Ελαιοχρωματιστές Θεσσαλονίκη

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Δωρεάν Προσφορές
Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/4/2017

Χρήσιμες Συμβουλές για τον Ελαιοχρωματισμό του Σπιτιού σου στη Θεσσαλονίκη!

Αναζητείς ελαιοχρωματιστές στην Θεσσαλονίκη; Ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι είσαι σε διαδικασία βαψίματος του σπιτιού.

Τα βαψίματα, είναι μία περίπλοκη διαδικασία εάν δεν γνωρίζεις βασικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, τον εξοπλισμό και την σωστή επιλογή χρωμάτων.

Παρακάτω θα βρεις εξειδικευμένες πληροφορίες για την διαδικασία του βαψίματος, τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν προτού αρχίσουν οι εργασίες, την επιλογή βερνικιών κ.α.

Βασικές Οδηγίες πριν το Βάψιμο του χώρου στη Θεσσαλονίκη!

Οι ελαιοχρωματισμοί, τόσο κατά την διαδικασία της προετοιμασίας όσο μετέπειτα , απαιτούν προεργασία και επαγγελματική βοήθεια, εάν θες να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι αποχρώσεις είναι τόσες πολλές και μερικές φορές τόσο κοντινές μεταξύ τους, που η η πιθανότητα να καταλήξεις κάπου μοιάζει αδύνατη.

Επειδή όλοι έχουμε βρεθεί ή θα βρεθούμε σε αυτή τη θέση, μιλήσαμε με τους καλύτερους ελαιοχρωματιστές μας και παρακάτω θα βρεις βασικές οδηγίες πριν το βάψιμο σπιτιού.

Προεργασία:

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται, προϋποθέτουν τον καθαρισμό των χώρων και ολοκληρώνονται εφόσον το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο και ποιοτικό.

Πριν αρχίσει ένας ελαιοχρωματισμός καλό είναι να τοποθετείται νάιλον και χαρτί στους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες βαψίματος. Ακόμη, τοποθετείται αυτοκόλλητη στις κάσες τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ώστε να μην βαφούν.

Απαραίτητα εργαλεία για το βάψιμο των τοίχων είναι οι σπάτουλες και τα ρολά ώστε να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Οι εργασίες ελαιοχρωματισμού ειδικά όταν γίνονται στο πλαίσιο μία ανακαίνισης σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, πρέπει να ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα.

Η διαδικασία του ελαιοχρωματισμού

Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας στην Θεσσαλονίκη, εφαρμόζουν συγκεκριμένα βήματα τόσο στον εσωτερικό ελαιοχρωματισμό όσο και στον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό.

Βήμα 1ο:

Το βάψιμο του σπιτιού, προϋποθέτει ένα καλό τρίψιμο των τοίχων που θα εφαρμοστεί η νέα μπογιά και μετέπειτα το αστάρωμα ώστε να γίνεται καλύτερη πρόσφυση του χρώματος στους τοίχους.

Βήμα 2ο:

Σε επόμενη φάση, οι μπογιατζήδες εφαρμόζουν το πρώτο χέρι της μπογιάς (με ακρυλικό ή πλαστικό χρώμα) και έπειτα το δεύτερο και το τρίτο χέρι.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται στοκάρισμα, οι ελαιοχρωματιστές στοκάρουν τους τοίχους μετά το πρώτο πέρασμα της μπογιάς.

3 χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των χρωμάτων

Πριν επιλέξεις τα χρώματα που θα κοσμήσουν το χώρο σου, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να πετύχεις αρμονικά αποτελέσματα: 

Έντονα χρώματα σε μικρές επιφάνειες και κολώνες:

Αν είσαι λάτρης των έντονων αποχρώσεων, ίσως πρέπει να βάλεις ένα μέτρο στις επιλογές σου. Εξειδικευμένοι μπογιατζήδες υποστηρίζουν ότι τα δυνατά χρώματα πρέπει να προτιμώνται σε μικρές περιοχές για να μην κουράζουν και αυξάνουν την ένταση στο χώρο.

Βεβαιώσου ότι βλέπεις το πραγματικό χρώμα:

Πριν καταλήξεις στο χρώμα που θα βάψεις το σπίτι σου έλεγξε ότι είσαι σίγουρη για το πώς φαίνεται. Το αληθινό χρώμα φαίνεται μόνο κάτω από φυσικό φως και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να παραλείψεις.

Χρησιμοποίησε παλέτα κοντινών χρωμάτων:

Μπορεί να σου αρέσουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και είναι φυσικό να θες να τις χρησιμοποιήσεις όλες. Οι ελαιοχρωματιστές, ωστόσο, συνιστούν να μην επιλέγεις πολύ διαφορετικά χρώματα για κάθε δωμάτιο, καθώς έτσι χάνεται η αρμονία και η συνοχή.

Οι βασικές επιλογές στα χρώματα, περιλαμβάνουν τα ακρυλικά και τα πλαστικά χρώματα.

Δες παρακάτω, όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να διαχωρίσεις τα ακρυλικά από τα πλαστικά χρώματα και να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει:

Είδη Χρωμάτων για τους Τοίχους σου στη Θεσσαλονίκη!

Η επιλογή του κατάλληλου είδους μπογιάς για να εφαρμόσεις στους τοίχους του σπιτιού σου είναι πολύ δύσκολη. Βασικός παράγοντας επιλογής, είναι οι ανάγκες αλλά και ο προϋπολογισμός σου.

Ακρυλικά Χρώματα:

Εφαρμόζονται σε τοιχία, ταβάνια από μπετόν, σε μάνδρες και όπου αλλού απαιτείται εξομάλυνση των επιφανειών του μπετόν.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθένα και οι έμπειροι ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, μπορούν αναλάβουν τις εργασίες βαψίματος άμεσα και αποτελεσματικά.

Τα ακρυλικά χρώματα, συνήθως χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς τοίχους, αραιώνονται με την χρήση νερού όμως έπειτα από το στέγνωμα, διαθέτουν μεγάλες αντοχές στον νερό και δεν επηρεάζονται.

Πλαστικά Χρώματα:

Τα πλαστικά χρώματα, συνήθως χρησιμοποιούνται σε τοίχους που δεν χρειάζονται σπατουλάρισμα στόκου. Τέτοιοι είναι, οι τοίχοι γυψοσανίδας ή τοίχοι που δεν χρησιμοποιείται στόκος όπως οι εξωτερικές επιφάνειες μιας κατοικίας ή κτιρίου γενικότερα.

Ποια τεχνοτροπία τοίχου να επιλέξεις;

Οι τεχνοτροπίες, αποτελούν ακανόνιστα σχήματα ή και σχέδια πάνω σε τοίχους που δημιουργούνται από ένα ή περισσότερα χρώματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές στις τεχνοτροπίες που μπορείς να εφαρμόσεις τόσο στο σπίτι όσο και στον επαγγελματικό σου χώρο.Τα πιο γνωστά είδη τεχνοτροπιών που δημιουργούνται σε τοίχους είναι:

Με σφουγγάρι:

Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία τοίχου, πραγματοποιείται με σφουγγάρι θαλάσσης. Αφού έχει περαστεί το βασικό χρώμα του τοίχου, επιλέγεται μία πιο ανοιχτή απόχρωση και ο μπογιατζής την περνάει ταμποναριστά από πάνω από το βασικό χρώμα. Το εφέ που δημιουργείται είναι μοναδικό.

Με ρίγες:

Οι τεχνοτροπίες με ρίγες, δίνουν ξεχωριστό στυλ σε έναν χώρο όμως πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή η επιλογή των διαφορετικών χρωμάτων καθώς και το πάχος της ρίγας. Το σταθερό χέρι ενός εξειδικευμένου ελαιοχρωματιστή, θα δώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ombre στους τοίχους:

Αποτελεί τελευταία λέξη της μόδας στον κόσμο του ελαιοχρωματισμού και ουσιαστικά αφορά την σύνδεση διαφορετικών χρωμάτων. Μία ανοιχτή επιφάνεια φωτίζεται στις άκρες της από μία πιο σκούρα απόχρωση. Το τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να αλλάξει εντελώς την αισθητική του χώρου.

Με πλαστική σακούλα:

Και αυτή η τεχνοτροπία, απαιτεί να επιλέξεις κοντινές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος μπογιάς. Αρχικά,ο ελαιοχρωματιστής περνάει την επιφάνεια του τοίχου με το ένα χρώμα και ενώ είναι νωπό περνάει και το δεύτερο χρώμα έχοντας δέσει στο ρολό βαψίματος μία πλαστική σακούλα. Το αποτέλεσμα στον τοίχο σου, θα είναι εντυπωσιακό.

Συμβουλή: Οι τεχνοτροπίες, είναι καλό να εφαρμόζονται σε έναν τοίχο στον χώρο σου και όχι σε περισσότερους.

Στην πλατφόρμα μας, μπορείς να βρεις εξειδικευμένους ελαιοχρωματιστές στην Θεσσαλονίκη, που εξυπηρετούν το κέντρο, την ανατολική και δυτική της πλευρά και μπορούν να πραγματοποιήσουν μία πρώτη εκτίμηση για το συνολικό κόστους του βαψίματος.

Αν θες να πάρεις άμεσα ιδέες για τον οικονομικό ελαιοχρωματισμό του σπιτιού σου και συγκεκριμένα του υπνοδωματίου σου, δες:

5 χρώματα για το υπνοδωμάτιο και η σημασία τους!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες Ελαιοχρωματιστές για το 2019

Γιάννης Στράνας G.
38 αξιολογήσεις

ΑΨΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ.

Μ. Group
36 αξιολογήσεις

Πολυ καλη δουλεια Εμεινα ευχαριστημενη

Δημήτρης Κ.
25 αξιολογήσεις

Εξυπηρετικος, τελειωσε στην ωρα του.

Μάριος Κ.
25 αξιολογήσεις

Πραγματικά άψογος σε ολα , έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος , πολυ καλή δουλειά σε αρκετά δύσκολη κατασκευή χωρίσματος απο Γυψοσανιδα με πε...

Βασίλης Κ.
21 αξιολογήσεις

Πολύ οικονομικός και αξιόπιστος

Artan A.
17 αξιολογήσεις

Άριστος επαγγελματίας, συνεπής και γρήγορος.

Σχετικά άρθρα

Βάψιμο σπιτιού: 5 λάθη που όλοι κάνουμε στην επιλογή χρωμάτων!

Δεν είναι λίγες οι μελέτες και τα άρθρα που αναφέρονται στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή χρωμάτων στη ζωή μας.

Περισσότερα
4 +1 tips για το βάψιμο εσωτερικών τοίχων !

Το βάψιμο εσωτερικών τοίχων δεν είναι μια καθόλου εύκολη υπόθεση αφού μπορεί να αλλάξει εξολοκλήρου το ύφος και το στυλ του δωματίου σου.

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι Επαγγελματίες Ελαιοχρωματιστές

Επίλεξε τον επαγγελματία που σου ταιριάζει στην περιοχή Θεσσαλονίκη

Μ. Group Ελαιοχρωματισμοί Θεσσαλονίκη | Μπογιατζής | Ελαιοχρωματιστές | Βάψιμο Σπιτιού στη Θεσσαλονίκη - Δήμος Νέαπολης - Συκεών
36 αξιολογήσεις
Η επιχείρησή μας ειδικεύεται σε ελαιοχρωματισμούς οικιακών και επαγγελματικών χώρων στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρία μας, προσφέρει τα καλύτερα υλικά σε βερνίκια και στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Είμαστε απόλυτα ακριβείς στα χρονοδιαγράμματα και συνεπείς στις συμφωνίες μας.
Μάριος Κ. Ελαιοχρωματισμοί Θεσσαλονίκη | Μπογιατζής | Ελαιοχρωματιστές | Βάψιμο Σπιτιού στη Θεσσαλονίκη - Βύρωνας
25 αξιολογήσεις
Αναλαμβάνω να εξυπηρετήσω κάθε βάψιμο σπιτιού στη Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως δυσκολίας του χώρου. Με την 20ετή εμπειρία μου, μπορώ να σας εγγυηθώ μοναδικό αποτέλεσμα στην ανανέωση του χώώρου σας.
Βασίλης Κ. Ελαιοχρωματισμοί Θεσσαλονίκη | Μπογιατζής | Ελαιοχρωματιστές | Βάψιμο Σπιτιού στη Θεσσαλονίκη - Θεσσαλονίκη
21 αξιολογήσεις
Η ομάδα μας αναλαμβάνει την ριζική μεταμόρφωση του χώρου σας στη Θεσσαλονίκη, με ποιοτικά χρώματα και μοναδικές τεχνοτροπίες. Εμπιστευθείτε μας τον ελαιοχρωματισμό σας στη Θεσσαλονίκη και δε θα χάσετε!
Αριστείδης Κ. Ελαιοχρωματισμοί Θεσσαλονίκη | Μπογιατζής | Ελαιοχρωματιστές | Βάψιμο Σπιτιού στη Θεσσαλονίκη - Αχαρνές
3 αξιολογήσεις
Είμαι έμπειρος επαγγελματίας και με την ομάδα μου εδώ και 17 χρόνια ειδικευόμαστε στους ελαιοχρωματισμούς κάθε χώρου στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτοντας πάντα σύγχρονο εξοπλισμό και ποιοτικά υλικά, παραδίδουμε κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε, με συνέπεια.
Δημήτρης Τζ. Ελαιοχρωματισμοί Θεσσαλονίκη | Μπογιατζής | Ελαιοχρωματιστές | Βάψιμο Σπιτιού στη Θεσσαλονίκη - Πετρούπολη
1 αξιολόγηση
Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, καλύπτουμε τους ελαιοχρωματισμούς παντός τύπου σε κάθε χώρο στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα μας συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες του κλάδου, όπως, Vivechrom και Thrakon, στο επίπεδο του ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων. Είμαστε στη διάθεσή σας για την εργασία σας.

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει