3 Βασικοί κανόνες για την τοποθέτηση τηλεόρασης!

Η τηλεόραση αντιπροσωπεύει πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον καθένα μας. Στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με μια ταινία για ένα ζευγάρι, διαρκή συντροφιά για τους μεγαλύτερους ή ατέλειωτα βράδια παίζοντας Pro για τους μικρότερους. Όσο και να αναπτύσσεται το ίντερνετ, η χρήση της δεν διακόπτεται. Για αυτό, συγκεντρώσαμε μερικούς κανόνες για την τοποθέτηση τηλεόρασης που θα σε βοηθήσουν να την απολαύσεις καλύτερα.

Είναι γεγονός ότι δύσκολα θα βρει κανείς σπίτι χωρίς τουλάχιστον μία τηλεόραση. Ανεξάρτητα από το δωμάτιο που βρίσκεται, η θέση της πρέπει να είναι τέτοια που η παρακολούθηση της να είναι εύκολη χωρίς να σε κουράζει. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη διακόσμηση του χώρου, αλλά με το πώς θα πετύχεις τη μέγιστη χρηστικότητά της.

Οδηγίες για την σωστή τοποθέτηση τηλεόρασης

Θέση

Ανάλογη με τη χρήση που σκοπεύεις να έχει, πρέπει να είναι και η θέση της. Αν μιλάμε για την τηλεόραση του σαλονιού σου την οποία θες να παρακολουθείς από όλο το δωμάτιο, είναι προφανές ότι πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου με τουλάχιστο τον κεντρικό καναπέ απέναντι της. Μην την τοποθετήσεις σε κάποιο πλάι ή γωνία για να σε βολεύει καλύτερα στη διακόσμηση. Θα καταλήξεις να στραβολεμιάζεις, στην προσπάθεια σου να παρακολουθήσεις την ταινία σου.

Φωτισμός

Για να πετύχεις τη κατάλληλη τοποθέτηση τηλεόρασης, σημασία έχει και ο φωτισμός. Η οθόνη σας πρέπει να βρίσκεται, όσο είναι δυνατόν, μακριά από φωτιστικά ώστε να μη δημιουργούνται περίεργες λάμψεις και θολούρες. Το ίδιο ισχύει, φυσικά και για το φυσικό φως. Η τηλεόραση δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται απέναντι από πόρτες ή παράθυρα, καθώς είναι πολύ πιθανό να αλλοιώνουν την ποιότητα εικόνας της.

Διαστάσεις

Σημαντικό ρόλο για τη σωστή τοποθέτηση τηλεόρασης παίζει και η απόσταση που θα έχει από τα έπιπλα. Ανάλογα με το ποιο θα είναι το βασικό σημείο από το οποίο θα παρακολουθείς, πρέπει η τηλεόραση σου να βρίσκεται σε απόσταση ίση με 2,5 φορές το διαγώνιο μήκος της οθόνης. Αν πρόκειται για τηλεόραση υψηλής ανάλυσης τότε ο αριθμός αυτός μικραίνει σε 1,5. Τέλος ο πιο σημαντικός κανόνας αφορά το ύψος της τοποθέτησης. Το μέσο της οθόνης πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών του θεατή όταν κάθεται.

Διάβασε επίσης "Πώς λειτουργεί η τηλεόραση"

Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί κανόνες για να απολαύσεις στο μέγιστο την τηλεόραση σου. Επειδή, όμως, μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από ότι ακούγονται, η εμπειρία ενός επαγγελματία ίσως σου φανεί πολύτιμη. Στην πλατφόρμα μας υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος να σε βοηθήσει τόσο με τη σύνδεση όσο και με την τοποθέτηση της τηλεόρασης σου. Ότι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Εγκατάσταση / Τοποθέτηση τηλεόρασης
Παλαιό Φάληρο 18/01/2021
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Μ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Τοποθέτηση τηλεόρασης
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Επισκευή τηλεόρασης
Αιγάλεω 17/01/2021
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Γ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή τηλεόρασης
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Πρόβλημα τηλεόρασης:
Άλλο
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι
Επισκευή τηλεόρασης
Καλλιθέα 17/01/2021
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Γ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή τηλεόρασης
Πότε θέλεις να πραγματοποιηθεί η εργασία;
Το αργότερο μέσα στις επόμενες 2 ημέρες
Πρόβλημα τηλεόρασης:
Δεν ανοίγει
Επισκευή εντός εγγύησης:
Όχι

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Ευγενικός, συνεπής και επαγγελματίας.

Για: Γιώργος Χαντζής / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Ο κ. Τρύφωνας ήταν άμεσος στην επικοινωνία, στην εκτίμηση της ζημιάς και στην επιδιόρθωση. Ειλικρινής και τίμιος. Τον προτείνω!

Για: Τρύφωνας Δημήτρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Ευγενικός, γρήγορος, αποτελεσματικός, αξιόπιστος τεχνικός.

Για: Ηλεκτρονικό Service Γκίκας Δημήτρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Η κ.Μαρια ηταν πολυ ευγενική, συνεπής και έπεσε μέσα στο τι είχε η τηλεόραση, οποτε ειχαμε μια εικόνα πριν καν την δωσουμε, για την τιμή. Σίγουρα θα την επέλεγα ξανά για άλλο αντίστοιχο πρόβλημα.

Για: Μαρία Αρματά / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Άμεση ανταπόκριση, γρήγορη και καλής ποιότητας εργασία, πολύ καλός άνθρωπος.

Για: Ηλεκτρονικό Service Γκίκας Δημήτρης / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
2,6

Ο κύριος έκανε την δουλειά που έπρεπε να κάνει, αν και ελάχιστα έβαλε στραβά την τηλεόραση (μισή μοίρα). Το μόνο θέμα μου ηταν η επικοινωνία από το viber και απο κοντά. Μπορώ να σας ανεβάσω και σε screenshot την συνομιλία. Όταν τον ρώτησα από το viber ποιο θα είναι το κόστος της εργασίας που συζητήσαμε , μου είπε θα είναι ''70 + ΦΠΑ αν θέλετε απόδειξη''. Καθώς ολοκλήρωσε την δουλειά του στο σπίτι μου, ρώτησα τι σας ωφείλω και μου απάντησε όσο είπαμε. Δίνω τα 70 ευρώ και δεν μου δίνει απόδειξη. Του λέω δεν είπατε 70 ευρώ συν ΦΠΑ? και νευριασμένος απαντάει αφού σας το είπα αν θέλετε απόδειξη θα είναι παραπάνω. Γενικά μπορεί να είναι καλος επαγγελματίας αλλα στην επικοινωνία παίρνει μηδέν με τόνο. Δεν ξέρω αν το κάνει για παραπλάνηση αλλα καλύτερα να μάθει ελληνικά να ξέρει τι γράφει και τι λέει. Απευθύνομαι και σε εσάς που εργάζεσται στο customer service της εταιρίας να αξιολογείται πιο σωστά τα άτομα και κάποια πράγματα να ξεκαθαρίζονται. Αυτά! Καλές γιορτές Με εκτίμηση, Πέτρος Μουτσόπουλος

Για: Γιώργος Χαντζής / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση