8 φανταστικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου με στυλ!

Η επιλογή πλακιδίων για το μπάνιο είναι μια διαδικασία που συνηθίζεται να προσέχουμε πολύ. Δεν αλλάζεις και συχνά πλακάκια μπάνιου, άλλωστε! Ακόμα κι αν κάνουμε κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού, η ολική ανακαίνιση του είναι κάτι σπάνιο. Συνεπώς, πρέπει και τα πλακάκια μπάνιου να έχουν την τιμητική τους. Υπάρχουν πάρα πολλά χρώματα και σχέδια για πλακάκια μπάνιου που μπορείς να διαλέξεις για το σπίτι σου. Επίσης, υπάρχουν διάφορα υλικά, όπως τα κεραμικά, τα μαρμάρινα και τα πέτρινα πλακάκια.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι έχεις και εσύ πάρα πολλές επιλογές, αλλά και διάφορα πράγματα να σκεφτείς, πριν διαλέξεις πλακάκια. Ποιο στυλ θέλεις να έχει το μπάνιο σου; Τι είδους συναισθήματα θέλεις να προκαλεί; Θέλεις να μοιάζει σύγχρονο και μινιμαλιστικό, ή μήπως κλασικό και εντυπωσιακό; Πόσα χρήματα θα μπορούσες να δαπανήσεις για να αλλάξεις εικόνα στο μπάνιο σου; Όλα αυτά, αλλά και ακόμα περισσότερα μπορεί να σκέφτεσαι, πριν επιλέξεις σχέδια για πλακάκια μπάνιου. Έτσι, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές ιδέες για να εμπνευστείς.

8 σχέδια για πλακάκια μπάνιου που θα αγαπήσεις!

1. Μωσαϊκό τοίχου σε γήινες αποχρώσεις

Οι γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ, το μπεζ και το κίτρινο, έχουν κάτι το ζεστό και οικείο. Το στυλ διακόσμησης που μπορείς να υποστηρίξεις με γήινα χρώματα διαφοροποιείται, ανάλογα με τον τύπο πλακιδίων. Εμείς θα σου προτείναμε το μωσαϊκό από μικρά κεραμικά πλακάκια σε αποχρώσεις του καφέ. Σε συνδυασμό με λευκά έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής, τα πλακάκια μπάνιου σε γήινες αποχρώσεις θα κάνουν το μπάνιο σου μοντέρνο και ζεστό. Έπειτα, δεν είναι απαραίτητο αυτά τα σχέδια για πλακάκια μπάνιου να επικρατούν παντού τριγύρω. Κάνε το μωσαϊκό σε ένα τοίχο και κράτησε τους γύρω τοίχους και το πάτωμα σε μονοχρωμίες. Με τον τρόπο αυτό, η διακόσμηση του μπάνιου σου θα παραμείνει στυλάτη και διακριτική.

σχέδια για πλακάκια μπάνιου

2. Όψη μαρμάρου με μεσαία πλακάκια

Είναι αλήθεια, πως στη χώρα μας υπάρχει ιστορία εξόρυξης φυσικών μαρμάρων. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως το φυσικό μάρμαρο είναι μια οικονομική επιλογή για τη διακόσμηση. Αντιθέτως, είναι αρκετά ακριβό στην αγορά και χρειάζεται προσεκτική φροντίδα και συντήρηση. Έτσι, ένα από τα πιο αγαπημένα σχέδια για πλακάκια μπάνιου είναι εκείνα, τα οποία μοιάζουν με μάρμαρο, αλλά είναι τεχνητά. Τα τεχνητά δάπεδα, είτε από κεραμικά πλακάκια, είτε από άλλα υλικά, είναι πιο οικονομικά. Επίσης, συντηρούνται πιο εύκολα και καθαρίζονται με κοινά καθαριστικά. Κάπως έτσι, ένα τεχνητό πλακάκι με σχέδια που θυμίζουν φυσικό μάρμαρο, μπορεί να κάνει το μπάνιο σου πιο εντυπωσιακό.

