Ελαιοχρωματιστές Περιστέρι

Πάρε προσφορές εκτίμησης κόστους από αξιόπιστους επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές και διάλεξε την καλύτερη τιμή

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Ελαιοχρωματισμοί: Πώς θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Σκέφτεσαι να βάψεις τον χώρο σου; Οι ελαιοχρωματισμοί, είναι μία όμορφη διαδικασία ανανέωσης του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου όμως τις περισσότερες φορές προκαλούν άγχος και ταλαιπωρία, ειδικά σε εκείνους που επιλέγουν να αναλάβουν μόνοι τους τα βαψίματα.

Υπάρχουν αμέτρητα χρωματολόγια, αποχρώσεις παραπλήσιες μεταξύ τους και αν δεν είσαι έμπειρος μπογιατζής, τόσο η επιλογή όσο και η εφαρμογή των βερνικιών, θα σε δυσκολέψει. Οι ελαιοχρωματιστές μας, έχοντας αναλάβει εκατοντάδες βαψίματα εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων, μπορούν να σε καθοδηγήσουν σε όλη την διαδικασία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που έχεις ονειρευτεί. Διάβασε παρακάτω και συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να έχεις το επιθυμητό για εσένα αποτέλεσμα στον ελαιοχρωματισμό της οικίας ή του επαγγελματικού σου χώρου.

Πώς γίνεται ο ελαιοχρωματισμός;

Για κάθε ελαιοχρωματισμό, ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία. Οι έμπειροι ελαιοχρωματιστές, έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και βερνίκια υψηλής αντοχής εκτελούν τα παρακάτω βήματα:

Τρίψιμο τοίχων & Αστάρι: Για αρχή, τρίβονται και λειαίνονται οι τοίχοι και πραγματοποιείται στο αστάρωμα. Η διαδικασία αυτή, επιτρέπει στο χρώμα να εφαρμόζεται καλύτερα στην επιφάνεια των τοίχων και να μην δημιουργούνται ατέλειες.

Στοκάρισμα:  Η τοποθέτηση στόκου στους τοίχους γίνεται για να καλύψει τις ατέλειές του. Πολλοί τοίχοι, με το πέρασμα του χρόνου εμφανίζονται τρύπες και κενά σε σημεία που έχει φθαρεί ο σοβάς. Ο στόκος γεμίζει αυτά τα κενά και δημιουργεί μία λεία επιφάνεια, έτοιμη για βάψιμο.

Βάψιμο πρώτο χέρι: Το πρώτο πέρασμα της μπογιάς με ακρυλικά ή πλαστικά χρώματα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα κρίνει εάν θα χρειαστεί και δεύτερο πέρασμα. Στην συνέχεια, το δεύτερο χέρι θα κρίνει εάν θα υπάρξει και τρίτο.

Τί πρέπει να προσέξεις;

Η βασική δυσκολία στους ελαιοχρωματισμούς, είναι η επιλογή των χρωμάτων. Όποιος έχει βρεθεί στην θέση να πρέπει να επιλέξεις μόνος τα βερνίκια που θα χρησιμοποιήσει στο βάψιμο του σπιτιού του, έχει αγανακτήσει τόσο με την ποικιλία όσο και με την αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. Οι εξειδικευμένοι ελαιοχρωματιστές μας, μάς πληροφόρησαν για κάποια σημεία προσοχής στα βαψίματα, τα οποία θα βοηθήσουν να γλιτώσεις από την περιττή ταλαιπωρία.

Κάλυψε τα έπιπλα & τα πατώματα.

Είναι κρίμα να καταστρέψεις τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου σου από απροσεξία. Προτού αρχίσεις τις εργασίες για το βάψιμο του δωματίου σου, κάλυψε τους καναπέδες και τις πολυθρόνες με νάιλον και χαρτί. Ακόμη, τοποθέτησε στα πατώματα εφημερίδες για να τα προστατέψεις. Τέλος, εφήρμοσε στις κάσες των παραθύρων και των πορτών αυτοκόλλητη ταινία για να μην βαφούν.

Χρησιμοποίησε καλό εξοπλισμό.

Ο εξοπλισμός στους ελαιοχρωματισμούς είναι το <<Α>> και το <<Ω>>. Διάλεξε ρολά και σπάτουλες υψηλής ποιότητας για το βάψιμο των τοίχων . Ένα φθηνό προϊόν, μπορεί να μην εφαρμόσει σωστά την βαφή και στο τέλος να σπαταλάς μπογιά χωρίς λόγο. Ειδικά, στις περιπτώσεις που θες να κάνεις μία συγκεκριμένη τεχνοτροπία στους τοίχους, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις.

Τήρησε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Οι ελαιοχρωματισμοί, όταν γίνονται στο πλαίσιο μία ανακαίνισης σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, πρέπει να ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Για παράδειγμα, δεν μπορείς πρώτα να βάψεις το σπίτι και μετά να τοποθετήσεις κουφώματα. Είναι πιθανό να φθαρούν οι τοίχοι από τις τεχνικές εργασίες και να χρειάζονται βάψιμο και στοκάρισμα.

Τοποθέτηση έντονες αποχρώσεις σε μικρές επιφάνειες ή κολώνες.

Είναι απαράβατος κανόνας ότι έντονα χρώματα τοποθετούνται μόνο σε μικρές επιφάνειες. Οι αξιολογημένοι μπογιατζήδες μας, υποστηρίζουν ότι έντονα χρώματα, χρησιμοποιούνται σε μικρές επιφάνειες ώστε να μην φορτώνουν τον χώρο και τον κάνουν κουραστικό. Εάν σου αρέσουν πολύ τα έντονα χρώματα διάλεξε κάποιους ισορροπημένους συνδυασμούς που θα αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του δωματίου.

Δες το χρώμα που επίλεξες στο φυσικό φως.

Μην βιαστείς να βάψεις τους τοίχους σου με το χρώμα που έχεις επιλέξει. Τις περισσότερς φορές η απόχρωση που βλέπουμε στο κουτί των βερνικιών, απέχει από την πραγματική. Πριν καταλήξεις στο χρώμα που θα βάψεις το σπίτι σου έλεγξε ότι είσαι σίγουρη για το πώς φαίνεται. Μπορείς να δεις το χρώμα σε φυσικό φως για να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου. Σε κάθε περίπτωση, εάν συμβουλευτείς κάποιον από τους ελαιοχρωματιστές μας, εκείνος θα σου προτείνει  συνδυασμούς και χρώματα που ταιριάζουν στον χώρο σου και την διακόσμησή του.

Διάλεξε κοντινά χρώματα.

Δεν χρειάζεται να ρισκάρεις με τις αποχρώσεις που θα επιλέξεις. Η πιο ασφαλής λύση, είναι να διαλέξεις κοντινά χρώματα για τους τοίχους και τα ταβάνια και επίσης να τηρήσεις το ίδιο στυλ σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Τα πιο δημοφιλή είδη χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στους ελαιοχρωματισμούς είναι τα ακρυλικά και τα πλαστικά χρώματα.

Ακρυλικά ή Πλαστικά Χρώματα;

Και οι δύο κατηγορίες διαθέτουν τα πλεονεκτήματα και τα μεινονεκτήματά τους. Η επιλογή του κατάλληλου είδους μπογιάς για τους τοίχους του σπιτιού σου είναι πολύ δύσκολη. Η βασική τους διαφοροποίηση είναι το κόστος τους αλλά και οι ανάγκες που εξυπηρετούν. Για να είναι πιο εύκολος ο διαχωρισμός τους για εσένα, ζητήσαμε από τους μπογιατζήδες μας να μας τα διαχωρίσουν.

Ακρυλικά Χρώματα: Μπορείς να τοποθετήσεις ακρυλικά χρώματα σε τοιχία, ταβάνια από μπετόν, σε μάνδρες και όπου αλλού απαιτείται εξομάλυνση των επιφανειών του μπετόν. Βγαίνουν σε όλες τις αποχρώσεις και έτσι θα βρεις σίγουρα εκείνη που ταιριάζει στο προσωπικό σου γούστο. Εφαρμόζονται σε εξωτερικούς τοίχους, αραιώνονται με την χρήση νερού όμως έπειτα από το στέγνωμα, διαθέτουν μεγάλες αντοχές στον νερό και δεν επηρεάζονται.

Πλαστικά Χρώματα: Χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιφάνειες τοίχων που δεν απαιτείται σπατουλάρισμα με στόκο. Τέτοιες είναι, οι τοίχοι γυψοσανίδας ή τοίχοι που δεν χρησιμοποιείται στόκος όπως οι εξωτερικές επιφάνειες μιας κατοικίας ή κτιρίου γενικότερα. Εφόσον, τα διαλέξεις οι μπογιατζήδες μας, μπορούν να αναλάβουν τα βαψίματα και να προμηθευτούν βερνίκια υψηλής ανθεκτικότητας.

Τί είδους τεχνοτροπίες τοίχου υπάρχουν;

Οι τεχνοτροπίες τοίχου, είναι η διακοσμητική πινελιά που μπορείς να τοποθετήσεις και να αλλάξεις ριζικά την εικόνα και το στυλ του χώρου σου. Συνήθως, αποτελούν ακανόνιστα σχήματα ή και σχέδια πάνω σε τοίχους με διαφορετικά χρώματα. Δες παρακάτω, τα είδη τεχνοτροπιών που μπορείς να διαλέξεις για τον τοίχο σου:

Τεχνοτροπία τοίχου με σφουγγάρι:  Μπορείς να την δημιουργήσεις με σφουγγάρι θαλάσσης. Μετά το πέρασμα του τοίχου με το βασικό χρώμα, επιλέγεται μία πιο ανοιχτή απόχρωση και ο μπογιατζής την περνάει ταμποναριστά από πάνω από το βασικό χρώμα. Το εφέ που δημιουργείται είναι μοναδικό.

Τεχνοτροπία τοίχου με ρίγες: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις στο πάχος στις ρίγες αλλά και στα χρώματα της ρίγας. Το σταθερό χέρι ενός εξειδικευμένου ελαιοχρωματιστή, θα δώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Τεχνοτροπία Ombre στους τοίχους: Είναι η τελευταία λέξη της μόδας στον τομέα του ελαιοχρωματισμού. Μπορείς να συνδέσεις διαφορετικά χρώματα. Μία ανοιχτή επιφάνεια φωτίζεται στις άκρες της από μία πιο σκούρα απόχρωση. Εάν πετύχει, θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Τεχνοτροπία με πλαστική σακούλα: Βασικός κανόνας, είναι να επιλέξεις και εδώ κοντινά χρώματα. Αρχικά,ο ελαιοχρωματιστής περνάει την επιφάνεια του τοίχου με το ένα χρώμα και ενώ είναι νωπό περνάει και το δεύτερο χρώμα έχοντας δέσει στο ρολό βαψίματος μία πλαστική σακούλα. Το αποτέλεσμα στον τοίχο σου, θα είναι εντυπωσιακό.

Οι εξειδικευμένοι ελαιοχρωματιστές μας, εξυπηρετούν βαψίματα σπιτιών  και επαγγελματικών χώρων σε όλο το Περιστέρι και εγγυώνται αποτελέσματα μοναδικής αισθητικής. Με μία πρώτη εκτίμηση του χώρου σου, θα σου προτείνουν δημιουργικούς συνδυασμούς χρωμάτων είτε προτιμάς τα ψυχρά χρώματα είτε τα ζεστά. Παρακάτω, θα δεις 5 ιδέες για το βάψιμο του υπνοδωματίου σου.

5 Μοναδικά Χρώματα για το Υπνοδωμάτιό Σου & οι Συμβολισμοί τους!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες Ελαιοχρωματιστές για το 2018

Οι επαγγελματίες με τις καλύτερες κριτικές για τις εργασίες τους

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
1 Αξιολόγηση
Πολύ ικανοποιημένη!
Παναγιώτης Στανίτσας
3 Αξιολογήσεις
Μια συνεργασία απροβλημάτιστη, με εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Σταμάτης Κορτσιδάκης
24 Αξιολογήσεις
Αμεσότητα, γρηγοράδα, με το καλύτερο αποτέλεσμα και οικονομικά φυσικά!
Δ.ΚΩΣΤΗΣ Ε.Π.Ε
19 Αξιολογήσεις
Φοβερός επαγγελματίας, φοβερή εξυπηρέτηση!
Σωτήρης Ρίζος
4 Αξιολογήσεις
Πολύ ευχαριστημένος από τον κύριο Ρίζο. Όλα ήταν άψογα!
Φώτης Ρουμπάτης F-ERGON
3 Αξιολογήσεις
Πολύ καλή και τίμια συνεργασία!
Σχετικά άρθρα
Δεν είναι λίγες οι μελέτες και τα άρθρα που αναφέρονται στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή χρωμάτων στη ζωή μας.
Το βάψιμο εσωτερικών τοίχων δεν είναι μια καθόλου εύκολη υπόθεση αφού μπορεί να αλλάξει εξολοκλήρου το ύφος και το στυλ του δωματίου σου.