Tα πιο κρίσιμα λάθη στην κατασκευή του eShop!

Αναρωτιέσαι για ποιο λόγο δεν “τραβάει” το ηλεκτρονικό κατάστημα, που με τόση χαρά δημιούργησες για την εταιρία σου; Έχεις σκεφτεί ότι το πρόβλημα μπορεί να μην οφείλεται στο ίδιο το προιόν ή την υπηρεσία που προσφέρεις αλλά σε λάθη στην κατασκευή του eShop;

Eργάζεσαι στον κλάδο των επιχειρήσεων και αποφάσισες πριν κάποιο καιρό να επενδύσεις στην κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος με όραμα να μεγαλώσεις το κατάστημα ή την εταιρία σου. Βλέπεις, όμως, με λύπη ότι η προσπάθεια σου δεν έχει αποφέρει καρπούς. Αν αφιερώνεις πολύτιμο χρόνο στην προώθηση και το σχεδιασμό του ηλεκτρονικού καταστήματος και έχεις φτιάξει ένα οπτικά όμορφο ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να κρύβονται λάθη στην κατασκευή του eShop.

To Dοuleutaras.gr σε συνεργασία με επιλεγμένους επαγγελματίες, εντόπισε τα σημαντικότερα λάθη στην κατασκευή eShop και σου τα παρουσιάζει.

1. H σελίδα του eshop δεν είναι φιλική προς το χρήστη.

Στην περίπτωση αυτή, το μερίδιο ευθύνης αποδίδεται τόσο σε λάθη στην κατασκευή του eshop, όσο και στη μετέπειτα συγγραφή του περιεχομένου. O επισκέπτης πρέπει να κατευθύνεται με ευκολία μέσα στο ηλεκτρονικό κατάστημα, να έχει τη δυνατότητα να κατανοεί άμεσα το περιεχόμενο και το κυριότερο, να είναι σαφές ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει για να βρει αυτό που θέλει. Διαφορετικά, θα εγκαταλείψει την σελίδα, μέσα σε λίγα, μόλις, δευτερόλεπτα. Μπορείς να επισκεφθείς τη λίστα με τα καλύτερα site και ηλεκτρονικά καταστήματα για να πάρεις ιδέες για τον δικό σου ιστότοπο.

2. Η αρχική σελίδα είναι αδιάφορη και απαρχαιωμένη.

Στον κόσμο του Διαδικτύου πάντα οι πρώτες εντυπώσεις είναι εκείνες που κλέβουν την παράσταση. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην κατασκευή του eshop είναι η ένδειξη μικρής φροντίδας για την αρχική σελίδα. Αν η κεντρική σελίδα δεν διαθέτει τον κατάλληλο σχεδιασμό για να προσελκύει το ενδιαφέρον του επισκέπτη, η παραμονή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα, είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 5 δευτερόλεπτα. Εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία, πρέπει να σημειώσουμε, είναι το οπτικοακουστικό υλικό παρά το γραπτό κείμενο.

3. Η εμπειρία περιήγησης από το κινητό είναι ένα “τεστ υπομονής”.

Η ενασχόληση με το κινητό τηλέφωνο καταλαμβάνει πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου μας, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας, γνωστά και ως smartphones, μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τη χρήση του υπολογιστή. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, είναι σχετικά εύκολο να κατανοησούμε πώς ο σχεδιασμός ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, που δεν είναι mobile-friendly, συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην κατασκευή του eShop.

4. Η φόρτωση της σελίδας είναι υπερβολικά αργή.

Ένα από τα συχνότερα λάθη στην κατασκευή του eShop και των ιστοσελίδων είναι το μεγάλο μέγεθος, που έχει ως αποτέλεσμα την πολύ αργή ταχύτητα περιήγησης για τον επισκέπτη. Υπάρχουν εφαρμογές στο Διαδίκτυο που σου επιτρέπουν να ελέγξεις το μέγεθος της ιστοσελίδας και να εκτιμήσεις τι θα πρέπει να αλλάξεις αν δεν θέλεις να κουράσεις και να απωθήσεις τους επισκέπτες σου.

5. Έλλειψη ενός ξεκάθαρου και εμφανούς “Call to Action”.

Ένα από τα σημαντικότερα λάθη στην κατασκευή του eShop είναι η έλλειψη ενός ξεκάθαρου και εμφανούς call to action. Mε άλλα λόγια, να μην υπάρχει ένα εμφανές σημείο, ένας ελκυστικός τίτλος, που να παρακινεί τον επισκέπτη στην αγορά του προιόντος ή της υπηρεσίας που προσφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα. Ακόμη και αν ο χρήστης έχει κάνει “κλικ” πάνω στο προιόν, πράγμα πολύ καλό, ο βομβαρδισμός του με περιττές πληροφορίες, θα τον αποτρέψει από τη συνέχεια στο επόμενο βήμα.

Αν μπορείς να εντοπίσεις, ένα ή περισσότερα λάθη στην κατασκευή του eShop στο δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα, ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση και να κερδίσεις πίσω τους πελάτες σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα