Πώς γίνεται η επισκευή σαθρού σοβά; Δες υλικά & βήματα!

Η επισκευή σαθρού σοβά είναι μία εργασία που δεν παραλείπεται εύκολα. Εφόσον αφήσεις το προβληματικό σημείο στην τύχη του, η βλάβη θα επεκταθεί και το κόστος επισκευής θα ανέβει σημαντικά. Συνεπώς, η επισκευή σαθρού σοβά χρειάζεται να γίνει άμεσα, μόλις παρατηρηθεί το πρόβλημα, ώστε να αποφύγεις σοβαρότερες ενέργειες, όπως το γκρέμισμα τοίχου

Κυριότερη αιτία για τη συγκεκριμένη φθορά της τοιχοποιίας είναι η πάροδος του χρόνου και η μη σωστή συντήρηση του κτιρίου, εξωτερικά και εσωτερικά. Επίσης, σε περιοχές που πλήττονται από την υγρασία, η αποσάθρωση του σοβά είναι συνηθισμένο φαινόμενο και χρειάζονται πιο τακτική συντήρηση και φροντίδα. 

Ποια υλικά θα χρειαστείς για επισκευή σαθρού σοβά; 

Αρχικά, τα υλικά που θα χρειαστείς για της επισκευή της επιφάνειας από σαθρό σοβά, είναι τα εξής:

 • Αστάρι
 • Βούρτσα
 • Σπάτουλα
 • Ταχύπηκτο μείγμα σοβά
 • Τσιμεντόστοκος
 • Γυαλόχαρτο
 • Ελαστομερές μονωτικό χρώμα

Ο ταχύπηκτος σοβάς χρειάζεται να είναι πολύ καλής ποιότητας και να διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Αντοχή στη “γήρανση” του κτιρίου
 • Πολύ καλή πρόσφυση με τον παλιό σοβά
 • Αυξημένες μηχανικές αντοχές
 • Αντοχή στην υγρασία και στις διακυμάνσεις του καιρού
 • Αυξημένη ελαστικότητα

Επιλέγοντας δομικά και μονωτικά υλικά καλής ποιότητας για τέτοιες εργασίες, εξασφαλίζεις μεγάλη διάρκεια ζωής της επισκευής και καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Γιατί να επιλέξω το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά;

Εφόσον δεν είσαι σίγουρη/-ος ποια υλικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χώρου σου, οι έμπειροι επαγγελματίες της υπηρεσίας μας θα σου προτείνουν τα κατάλληλα και θα ολοκληρώσουν το σοβάτισμα του τοίχου σου, εύκολα και αξιόπιστα. 

Ποια βήματα να ακολουθήσεις για επισκευή σαθρού σοβά;

Πρώτα από όλα, χρειάζεται να αφαιρεθούν τα κομμάτια της επιφάνειας που έχουν το πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, μπορείς να απομακρύνεις τα κομμάτια του σοβά. Έπειτα, με μία βούρτσα ή ένα σφουγγάρι, καθάρισε πολύ καλά όλες τις επιφάνειες από σκόνη και πετραδάκια που έχουν ξεμείνει. 

Επόμενο βήμα είναι το αστάρωμα της επιφάνειας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή ένα ρολό. το αστάρι χρειάζεται να έχει στεγνώσει καλά προτού προχωρήσεις στα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Αφού στεγνώσει η επιφάνεια από το αστάρι, σειρά έχει η εφαρμογή του μείγματος του ταχύπηκτου σοβά ή αλλιώς το επισκευαστικό κονίαμα. Και σε αυτό το σημείο απαιτείται αναμονή βάση των οδηγιών του σοβά ώστε να έχει στεγνώσει πολύ καλά πριν το επόμενο βήμα. 

Έπειτα, εφαρμόζεται ο τσιμεντόστοκος. Αφού στεγνώσει το υλικό, σειρά έχει το τρίψιμο με γυαλόχαρτο της επιφάνειας μέχρι να είναι λεία και έτοιμη για βάψιμο! 

Χρησιμοποίησε ελαστομερές θερμομονωτικό χρώμα, καλής ποιότητας, για το βάψιμο του τοίχου. Σε αυτό το σημείο μπορείς να διαλέξεις το αρχικό χρώμα του τοίχου ή να το δεις σαν μία καλή ευκαιρία για την ανανέωση της εξωτερικής όψης του σπιτιού σου. Καλό είναι η βαφή της επιφάνειας να γίνει με δύο στρώσεις χρώματος για πιο ομοιόμορφα και καλαίσθητα αποτελέσματα, χωρίς ατέλειες.  

Δες ποια χρώματα για βάψιμο εξωτερικών τοίχων, κερδίζουν τις εντυπώσεις!

Χρειάζεσαι επισκευή σαθρού σοβά; Για να γίνει σωστά και με ποιοτικά υλικά, καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν στην υπηρεσία μας. Θα σου βρούμε άμεσα έμπειρους και αξιολογημένους τεχνίτες στην περιοχή σου, για να σου δώσουν προσφορές για την αποκατάσταση της τοιχοποιίας σου!

επισκευή σαθρού σοβά

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Σοβάτισμα
Βριλήσσια 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ντάνης Ρ.
Είδος ακινήτου:
Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
Είδος εργασίας:
Σοβάτισμα
Τετραγωνικά μέτρα επιφανειών:
Έως 20 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
Αθήνα 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γρηγόρης Γ.
Είδος ακινήτου:
Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
Είδος εργασίας:
Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
Τετραγωνικά μέτρα επιφανειών:
Έως 20 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
Κορωπί 23/02/2021
Εκτελέστηκε από
Αικατερινη Κ.
Είδος ακινήτου:
Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
Είδος εργασίας:
Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
Τετραγωνικά μέτρα επιφανειών:
20 τ.μ. - 50 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 400,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,9

Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με την απόδειξη για διάρκεια 2 εβδομάδων, ενώ η ίδια εργασία έγινε σε συμφωνημένο χρόνο και πολύ καλή χρονική ανταπόκριση. Επίσης, η εργασία ήταν υπερκοστολογημένη, σε σχέση με αυτό που είχε περιγραφεί ότι θα γίνει, και με αυτό που προσφέρθηκε πραγματικά στην πράξη. Κρίμα γιατί τα παιδιά είναι πολύ νέα και συμπαθή, εύχομαι στο μέλλον, με την σχετική εμπειρία, να γίνουν πιο επαγγελματίες.

Για: Παναγιώτης Ζήσης / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
1,0

Η δουλειά που φαίνεται σαν ολοκληρωμένη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κύριος Μαζε δεν ήρθε ποτέ ο ίδιος για εργασία, είναι κάτι σαν Εργολαβος, ήρθε την πρώτη ημερα, κ εστειλε δυο άλλους μάστορες. Αυτοί προσπαθώντας να κρατήσουν την δουλειά, έλεγαν ότι κατάλαβαν τι ζητάω, κ συνέχιζαν κάνοντας κρίσιμα λάθη. Αφού πέρασαν οι πρώτες δυο ημέρες, ξαναφωνάξαμε τον κύριο Μαζε, ρωτήσαμε πολλές φορές αν είναι σίγουροι ότι μπορούν να συνεχίσουν κ τους δωσαμε την επιλογή να σταματήσουμε την εργασία όσο ήταν νωρίς. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα μια μέρα να ανακαλύψουμε ότι τα κρίσιμα λάθη συνεχίζοντας. Να δώσω ένα παράδειγμα λάθους: Το σοβάτισμα πάνω από χρωμα χωρίς να σκαφτεί απαγορεύεται. Μια μέρα πήγαμε να ακουμπήσουμε έναν σημείο που είχαν ήδη ξεκινήσει κ αυτό ξεκόλλησε από τον τοίχο. Όπως κ να έχει οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούσαν αλλά επειδή εμείς θέλαμε κάτι πιο ακριβής δουλειά κ αυτοί ήξεραν να το κάνουν μόνο με τον τρόπο της οικοδομής, όλα στραβά δλδ. Κ επειδή γνωρίζαμε πέντε πράγματα παραπάνω από τον μέσο άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει τι κάνει ένας μάστορας. Χαρακτηριστήκαμε περίεργοι κ ότι έγινε παρεξήγηση μεταξύ του κου Μαζε κ των εργατών του, μιας κ αυτός τους ελεγε ότι είμαστε περίεργοι κ ότι δεν θα τα καταφέρουν να διεκπεραιώσουν την εργασία. Η δουλειά διακόπηκε τελικά. Ο κος Μαζε κράτησε τα πρώτα 250€ που είχε πάρει. Να επισημάνω ότι 3 ημέρες σηκώθηκα 8 η ώρα το πρωί για να πάω στο σπιτι που γίνεται η εργασία κ δεν ήρθαν ποτέ οι μάστορες. Τους ψάχναμε. Ποτέ χάλαγε το κινητό τους, ποτέ δν ξύπνησαν, άλλη μας είπαν ότι ήπιαν την προηγούμενη ημέρα κ γενικά διάφορες δικαιολογίες. Τι να πω δεν νομίζω ότι οι αξιολογήσεις του Κου Μαζε ανταποκρίνονται στις γνώσεις του. Αν κ ο ίδιος δεν εργάστηκε ποτέ σε εμάς. Μας ζήτησε την πρώτη ημέρα 150€ γιατί δήθεν τα ζητάτε εσεις σαν site για την έναρξη της εργασίας. Τελικά τα ήθελε γιατί απλά σκοπό δεν είδε να επανέλθει στο σπιτι ο ίδιος. Εστειλε δυο ανθρώπους με μοναδικά εργαλεία ένα σφυρί, ένα φτυάρι , μια σκάφη, κ ένα μυστρί Α κ τρία σίδερα οικοδομής. Οτιδήποτε κ αν χρειαζόταν η προέκυπτε τα ζητούσαν από εμάς. Τρυπάνι, τροχό κτλ.

Για: Νίκος Μαζε / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Επαγγελματίας, καθαρός ,ευγενής,συνεπής.

Για: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Πάρα πολύ καλός τεχνίτης συνεπεστατος και άριστος γνώστης πολλών εργασιών.Ευχαριστω πολύ το δουλευταρα για τι συνεργασία.

Για: Γεώργιος Μουταφτσής / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Ευχαριστουμε για την εξυπηρερηση αψογη και σωστη δουλεια μπραβο σας στο μελλον θα σας ξανα προτειμησουμε😀😀😀😀😀

Για: Λευτέρης Ματσόλης / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Άριστος μάστορας. Ήρθε άμεσα ειδε εκτίμησε και την άλλη μέρα το τελείωσε.

Για: Αχιλλέας Πρέτσι / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα