Σοβάτισμα

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Σοβάτισμα

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.
Πάρε προσφορές
Λάβε έως 5 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Σοβάτισμα Τοίχου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Χρειάζονται σοβάτισμα οι τοίχοι του σπιτιού σου; Οι τοίχοι με την πάροδο του χρόνου εμφανίζουν κάποια λογική φθορά στον σοβά, η οποία όταν γίνει αισθητή από το γυμνό μάτι, τότε προχωράμε σε διαδικασία σοβατίσματος. Η διαδικασία σοβατίσματος, αφορά την επάλειψη των εσωτερικών ή των εξωτερικών τοίχων με σοβά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία λεία και καθαρή επιφάνεια.

Το σοβάτισμα, συνήθως πραγματοποιείται από επαγγελματίες τεχνίτες και η εφαρμογή του γίνεται είτε με το χέρι, είτε με πρέσα είτε με πεταχτά, που είναι ειδικά μηχανήματα που εκτοξεύουν τον σοβά ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τοίχου.

Πότε χρειάζεται σοβάτισμα ο τοίχος;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που θα χρειαστούν σοβάτισμα οι εξωτερικοί ή εσωτερικοί τοίχοι της οικίας ή του επαγγελματικού σου χώρου. Εμείς συγκεντρώσαμε τους βασικότερους:

  • Επιφανειακές ρωγμές: Είναι συνήθως πολύ λεπτές και ρηχές και δεν βρίσκονται σε όλο το βάθος του σοβά. Εμφανίζονται μόνο μερικές ώρες μετά το σοβάτισμα και δεν είναι εμφανείς στο γυμνό μάτι, εκτός αν πέσει πάνω στον τοίχο υγρασία. Αυτές οι ρωγμές μπορούν να καλυφθούν με ένα κατάλληλης ποιότητας χρώμα.

  • Βαθύτερες ρωγμές: Σχηματίζουν εξάγωνα που είναι ορατά από το γυμνό μάτι και συνήθως προκύπτουν όταν χρησιμοποιείται μείγμα σοβά με υψηλή περιεκτικότητα σε τσιμέντο, το οποίο ξεραίνεται πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει. Αυτές οι ζημιές καλύπτονται με τα κατάλληλη σφραγιστικά τα οποία κυρίως έχουν ως βάση υαλονήματα.

  • Δομικές ρωγμές: Μερικές ρωγμές, που είναι ορατές στον σοβά, μπορεί να έχουν προκύψει από ρωγμές που υπάρχουν ήδη στον τοίχο. Αυτές συνήθως προκύπτουν από διείσδυση υγρασίας, συρρίκνωση λόγω ξήρανσης, κίνηση στα θεμέλια κ.α. Τρόπο αντιμετώπισης μόνο ένας οικοδόμος μπορεί να προτείνει καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται στον ίδιο τον τοίχο και όχι τόσο στον σοβά.

  • Μάτιση: Με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζεται ο σοβάς όταν οι θέσεις των αρμών κονιάματος φαίνονται μέσα από το σοβά. Αιτία είναι η διαφορά της αναρρόφησης μεταξύ των μονάδων τοιχοποιίας και του κονιάματος. Μπορεί να διορθωθεί με αφαίρεση του σοβά και έπειτα σοβάτισμα.

  • Σοβάτισμα & Αποκολλήσεις: Τα σκασίματα είναι κωνικά θραύσματα και κάνουν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια του σοβά αφήνοντας οπές. Από την άλλη πλευρά οι αποκολλήσεις προκαλούνται από την ανεπαρκή προετοιμασία του υποστρώματος.

Υλικά Σοβατίσματος!

Οι επαγγελματίες τεχνίτες μας, μάς ενημέρωσαν για τα βασικά υλικά που εφαρμόζουν στα σοβατίσματα τοίχων και ταβανιών. Δες παρακάτω και επίλεξε με την βοήθειά τους εκείνο με την μεγαλύτερη αντοχή και ποιότητα:

  • Μαρμαρόσκονη
  • Υδράσβεστος
  • Γύψος
  • Τσιμέντο

Πλέον στην αγορά, υπάρχει έτοιμος σοβάς που μπορείς να εφαρμόσεις στους τοίχους του σπιτιού ή του επαγγελματικού σου χώρου. Οι έτοιμοι σοβάδες, είναι εύκολοι στην χρήση καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους αναμείξεις με νερό. Σε κάθε κουτί με σκόνη σοβά, περιγράφεται το ποσοστό νερό και σοβά που απαιτείται ώστε να έχεις ένα ποιοτικό υλικό.

Οι τεχνίτες μας, προμηθεύονται σοβά χαμηλού κόστους και υψηλής αντοχής και ποιότητας. Η τιμή ανά τετραγωνικό που προσφέρουν, είναι η πιο ανταγωνιστική στην αγορά και η εφαρμογή του γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Καταχωρώντας άμεσα την εργασία σου, μπορείς να ζητήσεις προσφορές για τιμές στα σοβατίσματα από αξιολογημένους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες Τεχνίτες στην περιοχή σου

Φίλιππος Στούκας
22 αξιολογήσεις
Εξαιρετική συνεργασία, ποιότητα και ταχύτητα, λογική τιμή. Ο κύριος Οδυσσέας με το βοηθό του έκαναν πολύ καλή δουλειά!
Dariusz Mielniczuk
1 αξιολόγηση
Πολύ καλός επαγγελματίας, γρήγορος και οικονομικός! Έμεινα πολύ ευχαριστημένος!
Γιάννης Μπλίντου
21 αξιολογήσεις
Πολύ καλή η δουλειά τους, οικονομικοί και γρήγοροι. Είναι επαγγελματίες!
Σχετικά άρθρα
Το ερώτημα “ τούβλο ή γυψοσανίδα ” είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται να χτίσουν ένα νέο τοίχο στο σπίτι τους
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να αποφάσισες να ανακαινίσεις το σπίτι σου. Για να ανεβάσεις την εμπορική του αξία
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντλώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει