Φούσκωσε το Laminate ή το Ξύλινο Πάτωμά σου; Μάθε τι Μπορεί να Φταίει!

Σε όλους αρέσουν τα ξύλινα πατώματα στο σπίτι, καθώς προσδίδουν έναν άλλο αέρα στη διακόσμηση του σπιτιού. Η γοητεία του ξύλινου πατώματος είναι ολοφάνερη και μπορεί να ταιριάξει εκπληκτικά με όλα τα στυλ, αλλά και τους περισσότερους χώρους του σπιτιού. Αν έχεις επιλέξει, λοιπόν, το ξύλινο πάτωμα ή το laminate, για να ντύσεις το δάπεδο σε κάποιο δωμάτιο, ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι σε μερικά σημεία φουσκώνει. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα;

Για να απαντήσουμε στις απορίες σου, συγκεντρώσαμε μερικές πληροφορίες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις, ώστε να εντοπίσεις τις αιτίες που προκαλούν το φουσκωμένο παρκέ. Αν, λοιπόν παρατήρησες φθορές από φουσκώματα στο ξύλινο πάτωμά σου ή αν φούσκωσε το laminate δάπεδό σου, αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

4 Αιτίες που φούσκωσε το laminate και το παρκέ δάπεδό σου και πώς θα τις αντιμετωπίσεις!

Φούσκωσε τo laminate ή το ξύλο; Γιατί φουσκώνει το παρκέ;

Προτού αναφέρουμε τους κυριότερους παράγοντες που οδηγούν στο φούσκωμα του ξύλινου και του laminate πατώματος, οφείλουμε να αποκαλύψουμε μια πληροφορία-κλειδί σχετικά με το πρόβλημα. Το ξύλο και το laminate, εκ φύσεως, διογκώνονται με την υγρασία και συρρικνώνονται κατά την έλλειψη της. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, πως για όλα ευθύνεται η υγρασία, αλλά αυτή η πληροφορία θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις βασικά σημεία, όσον αφορά το φούσκωμα του ξύλινου πατώματος.

Για να προχωρήσεις στις σωστές αποφάσεις για την επιδιόρθωση του πατώματός σου, θα πρέπει να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, τις επικρατέστερες αιτίες.

1. Υδραυλικές Βλάβες

Σε ορισμένες περιπτώσεις το πρόβλημα της υγρασίας μπορεί να προέρχεται από κάποιο τοίχο ή κάποια οικιακή συσκευή μέσα στο σπίτι, όπου υπάρχει βλάβη. Ένας σπασμένος σωλήνας, για παράδειγμα, μπορεί να είναι η αιτία που εμφανίστηκε υγρασία στο ταβάνι και που φούσκωσε το laminate και το ξύλινο πάτωμα. Αν συμβαίνει αυτό, η αποκατάσταση της βλάβης στο υδραυλικό δίκτυο πιθανότατα θα επιλύσει και το πρόβλημα στο δάπεδο.

2. Κακή μόνωση

Αν το πρόβλημα δεν πηγάζει από κάποια βλάβη στο υδραυλικό δίκτυο, θα πρέπει να εξετάσεις τα επίπεδα της υγρασίας στο σπίτι σου. Η πιο συνηθισμένη αιτία για τα υψηλά επίπεδα υγρασίας είναι η κακή μόνωση και η έλλειψη εξαερισμού. Μπορείς να δώσεις λύση σε αυτό το πρόβλημα με πολλούς τρόπους. Μη διστάσεις να συμβουλευτείς έναν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε βοηθήσει. Έτσι, θα δώσεις τέλος όχι μόνο στο φουσκωμένο πάτωμα, αλλά και στην υγρασία.

Πώς θα εξαφανίσεις την υγρασία στο σπίτι σου;


3.Απουσία αρμών διαστολής

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που έχουν ως αποτέλεσμα να φουσκώνει το ξύλινο πάτωμα είναι η έλλειψη αρμών διαστολής. Οι αρμοί διαστολής δεν είναι τίποτα άλλο παρά το διάκενο που δίνει τη δυνατότητα διαστολής και συστολής των εφαπτόμενων στοιχείων. Ακόμη και αν το πρόβλημα εντοπίζεται μονάχα σε ένα σημείο του δαπέδου, το πάτωμα μπορεί να φουσκώσει αρκετά στο συγκεκριμένο σημείο. Εδώ το πρόβλημα οφείλεται στην κακή εγκατάσταση του ξύλινου πατώματος, αλλά υπάρχουν και πάλι λύσεις που δεν απαιτούν αποξήλωση.

4. Λόγω συστολής και διαστολής

Το ξύλινο δάπεδο και το laminate πάτωμα με την πάροδο των χρόνων μπορεί να παρουσιάσουν μερικές φθορές. Οι φθορές κυρίως δημιουργούνται όταν υπάρχει αρκετή υγρασία στο χώρο και ταυτόχρονα η θερμοκρασία του χώρου, εναλλάσσεται από χαμηλές σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες στα σημεία που “βλέπει” ο ήλιος, είτε στα σημεία όπου περνούν οι σωλήνες του καλοριφέρ. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργούνται συστολές και διαστολές στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να παρατηρείς πώς φούσκωσε το laminate ή το ξύλινο πάτωμά σου.

Πώς να επιδιορθώσεις σωστά το φουσκωμένο παρκέ και πώς να αποφύγεις  τα μελλοντικά προβλήματα;

Το γεγονός ότι φούσκωσε το laminate ή το ξύλινο πάτωμά σου, υποδηλώνει πως στο χώρο σου επικρατεί κάποια από τις παραπάνω συνθήκες. Αν θέλεις να αποφύγεις τέτοιου είδους προβλήματα στο μέλλον, θα πρέπει να φροντίζεις για τη συντήρηση του ξύλινου πατώματος του σπιτιού σου ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν;

1. Να επιδιορθώσεις τις υδραυλικές εγκαταστάσεις σου

Σε περίπτωση που οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σου αποτελούν τη βασική αιτία που φούσκωσε το laminate ή το ξύλινο δάπεδο, θα πρέπει να λάβεις άμεσα μέτρα. Πριν αναθέσεις την επιδιόρθωση παρκέ σε συγκεκριμένο σημείο, θα πρέπει να επισκευάσεις τις υδραυλικές βλάβες, πριν σου δημιουργήσουν περεταίρω προβλήματα.

2. Να μονώσεις σωστά το δάπεδο

Μία πολύ σωστή κίνηση πριν επιδιορθώσεις το δάπεδό σου, είναι να το μονώσεις σωστά. Με τη σωστή καθοδήγηση ενός έμπειρου επαγγελματία στη μόνωση σπιτιού, θα αποκτήσεις έναν πλήρως μονωμένο χώρο, χωρίς υγρασία που προέρχεται από το έδαφος.

3. Να μειώσεις τα επίπεδα υγρασίας στην επιφάνεια του παρκέ

Καλύτερα να αποφύγεις το σφουγγάρισμα των ξύλινων πατωμάτων του σπιτιού με πολύ νερό. Τα επίπεδα υγρασίας που δημιουργούνται στο δάπεδό σου, όταν το σφουγγαρίζεις είναι ικανά να το καταστρέψουν. Έτσι, σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς μαλακή σκούπα αντί για ηλεκτρική, ώστε να αποφύγουμε το γρατζούνισμα του πατώματος.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βρεις τις αιτίες που φούσκωσε το laminate ή το ξύλινο πάτωμα. Αν θέλεις να προχωρήσεις στην άμεση επιδιόρθωσή του, μη διστάσεις να απευθυνθείς στο Douleutaras.gr για να σου βρει τη λύση εύκολα, γρήγορα & αξιόπιστα. Συμπληρώνοντας μία σύντομη φόρμα θα λάβεις, άμεσα, τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου.

 

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Επισκευή
Μεταμόρφωση 03/08/2020
Εκτελέστηκε από
Γεώργιος Ρ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Τι υλικό θες να επισκευάσεις;
Μάρμαρο
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Συντήρηση / Επισκευή
Ζωγράφου 03/08/2020
Εκτελέστηκε από
Γιάννη Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση / Επισκευή
Είδος δαπέδου:
Ξύλινο δάπεδο μασίφ(Parquet) ή προγυαλισμένο
Τετραγωνικά μέτρα:
51 τ.μ. - 100 τ.μ.
Κόστος 600,00€
5,0
Αναρτήθηκε από ΧΡΗΣΤΟΣ Α.

Ο κ. Κορδάς ήταν για μένα έκπληξη συνέπειας, ποιότητας της εργασίας του, ακρίβειας στο χρονοδιάγραμμά του και μου έδωσε και την καλλίτερη για μένα οικονομική πρόταση-προσφορά Συγχαρητήρια!!

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αμεσότητα, ταχύτητα, πολύ καλή δουλειά αλλά και ευγένεια και πολύ καλή συνεννόηση. Η τιμή και αυτή εξαιρετική. Όπου ξαναχρειαστεί πάλι τον κύριο Βίτσα θα πάρω,

Για: Παύλος Βίτσας / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Άριστη δουλειά στο τρίψιμο ξύλινων πατωμάτων του διαμερίσματος μου. Μου πρότεινε το σατινέ βερνίκι και το αποτέλεσμα με ξετρέλανε και στην όψη και στην υφή. Συνεπής στα ραντεβού του, η εργασία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δυο μέρες (2 δωμάτια), οικονομική προσφορά και άψογος επαγγελματίας.

Για: DECO ART FLOOR / Πατώματα - Δάπεδα
5,0

Ο κ. Κορδάς ήταν για μένα έκπληξη συνέπειας, ποιότητας της εργασίας του, ακρίβειας στο χρονοδιάγραμμά του και μου έδωσε και την καλλίτερη για μένα οικονομική πρόταση-προσφορά Συγχαρητήρια!!

Για: Γιάννης Κόρδα / Πατώματα - Δάπεδα
4,6

Μετά από έρευνα αγοράς εντός κι εκτός Δουλευταρα, κατέληξα στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Είχε μια προσφορά για laminate σε ένα δωμάτιο μέχρι 11-12 τμ. Βρήκα και χρωματικά - ποιοτικά αυτό που έψαχνα, και συμφώνησα. Η εργασία έγινε την περασμένη Τετάρτη. Ήρθαν δύο τεχνίτες, τοποθέτησαν το πάτωμα, έκοψαν τη διπλή πόρτα, μαζεύοντας και τη σκόνη που προέκυψε από τις εργασίες. Σε τρεις περίπου ώρες ήταν έτοιμο το δωμάτιο. Ευγενικοί και χαμογελαστοί, γρήγοροι κ καθαροί - έμεινα πολύ ευχαριστημενος.

Για: Χρήστος Σδρίνιας / Πατώματα - Δάπεδα
5,0

Συνεπής, εξαίρετος στην δουλειά, αξιοπρεπης σ όλη την συνεργασία μας. Θα ξανασυνεργαστω πάλι. Συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: Τάσος Βώττας / Πλακάκια - Μάρμαρα
1,4

Δυστυχώς βασίστηκα στα κατά μεγαλύτερο ποσοστό θετικά σχόλια σε σχέση με άλλους επαγγελματίες, αλλά έκανα λάθος. Το μπάνιο έχει κακοτεχνίες, δεν υπήρχε επικοινωνία και έκανε αυτό που του ήταν πιο βολικό. Πέρα από την πρώτη μέρα που ήταν συνεπής, ευγενικός και καθαρός οι επόμενες ήταν πολύ κακές. Φαινόταν ότι βιαζόταν να φύγει να πάει σε άλλη δουλειά και δεν ήταν καθόλου προσεκτικός. Επέμενε σε θέματα γιατί δεν ήθελε ξεκάθαρα να παραδεχτεί το λάθος του και να εργαστεί πάνω σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι η πορτα του μπάνιου να μην ανοίγει με άνεση, οι αρμοί να ειναι μισοτελειωμένοι και σε σημεία να μην ειναι αλφαδιασμένο το πάτωμα και οι τοιχοι.Επίσης ο χτιστός πάγκος δεν κόπηκε σύμφωνα με αυτό που του δοθηκε σαν οδηγία και δεν έκανε τα σωστά ανοιγματα για την τοποθέτηση του νιπτήρα. Εδινε εντολές για αγορά πραγμάτων, σαν να ήμουν η υπάλληλος του και συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα. Τον κάλεσα δυο φορές να διορθώσει τα λάθη του και ακόμα και αν ήρθε, το αποτέλεσμα ήταν ερασιτεχνικό. Δε θα το συνιστούσα σε κανέναν.

Για: Αχιλλέας Πρέτσι / Πλακάκια - Μάρμαρα