έτσι αποφεύγεις τις σκάλες και τα ακροβατικά.

Σε περίπτωση που επιθυμείς να εφαρμόσεις συγκεκριμένες τεχνοτροπίες στους τοίχους των δωματίων σου και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες οδηγίες όπως προσεκτικό καθάρισμα της επιφάνειας του τοίχου αλλά λείανση της επιφάνειας εάν διαθέτει ατέλειες και φθορές.

Επιλογή Χρώματος!

Η διαδικασία της επιλογής του κατάλληλου χρώματος για τους τοίχους, είναι ίσως από τις δυσκολότερες διαδικασίες. Στην αγορά θα βρεις αμέτρητες αποχρώσεις σε βερνίκια και δεν θα είσαι βέβαιος ότι η απόχρωση που βλέπεις στο κουτί θα αντιστοιχεί στην απόχρωση έπειτα από την εφαρμογή στον τοίχο. Ακόμη, σε περίπτωση που θέλεις κάποιον συνδυασμό χρωμάτων για τους τοίχους σου, η δυσκολία αυξάνεται.

Σίγουρα ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής, μπορεί να σου προτείνει πιθανούς συνδυασμούς που θα αναδείξουν μικρά και μεγάλα δωμάτια, όμως η τελική απόφαση είναι σε εσένα. Διάβασε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σε διευκολύνουν στην επιλογή χρώματος:

Χρησιμοποίησε έντονα χρώματα σε μικρές επιφάνειες. Μικρές επιφάνειες είναι οι κολώνες και τα χωρίσματα. Μπορείς όμως να επιλέξεις και ένα έντονο χρώμα σε έναν μεγάλο τοίχο. Εάν το παρακάνεις με τις έντονες αποχρώσεις, θα δημιουργήσεις ένα βαρύ κλίμα στον χώρο σου.

Επίλεξε βερνίκια για τους τοίχους σου λαμβάνοντας υπόψη τα έπιπλα. Είναι σημαντικό να έχεις λάβει υπόψη, την διακόσμηση του χώρου προτού επιλέξεις τα χρώματα που θα τοποθετήσεις στους τοίχους σου. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση η τελική απόχρωση να μην ταιριάζει με τα έπιπλά σου.

Δες το χρώμα σε φυσικό φως. Ένα κόλπο για να δεις πως θα φαίνεται το χρώμα στους τοίχους σου στο φυσικό φως, είναι να βάψεις με αυτό μία επιφάνεια χαρτιού και να την δεις την επόμενη μέρα. Έτσι θα έχεις άποψη για την πραγματική απόχρωση στο βερνίκι που έχεις χρησιμοποιήσει.

Τεχνοτροπίες Τοίχου!

Εάν θέλεις να πρωτοπορήσεις στις επιλογές σου, οι τεχνοτροπίες τοίχων είναι μία πολύ καλή επιλογή για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου. Οι επιλογές που έχεις είναι πολλές και ξεχωριστές. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο δημοφιλή είδη τεχνοτροπιών για να πάρεις ιδέες. Ποια είναι αυτά;

Τεχνοτροπίες με σφουγγάρι: Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σφουγγάρι θαλάσσης και ένα συνδυασμό χρωμάτων. Περνάς ως βάση το ανοιχτό χρώμα και έπειτα ταμποναριστά εφαρμόζεις την πιο σκούρα απόχρωση.

Τεχνοτροπίες με γάντι: Με την χρήση ειδικών γαντιών τεχνοτροπίας, εφαρμόζουμε την σκούρα απόχρωση πάνω από την ανοιχτόχρωμη και δημιουργείται μία συννεφώδη όψη εφόσον κάνεις κυκλικές κινήσεις με τον χέρι σου.

Τεχνοτροπίες τοίχου με ρολό: Είναι ιδανική επιλογή για ερασιτέχνες. Αυτό που θα χρειαστείς είναι τα γνωστά εργαλεία βαψίματος και ένα ρολό για τεχνοτροπίες. Πλέον, στην αγορά θα βρεις ειδικά ρολά με διάφορα σχέδια επάνω τα οποία μπορείς να τα βουτήξεις στο χρώμα που σου αρέσει να το στραγγίξεις και έπειτα να το εφαρμόσεις επάνω στον τοίχο σου.

Εάν δεν γνωρίζεις πως να κάνεις τεχνοτροπίες τοίχου ή και να γνωρίζεις παιδεύεσαι με το να την κάνεις μόνος σου, τότε επίλεξε έναν από τους αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές μας για να δημιουργήσουν τις τεχνοτροπίες που σου αρέσουν.

