Μόνωση ταράτσας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Μόνωση ταράτσας

Η μόνωση ταράτσας είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στην οροφή ενός κτιρίου για να το κρατά προστατευμένο από τις εξωτερικές επιδράσεις στις οποίες υποβάλλεται (αέρας, βροχή, χιόνι, ηλιακή ακτινοβολία κ.α.), καθώς και για να εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης στους ενοίκους του.

 

Ποια τα οφέλη της;

Τρία είναι τα βασικά οφέλη ενός κτιρίου που διαθέτει σωστή μόνωση:

  1. Μείωση κόστους θέρμανσης 
  2. Αποφυγή υγρασίας
  3. Ηχομόνωση

Με λίγα λόγια, με την κατάλληλη μόνωση ταράτσας μπορείς να διατηρείς το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη (η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 60%), ενώ κρατάς τους ενοχλητικούς θορύβους και την υγρασία μακριά!

Tι τρόποι μόνωσης υπάρχουν;

Η υγρομόνωση ταράτσας και η θερμομόνωση ταράτσας γίνεται με πολλούς τρόπους, όμως οι κύριοι τρόποι μόνωσης ταράτσας είναι οι παρακάτω:

  1. Η συμβατική μόνωση
  2. Η ανεστραμμένη μόνωση
  3. Η ελαφριά μόνωση

Η επιλογή της καλύτερης λύσης γίνεται κατόπιν επιτόπιας διάγνωσης των αναγκών και της κατάστασης του εκάστοτε οικήματος -από εξειδικευμένα συνεργεία μονώσεων- συναρτήσει φυσικά της οικονομικής δυνατότητας κάθε πελάτη. Επίσης, μπορείς να εξετάσεις σαν επιλογή τη θερμοπρόσοψη, για να μονώσεις αποτελεσματικά όλο το κέλυφος του κτιρίου σου.

Πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος για να κάνω μόνωση;

Το σίγουρο είναι πως την περίοδο που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες θερμομόνωσης και στεγάνωσης της ταράτσας δεν θα πρέπει να βρέχει.

Αν και πρακτικά οι εργασίες μόνωσης ταράτσας μπορούν να υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο περιορισμός της βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών καθιστά την καλοκαιρινή περίοδο (και ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) ως την πλέον ιδανική εποχή.

Πόσο κοστίζει η μόνωση μιας ταράτσας;

Το κόστος της εφαρμογής μιας μόνωσης ταράτσας καθορίζεται από δύο παράγοντες:

Αφενός από την αμοιβή του συνεργείου μονώσεων που θα εκτελέσει τις εργασίες (επομένως και της επιλογής του τρόπου θερμομόνωσης-στεγάνωσης-στεγανοποίησης) και αφετέρου από την τιμή των θερμονωτικών και στεγανωτικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές για την εργασία και τα υλικά διαχωρίζονται, ενώ σε άλλες πάνε μαζί σαν πακέτο προσφοράς. Μια πολύ οικονομική λύση είναι η μόνωση ταράτσας με πολυουρεθάνη.

Σε κάθε περίπτωση, για την τελική εκτίμηση κόστους είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί εμπεριστατωμένη μελέτη των αναγκών κάθε ταράτσας από εξειδικευμένα και καταρτισμένα τεχνικά συνεργεία.

O πιο αξιόπιστος και οικονομικός τρόπος λήψης προσφορών μόνωσης ταράτσας και μόνωσης  κεραμοσκεπής από αξιολογημένα συνεργεία είναι να καταχωρήσεις την αγγελία σου δωρεάν στο Douleutaras.gr!

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Αθήνα 24/11/2020
Εκτελέστηκε από
Yovko G.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Θερμομόνωση & Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
Πάνω από 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Αθήνα 24/11/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Χ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση νέας μόνωσης
Είδος μόνωσης:
Θερμομόνωση & Υγρομόνωση - Στεγανοποίηση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 570,00€
4,0
Αναρτήθηκε από Leonidas A.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ ευγενικό παιδί γρήγορος με καθαρή δουλειά και συνέπεια για τον λογο αυτό τον έβαλα 5στα 5 ...

Για: Ελληνικές Μονώσεις / Μονώσεις
5,0

Πολύ καλός επαγγελματίας, συνεννόησημος, και συνεπης ως προς τους χρόνους. Ήταν αρκετά επείγον να γίνει η εργασία μου άμεσα και πράγματι με το που του έδωσα το οκ, προγραμμάτισε και με εξυπηρέτησε άμεσα. Και οι δύο συνεργάτες πολύ ευγενικοί και καθαροί στην δουλειά τους .

Για: Yovko Goudjerov / Μονώσεις
5,0

Αψογη συνεργασία με τον Δημήτρη και τον Κυριάκο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, το κόστος και τον χρόνο ολοκλήρωσης και και τους συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Δημήτρης Λάμπρου / Μονώσεις
5,0

πολυ καλος! Είμαι πολυ ευχαριστημένος το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις
1,0

Απαράδεκτη δουλειά με πολλές κακοτεχνίες. Δυστυχώς ξαναπλήρωσα άλλο μάστορα να έρθει να διορθώσει τα λάθη τους. Δεν τους συνιστώ σε καμία περίπτωση.

Για: Γιάννης Σουβλέρης / Μονώσεις
5,0

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από την επικοινωνία αρχικά με τον κύριο Σαββίδη και από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην συνέχεια για την υγρομόνωση εσωτερικής τοιχοποιίας.

Για: Πέτρος Σαββίδης / Μονώσεις