σχέδια για πλακάκια μπάνιου

3. Δάπεδο σε στυλ σκακιέρας

Ο συνδυασμός άσπρο- μαύρο είναι διαχρονικός, αλλά και πολύ μοντέρνος. Και τα δύο χρώματα είναι λιτά και όταν συνδυάζονται, γίνονται κάτι παραπάνω. Το κλασικό σχέδιο της σκακιέρας σε άσπρο και μαύρο χρώμα είναι πολύ αγαπημένο, ειδικά για δάπεδα. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα σχέδια για πλακάκια μπάνιου, αλλά και από τα πιο δημιουργικά. Το σχέδιο της σκακιέρας έχει τολμηρό στυλ και ταιριάζει σε μινιμαλιστική και σύγχρονη διακόσμηση. Για να το πετύχουμε, επιλέγουμε πλακάκια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Το μεγάλο μέγεθος δίνει την αίσθηση του ρεαλισμού στη σκακιέρα και δε μοιάζει περίπλοκη και φορτωμένη.

σχέδια για πλακάκια μπάνιου

4. Πλακάκια τοίχου με ξύλινη όψη

Ήδη μιλήσαμε για τη ζεστή και φιλική όψη που προσφέρουν τα γήινα χρώματα, με κυρίαρχο το καφέ. Κάτι που ενισχύει το αίσθημα ζεστασιάς, αλλά ταυτόχρονα μας χαλαρώνει, είναι η όψη του ξύλου. Ειδικά στο ρουστίκ στυλ διακόσμησης, το στοιχείο του ξύλου θεωρείται must. Το πρόβλημα είναι η φύση του ξύλου, σαν υλικό δόμησης. Το φυσικό ξύλο δεν έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και γι’ αυτό δε θεωρείται απολύτως κατάλληλο για τη διακόσμηση μπάνιου. Όμως, ένα από τα ωραιότερα σχέδια για πλακάκια μπάνιου είναι η αναπαράσταση ξύλου από πλακάκια. Με άλλα λόγια, το σχέδιο μπορεί να μοιάζει ξύλινο, αλλά είναι κανονικό πλακάκι και έχει τις αντοχές του πλακιδίου.

σχέδια για πλακάκια μπάνιου

5. Σχέδια με αποχρώσεις του γκρι

Το γκρι είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα και επιλέγεται φανατικά, ειδικά για μινιμαλιστικές διακοσμήσεις. Ειδικά στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης, το γκρι θεωρείται απαραίτητο στοιχείο. Είναι απλό, ουδέτερο, αλλά έχει και πολλές αποχρώσεις. Ένα από τα πιο μοντέρνα και δημιουργικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου, μπορεί να έχει σαν στοιχείο το γκρι. Φτιάξε ένα μωσαϊκό για τον τοίχο και το δάπεδο, χρησιμοποιώντας μικρά, γκρι πλακάκια. Για να γίνει αρκετά εντυπωσιακό, αρκεί να βάλεις 3- 4 αποχρώσεις του γκρι, αντί για μια. Αν σου αρέσει περισσότερο η απλότητα στα σχέδια για το μπάνιο σου, μπορείς να σκεφτείς και την εναλλακτική της πατητής τσιμεντοκονίας σε μπάνιο. Θα εκπλαγείς από την αισθητική της!

σχέδια για πλακάκια μπάνιου

6. Πλακάκια τοίχου με όψη πέτρας

Θα ήταν ωραίο να βάλεις φυσική πέτρα για τη διακόσμηση του μπάνιου σου. Η πέτρα, ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και το πώς έχει κοπεί σε κομμάτια, δίνει διαφορετικά στυλ. Μπορεί να ξεκινήσει από παραδοσιακό στυλ και να φτάσει ως τα πιο πολυτελή σπα. Το πρόβλημα είναι, πως και η φυσική πέτρα έχει μια αρκετά υψηλή τιμή, σε σχέση με τα συνήθη, τεχνητά πλακάκια. Για το λόγο αυτό, οι σχεδιαστές πλακιδίων μπάνιου έχουν δώσει μια λύση. Ανάμεσα στις ιδέες για σχέδια για πλακάκια μπάνιου, υπάρχουν και τα πλακάκια που μοιάζουν με φυσική πέτρα, αλλά δεν είναι. Συνήθως, η ιδέα αυτή τοποθετείται με τη μορφή πλακιδίων τοίχου και όχι τόσο στα δάπεδα.

σχέδια για πλακάκια μπάνιου

7. Διχρωμίες στα πλακάκια μπάνιου

Μήπως δυσκολεύεσαι να διαλέξεις το χρώμα για πλακάκια που σου αρέσει περισσότερο; Ή μήπως φοβάσαι ότι τα μονόχρωμα πλακάκια μπορεί να κάνουν τη διακόσμηση βαρετή; Σε κάθε περίπτωση, η λύση για σένα είναι οι διχρωμίες στα πλακάκια. Δεν πρόκειται για ένα απλό σχέδιο, αλλά για μια στυλιστική επέμβαση που αφορά ολόκληρο το μπάνιο. Μπορείς να διαλέξεις δύο κυρίαρχα χρώματα, ή δύο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και να ντύσεις με αυτά τα πλακάκια όλο το μπάνιο. Η ιδέα είναι ταιριαστή για τους τοίχους και για το πάτωμα και ο χρωματικός συνδυασμός είναι στο χέρι σου. Πάντως, θα σου προτείναμε να κάνεις ένα συνδυασμό με λευκό, γιατί είναι από τα πιο κατάλληλα χρώματα για διακόσμηση μπάνιου.

σχέδια για πλακάκια μπάνιου

8. Γεωμετρικά σχήματα για πλακάκια

Τα γεωμετρικά σχήματα στη διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι νέα μόδα. Είναι μια ιδέα που ήρθε πριν λίγα χρόνια για να μείνει. Άλλωστε, γιατί να μην την αγαπήσουμε; Τα γεωμετρικά σχήματα σαν σχέδια για πλακάκια μπάνιου είναι σχετικά περίπλοκα, αλλά όχι κιτς. Αυτό είναι και ένα βασικό τους πλεονέκτημα. Δίνουν στο μπάνιο σου χαρακτήρα και στυλ με άποψη, αλλά χωρίς να κουράζουν τα βλέμματα. Κάπως έτσι κερδίζουν μια θέση στις καρδιές μας, σαν μια από τις πιο μοντέρνες ιδέες για πλακάκια μπάνιου.

σχέδια για πλακάκια μπάνιου

Ψάχνεις επαγγελματία για να αναλάβει την ανακαίνιση του μπάνιου σου ή την τοποθέτηση πλακιδίων; Απευθύνσου στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να μεταμορφώσεις το μπάνιο σου, εύκολα και γρήγορα!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Γαλάτσι 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Γ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ιούλιος B.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Διονύσης Α.
Επιθυμείς να γινει ραντεβου εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Κόστος 470,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός, συνεπής, πρόθυμος και αποτελεσματικός. θα τον συνιστούσα χωρίς αμφιβολία. θα τον χρησιμοποιήσω ξανά. Σπάνια συναντάς τόσο εργατικούς και συνεπείς σε αυτό το χώρο.

Για: Σταθης Βαρβελης / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την δουλειά του κ.Τζεβελέκη Φίλιππου.Εγώ αγόρασα μόνο τα πλακάκια και με βοήθησε με όλα τα υλικά για την τοποθέτηση τους. Επίσης μου φέρθηκε σαν άνθρωπος αυτή την δύσκολη στιγμή, λόγω πανδημίας.Ο κ.Τζεβελέκης και το συνεργείο του είναι άριστοι γνώστες της εργασίας τους, ευγενικότατοι, κατατοπιστικότατοι και πάντα με το χαμόγελο.Τους ευχαριστώ πολύ!!!