Γιατί να επιλέξεις έναν επαγγελματία ελαιοχρωματιστή;

Όσο κι αν νομίζεις, ότι θα γλιτώσεις χρήματα με το να πραγματοποιήσεις μόνος σου τα βαψίματα των τοίχων,  ένας επαγγελματίας μπογιατζής έχει να σου προσφέρει πολλά περισσότερα που στο τέλος θα σε απαλλάξουν από περιττή ταλαιπωρία. Ποια είναι αυτά;

Εμπειρία: Η εμπειρία βοηθάει ουσιαστικά στην επιτυχία. Γνωρίζοντας καλά το αντικείμενο, ο ελαιοχρωματιστής μπορεί να σου προσφέρει εύκολα και άμεσα ένα ποιοτικό βάψιμο τοίχου χωρίς ατέλειες και λάθη.

Χαμηλότερο Κόστος: Ο μπογιατζής με μια επίσκεψη στο χώρο σου μπορεί να διακρίνει τι πραγματικά έχουν ανάγκη οι τοίχοι σου. Μπορεί έτσι να υπολογίσει με ακρίβεια τα υλικά που θα χρειαστείς και να σε γλυτώσει από περιττά κόστη.

Ταυτόχρονα επιλέγοντας έναν επαγγελματία αποφεύγεις τα πιθανά λάθη που θα έκανες μόνος και τα κόστη επισκευής τους.

Επιλογή Χρωμάτων & Εντυπωσιακές Τεχνοτροπίες Τοίχων: Έχοντας δει χιλιάδες βαμμένους τοίχους και γνωρίζοντας σε βάθος όλες τις επιλογές σε χρώματα και τεχνοτροπίες που έχεις, μπορεί να σου δώσει πολύτιμες συμβουλές για τους συνδυασμούς χρωμάτων που πρέπει να επιλέξεις. Η εμπειρία του βοηθάει και εδώ ώστε να βρεις το καλύτερο για το βάψιμο των τοίχων σου.

Μεγαλύτερη διάρκεια: Ένας επαγγελματίας θα εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες τεχνικές και εργασίες ώστε να σου χαρίσει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Βάφοντας τους τοίχους σου μόνος είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς άμεσα ανανέωση. Αντίθετα, ο μπογιατζής θα σου εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια.

Εμπιστεύσου τους αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας και βρες ό,τι ψάχνεις. Η εμπειρία τους και οι εκτενείς τεχνικές τους γνώσεις, αποτελούν εγγύηση για ένα αποτέλεσμα που θα σε δικαιώσει. Το βάψιμο του εσωτερικού ή εξωτερικού τοίχου θα γίνει στην στιγμή με την βοήθειά τους και εσύ θα είσαι πολύ χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα.

Καταχώρησε την εργασία και πάρε δωρεάν προσφορές για το κόστος στο βάψιμο τοίχου.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους ελαιοχρωματιστές στην περιοχή σου

ΝΙΚΟΣ Τ.
127 αξιολογήσεις
Άριστο συνεργείο, συνεπείς στην ώρα τους και με λογικές τιμές. Άριστο αποτέλεσμα!
ΣΠΥΡΟΣ Π.
110 αξιολογήσεις
EΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΣ ΑΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ . ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Βασίλης Γ.
57 αξιολογήσεις
Ο Βασίλης και ο Λεωνίδας παρουσιάζουν πρότυπο επαγγελματικής αντιμετώπισης και συνέπειας. Το συνεργείο είναι έμπειρο και η εργασία πραγμα...
Γιώργος Α.
55 αξιολογήσεις
Ζήτησα υπηρεσία ελαιοχρωματισμού για την κουζίνα, το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα. Η εργασία διήρκεσε ακριβώς τρεις μέρες. Ήταν ακριβείς...
Βαγγέλης Μ.
51 αξιολογήσεις
Φιλικός και εξυπηρετικός με γνώμη και άποψη πάνω στο αντικείμενο. Η διεκπεραίωση έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς χρονικέ...
Δημήτρης Χ.
49 αξιολογήσεις
Η εργασία μου ολοκληρώθηκε με τον κύριο Δημήτρη Χουντη και έμεινα πολυ ευχαριστημένος!
Σχετικά άρθρα
Σκούρο ή ανοιχτό; Παστέλ ή έντονο; Να χρησιμοποιήσω κάποια ιδιαίτερη τεχνοτροπία βαψίματος ή όχι;
Το βάψιμο εσωτερικών τοίχων δεν είναι μια καθόλου εύκολη υπόθεση αφού μπορεί να αλλάξει εξολοκλήρου
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει