Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας;

Ξεβούλωμα λεκάνη τουαλέτας

Βούλωσε η λεκάνη; Αν βρέθηκες στην δύσκολη θέση να έχει βουλώσει η λεκάνη σου, μην απογοητεύεσαι. Η απόφραξη της λεκάνης της τουαλέτας δεν είναι εύκολη. Όμως υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, χωρίς πολύ κόπο. Πριν εμπιστευτείς κάποιο χημικό σκεύασμα για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη της τουαλέτας σου, καλό είναι να δοκιμάσεις πρώτα τους παρακάτω τρόπους. Ο λόγος; Τα χημικά μπορεί να βλάψουν τις σωληνώσεις της λεκάνης σου. Αν συμβεί αυτό θα δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις. Αν βούλωσε η λεκάνη σου, σου προτείνουμε απλές τεχνικές, κάνοντας χρήση υλικών που έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Εάν βούλωσε η λεκάνη σου, και σου έχει δημιουργηθεί το ερώτημα "πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας μόνος/η μου;", αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τους πιο επιτυχημένους τρόπους απόφραξης λεκάνης, σύμφωνα με τους επαγγελματίες υδραυλικούς του είδους! 

Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας χωρίς χημικά; 

#1 Ξεβούλωμα λεκάνης με καυτό νερό

Η πιο διαδεδομένη και επιτυχημένη συμβουλή που ακολουθούν όσοι βούλωσε η λεκάνη τους, είναι το καυτό νερό. Πρίν κάνεις οτιδήποτε, καλό είναι να διακόψεις την παροχή του νερού στη λεκάνη. Αφού βούλωσε η λεκάνη σου υπάρχει ο κίνδυνος υπερχειλίσει. Αφού αποτρέψεις κάτι τέτοιο να συμβεί, μπορείς να προχωρήσεις με την διαδικασία.  Πάρε ένα κατσαρολάκι, γέμισέ το με νερό και ζέστανέ το, μέχρι να βγάλει υδρατμούς. Όταν το νερό είναι έτοιμο ρίξε το μέσα στη λεκάνη. Το αφήνεις για μερικά λεπτά να δράσει και θα παρατηρήσεις πως το πρόβλημά σου, σιγά σιγά υποχωρεί. Τώρα η λεκάνη είναι έτοιμη προς χρήση!

boil-water

#2 Χρήση υγρού απορρυπαντικού πιάτων

Ακόμη έναν τρόπο να ξεβουλώσεις την λεκάνη σου αποτελεί η χρήση υγρού απορρυπαντικού. Ο συγκεκριμένος τρόπος για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη σου, συνδυάζεται με την πρώτη συμβουλή. Χρησιμοποιείς το ζεστό νερό με τον τρόπο που σου δείξαμε και  ρίχνεις 1 φλιτζάνι απορρυπαντικού πιάτων. Το αφήνεις να δράσει για λίγα λεπτά. Έπειτα τραβάς το καζανάκι και το πρόβλημα έχει λυθεί!

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

#3 Χρήση σύρματος ή κρεμάστρας

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο και να σκέφτεσαι "μα πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας με τη χρήση κρεμάστρας;" Και όμως θα σου αποδείξουμε πως γίνεται και πως είναι και επιτυχημένος τρόπος να το κάνεις. Η διαδικασία είναι απλή. Πάρε μια συρμάτινη κρεμάστρα και ανοιξέ την. Δημιούργησε ένα άγκιστρο στην άκρη της και βύθισέ το στην βουλωμένη λεκάνη σου. Χρησιμοποίησε το άγκιστρο, με τέτοιο τρόπο ώστε να απομακρύνεις ότι εμποδίζει τη λεκάνη. Προσοχή! Οι κινήσεις χρειάζεται να γίνουν πολύ προσεκτικά, ώστε να μην τραυματίσεις τις σωληνώσεις.

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

#4 Μείγμα σόδας με ξύδι

Ο συνδυασμός σόδας με ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεβουλώσεις την λεκάνη σου. Για αυτό το βήμα αρχικά ρίξε αφθονο νερό στη λεκάνη. Έπειτα, ρίχνεις μία κούπα γεμάτη με μαγειρική σόδα. Άφησέ το να δράσει για 5 λεπτά και ρίξε μία κούπα με ξύδι. Σε αυτό το σημείο το μείγμα σου θα πρέπει να δράσει για ακόμη 10 λεπτά, ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε μια κατσαρόλα ζέστανε νερό και χύσε το μέσα στην λεκάνη. Το τελευταίο βήμα θα βοηθήσει οποιοδήποτε υπόλειμμα εμπόδιζε τη σωλήνωση της λεκάνης να φύγει.

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

#5 Χρήση βεντούζας

Η τελευταία λύση είναι και η λιγότερο διαδεδομένη στις περιπτώσεις που βούλωσε η λεκάνη. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται αφού έχουν αποτύχει όλες οι άλλες. Η χρήση βεντούζας θέλει καλό χειρισμό για να πετύχει. Επίσης μην ξεχάσεις να αφιερώσεις τον κατάλληλο χρόνο απολύμανσης της βεντούζας από τα λύματα, μετά την χρήση της.

Πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας με τη χρήση βεντούζας; Τα βήματα της διαδικασία είναι τα εξής:

  • Αφού εφαρμόσεις καλά η βεντούζα στη λεκάνη κάνε γρήγορες παλινδρομικές κινήσεις προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται κενό αέρος μεταξύ της βεντούζας και της βουλωμένης λεκάνης και θα αρχίσει να ξεμπλοκάρει από αντικείμενα που την έχουν φράξει.
  • Συνέχισε την διαδικασία μέχρι να ακούσεις το νερό να τρέχει στο εσωτερικό των σωληνώσεων. Σε αυτό το σημείο μπορείς να αφαιρέσεις την βεντούζα και να την απολυμάνεις καλά πριν την αποθηκεύσεις. 

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να δώσεις απάντηση στο ερώτημά σου "πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας;". Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν έχει λυθεί με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους μην επιμείνεις άλλο! Το πρόβλημα πιθανώς να μην είναι ότι βούλωσε η λεκάνη σου. Μπορεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις να βρίσκεται στις σωληνώσεις και μπορεί να το κάνεις χειρότερο, εάν συνεχίσεις την προσπάθεια απόφραξης από μόνος/η σου.


Διάβασε, Επίσης: Βουλωμένη Μπανιέρα & Νιπτήρας - Δύο Ύπουλοι Εχθροί!

Μην ανησυχείς για τίποτα! Οι έμπειροι υδραυλικοί της υπηρεσίας μας στις αποφράξεις, είναι στη διάθεσή σου! Καταχώρησε την εργασία σου και λάβε άμεσα επικοινωνία από επαγγελματία υδραυλικό για την απόφραξη της λεκάνης!

πώς να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα