Πώς να επιλέξεις τα καλύτερα τεντόπανα;

Οι τέντες, είναι απαραίτητες σε κάθε μπαλκόνι και οι θερινοί μήνες είναι η περίοδος που αντιλαμβάνεσαι τα πλεονεκτήματά τους και η αναζήτηση ξεκινάει. Η επιλογή στα τεντόπανα στηρίζεται σε δύο βασικά κριτήρια. Το πρώτο είναι ο μηχανισμός που διαθέτουν και το δεύτερο τα τεντόπανα που θα βάλεις. Το ζήτημα του μηχανισμού στις τέντες, χρειάζεται τεχνογνωσία καθώς υπάρχουν διαφορετικά είδη που καλύπτουν τις κατασκευαστικές ανάγκες του κάθε μπαλκονιού αλλά και τις χρηστικές ανάγκες του καταναλωτή. Η απόφαση όμως της επιλογής του καλύτερου τεντόπανου, μπορεί να γίνει από εσένα, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Ποια είναι τα καλύτερα τεντόπανα;

Διάλεξε τεντόπανα με μεγάλη απορροφητικότητα.

Η απορροφητικότητα, είναι βασικό κριτήριο επιλογής της καλύτερης τέντας. Η προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, είναι εκείνο που θα εκτιμήσεις στις τέντες που θα τοποθετήσεις στο μπαλκόνι ειδικά τους μήνες με τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Οι UVA και UVB ακτίνες, ευθύνονται για σοβαρά προβλήματα υγείας και η συνεχής έκθεση σ΄αυτές μόνο αρνητικές συνέπειες έχει να επιφέρει. Οι κατασκευαστικές εταιρείες, φροντίζουν οι τέντες τελευταίας τεχνολογίας, να διαθέτουν μεγάλη απορροφητικότητα. Προτού επιλέξεις λοιπόν, οποιοδήποτε τεντόπανο, φρόντισε να έχεις ελέγξει ότι διαθέτει απορροφητικότητα.

Έλεγξε ότι είναι αδιάβροχα.

Οι τέντες, ως συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου δέχονται καθημερινά πίεση από ισχυρούς ανέμους και δυνατές βροχές. Η αντοχή απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πολύ σημαντική εάν θες να έχεις την συγκεκριμένη κατασκευή τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια. Η τέντα, που θα διαλέξεις πρέπει να έχει υποστεί αδιαβροχοποίηση. Στα περισσότερα τεντόπανα υπάρχει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης έτσι ώστε να ενημερώνεται ο αγοραστής για τις ιδιότητες του τεντόπανου που έχει διαλέξει.

Δες εάν έχουν προστασία ενάντια σε μύκητες.

Οι μύκητες, είναι συχνό πρόβλημα στις τέντες καθώς η συχνής έκθεσή τους σε υγρασία και βροχή, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση μυκήτων. Οι μύκητες, μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια του τεντόπανου και το σχέδιό του. Ακόμη, κι αν κάνεις επαγγελματικό καθαρισμό της τέντας, δεν εγγυάται κανείς ότι θα απαλλαγείς από αυτούς. Στην αγορά, θα βρεις τέντες που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία ενάντια στους μύκητες. Επιλέγοντας αυτές, η πιθανότητα να χρειαστείς επισκευή, καθαρισμό ή ακόμη και αντικατάσταση τεντόπανου, είναι μικρή.

Απέφυγε έντονα χρώματα και προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις.

Τα τεντόπανα σε έντονα χρώματα, έχουν το μειονέκτημα ότι συγκεντρώνουν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και έτσι δημιουργούν μία ζεστή ατμόσφαιρα γι’ αυτούς που κάθονται από κάτω τους. Ειδικά, το μαύρο στις τέντες πρέπει να είναι απαγορευτικό. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις έχουν καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην σκίαση όσο και στην δροσιά που δημιουργούν. Οι ανοιχτόχρωμες τέντες, επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να περνούν από μέσα και δεν τις απορροφούν. Οι αποχρώσεις του λευκού, κίτρινου και ανοιχτού γαλάζιου, είναι σίγουρα μία επιλογή που δεν θα μετανιώσεις.