Για: Φιλιππος Τζεβελεκης / Πλακάκια - Μάρμαρα
2,1

Δεν ήταν μία επιτυχημένη συνεργασία. Ήταν η ακριβότερη προσφορά που λάβαμε αλλά την προτιμήσαμε γιατί έδειχνε αξιόπιστος. Δυστυχώς η ασυνέπειά του ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη συνεργασία αυτή. Ευχαριστώ την εταιρεία Douleutaras που έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και μεσολάβησε για να διορθωθούν τα πράγματα.

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα
4,9

Πολύ καλός και συνεπής

Για: Γεώργιος Βεργής / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως συνεργαστήκαμε με τον κο Τζεβελέκη Φίλιππο για την ανακαίνιση του σπιτιού μας στα Κάτω Πατήσια και ανέλαβε την εργασία τοποθέτησης πλακιδίων στο δάπεδο, το μπαλκόνι και το νέο μπάνιο. Το σπίτι όντας παλιό και επειδή είχαμε γκρεμίσει όλους τους τοίχους είχε διαφορές ύψους στο δάπεδο και διαφορετικά δάπεδα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ο κος Τζεβελέκης ήταν κυριολεκτικά απίστευτα ειλικρινής και ενημερωτικός σε κάθε επίπεδο, απόλυτα λεπτομερής για κάθε εργασία που επιβαλλόταν να διεξαχθεί στο χώρο, καθόσον έπρεπε να αφαιρεθούν όλα τα παλαιά δάπεδα και να γίνει νέα διαδικασία με τοποθέτηση τσιμεντοκονίας για να τοποθετηθούν τα νέα πλακάκια. Σημειωτέον δε εδώ, πως έπρεπε όλο το δάπεδο του σπιτιού να έρθει στο ίδιο ύψος (υπήρχε απίστευτη ανομοιογένεια, ορατή στο γυμνό μάτι). Από την αρχή των εργασιών του και της γνωριμίας μας ξεχώρισε το ήθος του, η ευγένειά του, η καλοσύνη που τον περιβάλει στο να βοηθήσει, να ενημερώσει, να καθησυχάσει και να εξυπηρετήσει τον πελάτη του (ειδικά εμένα που ξεχωρίζω για το υπέρμετρο άγχος μου), καθώς και σε κάθε βήμα των εργασιών του να μας ενημερώνει για το τί πρέπει να επακολουθήσει ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Του ζητήσαμε η τοποθέτηση παντού να γίνει δίχως αρμούς για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και σαφώς το σεβάστηκε στο έπακρον, το σπίτι όντας ορθογώνιο παραλληλόγραμμο του ζήτησα να τοποθετήσει τα πλακάκια 0,60*1,20 με κατεύθυνση το 1,20 στη στενή πλευρά του σπιτιού ώστε να δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου (κάτι που απόλυτα κατάλαβε, όντας γνώστης του αντικειμένου του σαφώς)… Το δε μπάνιο μας είναι με χτιστή ντουζιέρα και μάλιστα μας ενημέρωσε για όλα τα στοιχεία πως θα προφυλάξουμε κάθε στοιχείο από την υγρασία και τοποθέτησε ειδικές λάμες στεγάνωσης και την ίδια διαδικασία ακολούθησε και στο μπαλκόνι. Εν κατακλείδι έχω να πω πως ο κος Τζεβελέκης μας κατέπληξε ευχάριστα, μας συγκίνησε και είναι τιμή μας και χαρά μας που συνεργαστήκαμε μαζί του και ανέλαβε το σπίτι μας και έφερε εις πέρας μία τόσο δύσκολη εργασία. Και για όσους ίσως αναρωτηθείτε για την σχέση ποιότητας – τιμής, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από πλευράς μας, ο κος Τζεβελέκης αποτελεί την Πρώτιστη επιλογή!!!! Φίλιππε (αν μου επιτρέπεις τον ενικό) σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τόσο εγώ, όσο κι ο Γιάννης.

Για: Φιλιππος Τζεβελεκης / Πλακάκια - Μάρμαρα
4,9

Σωστός επαγγελματίας με άμεση ανταπόκριση βοήθεια με την γνώση του αντικειμένου

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα