Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Σοβάτισμα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Σοβάτισμα

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Δωρεάν προσωποποιημένες προσφορές

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Σοβάτισμα, Γκρέμισμα
 • Σοβάτισμα
 • Χτίσιμο / Γκρέμισμα (και σοβάτισμα)
π.χ.: Έως 20 τ.μ., 20 τ.μ. - 50 τ.μ.
 • Έως 20 τ.μ.
 • 20 τ.μ. - 50 τ.μ.
 • 50 τ.μ. - 100 τ.μ.
 • Πάνω από 100 τ.μ.
π.χ.: Ναι, Όχι
 • Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
 • Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
π.χ.: Κατοικία, Κατάστημα
 • Κατοικία (διαμέρισμα - μονοκατοικία)
 • Κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας
 • Γραφεία / Επιχείρηση
 • Κατάστημα
 • Άλλο
π.χ.: Άμεσα, Μέσα στις επόμενες 10 μέρες
 • Άμεσα
 • Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες
 • Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες
 • Το επόμενο τρίμηνο
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2019

Σοβάτισμα Τοίχου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Χρειάζονται σοβάτισμα οι τοίχοι του σπιτιού σου; Οι τοίχοι με την πάροδο του χρόνου εμφανίζουν κάποια λογική φθορά στον σοβά, η οποία όταν γίνει αισθητή από το γυμνό μάτι, τότε προχωράμε σε διαδικασία σοβατίσματος. Η διαδικασία σοβατίσματος, αφορά την επάλειψη των εσωτερικών ή των εξωτερικών τοίχων με σοβά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία λεία και καθαρή επιφάνεια.

Το σοβάτισμα, συνήθως πραγματοποιείται από επαγγελματίες τεχνίτες και η εφαρμογή του γίνεται είτε με το χέρι, είτε με πρέσα είτε με πεταχτά, που είναι ειδικά μηχανήματα που εκτοξεύουν τον σοβά ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τοίχου.

Πότε χρειάζεται σοβάτισμα ο τοίχος;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που θα χρειαστούν σοβάτισμα οι εξωτερικοί ή εσωτερικοί τοίχοι της οικίας ή του επαγγελματικού σου χώρου. Εμείς συγκεντρώσαμε τους βασικότερους:

 • Επιφανειακές ρωγμές: Είναι συνήθως πολύ λεπτές και ρηχές και δεν βρίσκονται σε όλο το βάθος του σοβά. Εμφανίζονται μόνο μερικές ώρες μετά το σοβάτισμα και δεν είναι εμφανείς στο γυμνό μάτι, εκτός αν πέσει πάνω στον τοίχο υγρασία. Αυτές οι ρωγμές μπορούν να καλυφθούν με ένα κατάλληλης ποιότητας χρώμα.

 • Βαθύτερες ρωγμές: Σχηματίζουν εξάγωνα που είναι ορατά από το γυμνό μάτι και συνήθως προκύπτουν όταν χρησιμοποιείται μείγμα σοβά με υψηλή περιεκτικότητα σε τσιμέντο, το οποίο ξεραίνεται πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει. Αυτές οι ζημιές καλύπτονται με τα κατάλληλη σφραγιστικά τα οποία κυρίως έχουν ως βάση υαλονήματα.

 • Δομικές ρωγμές: Μερικές ρωγμές, που είναι ορατές στον σοβά, μπορεί να έχουν προκύψει από ρωγμές που υπάρχουν ήδη στον τοίχο. Αυτές συνήθως προκύπτουν από διείσδυση υγρασίας, συρρίκνωση λόγω ξήρανσης, κίνηση στα θεμέλια κ.α. Τρόπο αντιμετώπισης μόνο ένας οικοδόμος μπορεί να προτείνει καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται στον ίδιο τον τοίχο και όχι τόσο στον σοβά.

 • Μάτιση: Με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζεται ο σοβάς όταν οι θέσεις των αρμών κονιάματος φαίνονται μέσα από το σοβά. Αιτία είναι η διαφορά της αναρρόφησης μεταξύ των μονάδων τοιχοποιίας και του κονιάματος. Μπορεί να διορθωθεί με αφαίρεση του σοβά και έπειτα σοβάτισμα.

 • Σοβάτισμα & Αποκολλήσεις: Τα σκασίματα είναι κωνικά θραύσματα και κάνουν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια του σοβά αφήνοντας οπές. Από την άλλη πλευρά οι αποκολλήσεις προκαλούνται από την ανεπαρκή προετοιμασία του υποστρώματος.

Υλικά Σοβατίσματος

Οι επαγγελματίες τεχνίτες μας, μάς ενημέρωσαν για τα βασικά υλικά που εφαρμόζουν στα σοβατίσματα τοίχων και ταβανιών. Δες παρακάτω και επίλεξε με την βοήθειά τους εκείνο με την μεγαλύτερη αντοχή και ποιότητα:

 • Μαρμαρόσκονη
 • Υδράσβεστος
 • Γύψος
 • Τσιμέντο

Πλέον στην αγορά, υπάρχει έτοιμος σοβάς που μπορείς να εφαρμόσεις στους τοίχους του σπιτιού ή του επαγγελματικού σου χώρου. Οι έτοιμοι σοβάδες, είναι εύκολοι στην χρήση καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους αναμείξεις με νερό. Σε κάθε κουτί με σκόνη σοβά, περιγράφεται το ποσοστό νερό και σοβά που απαιτείται ώστε να έχεις ένα ποιοτικό υλικό.

Διαδικασία εφαρμογής για σοβάτισμα

Ο παραδοσιακός τρόπος περιλαμβάνει 3 στρώματα σοβά τα οποία σε συνολικό πάχος κυρίως δεν ξεπερνούν τα 3 εκατοστά. Κάθε στρώμα χρειάζεται κάποιες μέρες να στεγνώσει προκειμένου να συνεχίσει η διαδικασία. Αν το ένα στρώμα σοβά δεν έχει στεγνώσει και πάμε να εφαρμόσουμε καινούργιο τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο σοβάς να μας βγει προβληματικός.

Το διάστημα που πρέπει να περάσει για να στεγνώσει ο σοβάς διαφέρει τόσο ανάλογα με την εποχή όσο και με το αν το σοβάτισμα αφορά εξωτερικό χώρο. Επίσης το σε ποιο στρώμα βρισκόμαστε καθορίζει το πόσες μέρες θα χρειαστεί να περάσουν για να στεγνώσει σωστά ο σοβάς. Η γενική παραδοχή είναι ότι ο σοβάς όταν τοποθετείται είναι σκούρος και όσο στεγνώνει ασπρίζει. 

Όσο πιο άσπρος τόσο καλύτερα. Το γεγονός ότι πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσει κάνει το σοβάτισμα μία εργασία η οποία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με τίποτα μέσα σε μία μέρα, οπότε για οποιαδήποτε δουλειά σίγουρα θα καλεστείς να δώσεις τουλάχιστον 3 μεροκάματα.

Οι τεχνίτες μας, προμηθεύονται σοβά χαμηλού κόστους και υψηλής αντοχής και ποιότητας. Η τιμή ανά τετραγωνικό που προσφέρουν, είναι η πιο ανταγωνιστική στην αγορά και η εφαρμογή του γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Καταχωρώντας άμεσα την εργασία σου, μπορείς να ζητήσεις προσφορές για τιμές στα σοβατίσματα από αξιολογημένους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες Τεχνίτες στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία
ΝΙΚΟΣ Τ.
134 αξιολογήσεις

Ηταν συνεπής στο ραντεβού ευχάριστος άνθρωπος και δείχνει να γνωρίζει καλά την δουλειά. Ξεκάθαρος και αναλυτικός σχετικά με το τι υλικά θα …

φωτογραφία επαγγελματία
ΣΠΥΡΟΣ Π.
113 αξιολογήσεις

Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον κ.Πανάρετο. Συνέπεια, τήρηση του χρονοδιαγράμματος, εξαιρετική δουλειά, άψογη επικοινωνία. Τον συστή…

φωτογραφία επαγγελματία
Γιώργος Α.
62 αξιολογήσεις

Ότι πλήρωσα αυτό πήρα .

φωτογραφία επαγγελματία
Στυλιανός Κ.
44 αξιολογήσεις

Καλός, άμεσος και ανταγωνιστικός επαγγελματίας.

φωτογραφία επαγγελματία
Αχιλλέας Π.
39 αξιολογήσεις

Να πω και εγω την εμπειρια μου.ειχα ενα προβλημα στο ταβανι και ηθελε σοβατισμα.επικοινωνησα με τον Αχιλλέα.κατευθειαν μου ειπε τι θα χρεια…

Douleutaras.gr λογότυπο
Yovko G.
36 αξιολογήσεις

Ο Yovko και το συνεργείο του είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Τους ζήτησα να χτίσουν και να σοβατίσουν ένα καθιστικό σε υπαίθριο χώρο. Συνε…

Παράγοντες Κόστους

Η εφαρμογή του σοβά είναι μια διαδικασία που γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά κόρον είναι σχετικά “απλά”, δηλαδή άμμος, τσιμέντο, νερό και ασβέστης. Βέβαια μικρές παραλλαγές στην εφαρμογή υπάρχουν καθώς τα χρόνια περνούν και βγαίνουν καινούργια υλικά με πιθανούς καινούργιους τρόπους εφαρμογής. 

Γενικά να υπολογίζεις ότι ανάλογα με τα τετραγωνικά που θα χρειαστεί να καλύψεις το κόστος του σοβατίσματος θα κυμαίνεται περίπου στα 3-6€/τ.μ.* για τα εργατικά και 3-5€/τ.μ.* για τα υλικά. 

Βέβαια για πολύ μικρές δουλειές το κόστος εργατικών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο, καθώς όπως αναφέρεται παρακάτω το παραδοσιακό σοβάτισμα απαιτεί 3 στρώματα άρα και τουλάχιστον 3 επισκέψεις από τον επαγγελματία. Ένας μέσος επαγγελματίας μπορεί να σοβατίσει 10-15τ.μ. την ημέρα.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος για σοβάτισμα; 

 

1. Τετραγωνικά μέτρα και τρεχόμετρα: 

Καλό θα ήταν πριν αρχίσεις την εργασία σου να συμφωνήσετε με τον επαγγελματία για τον τρόπο μέτρησης των επιφανειών, καθώς τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα και τρεχόμετρα θα είναι αυτά που στον μεγαλύτερο βαθμό θα καθορίσουν την τιμή. Θα πρέπει να συμφωνήσεις με τον πελάτη τα παρακάτω ερωτήματα:

- Θα μετρηθεί η επιφάνεια “σεντόνι”, δηλαδή δίχως να αφαιρεθούν υπάρχοντα ανοίγματα; 
- Η μέτρηση για σκοτίες, λαμπάδες και άλλες περίπλοκες επιφάνειες, πώς ακριβώς θα γίνει; 

Φρόντισε λοιπόν να συμφωνήσετε την τελική επιφάνεια που αφορούν οι εργασίες σύμφωνα με τα παραπάνω και φυσικά την τιμή ανά τετραγωνικό. Καλό είναι όλα αυτά να υπάρχουν και γραπτά πριν την έναρξη των εργασιών.

Γενικά ισχύει ότι όσο τα τετραγωνικά μέτρα ανεβαίνουν το συνολικό κόστος θα ανεβαίνει, αλλά το ανά τετραγωνικό κόστος ενδέχεται να πέφτει ειδικά σε μεγάλες επιφάνειες. Αυτό συμβαίνει διότι σε περίπτωση μικρών επιφανειών θα πρέπει να βγουν τα μεροκάματα των τεχνιτών, ενώ σε μεγάλες επιφάνειες τα μεροκάματα είναι εγγυημένα. Μεγάλες επιφάνειες μπορούν να θεωρηθούν περίπου 1000 τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή η επιφάνεια μιας πολυκατοικίας Σχετικά μεγάλες μπορούν να θεωρηθούν επιφάνειες πάνω από 250-300τ.μ.

2. Σκαλωσιά:

Μία δουλειά σοβατίσματος ενδέχεται να χρειαστεί σκαλωσιά.

Αν για παράδειγμα πρόκειται για σοβάτισμα ολόκληρης οικοδομής ή επιδιόρθωση σε ψηλό σημείο εξωτερικού τοίχου η σκαλωσιά κρίνεται απαραίτητη. Για μικρές επιδιορθώσεις σε σημεία προσβάσιμα και με απλή σκάλα, δηλαδή σε ύψος περίπου στα 2 μέτρα, ενδέχεται να μην χρειάζεται σκαλωσιά. 

Ο υπολογισμός κόστους σκαλωσιάς γίνεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα τοίχου που θα καλυφθούν για να ολοκληρωθεί η εργασία. 

Το κόστος στις περισσότερες φορές περιλαμβάνει τόσο την μεταφορά, συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση όσο και την ενοικίαση για χρονικό διάστημα 30 ημερών και κυμαίνεται κυρίως στα 2,5-3,5€/τ.μ.* τοίχου για δουλείες από 100τ.μ. και πάνω. Για μικρές δουλειές κυρίως το κόστος
είναι φιξ κάπου στα 150-200€* σύνολο, ωστέ να βγούν τα έξοδα.

Γενικά σε σύγκριση με κάποιο ανυψωτικό μηχάνημα, η σκαλωσιά φαίνεται να είναι η συμφέρουσα λύση, καθώς το σχετικά χαμηλό κόστος ενοικίασης της ισχύει για διάρκεια μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να έχουν στεγνώσει και στρωθεί όλα τα στρώματα σοβά με μόνο μία ενοικίαση, ειδικά τους θερμούς μήνες.

3. Λοιποί παράγοντες:

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν σε ένα σημείο να καθορίσουν το κόστος, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικοί. Για παράδειγμα, το σοβάτισμα εξωτερικού χώρου, ενώ απαιτεί τις ίδιες διαδικασίες και υλικά, μπορεί να κοστίσει σαν εργατικά 0,5-1€/τ.μ.* παραπάνω, λόγω του ότι ο επαγγελματίας είναι εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης και λόγω της επικινδυνότητας της χρήσης σκαλωσιάς.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Σχετικά άρθρα

Γιατί να επιλέξω το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά;

Σκέφτεσαι ότι έρχεται η ώρα να σοβατίσεις ξανά το σπίτι σου; Μήπως το σοβάτισμα που ήδη υπάρχει στους τοίχους σου δε σε ικανοποιεί;

Περισσότερα
Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα άλφα μπλοκ: Τι ισχύει πραγματικά;

Το άλφα μπλοκ είναι δομικό υλικό που χρησιμοποιείται σε ανακαινίσεις σπιτιών, για την κατασκευή τοιχοποιίας. Αποκαλείται και ως

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι Καλύτεροι Επαγγελματίες για την κατηγορία Σοβάτισμα

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Παναγιώτης Κ.

Σοβάτισμα - Βόρεια Προάστια Αθήνας
66 αξιολογήσεις

Η εταιρεία μου ειδικεύεται σε όλες τις τεχνικές εργασίες που αφορούν το σπίτι, με επίκεντρο το σοβάτισμα! Για ένα προσεκτικό αποτέλεσμα που διαρκεί στο σοβάτισμα του οικιακού και του επαγγελματικού σας χώρου, καλέστε την ομάδα μας και δε θα βγείτε χαμένοι! 

Γιάννης Μ.

Σοβάτισμα - Κέντρο Αθήνας
21 αξιολογήσεις

Πραγματοποιώ σοβάτισμα σε κάθε χώρο με γνώμονα, την πολυετή εμπειρία μου και τη χρήση άριστων υλικών. Με την ομάδα μου έχουμε ως επίκεντρο τη συνέπεια και την παράδοση ενός αψεγάδιστα σοβατισμένου χώρου. 

Γιώργος Σ.

Σοβάτισμα - Βόρεια Προάστια Αθήνας
28 αξιολογήσεις

Η 24ετής εμπειρία μας στο σοβάτισμα χώρων, μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε πρόκληση και να ολοκληρώνουμε έγκαιρα ένα ολοκληρωμένο σοβάτισμα στο χώρο σας. Δημιουργώντας το καλύτερο μείγμα σοβά, το αποτέλεσμα είναι σταθερό από καταπονήσεις και καιρικές συνθήκες. 

Νικόλαος Α.

Σοβάτισμα - Βόρεια Προάστια Αθήνας
39 αξιολογήσεις

Προσφέρω υπηρεσίες σοβατίσματος. Εφόσον ψάχνετε έναν έμπειρο και επαγγελματία σοβατζή, είμαι η λύση που αναζητάτε. Θα χαρώ να αναλάβω το σοβάτισμα του χώρου σας. 

ΝΙΚΟΣ Τ.

Σοβάτισμα - Δυτικά Προάστια Αθήνας
134 αξιολογήσεις

Διαθέτω εμπειρία στο σοβάτισμα που μετρά 25 χρόνια. Με την ομάδα μου αναλαμβάνουμε την άμεση διεκπεραίωση του σοβατίσματος κάθε χώρου! Για ένα άριστο αποτέλεσμα στο σοβάτισμα του σπιτιού σας, μη διστάσετε να μας καλέσετε! 

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές