Πατητή τσιμεντοκονία: Πού εφαρμόζεται;

Η πατητή τσιμεντοκονία ή αλλιώς το τσιμεντοειδές πατητό κονίαμα, είναι εκείνο το υλικό που, ενώ δεν γνωρίζεις το όνομα του, σίγουρα το έχεις συναντήσει πολλές φορές σε παραδοσιακά Αιγαιοπελαγίτικα σπίτια και όχι μόνο.

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια συνταγή από το παρελθόν, αφού έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, η οποία δημιουργεί μια ενιαία λεία μονόχρωμη επιφάνεια, ιδανική για όλους τους χώρους του σπιτιού. Η τεχνική του πατήματος προσδίδει στην επιφάνεια απαλές χρωματικές διακυμάνσεις, ή αλλιώς φυσικά νερά, όπως συνηθίζουμε να λέμε, οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερης αισθητικής.

Πού μπορούμε να εφαρμόσουμε την πατητή τσιμεντοκονία;

Αυτό είναι το καλύτερο σημείο σχετικά με την πατητή τσιμεντοκονία, ότι δηλαδή εφαρμόζεται παντού, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό.

  • Δάπεδο

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοσθεί πάνω σε οποιαδήποτε υλικό ( ξύλο, μπετόν, πλακάκια, σοβά κτλ) , χωρίς να χρειάζεται να αποξηλωθεί η προηγούμενη επιφάνεια. Έτσι, εξοικονομείται χρόνος αλλά και χρήμα, καθιστώντας την μια ιδανική λύση για κάθε ανακαίνιση. Μεταξύ των διαφορετικών χώρων του σπιτιού εκείνη που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο.  Προσδίδει αμέσως μοναδικό στυλ στο χώρο και είναι πανεύκολη στο καθάρισμα!

  • Τοίχοι

Εκτός από τα πατώματα, η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοσθεί και στους τοίχους του σπιτιού, το οποίο πρακτικά σημαίνει οτι μπορεί να συμμετέχει σχεδόν σε ολόκληρο το φάσμα των εργασιών ανακαίνισης. Μπορεί το γκρί να είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα για πατητή τσιμεντοκονία, έχεις όμως την ευχέρεια να διαλέξεις μεταξύ περισσότερων απο 150 χρωμάτων ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ και γούστο.

  • Μπάνιο

Μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια του μπάνιου, είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλα υλικά, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο από άποψη πρακτικής, όσο και από άποψη καλαισθησίας. Μπορείς, επίσης, να ζητήσεις την επεξεργασία της για να διαμορφώσεις ποικίλα σχήματα και σχέδια προσδίδοντας ζωντάνια και κομψότητα στο χώρο σου. Όντας εντελώς αδιάβροχη, η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα υγρασίας, συνεισφέροντας παράλληλα στη διατήρηση της ευρυθμίας του κλίματος στο χώρο του μπάνιου.

  • Σκάλες

Τσιμεντοκονία μπορεί να συναντήσει κανείς σε χτιστές σκάλες, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου. Οι εσωτερικές σκάλες από πατητή τσιμεντοκονία μπορούν να δώσουν έναν αέρα πολυτέλειας στο χώρο του σπιτιού σου. Από την άλλη, η τοποθέτηση πατητής στο εξωτερικό θα σε απαλλάξει από ποικίλες έγνοιες όπως είναι η διάβρωση που μπορεί να φέρει το πέρασμα του χρόνου. Το οικολογικό αυτό υλικό διακρίνεται για την τεράστια ανθεκτικότητα του, ειδικά αφού επαλειφθεί με βερνίκι.

  • Έπιπλα

Μπορείς να δημιουργήσεις τραπέζια, καρέκλες ή ακόμη και φωτιστικά από τσιμεντοκονία, περιοριζόμενος-η μονάχα από τη φαντασία σου!

Όλα τα παραπάνω καθιστούν την πατητή τσιμεντοκονία μια εξαιρετική λύση για το σπίτι. Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ότι το υλικό καθώς και η εφαρμογή του είναι μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή. Η τεχνική της εφαρμογής της απαιτεί, όμως, έμφαση στη λεπτομέρεια και φυσικά την εμπειρία ενός εξειδικευμένου επαγγελματία, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
Χαλάνδρι 30/09/2020
Εκτελέστηκε από
Θεμιστοκλής Κ.
Είδος εργασίας:
Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
Τετραγωνικά μέτρα επιφανειών:
Έως 20 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Είδος ακινήτου:
Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
5,0
Αναρτήθηκε από Σοφία Μ.
Σοβάτισμα
Λαύριο 30/09/2020
Εκτελέστηκε από
Νίκος Μ.
Είδος εργασίας:
Σοβάτισμα
Τετραγωνικά μέτρα επιφανειών:
Πάνω από 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Είδος ακινήτου:
Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
Κόστος 4500,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Τίμιος τεχνίτης με ήθος, καθαρός και συνεπής.

Για: Τρύφωνας Τόλα / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

ΣΥΝΕΠΗΣ,ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΦΩΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ,ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΟΣ...ΣΩΣΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Για: Θεμιστοκλής Κίτσιος / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Ο Γιάννης έδωσε την καλύτερη προσφορα και τελικά έκανε καταπληκτική δουλειά. Καθαρός, γρήγορος και συνεπής σε ότι συμφωνήσαμε. Θα συνεργαστούμε ξανά σίγουρα.

Για: Γιαννης Ματσόλης / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Ο κος Αχιλλέας ανέλαβε εργασίες σοβατίσματος και βαψίματος στο διαμέρισμά μου και τις ολοκλήρωσε γρήγορα και σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό με λογικό οικονομικό κόστος. Θα τον συνιστούσα για παρόμοιες εργασίες.

Για: Αχιλλέας Πρέτσι / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
4,5

Γρήγορος συνεπής και αξιόπιστος μάστορας.Ανταποκριθηκε αμέσως σε κάθε εργασία που του ζήτησα υπεύθυνα και αποτελεσματικά.

Για: Λευτέρης Ματσόλης / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

πολυ ευχαριστημενη

Για: Γρηγόρης Γιούμπα / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα