5+1 λόγοι για να ξεκινήσεις personal training!

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο περισσότερο μας πιάνει το άγχος της εξωτερικής μας εμφάνισης και προσπαθούμε να ξεφύγουμε από το πρόβλημα των περιττών κιλών, οδηγούμενοι σε “εύκολες” λύσεις της τελευταίας στιγμής, όπως είναι οι εξαντλητικές δίαιτες, που δεν διαρκούν πάνω από μια εβδομάδα ή το personal training του Ιουνίου.

Ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα μαγιό μας σκεφτόμαστε όλες εκείνες τις φορές που φάγαμε κάτι- ή πολύ- παραπάνω μέσα στο χρόνο και μας πιάνει κατάθλιψη. Λάθος! Τι και αν έφαγες λίγο παραπάνω; Το κλειδί για να είσαι υγιής και ευτυχισμένος-η δεν βρίσκεται ούτε στις ακραίες λύσεις αλλά ούτε και στο άγχος των ενοχών. Η ουσία βρίσκεται στην αναζήτηση προγραμμάτων διατροφής και εκγύμνασης που αφενός θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου και το σώμα σου, αλλά ταυτόχρονα θα σου προσφέρουν ευεξία και χαρά.

Έχοντας, λοιπόν, δοκιμάσει πολλούς τρόπους εκγύμνασης, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, κατέληξα στο personal training και θα σου παραθέσω τους κυριότερους λόγους, που είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από αυτή την επιλογή.

1. Τo personal training σε μαθαίνει να είσαι πειθαρχημένος-η.

Aν σου φαίνεται πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις με σταθερότητα ένα πρόγραμμα γυμναστικής και να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό, τότε το personal training θα σε βοηθήσει πολύ. Ο συγχρονισμός του προγράμματος σου με τον γυμναστή που θα σε αναλάβει, δεν θα σου αφήσει πολλά περιθώρια για να βρεις δικαιολογίες ώστε να αποφύγεις τη γυμναστική. Ως αποτέλεσμα, αν δεν τα παρατήσεις στην αρχή, θα έχεις ένα σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα και θα παρατηρείς με χαρά τις αλλαγές στο σώμα σου.

2. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις προσωπικές σου ανάγκες.

Όπως είναι εύκολο κανείς να αντιληφθεί, δεν είναι λογικό όλοι οι άνθρωποι να ακολουθούμε το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής αλλά ούτε και να έχουμε τις ίδιες δυνάμεις και αντοχές. Δεν μπορεί, παραδείγματος χάριν, να σηκώσει το ίδιο βάρος κάποιος, ο οποίος δεν έχει κάνει ποτέ γυμναστική στη ζωή του με αυτόν ο οποίος “λιώνει” στο γυμναστήριο. Ο personal trainer θα προσαρμόσει το πρόγραμμα, μέρα με τη μέρα, πάνω σε εσένα λαμβάνοντας υπόψη ποικίλες παραμέτρους, προνόμιο που δυστυχώς δεν παρέχει η απλή συνδρομή σε ένα γυμναστήριο.

3. To personal training σου τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Mε τη γυμναστική θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα και πιο άνετα με το σώμα σου και την εξωτερική σου εμφάνιση και αυτό φυσικά θα αρχίσει να φαίνεται, καθώς κυλάει ο χρόνος. Μέσω του personal training θέτεις στόχους που “τεστάρουν” τις αντοχές και τις δυνάμεις σου και κάθε φορά, που κατορθώνεις κάτι καινούργιο, νιώθεις ακόμη πιο έτοιμος-η να αντιμετωπίσεις νέες προκλήσεις, γεμάτος-η αυτοπεποίθηση.

4. Η προσοχή του γυμναστή επικεντρώνεται σε τυχόν τραυματισμούς και παθήσεις κάθε ατόμου.

Δυστυχώς, τραυματισμοί του παρελθόντος ή χρόνιες ασθένειες, όπως είναι το διαβήτης, ενδέχεται να μας περιορίσουν σε ορισμένα σημεία της καθημερινότητας μας, μεταξύ των οποίων είναι και η ρουτίνα της γυμναστικής. Αν βρίσκεσαι σε στάδιο αποκατάστασης, το personal training μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων, που θα εστιάσουν στο συγκεκριμμένο πρόβλημα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις.

5. Περιορίζεται στο έπακρον ο κίνδυνος τραυματισμών κατά την εκγύμναση.

Όταν κάνεις γυμναστική μόνος-η σου, ειδικά στην περίπτωση που δεν έχεις εμπειρία πάνω στο αντικείμενο, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κάνεις λάθη, που αφενός μειώνουν την αποτελεσματικότητα της όλης διαδικασίας κα αφετέρου μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς. Αντίθετα, μέσω του personal training, εξασφαλίζεται πλήρης καθοδήγηση και επίβλεψη καθ’όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των ασκήσεων, με αποτέλεσμα αυτές να γίνονται σωστά και αποδοτικά.

6. Ο personal trainer μπορεί να γίνει ο προσωπικός σου σύμβουλος.

Αν αντιμετωπίζεις δυσκολίες με τη γυμναστική και τη διατροφή, ο προσωπικός σου γυμναστής, μαθαίνοντας σε, θα μπορεί να σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για όλο το φάσμα των παραγόντων που σχετίζονται με το σώμα σου και όχι μόνο. Σταδιακά, αναπτύσσεται μια προσωπική επαφή ανάμεσα σε εσένα και τον γυμναστή, η οποία βασίζεται στην στοχοθεσία και την ουσιαστική επικοινωνία. Κανείς άλλος δεν μπορεί να κατανοήσει την ανάγκη σου να αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου, περισσότερο από τον προσωπικό σου γυμναστή.

Αν δεν είσαι ο τύπος του ανθρώπου, που του αρέσει να γυμνάζεται μόνος του ή αν θέλεις να περιορίσεις το κόστος της εκγύμνασης, μπορείς να ξεκινήσεις personal training σε group! Έτσι θα απολαμβάνεις όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα με παρέα! ( WIN-WIN)

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Αθήνα 25/10/2018
Εκτελέστηκε από
Χριστίνα Χ.
4,9
Αναρτήθηκε από ΠΑΓΩΝΑ Κ.

Εξαιρετική επαγγελματίας και άνθρωπος. Κατατοπισμένη, σαφής και πολύ πολύ ανθρώπινη.

Καλλιθέα 28/06/2018
Εκτελέστηκε από
Panos A.
Αθήνα 12/04/2018
Εκτελέστηκε από
Χριστίνα Χ.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!! Η Μελίνα είναι ΑΡΙΣΤΗ επαγγελματίας, συνεπής, με εξαιρετική γνώση του αντικειμένου. Είναι υπομονετική, ευγενής, πάντα γελαστή και με θετική στάση και το μάθημα είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Δεν είχα καλή σχέση με τον αθλητισμό/γυμναστική και όποτε ξεκινούσα κάποιο πρόγραμμα, το διέκοπτα απογοητευμένη ύστερα από λίγο. Η Μελίνα κατάφερε για πρώτη φορά να το ανατρέψει αυτό! Με εμπνέει, με κάνει να απολαμβάνω το μάθημα και να ανυπομονώ πάντα για το επόμενο. ΤΗ ΣΥΣΤΗΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

Για: Μελίνα Γλωσσιώτη / Personal training
5,0

Εξαιρετικός γυμναστης, σε παρακινεί, ακούει το σώμα σου και προσέχει τι ασκήσεις σου βάζει. Πολύ ευχάριστος και καλός άνθρωπος!

Για: Προκόπης Κανελλόπουλος / Personal training
5,0

Άψογη η Χριστίνα, με ειλικρινές ενδιαφέρον για τη δουλειά της και για τον ασκούμενο, τη συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: Χριστίνα Χρηστιά / Personal training
5,0

Άψογη επαγγελματίας και πολύ θετικός άνθρωπος !

Για: Μελίνα Γλωσσιώτη / Personal training
4,9

Εξαιρετική επαγγελματίας και άνθρωπος. Κατατοπισμένη, σαφής και πολύ πολύ ανθρώπινη.

Για: Χριστίνα Χρηστιά / Personal training
5,0

Απολυτα ικανοποιημενη

Για: Θοδωρής Τσακίρης / Personal training