Φούσκωσε το Laminate ή το Ξύλινο Πάτωμά σου; Μάθε τι Μπορεί να Φταίει!

Σε όλους αρέσουν τα ξύλινα πατώματα στο σπίτι, καθώς προσδίδουν έναν άλλο αέρα στη διακόσμηση του σπιτιού. Η γοητεία του ξύλινου πατώματος είναι ολοφάνερη και μπορεί να ταιριάξει εκπληκτικά με όλα τα στυλ, αλλά και τους περισσότερους χώρους του σπιτιού. Αν έχεις επιλέξει, λοιπόν, το ξύλινο πάτωμα ή το laminate, για να ντύσεις το δάπεδο σε κάποιο δωμάτιο, ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι σε μερικά σημεία φουσκώνει. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα;

Για να απαντήσουμε στις απορίες σου, συγκεντρώσαμε μερικές πληροφορίες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις, ώστε να εντοπίσεις τις αιτίες που προκαλούν το φουσκωμένο παρκέ. Αν, λοιπόν παρατήρησες φθορές από φουσκώματα στο ξύλινο πάτωμά σου ή αν φούσκωσε το laminate δάπεδό σου, αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

4 Αιτίες που φούσκωσε το laminate και το παρκέ δάπεδό σου και πώς θα τις αντιμετωπίσεις!

Φούσκωσε τo laminate ή το ξύλο; Γιατί φουσκώνει το παρκέ;

Προτού αναφέρουμε τους κυριότερους παράγοντες που οδηγούν στο φούσκωμα του ξύλινου και του laminate πατώματος, οφείλουμε να αποκαλύψουμε μια πληροφορία-κλειδί σχετικά με το πρόβλημα. Το ξύλο και το laminate, εκ φύσεως, διογκώνονται με την υγρασία και συρρικνώνονται κατά την έλλειψη της. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, πως για όλα ευθύνεται η υγρασία, αλλά αυτή η πληροφορία θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις βασικά σημεία, όσον αφορά το φούσκωμα του ξύλινου πατώματος.

Για να προχωρήσεις στις σωστές αποφάσεις για την επιδιόρθωση του πατώματός σου, θα πρέπει να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, τις επικρατέστερες αιτίες.

1. Υδραυλικές Βλάβες

Σε ορισμένες περιπτώσεις το πρόβλημα της υγρασίας μπορεί να προέρχεται από κάποιο τοίχο ή κάποια οικιακή συσκευή μέσα στο σπίτι, όπου υπάρχει βλάβη. Ένας σπασμένος σωλήνας, για παράδειγμα, μπορεί να είναι η αιτία που εμφανίστηκευγρασία στο ταβάνι και που φούσκωσε το laminate και το ξύλινο πάτωμα. Αν συμβαίνει αυτό, η αποκατάσταση της βλάβης στο υδραυλικό δίκτυο πιθανότατα θα επιλύσει και το πρόβλημα στο δάπεδο.

2. Κακή μόνωση

Αν το πρόβλημα δεν πηγάζει από κάποια βλάβη στο υδραυλικό δίκτυο, θα πρέπει να εξετάσεις τα επίπεδα της υγρασίας στο σπίτι σου. Η πιο συνηθισμένη αιτία για τα υψηλά επίπεδα υγρασίας είναι η κακή μόνωση και η έλλειψη εξαερισμού. Μπορείς να δώσεις λύση σε αυτό το πρόβλημα με πολλούς τρόπους. Μη διστάσεις να συμβουλευτείς έναν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε βοηθήσει. Έτσι, θα δώσεις τέλος όχι μόνο στο φουσκωμένο πάτωμα, αλλά και στην υγρασία.

Πώς θα εξαφανίσεις την υγρασία στο σπίτι σου;


3.Απουσία αρμών διαστολής

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που έχουν ως αποτέλεσμα να φουσκώνει το ξύλινο πάτωμα είναι η έλλειψη αρμών διαστολής. Οι αρμοί διαστολής δεν είναι τίποτα άλλο παρά το διάκενο που δίνει τη δυνατότητα διαστολής και συστολής των εφαπτόμενων στοιχείων. Ακόμη και αν το πρόβλημα εντοπίζεται μονάχα σε ένα σημείο του δαπέδου, το πάτωμα μπορεί να φουσκώσει αρκετά στο συγκεκριμένο σημείο. Εδώ το πρόβλημα οφείλεται στην κακή εγκατάσταση του ξύλινου πατώματος, αλλά υπάρχουν και πάλι λύσεις που δεν απαιτούν αποξήλωση.

4. Λόγω συστολής και διαστολής

Το ξύλινο δάπεδο και το laminate πάτωμα με την πάροδο των χρόνων μπορεί να παρουσιάσουν μερικές φθορές. Οι φθορές κυρίως δημιουργούνται όταν υπάρχει αρκετή υγρασία στο χώρο και ταυτόχρονα η θερμοκρασία του χώρου, εναλλάσσεται από χαμηλές σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες στα σημεία που “βλέπει” ο ήλιος, είτε στα σημεία όπου περνούν οι σωλήνες του καλοριφέρ. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργούνται συστολές και διαστολές στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να παρατηρείς πώς φούσκωσε το laminate ή το ξύλινο πάτωμά σου.

Πώς να επιδιορθώσεις σωστά το φουσκωμένο παρκέ και πώς να αποφύγεις  τα μελλοντικά προβλήματα;

Το γεγονός ότι φούσκωσε το laminate ή το ξύλινο πάτωμά σου, υποδηλώνει πως στο χώρο σου επικρατεί κάποια από τις παραπάνω συνθήκες. Αν θέλεις να αποφύγεις τέτοιου είδους προβλήματα στο μέλλον, θα πρέπει να φροντίζεις για τη συντήρηση του ξύλινου πατώματος του σπιτιού σου ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν;

1. Να επιδιορθώσεις τις υδραυλικές εγκαταστάσεις σου

Σε περίπτωση που οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σου αποτελούν τη βασική αιτία που φούσκωσε το laminate ή το ξύλινο δάπεδο, θα πρέπει να λάβεις άμεσα μέτρα. Πριν αναθέσεις την επιδιόρθωση παρκέ σε συγκεκριμένο σημείο, θα πρέπει να επισκευάσεις τις υδραυλικές βλάβες, πριν σου δημιουργήσουν περεταίρω προβλήματα.

2. Να μονώσεις σωστά το δάπεδο

Μία πολύ σωστή κίνηση πριν επιδιορθώσεις το δάπεδό σου, είναι να το μονώσεις σωστά. Με τη σωστή καθοδήγηση ενός έμπειρου επαγγελματία στη μόνωση σπιτιού, θα αποκτήσεις έναν πλήρως μονωμένο χώρο, χωρίς υγρασία που προέρχεται από το έδαφος.

3. Να μειώσεις τα επίπεδα υγρασίας στην επιφάνεια του παρκέ

Καλύτερα να αποφύγεις το σφουγγάρισμα των ξύλινων πατωμάτων του σπιτιού με πολύ νερό. Τα επίπεδα υγρασίας που δημιουργούνται στο δάπεδό σου, όταν το σφουγγαρίζεις είναι ικανά να το καταστρέψουν. Έτσι, σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς μαλακή σκούπα αντί για ηλεκτρική, ώστε να αποφύγουμε το γρατζούνισμα του πατώματος.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βρεις τις αιτίες που φούσκωσε το laminate ή το ξύλινο πάτωμα. Αν θέλεις να προχωρήσεις στην άμεση επιδιόρθωσή του, μη διστάσεις να απευθυνθείς στο Douleutaras.gr για να σου βρει τη λύση εύκολα, γρήγορα & αξιόπιστα. Συμπληρώνοντας μία σύντομη φόρμα θα λάβεις, άμεσα, τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου.

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
Ηλιούπολη 01/12/2020
Εκτελέστηκε από
Γεώργιος Ρ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό θέλεις να χρησιμοποιήσεις;
Μάρμαρο
Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
Κηφισιά 01/12/2020
Εκτελέστηκε από
Σταθης Β.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό θέλεις να χρησιμοποιήσεις;
Μάρμαρο
Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
Ελληνικό 01/12/2020
Εκτελέστηκε από
Σταθης Β.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση (Τρίψιμο - Γυάλισμα)
Τετραγωνικά μέτρα:
Πάνω από 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό θέλεις να χρησιμοποιήσεις;
Μωσαϊκό
Κόστος 250,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αριστος επαγγελματιας, αψογος στην συνενοηση, μεγαλο ενδιαφερον για να σου λυσει το προβλημα, και ας ειναι ενα μερεμετι που αλλος τεχνιτης αφησε, σχολαστικος στην δουλεια του, καθαρος και αποτελεσματικος.

Για: Μάρκος Γκαμε / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Τοποθέτησε πλακάκια σε 3 μπάνια που είχαν δυσκολίες. Αψογος στην δουλειά του, πρόθυμος, συνεργάσιμος, προσπαθώντας επίσης και για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς να υπολογίζει την επιπλέον προσπάθεια που απαιτούνταν. Καλες τιμές με απόλυτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Ενθουσιασμένοι από την άριστη δουλειά του και την φανταστική συνεργασία που είχαμε. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Γρηγόρης Καγκαλάς / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Αναθεσαμε στον κυριο νικο την τοποθετηση των πλακιδιων τις κουζινας μας. Το αποτελεσμα ηταν τελειο. Μειναμε πολυ ευχαριστημενη εγω και η γυναικα μου. Μας βοηθησε και με τα υλικα. Και ηταν και ο πιο οικονομικος. Πολυ εξυπηρετηκος.

Για: Νικόλαος Ελευθερίου / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Όλα πολύ καλά

Για: Giorgos Selimi / Πατώματα - Δάπεδα
5,0

Πολύ καλή δουλειά.

Για: Φρέντυ Γκαζουλη / Πατώματα - Δάπεδα
5,0

Ο κύριος Γιώργος ήταν ευγενής,γρήγορος,πεντακάθαρος και η δουλειά του εξαιρετική!!!!τον συνιστώ ανεπιφύλακτα,είναι πολύ σωστος επαγγελματίας και το πάτωμα μου είναι υπέροχο χωρίς να μου φύγει μια περιουσια κι χωρίς να ταλαιπωρηθω καθόλου αφού τα ανέλαβε όλα ο ιδιος!

Για: Γιώργος Γαλάνης / Πατώματα - Δάπεδα