Καθαρισμός μαρμάρου: 3 κανόνες που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις!

Το μάρμαρο έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων μας ως ένα υλικό μοναδικής πολυτέλειας και ομορφιάς. Αν και η λάμψη και η διαχρονικότητά του, το έχουν εντάξει δίκαια ανάμεσα στα πιο αγαπημένα και διαδεδομένα υλικά για το σπίτι, υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα που το συνοδεύουν. Ναι, ο καθαρισμός μαρμάρου μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση. Πρόκειται για ένα πορώδες υλικό που απορροφά εύκολα οτιδήποτε πέσει πάνω του, για αυτό και είναι πιθανό να σε παιδέψει, αν δεν ξέρεις να το προσέξεις.

Είναι αλήθεια ότι το να διατηρήσεις τα μάρμαρα του σπιτιού σου σε άψογη κατάσταση, φαντάζει ιδιαίτερο προκλητικό.  Καθώς επιλέγεται συνήθως για πάγκους και νεροχύτες κουζίνας, πατώματα και πλακάκια μπάνιου, γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί οι πιθανότητες να λεκιαστεί είναι τόσο μεγάλες. Είναι η θέση του τέτοια που το φέρνει συχνά πυκνά αντιμέτωπο με δύσκολους λεκέδες. Για να σε βοηθήσουμε να διατηρήσεις το σπίτι σου στην εντέλεια, μιλήσαμε με τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας και συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για τον καθαρισμό και το γυάλισμα μαρμάρου.

Τα 3 πράγματα που απαιτεί ο σωστός καθαρισμός μαρμάρου!

Ο γενικός χρυσός κανόνας.

Όταν μιλάμε για μάρμαρα υπάρχει ένα βασικό θεώρημα που πρέπει να έχουμε όλοι καλά στο μυαλό μας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οτιδήποτε όξινο. Τόσο στα σπιτικά όσο και στα επαγγελματικά καθαριστικά, πρέπει να δίνεται μεγάλη προσχή στο Ph τους. Το ξύδι για παράδειγμα, αν και πρόκειται για ένα προιόν που χρησιμοποιείται κατα κόρον σε οικιακούς καθαρισμούς, όταν μιλάμε για καθαρισμό μαρμάρων είναι αυστηρά απαγορευμένο. Η σύσταση του είναι τέτοια που μπορεί να διαβρώσει και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην επιφάνεια που θες να καθαρίσεις. Καλό θα ήταν να μη το ρισκάρεις λοιπόν.

Καθημερινός καθαρισμός και δύσκολοι λεκέδες.

Σίγουρα η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία. Είναι προφανές ότι αν έχεις μάρμαρο οπουδήποτε στο σπίτι σου, πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή και να το προστατεύεις όσο γίνεται περισσότερο. Ο καθημερινός καθαρισμός μαρμάρου πρέπει να γίνεται πάντα με χλιαρό νερό και ένα ουδέτερο καθαριστικό. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις λίγο σαπούνι Μασσαλίας και έπειτα φρόντισε να ξεπλύνεις και να σκουπίσεις καλά την επιφάνεια. Για πιο δύσκολους λεκέδες, όπως είναι αυτοί από καφέ, κρασί ή χυμούς φρούτων, μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι ακόμα. Για να αφαιρέσεις τέτοιους λεκέδες, θα χρειαστείς ένα σφουγγαράκι και ένα μείγμα οξυζενέ με λίγες σταγόνες αμμωνίας. Μη ξεχνάς όμως, το πιο σημαντικό ενάντια σε τέτοιους λεκέδες είναι να τους αντιμετωπίσεις άμεσα.

Το μάρμαρο έχει τα όρια του.

Αν προσπάθησες τα παραπάνω και το μάρμαρό σου φαίνεται ακόμα λερωμένο, δεν πρέπει να το πιέσεις άλλο. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο υλικό που χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Για να το κάνεις να φαίνεται σαν καινούργιο δεν πρέπει να συνεχίζεις να τρίβεις και να δοκιμάζεις διάφορα απορρυπαντικά. Ο κίνδυνος να το τραυματίσεις ανεπανόρθωτα είναι μεγάλος. O καθαρισμός μαρμάρου, μερικές φορές, χρειάζεται γνώση και εμπειρία που εσύ δεν διαθέτεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία. Εξάλλου έχε στο μυαλό σου ότι αυτό που εσένα σου φαίνεται σαν λεκές μπορεί να είναι μια τοπική διάβρωση που χρειάζεται επαγγελματικό τρίψιμο και γυάλισμα. Το να συνεχίσεις να προσπαθείς μόνος είναι απλά μάταιο.

Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς, στην πλατφόρμα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν άμεσα στο πρόβλημα σου. Μη ξεχνάς, ό,τι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr! Κάνε τα μάρμαρα σου σαν καινούργια με λίγα μόνο κλικ!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Καθαρισμός Σπιτιού
Χαλάνδρι 01/12/2020
Συχνότητα
Κάθε 2 εβδομάδες
Όνομα καθαρίστριας
Κωνσταντίνα Π.
Διάρκεια
5 ώρες
Όροφος
πρώτος
Καθαρισμός Σπιτιού
Μενεμένη 01/12/2020
Συχνότητα
Κάθε εβδομάδα
Όνομα καθαρίστριας
Αναστασία Α.
Διάρκεια
4 ώρες
Όροφος
2ος
Καθαρισμός Σπιτιού
Ερμούπολη 01/12/2020
Συχνότητα
Κάθε 2 εβδομάδες
Όνομα καθαρίστριας
Οικιακή Β.
Διάρκεια
4 ώρες
Όροφος
τεστ

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

πολύ καλή επαγγελματίας. συνεργάσιμη και συνεννοήσιμη. δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία. επιπλέον εξαιρετικά συνεπής στην τήρηση του ωραρίου της. γρήγορα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Για: Αντωνία Καναβού / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Η κυρία Αντωνία είναι εξαιρετική. Χαμηλών τόνων, γλυκομίλητη, εξαιρετικά αποτελεσματική στη δουλειά της. Την προτείνω ανεπιφύλακτα

Για: Αντωνία Καναβού / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική στη δουλειά της. Σε ολα τα επίπεδα

Για: Elena Zhilchenko / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Θελω αυτήν οπότε είναι να καθαρίζει το επόμενο ραντεβού θα 5ι στείλω εγώ

Για: Αντωνία Καναβού / Καθαρισμός Σπιτιού
1,7

Η κυρία ήταν πολύυυυ αργή. Κατ'αρχάς με το που μπήκε στο σπίτι, άρχισε να μιλά στο τηλέφωνο για ένα τέταρτο. Και δεν επρόκειτο για τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης. Άνθρωποι είμαστε και το καταλαβαίνω να μιλήσει εάν είναι ανάγκη, αλλά όχι και τόση ώρα βρε παιδιά... Δεν δίνουμε λίγα χρήματα για τα δικά μας δεδομένα... Σε δυάρι μένουμε και δεν έφτασαν 4 ώρες να το καθαρίσει... Η προηγούμενη κοπέλα που είχε έρθει, ήξερε την δουλειά της και θα προτιμήσουμε εκείνη.

Για: Elektra Ziko / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική. Γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της. Εμμένει στη λεπτομέρεια.

Για: Αργυρούλα Τσίτουρα / Καθαρισμός Σπιτιού