Πατητή τσιμεντοκονία: Πού εφαρμόζεται;

Η πατητή τσιμεντοκονία ή αλλιώς το τσιμεντοειδές πατητό κονίαμα, είναι εκείνο το υλικό που, ενώ δεν γνωρίζεις το όνομα του, σίγουρα το έχεις συναντήσει πολλές φορές σε παραδοσιακά Αιγαιοπελαγίτικα σπίτια και όχι μόνο.

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια συνταγή από το παρελθόν, αφού έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, η οποία δημιουργεί μια ενιαία λεία μονόχρωμη επιφάνεια, ιδανική για όλους τους χώρους του σπιτιού. Η τεχνική του πατήματος προσδίδει στην επιφάνεια απαλές χρωματικές διακυμάνσεις, ή αλλιώς φυσικά νερά, όπως συνηθίζουμε να λέμε, οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερης αισθητικής.

Πού μπορούμε να εφαρμόσουμε την πατητή τσιμεντοκονία;

Αυτό είναι το καλύτερο σημείο σχετικά με την πατητή τσιμεντοκονία, ότι δηλαδή εφαρμόζεται παντού, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό.

  • Δάπεδο

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοσθεί πάνω σε οποιαδήποτε υλικό ( ξύλο, μπετόν, πλακάκια, σοβά κτλ) , χωρίς να χρειάζεται να αποξηλωθεί η προηγούμενη επιφάνεια. Έτσι, εξοικονομείται χρόνος αλλά και χρήμα, καθιστώντας την μια ιδανική λύση για κάθε ανακαίνιση. Μεταξύ των διαφορετικών χώρων του σπιτιού εκείνη που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο.  Προσδίδει αμέσως μοναδικό στυλ στο χώρο και είναι πανεύκολη στο καθάρισμα!

  • Τοίχοι

Εκτός από τα πατώματα, η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοσθεί και στους τοίχους του σπιτιού, το οποίο πρακτικά σημαίνει οτι μπορεί να συμμετέχει σχεδόν σε ολόκληρο το φάσμα των εργασιών ανακαίνισης. Μπορεί το γκρί να είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα για πατητή τσιμεντοκονία, έχεις όμως την ευχέρεια να διαλέξεις μεταξύ περισσότερων απο 150 χρωμάτων ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ και γούστο.

  • Μπάνιο

Μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια του μπάνιου, είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλα υλικά, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο από άποψη πρακτικής, όσο και από άποψη καλαισθησίας. Μπορείς, επίσης, να ζητήσεις την επεξεργασία της για να διαμορφώσεις ποικίλα σχήματα και σχέδια προσδίδοντας ζωντάνια και κομψότητα στο χώρο σου. Όντας εντελώς αδιάβροχη, η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα υγρασίας, συνεισφέροντας παράλληλα στη διατήρηση της ευρυθμίας του κλίματος στο χώρο του μπάνιου.

  • Σκάλες

Τσιμεντοκονία μπορεί να συναντήσει κανείς σε χτιστές σκάλες, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου. Οι εσωτερικές σκάλες από πατητή τσιμεντοκονία μπορούν να δώσουν έναν αέρα πολυτέλειας στο χώρο του σπιτιού σου. Από την άλλη, η τοποθέτηση πατητής στο εξωτερικό θα σε απαλλάξει από ποικίλες έγνοιες όπως είναι η διάβρωση που μπορεί να φέρει το πέρασμα του χρόνου. Το οικολογικό αυτό υλικό διακρίνεται για την τεράστια ανθεκτικότητα του, ειδικά αφού επαλειφθεί με βερνίκι.

  • Έπιπλα

Μπορείς να δημιουργήσεις τραπέζια, καρέκλες ή ακόμη και φωτιστικά από τσιμεντοκονία, περιοριζόμενος-η μονάχα από τη φαντασία σου!

Όλα τα παραπάνω καθιστούν την πατητή τσιμεντοκονία μια εξαιρετική λύση για το σπίτι. Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ότι το υλικό καθώς και η εφαρμογή του είναι μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή. Η τεχνική της εφαρμογής της απαιτεί, όμως, έμφαση στη λεπτομέρεια και φυσικά την εμπειρία ενός εξειδικευμένου επαγγελματία, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Έλεγχος κατοικίας πριν την αγορά
Περιστέρι 01/07/2020
Εκτελέστηκε από
Αθανάσιος Μ.
Είδος υπηρεσίας:
Έλεγχος κατοικίας πριν την αγορά
Πόσα είναι τα τετραγωνικά του χώρου / ακινήτου;
101 τ.μ. - 200 τ.μ.
Εσωτερικό χώρο
Μαρούσι 01/07/2020
Εκτελέστηκε από
Γιάννης Μ.
Η εργασία αφορά:
Εσωτερικό χώρο
Διαστάσεις επιφανειών:
Έως 10 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 250,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Μίλησα με τον Κύριο Πέτρο Σαββίδη για ενα χώρισμα που χρειαζόμουν στον χώρο μου, από το πρώτο ραντεβού είδα ότι είχα να κάνω με άνθρωπο ευγενικό, γνώστη του αντικείμενου που ήξερε ακριβώς τι είναι αυτό που χρειάζομαι και κατατοπιστικός για το κάθε τι. Συνεπέστατος σε ότι συμφωνήσαμε από την ποιότητα των υλικών ως και το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί και με ένα τέλειο αποτέλεσμα από μέρους του σε αυτό που ζήταγα. Τον ευχαριστώ για όλα. Σπανίζουν τέτοιοι επαγγελματίες. Εννοείτε για το μέλλον ότι χρειαστώ είναι μονόδρομος για μένα η επιλογή του.

Για: Πέτρος Σαββίδης / Γυψοσανίδες - Χωρίσματα - Ψευδοροφές
5,0

Συνεπής & ευγενέστατος ο κ. Γιώργος. Εντός των χρόνων που είπε και προσεχτικός με τον περιβάλλοντα χώρο. Μας κατασκεύασε μια βάση απο τσιμέντο σε αυλή για να τοποθετηθεί επάνω μια ντουλάπα. Θα τον επιλέξουμε σίγουρα και σε άλλλες οικοδομικές εργασίες που θα προκύψουν. Απόλυτα ευχαριστημένοι.

Για: Γεώργιος Μουταφτσής / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Η Ελλάδα μου έδινε πάντα την εντύπωση ότι κανείς δεν κάνει σωστά την δουλειά του και κανείς δεν αγαπάει την δουλειά του. Στα χρόνια της κρίσης αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι αμβλύνθηκε. Είτε γιατί κάποιοι που ήξεραν καλά την δουλειά τους έφυγαν στο εξωτερικό, είτε γιατί αυτοί που έμειναν ένιωθαν απογοητευμένοι από τις κακές συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς. Σε γενικές γραμμές υπήρχαν πάντα και εξακολουθούν να υπάρχουν οι γνωστοί σε όλους μας "σκιτζήδες" που είτε είναι υδραυλικοί, είτε γιατροί, είτε είναι ηλεκτρολόγοι, είτε είναι εστιάτορες, είτε κάνουν ανακαίνιση είτε Τσιμεντοκονια κλπ..... βλέπουν τους πελάτες μόνο σαν ευρώ που θα τα τσακώσουν και θα φύγουν μακριά με ελαφριά πηδηματάκια χωρίς να τους ενδιαφέρει αν ο πελάτης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εργασία τους. Αυτός είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ!!!! Για όλους, ισχύει ο κανόνας: αν δεν έμεινε ικανοποιημένος ο πελάτης, είναι παράξενος. Δεν ισχύει ποτέ το ρητό: ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Στον κανόνα αυτό, ο ΚΥΡΙΟΣ Βαγγέλη ΜΠΑΛΟΥΚΑΣ ARTWALL με το Κ κεφαλαίο, δεν αποτελεί τον ΚΑΝΟΝΑ αλλά την ΕΞΑΙΡΕΣΗ!!!! Απο την πρώτη μέρα που ήρθε σπίτι μου να δει την εργασία που ήθελα να κάνει κατάλαβα πως είχα να κάνω με έναν ΣΟΒΑΡΌ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ και πάνω από όλα ένας αξιόλογο άνθρωπο που ήρθε σπίτι μου για να μου δημιουργήσει αυτό που χρόνια ονειρεύομαι. Ένα όμορφο και λειτουργικό μπάνιο. Καθώς ξεκίνησε τις εργασίες κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν επαγγελματία που σέβεται απόλυτα τον πελάτη και δεν κοιτάει να (αρπάξει) το μεροκάματο και να φύγει. Για να μην σας κουράζω μετά από ώρες εργασίας κάτο από δύσκολες συνθήκες καθώς το μπάνιο ήταν παλιό και έβγαιναν προβλήματα στην επιφάνεια ο Κύριος Βαγγέλης ΜΠΑΛΟΥΚΑΣ ARTWALL έβγαλε ενα αποτέλεσμα πέραν τον προσδοκιών μας και έτσι έχουμε πλέων ένα μοναδικό έργο τέχνης με Πατητή Τσιμεντοκονια βάψιμο και μικρές παρεμβάσεις με αξεσουάρ . Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς (ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ) καθώς επίσης και τον Κύριο Βαγγέλη ΜΠΑΛΟΥΚΑΣ ARTWALL που σίγουρα θα ξανα συνεργαστούμε.

Για: Art Wall - Βαγγέλης Μπαλούκας / Πατητή Τσιμεντοκονία
5,0

Ήταν πολύ συνεπής στην δουλειά της. Επικοινωνούσε συχνά και ενημέρωνε. Πολύ σωστή επαγγελματίας

Για: Χαρούλα Τσινοπούλου / Εργασίες Πολιτικού Μηχανικού / Αρχιτέκτονα
5,0

Άριστη δουλειά και πολύ εξυπηρετικοί!

Για: Γεώργιος Ιωάννου / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Sostos epagelmatias, ton sistino anepifilakta. Kali timi. O kirios xristos kai o gios tou!

Για: Χρήστος Αντωνόπουλος / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα