Προβλήματα πατητής τσιμεντοκονίας: Προετοιμάσου για κάθε ενδεχόμενο!

πατητή τσιμεντοκονία προβλήματα

Είναι μίνιμαλ, διακριτική και ταιριάζει σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που αγαπάμε την πατητή τσιμεντοκονία. Όμως, αν γίνει λάθος στην εφαρμογή ή αν δεν τη συντηρείς σωστά, με το πέρασμα του χρόνου είναι πιθανό να παρουσιάσει προβλήματα η πατητή τσιμεντοκονία.

Δεν υπάρχει πιο διαχρονική επιλογή από την πατητή, ειδικά για τη διακόσμηση του μπάνιου. Και σίγουρα έχει μεγάλη αντοχή, αρκεί να προσέξεις κάποια πράγματα. Και φυσικά, μεγάλη ευθύνη έχει ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει την εφαρμογή. Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζεις.

5 προβλήματα πατητής τσιμεντοκονίας & πώς να τα αντιμετωπίσεις!

#1 Εμφανίστηκε ρωγμή στην επιφάνεια

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια λεία επιφάνεια χωρίς αρμούς. Έτσι, σίγουρα θα προσέξεις μια ρωγμή όταν δημιουργηθεί. Είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, αν δεν υπάρχει πλέγμα οπλισμού.

Όταν υπάρχουν ρωγμές ή χτυπήματα, πρέπει να δράσεις ανάλογα με την περίπτωση. Μια μικρή ρωγμή σίγουρα δεν είναι ανησυχητική και μπορείς απλά να την κρύψεις. Όμως, αν πρόκειται για κάτι πιο εμφανές, πιθανώς θα χρειαστείς επαγγελματία για να καλύψει με νέα επίστρωση τσιμεντοκονίας τα σημεία που σε ενδιαφέρουν (ή και όλη την επιφάνεια).
πατητή τσιμεντοκονία προβλήματα

#2 Έχει ξεθωριάσει το χρώμα

Υπάρχουν ειδικά βερνίκια προστασίας, με τα οποία κάνουμε συντήρηση της πατητής για να μην χάνει το χρώμα της. Αν έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που έγινε συντήρηση, είναι πιθανό να ξεθωριάσει το χρώμα.

Ειδικά στην πατητή τσιμεντοκονία εξωτερικού χώρου, προβλήματα σαν αυτό είναι αρκετά πιθανά. Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, φρόντισε την πατητή τσιμεντοκονία στο σπίτι σου με το κατάλληλο βερνίκι, τουλάχιστον κάθε 3 χρόνια.

#3 Ξεκολλάει το υλικό

Το πρόβλημα αυτό είναι πιο πιθανό να το συναντήσεις όταν εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία σε τοίχο. Συνήθως, οφείλεται στο ότι δεν έχει γίνει σωστά το αστάρωμα. Το πέρασμα με αστάρι είναι απαραίτητο βήμα για να προετοιμαστεί η επιφάνεια πριν την εφαρμογή της πατητής.

Αν ο επαγγελματίας δεν έχει επιλέξει τα κατάλληλα υλικά ή τις σωστές ποσότητες υλικών, είναι πιθανό να ξεκολλάει η πατητή τσιμεντοκονία. Φυσικά, θα χρειαστεί να επέμβει για να το φτιάξει ξανά με τον σωστό τρόπο.

#4 Συγκεντρώνονται νερά σε ένα σημείο

Αν πρέπει να μαντέψουμε, θα λέγαμε ότι φταίει η κλίση του δαπέδου. Η πατητή είναι κατάλληλη για εφαρμογή στο πάτωμα, αλλά σίγουρα πρέπει ο επαγγελματίας να φτιάξει ρύσεις με τον σωστό τρόπο, ώστε να μην συγκεντρώνονται ποτέ νερά σε ένα σημείο.

Όταν δεν έχει γίνει σωστή πρόβλεψη, αυτό είναι ένα από τα προβλήματα της πατητής τσιμεντοκονίας που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Με την απαραίτητη επαγγελματική βοήθεια, σίγουρα μπορείς να το επιδιορθώσεις.

Διάβασε επίσης: Πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο: 4 τρόποι εφαρμογής & γιατί να την επιλέξεις!

#5 Η επαφή με καυτό σκεύος άφησε σημάδι

Σε γενικές γραμμές, η επιφάνεια με τσιμεντοκονία είναι ανθεκτική σε συνθήκες κρύου και ζέστης. Δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα το καλοκαίρι, ούτε τον χειμώνα. Όμως, όταν πρόκειται για μια πολύ υψηλή στιγμιαία θερμοκρασία (δηλαδή όταν το καυτό σκεύος αγγίξει την επιφάνεια), αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα να φθείρει το βερνίκι και να αφήσει σημάδι. Αν έχεις πατητή τσιμεντοκονία στον πάγκο της κουζίνας, χρησιμοποίησε ξύλο κοπής και απόφυγε να φέρνεις καυτές κατσαρόλες σε απευθείας επαφή με την τσιμεντοκονία.
πατητή τσιμεντοκονία προβλήματα

Ποιο είναι το καλύτερο υπόστρωμα για να μην προκύψουν προβλήματα μετά την εφαρμογή;

Θεωρητικά, μπορείς να εφαρμόσεις πατητή τσιμεντοκονία πάνω από τα περισσότερα υποστρώματα (αρκεί να γίνει κατάλληλη προετοιμασία της επιφάνειας).

Καλύτερα υλικά για το υπόστρωμα της πατητής θεωρούνται: Το σκυρόδεμα, το τούβλο και η απλή τσιμεντοκονία. Τοποθετείται επίσης πάνω από πλακάκια και μωσαϊκά, ακόμα και πάνω από γυψοσανίδες.

Από την άλλη πλευρά, ίσως πρέπει να αποφύγεις την τοποθέτηση πάνω από ξύλο. Λόγω της ιδιαιτερότητας του ξύλου (συστολές, διαστολές), μπορεί να προκύψουν προβλήματα στην επιφάνεια της πατητής τσιμεντοκονίας.

Πώς θα αντέξει περισσότερα χρόνια η πατητή τσιμεντοκονία, χωρίς προβλήματα;

Θέλεις να αποφύγεις προβλήματα της πατητής τσιμεντοκονίας, που μειώνουν τα χρόνια ζωής της; Πρόσεξε αυτές τις απλές συμβουλές:

  • Μην καθαρίζεις την τσιμεντοκονία με χλωρίνη.

  • Χρησιμοποίησε ήπια καθαριστικά και χλιαρό νερό στον καθαρισμό της.

  • Συντήρησε την πατητή με ειδικό βερνίκι κάθε 3-4 χρόνια.

  • Μην εφαρμόσεις τσιμεντοκονία πάνω από ξύλινα δάπεδα.

  • Απόφυγε τους πειραματισμούς και τις DIY λύσεις για την πατητή τσιμεντοκονία.

  • Εμπιστεύσου την εφαρμογή (και τυχόν επιδιορθώσεις) σε αξιολογημένους επαγγελματίες με εγγυημένη εμπειρία.

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις επαγγελματίες που αξιολογούνται από τους ίδιους τους πελάτες. Έτσι, μπορείς να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά για την εμπειρία τους και το τελικό αποτέλεσμα.

Αντιμετωπίζεις προβλήματα πατητής τσιμεντοκονίας; Έχουμε τους ανθρώπους που χρειάζεσαι για να σου δώσουν λύσεις. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και θα σου βρούμε άμεσα κατάλληλους επαγγελματίες στην περιοχή σου, για να πάρεις προσφορές στα μέτρα σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Σοβάτισμα
Βριλήσσια 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ντάνης Ρ.
Είδος ακινήτου:
Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
Είδος εργασίας:
Σοβάτισμα
Τετραγωνικά μέτρα επιφανειών:
Έως 20 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Σοβάτισμα
Περιστέρι 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Κωνσταντίνος Ζ.
Είδος ακινήτου:
Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
Είδος εργασίας:
Σοβάτισμα
Τετραγωνικά μέτρα επιφανειών:
Έως 20 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
Αιγάλεω 25/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ντάνης Ρ.
Είδος ακινήτου:
Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος εργασίας:
Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
Τετραγωνικά μέτρα επιφανειών:
50 τ.μ. - 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 1000,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,9

Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με την απόδειξη για διάρκεια 2 εβδομάδων, ενώ η ίδια εργασία έγινε σε συμφωνημένο χρόνο και πολύ καλή χρονική ανταπόκριση. Επίσης, η εργασία ήταν υπερκοστολογημένη, σε σχέση με αυτό που είχε περιγραφεί ότι θα γίνει, και με αυτό που προσφέρθηκε πραγματικά στην πράξη. Κρίμα γιατί τα παιδιά είναι πολύ νέα και συμπαθή, εύχομαι στο μέλλον, με την σχετική εμπειρία, να γίνουν πιο επαγγελματίες.

Για: Παναγιώτης Ζήσης / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
1,0

Η δουλειά που φαίνεται σαν ολοκληρωμένη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κύριος Μαζε δεν ήρθε ποτέ ο ίδιος για εργασία, είναι κάτι σαν Εργολαβος, ήρθε την πρώτη ημερα, κ εστειλε δυο άλλους μάστορες. Αυτοί προσπαθώντας να κρατήσουν την δουλειά, έλεγαν ότι κατάλαβαν τι ζητάω, κ συνέχιζαν κάνοντας κρίσιμα λάθη. Αφού πέρασαν οι πρώτες δυο ημέρες, ξαναφωνάξαμε τον κύριο Μαζε, ρωτήσαμε πολλές φορές αν είναι σίγουροι ότι μπορούν να συνεχίσουν κ τους δωσαμε την επιλογή να σταματήσουμε την εργασία όσο ήταν νωρίς. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα μια μέρα να ανακαλύψουμε ότι τα κρίσιμα λάθη συνεχίζοντας. Να δώσω ένα παράδειγμα λάθους: Το σοβάτισμα πάνω από χρωμα χωρίς να σκαφτεί απαγορεύεται. Μια μέρα πήγαμε να ακουμπήσουμε έναν σημείο που είχαν ήδη ξεκινήσει κ αυτό ξεκόλλησε από τον τοίχο. Όπως κ να έχει οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούσαν αλλά επειδή εμείς θέλαμε κάτι πιο ακριβής δουλειά κ αυτοί ήξεραν να το κάνουν μόνο με τον τρόπο της οικοδομής, όλα στραβά δλδ. Κ επειδή γνωρίζαμε πέντε πράγματα παραπάνω από τον μέσο άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει τι κάνει ένας μάστορας. Χαρακτηριστήκαμε περίεργοι κ ότι έγινε παρεξήγηση μεταξύ του κου Μαζε κ των εργατών του, μιας κ αυτός τους ελεγε ότι είμαστε περίεργοι κ ότι δεν θα τα καταφέρουν να διεκπεραιώσουν την εργασία. Η δουλειά διακόπηκε τελικά. Ο κος Μαζε κράτησε τα πρώτα 250€ που είχε πάρει. Να επισημάνω ότι 3 ημέρες σηκώθηκα 8 η ώρα το πρωί για να πάω στο σπιτι που γίνεται η εργασία κ δεν ήρθαν ποτέ οι μάστορες. Τους ψάχναμε. Ποτέ χάλαγε το κινητό τους, ποτέ δν ξύπνησαν, άλλη μας είπαν ότι ήπιαν την προηγούμενη ημέρα κ γενικά διάφορες δικαιολογίες. Τι να πω δεν νομίζω ότι οι αξιολογήσεις του Κου Μαζε ανταποκρίνονται στις γνώσεις του. Αν κ ο ίδιος δεν εργάστηκε ποτέ σε εμάς. Μας ζήτησε την πρώτη ημέρα 150€ γιατί δήθεν τα ζητάτε εσεις σαν site για την έναρξη της εργασίας. Τελικά τα ήθελε γιατί απλά σκοπό δεν είδε να επανέλθει στο σπιτι ο ίδιος. Εστειλε δυο ανθρώπους με μοναδικά εργαλεία ένα σφυρί, ένα φτυάρι , μια σκάφη, κ ένα μυστρί Α κ τρία σίδερα οικοδομής. Οτιδήποτε κ αν χρειαζόταν η προέκυπτε τα ζητούσαν από εμάς. Τρυπάνι, τροχό κτλ.

Για: Νίκος Μαζε / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Επαγγελματίας, καθαρός ,ευγενής,συνεπής.

Για: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Πάρα πολύ καλός τεχνίτης συνεπεστατος και άριστος γνώστης πολλών εργασιών.Ευχαριστω πολύ το δουλευταρα για τι συνεργασία.

Για: Γεώργιος Μουταφτσής / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Ευχαριστουμε για την εξυπηρερηση αψογη και σωστη δουλεια μπραβο σας στο μελλον θα σας ξανα προτειμησουμε😀😀😀😀😀

Για: Λευτέρης Ματσόλης / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
5,0

Άριστος μάστορας. Ήρθε άμεσα ειδε εκτίμησε και την άλλη μέρα το τελείωσε.

Για: Αχιλλέας Πρέτσι / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα