Πώς θα καθαρίσεις τα πλακάκια δαπέδου σε 6 απλά βήματα!

Καθάρισμα πλακάκια δαπέδου

Τα πλακάκια αποτελούν μία από τις πιο διαδεδομένες επενδύσεις για το δάπεδο λόγω της ποικιλίας αλλά και της ομορφιάς τους. Πέρα από την ωραία αισθητική που προσδίδουν στον χώρο, το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η μεγάλη τους αντοχή στο χρόνο.

Η σκληρή σύνθεσή τους προφυλάσσει το χώρο από την εμφάνιση υγρασίας και μπορεί να διατηρήσει το πάτωμα ακέραιο για χρόνια. Τίποτα όμως δεν εγγυάται ότι αυτό θα πετύχει. Η σωστή πρόληψη και συντήρηση είναι τα συστατικά που θα διατηρήσουν τα πλακάκια του δαπέδου καθαρά και χωρίς φθορές. Είναι βασικό λοιπόν να τους δώσεις την προσοχή που τους αξίζει, να φροντίζεις για την συχνή καθαριότητά τους και να προσέχεις να μην τα καταστρέψεις. Ακολούθησε τις εξής συμβουλές που μας δώσανε οι έμπειροι συνεργάτες του Douleutaras.gr Cleaning για καθάρισμα και φροντίδα και σίγουρα θα κρατήσεις ζωντανή την εμφάνιση του δαπέδου σου!

6 βήματα για να καθαρίσεις σωστά τα πλακάκια δαπέδου!

Βήμα 1 : Σκούπισε τα πλακάκια πριν κάνεις οτιδήποτε

Πριν ξεκινήσεις να αφιερώνεις την ενέργειά σου στους επίμονους λεκέδες ασχολήσου με τα απλά και βασικά. Με μία παραδοσιακή μαλακή σκούπα ή με μία ηλεκτρική απομάκρυνε όλα τα ίχνη σκόνης, άμμου και μικρών σκουπιδιών. Ο κύριος στόχος είναι να καθαρίσεις την επιφάνεια από τυχόν ακαθαρσίες χωρίς μεγάλη ένταση. Έτσι θα διατηρήσεις την γυαλάδα στα πλακάκια σου και δεν θα καταστρέψεις το λούστρο. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην σκούπα και στις κινήσεις σου ώστε να μην είναι απότομες και προκαλέσεις γρατσουνιές στο πάτωμά σου.

Βήμα 2 : Σφουγγάρισμα για να γυαλίσουν

Το σφουγγάρισμα είναι η συνέχεια της σκούπας. Είναι αυτό που θα απομακρύνει την επιπλέον σκόνη και τους εύκολους λεκέδες και θα γυαλίσει το πάτωμά σου σε ένα απλό καθημερινό καθάρισμα. Το νερό όμως μέσα στον κουβά σου δεν θα κάνει ολοκληρωτική δουλειά. Ένα απορρυπαντικό, λίγη χλωρίνη και διάφορα καθαριστικά θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στο καθάρισμα. Η παγίδα εδώ είναι να προσέξεις ποια ουσία ταιριάζει σε κάθε τύπο πατώματος. Για παράδειγμα άλλο καθαριστικό χρειάζονται τα μαρμάρινα πλακάκια και άλλο τα κεραμικά. Ο σωστός καθαρισμός μαρμάρου απαιτεί ήπια απορρυπαντικά ενώ τα κεραμικά αντέχουν περισσότερο και χρειάζονται χλιαρό νερό για το σφουγγάρισμα.

καθάρισμα πλακάκια δαπέδου (5)

Βήμα 3 : Λύσεις για τους επίμονους λεκέδες

Τα παραπάνω βήματα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά σου και να συμβάλλουν στην συντήρηση του δαπέδου. Το δύσκολο κομμάτι είναι να αφιερώσεις χρόνο στην αντιμετώπιση των επίμονων λεκέδων. Για να καθαρίσεις τοπικά διάφορους σκληρούς λεκέδες όπως από φαγητά, λάσπες ακόμη την μούχλα και την υγρασία θα πρέπει και πάλι να εξαρτηθεί από τα πλακάκια που επενδύουν το πάτωμα. Στα πλακάκια του μπάνιου για παράδειγμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μαγειρική σόδα για φοβερά αποτελέσματα. Επίσης αν τα πλακάκια σου δεν είναι χρωματιστά και δεν ξεβάφουν, ένα μείγμα με αρκετή χλωρίνη και καλό τρίψιμο θα τα κάνει να λάμψουν.

Βήμα 4 : Μην παραμελείς τους αρμούς

Πέρα από την κύρια επιφάνεια στα πλακάκια που θέλεις να αστράφτει, είναι σημαντικό να δώσεις έμφαση και στους αρμούς. Οι γραμμές ανάμεσα στα πλακάκια συχνά παραμελούνται και χρειάζονται σχολαστικό καθαρισμό για να ασπρίσουν ξανά. Η δραστική λύση είναι να προμηθευτείς ένα ειδικό καθαριστικό για αρμούς ή να τους σφραγίσεις για να μην τους διαπερνά η υγρασία και η βρωμιά. Έτσι θα γλιτώσεις την επιπλέον δουλειά. Το φυσικό καθαριστικό όμως που θα σου δώσει την εύκολη και οικονομική λύση φτιάχνεται με υλικά που έχεις στο σπίτι σου. Σε ένα μπολ βάλε 7 κούπες νερό, 1/2 της κούπας μαγειρική σόδα, 1/4 της κούπας λευκό ξύδι και 1/3 της κούπας λεμόνι. Με μία βούρτσα ή ακόμη καλύτερα με μία οδοντόβουρτσα τρίψε τους αρμούς για να ασπρίσουν. Έπειτα με ένα νωπό πανάκι αφαίρεσε τα υπολείμματα. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν!

καθάρισμα πλακάκια δαπέδου

Βήμα 5 : Και το πάτωμα πρέπει να αναπνέει

Όπως και στο καθάρισμα τοίχων, έτσι και στο καθάρισμα των πλακιδίων του δαπέδου απαραίτητη προϋπόθεση είναι το σωστό στέγνωμα. Έπειτα από όλη την διαδικασία του καθαρισμού, θα πρέπει να έχεις υπομονή ώστε να πλακάκια σου να στεγνώσουν εντελώς. Αέρισε τον χώρο για να αναπνεύσει το πάτωμά σου και να αποφύγεις την εμφάνιση υγρασίας. Μην ξεχάσεις να παραμερίσεις και τα έπιπλα ώστε ο αέρας να πάει σε όλα τα σημεία του χώρου σου.

Βήμα 6 : Συντήρηση και προστασία

Η σωστή συντήρηση πάει πακέτο με την πρόληψη και τις προσεκτικές κινήσεις. Ένα καθαρό πάτωμα θα αναδείξει την φρεσκάδα του χώρου σου και θα αποσπάσει θετικές εντυπώσεις από τους επισκέπτες. Εκτός από την εμφάνιση βρωμιάς όμως πρέπει να αποφύγεις και τις φθορές όπως διάφορα σπασίματα στα πλακάκια και μικρές γρατσουνιές. Καλό είναι να καλύψεις τις άκρες των επίπλων σου με προστατευτικά και να αποφύγεις να σέρνεις τις καρέκλες και τα τραπέζια. Τα τακούνια και τα σκληρά προϊόντα καθαρισμού όπως διάφορες κρέμες με μικρούς κόκκους μπορούν επίσης να γδάρουν τα πλακάκια σου και η ζημιά να είναι μόνιμη.

καθάρισμα πλακάκια δαπέδου

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα κεραμικά πλακάκια;

Τα κεραμικά πλακάκια μαζί με τα μαρμάρινα αποτελούν τα πιο δημοφιλή είδη στην επένδυση του δαπέδου. Προσφέρουν ποικιλία στα χρώματα και στα σχέδια και αυτό τους δίνει ευελιξία για να συνδυάζονται εύκολα με την διακόσμηση του χώρου σου. Παρ’ όλο που είναι σκληρά, κρατάνε μακριά την μούχλα και είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι σημαντικό να καθαρίζονται αρκετά τακτικά. Δεν θες με τίποτα να εγκλωβιστεί και να συσσωρευτεί βρωμιά που θα αφαιρεθεί δύσκολα. Τα κεραμικά πλακάκια επίσης, μπορούν να καθαριστούν με ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό όμως πάντα με την συμβουλή και την υπόδειξη του κατασκευαστή. Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του, δεν θα καταλήξεις ποτέ σε καταστροφικά αποτελέσματα! Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο καθάρισμα ανάλογα με το είδος, τα πλακάκια σου θα είναι απαλλαγμένα από λεκέδες και γρατσουνιές!

Ακολούθησες τα παραπάνω βήματα αλλά οι λεκέδες στα πλακάκια σου επιμένουν; Μην σπαταλάς τον χρόνο σου! Η έμπειρη ομάδα του Douleutaras.gr Cleaning θα αναλάβει την καθαριότητα του δαπέδου και των χώρων σου για να κάνει τα πλακάκια σου να φαίνονται σαν καινούργια!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Γαλάτσι 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Γ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αθήνα 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Ιούλιος B.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
Διονύσης Α.
Επιθυμείς να γινει ραντεβου εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Κόστος 470,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός, συνεπής, πρόθυμος και αποτελεσματικός. θα τον συνιστούσα χωρίς αμφιβολία. θα τον χρησιμοποιήσω ξανά. Σπάνια συναντάς τόσο εργατικούς και συνεπείς σε αυτό το χώρο.

Για: Σταθης Βαρβελης / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την δουλειά του κ.Τζεβελέκη Φίλιππου.Εγώ αγόρασα μόνο τα πλακάκια και με βοήθησε με όλα τα υλικά για την τοποθέτηση τους. Επίσης μου φέρθηκε σαν άνθρωπος αυτή την δύσκολη στιγμή, λόγω πανδημίας.Ο κ.Τζεβελέκης και το συνεργείο του είναι άριστοι γνώστες της εργασίας τους, ευγενικότατοι, κατατοπιστικότατοι και πάντα με το χαμόγελο.Τους ευχαριστώ πολύ!!!

Για: Φιλιππος Τζεβελεκης / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα.

Για: Giorgos Selimi / Πατώματα - Δάπεδα
2,1

Δεν ήταν μία επιτυχημένη συνεργασία. Ήταν η ακριβότερη προσφορά που λάβαμε αλλά την προτιμήσαμε γιατί έδειχνε αξιόπιστος. Δυστυχώς η ασυνέπειά του ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη συνεργασία αυτή. Ευχαριστώ την εταιρεία Douleutaras που έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και μεσολάβησε για να διορθωθούν τα πράγματα.

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα
4,9

Πολύ καλός και συνεπής

Για: Γεώργιος Βεργής / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως συνεργαστήκαμε με τον κο Τζεβελέκη Φίλιππο για την ανακαίνιση του σπιτιού μας στα Κάτω Πατήσια και ανέλαβε την εργασία τοποθέτησης πλακιδίων στο δάπεδο, το μπαλκόνι και το νέο μπάνιο. Το σπίτι όντας παλιό και επειδή είχαμε γκρεμίσει όλους τους τοίχους είχε διαφορές ύψους στο δάπεδο και διαφορετικά δάπεδα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ο κος Τζεβελέκης ήταν κυριολεκτικά απίστευτα ειλικρινής και ενημερωτικός σε κάθε επίπεδο, απόλυτα λεπτομερής για κάθε εργασία που επιβαλλόταν να διεξαχθεί στο χώρο, καθόσον έπρεπε να αφαιρεθούν όλα τα παλαιά δάπεδα και να γίνει νέα διαδικασία με τοποθέτηση τσιμεντοκονίας για να τοποθετηθούν τα νέα πλακάκια. Σημειωτέον δε εδώ, πως έπρεπε όλο το δάπεδο του σπιτιού να έρθει στο ίδιο ύψος (υπήρχε απίστευτη ανομοιογένεια, ορατή στο γυμνό μάτι). Από την αρχή των εργασιών του και της γνωριμίας μας ξεχώρισε το ήθος του, η ευγένειά του, η καλοσύνη που τον περιβάλει στο να βοηθήσει, να ενημερώσει, να καθησυχάσει και να εξυπηρετήσει τον πελάτη του (ειδικά εμένα που ξεχωρίζω για το υπέρμετρο άγχος μου), καθώς και σε κάθε βήμα των εργασιών του να μας ενημερώνει για το τί πρέπει να επακολουθήσει ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Του ζητήσαμε η τοποθέτηση παντού να γίνει δίχως αρμούς για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και σαφώς το σεβάστηκε στο έπακρον, το σπίτι όντας ορθογώνιο παραλληλόγραμμο του ζήτησα να τοποθετήσει τα πλακάκια 0,60*1,20 με κατεύθυνση το 1,20 στη στενή πλευρά του σπιτιού ώστε να δίνει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου (κάτι που απόλυτα κατάλαβε, όντας γνώστης του αντικειμένου του σαφώς)… Το δε μπάνιο μας είναι με χτιστή ντουζιέρα και μάλιστα μας ενημέρωσε για όλα τα στοιχεία πως θα προφυλάξουμε κάθε στοιχείο από την υγρασία και τοποθέτησε ειδικές λάμες στεγάνωσης και την ίδια διαδικασία ακολούθησε και στο μπαλκόνι. Εν κατακλείδι έχω να πω πως ο κος Τζεβελέκης μας κατέπληξε ευχάριστα, μας συγκίνησε και είναι τιμή μας και χαρά μας που συνεργαστήκαμε μαζί του και ανέλαβε το σπίτι μας και έφερε εις πέρας μία τόσο δύσκολη εργασία. Και για όσους ίσως αναρωτηθείτε για την σχέση ποιότητας – τιμής, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από πλευράς μας, ο κος Τζεβελέκης αποτελεί την Πρώτιστη επιλογή!!!! Φίλιππε (αν μου επιτρέπεις τον ενικό) σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τόσο εγώ, όσο κι ο Γιάννης.

Για: Φιλιππος Τζεβελεκης / Πλακάκια - Μάρμαρα