τί τεντόπανα να βάλεις

Μην διαλέξεις σχέδια με λουλούδια.

Τα τεντόπανα που έχουν σχέδια με λουλούδια, αποτελούν μία εκκεντρική επιλογή εάν θες να έχεις ένα διακοσμητικό στολίδι στο μπαλκόνι σου, όμως όπως και καθετί άλλο εκκεντρικό, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κουράσει ή να το βαρεθείς. Επειδή το κόστος στα τεντόπανα, είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό, είναι κρίμα να επενδύσεις σε ένα σχέδιο που πολύ σύντομα θα βαρεθείς. Μία καλή λύση που συνδυάζει ποιότητα και αισθητική είναι οι τέντες με ρίγες. Οι λεπτές ρίγες με συνδυασμό χρωμάτων, είναι μία διαχρονική επιλογή που δεν θα μετανιώσεις. Με τις παραπάνω συμβουλές, η επιλογή του κατάλληλου τεντόπανου μπορεί να γίνει στην στιγμή. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι η σχέση ποιότητας - τιμής. Θυμήσου, το τεντόπανο που θα βάλεις θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του μπαλκονιού σου, γι’ αυτό μην βιαστείς να προχωρήσεις στην αγορά εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος. tentopana

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Τοποθέτηση νέας τέντας ή αντικατάσταση παλιάς
Κερατσίνι 01/08/2020
Εκτελέστηκε από
Hassan O.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση νέας τέντας ή αντικατάσταση παλιάς
Τετραγωνικά μέτρα προς σκίαση:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
5,0
Αναρτήθηκε από Χατζηαθανασίου Δ.
Επιδιόρθωση τέντας
Αχαρνές 01/08/2020
Εκτελέστηκε από
Σπύρος Γ.
Είδος εργασίας:
Επιδιόρθωση τέντας
Τετραγωνικά μέτρα προς σκίαση:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 120,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ευγενικός, ξεκάθαρος και επαγγελματίας. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Τεντόαση- Γιώργος Γιαννάτσης / Τέντες
5,0

Όταν μιλάμε για επαγγελματισμό τότε σίγουρα αναφερόμαστε στον κ. Καλάργαλη κ τον υιό του! Άψογοι ως προς την επικοινωνία κ μεταξύ μας συνεννόηση, εξαιρετική κ ποιοτική δουλειά! Ο κ. Γιάννης επαγγελματίας με ευγένεια κ συνέπεια, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που σπανίζουν στις μέρες μας! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Γιάννης Καλάργαλης / Τέντες
5,0

Εξαιρετική συνεργασία, απόλυτη συνέπεια στους χρόνους, ευγένεια και επαγγελματισμός

Για: Πέτρος Μελαχροινίδης / Τέντες
5,0

Πόλη

Για: Τέντες Καλομοίρης / Τέντες
5,0

Ο κύριος Γιαννάτσης επισκέφτηκε το μπαλκόνι και με ενημέρωσε για τα υλικά και το κόστος της εγκατάστασης τέντας. Αφού συμφωνήσαμε, στο επόμενο ραντεβού ήρθε στην ώρα του με τον συνεργάτη του και εγκατέστησαν την τέντα γρήγορα, σωστά και χωρίς αλλαγές σε αυτά που είχαμε συζητήσει. Στο τέλος μου εξήγησε τι πρέπει να προσέχω, πως να χειρίζομαι την τέντα κλπ. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και σίγουρα θα τον ξαναπροτιμήσω.

Για: Τεντόαση- Γιώργος Γιαννάτσης / Τέντες
5,0

Καταχώρησα τα στοιχεία μου και η εταιρεία επικοινώνησε αυθημερόν και ήρθε άμεσα.Επέλεξα δείγμα τέντας και η τοποθέτηση έγινε την καθορισμένη ημερομηνία.

Για: Νικόλαος Ανδριανάκος / Τέντες