7 Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα του Ατμοκαθαριστή που πρέπει να γνωρίζεις!

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα του Ατμοκαθαριστή

Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι μια από τις δουλειές που πρέπει να γίνεται πιο συχνά από όλες. Όπως λένε “η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά”, επομένως το σπίτι σου θα πρέπει να αστράφτει. Ωστόσο, για τις δουλειές του σπιτιού χρειάζεσαι και τα κατάλληλα εργαλεία. Η οικιακή συσκευή που θα σου λύσει τα χέρια είναι ο ατμοκαθαριστής, ο οποίος είναι ικανός να καθαρίσει σε βάθος οποιαδήποτε επιφάνεια. Εμείς θα σου παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ατμοκαθαριστή, καθώς και μια από τις πιο διαδεδομένες χρήσεις του.

Πώς λειτουργεί, όμως, ένας ατμοκαθαριστής; Υπάρχουν δύο τύποι ατμοκαθαριστών, οι χειρός και αυτοί που λειτουργούν με ρεύμα. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις εσύ είναι να γεμίσεις με νερό την ειδική θήκη της συσκευής μέχρι το συνιστώμενο σημείο, καθώς και να ρυθμίσεις την κατάλληλη θερμοκρασία ατμού. Επίσης, η κάθε επιφάνεια απαιτεί και διαφορετικό εξάρτημα, ώστε να αποδίδει στο μέγιστο ο ατμοκαθαριστής ακόμα και σε γωνίες ή σε μη λείες επιφάνειες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα & τα μειονεκτήματα του ατμοκαθαριστή;

Πλεονεκτήματα ατμοκαθαριστή

1. Γρήγορο στέγνωμα

Ο ατμοκαθαριστής, όπως είπαμε προηγουμένως, λειτουργεί με νερό, το οποίο μετά από κάποια λεπτά μετατρέπεται σε ατμό πολύ υψηλής θερμοκρασίας. Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας ο ατμός που βγαίνει είναι ξηρός και σε καμία περίπτωση δεν αφήνει υγρασία στην επιφάνεια που χρησιμοποιείται. Επομένως, εάν για παράδειγμα καθαρίζεις το πάτωμα του σπιτιού σου με τον ατμοκαθαριστή, δε χρειάζεται να περιμένεις για να στεγνώσει και να πατήσεις, αφού αυτό γίνεται σχεδόν ακαριαία. Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα εξυπηρετεί χώρους όπως γραφεία ή εμπορικά καταστήματα, οι οποίοι χρειάζεται να στεγνώνουν άμεσα.

2. Αποδοτικότητα στην καθαριότητα

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ατμοκαθαριστή είναι και ο βασικός του σκοπός. Αυτό σημαίνει ότι ο ξηρός αέρας χρησιμοποιείται για να καθαρίσει σε βάθος τις επιφάνειες, ακόμη και να εξοντώσει βακτήρια, ακάρεα και βλαβερούς μικροοργανισμούς που κρύβονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού σου. Με το κατάλληλο εξάρτημα στον ατμοκαθαριστή, θα καθαρίσεις και το δυσκολότερο σημείο που δεν μπορούσες τόσο καιρό να προσεγγίσεις με το συμβατικό καθάρισμα. Επίσης, ο ατμοκαθαριστής είναι ικανός να εξαφανίσει τους δυσκολότερους λεκέδες από επιφάνειες όπως τον καναπέ ή το στρώμα, εξαιτίας την μεγάλης πίεσης.

3. Λιγότερα έξοδα για καθαριστικά

Με το συμβατικό καθάρισμα συνήθως χρειάζεσαι πολλά και διαφορετικά καθαριστικά για το πάτωμα, το μπάνιο, την κουζίνα ή άλλες επιφάνειες. Με τον ατμοκαθαριστή όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν απαιτεί κάποιο καθαριστικό προκειμένου να αποδώσει. Επομένως, τα έξοδα του νοικοκυριού σου θα μειωθούν, μιας και δεν είναι ιδιαίτερα φθηνά προϊόντα. Ταυτόχρονα, θα απαλλαγείς από τα χημικά καθαριστικά που ενδέχεται να προκαλούν αλλεργίες ή ενοχλήσεις στο αναπνευστικό σύστημα, αφού αντικαθίστανται από έναν οικολογικό τρόπο καθαρισμού.

4. Κατάλληλος σε πολλές επιφάνειες

Ίσως έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα μόνο για το πάτωμα ή να καθαρίζεις τα παράθυρα σου με πανί. Αυτό μπορεί να αλλάξει με τη χρήση του ατμοκαθαριστή. Αυτή η οικιακή συσκευή βρίσκει εφαρμογή σε πολλές επιφάνειες και αντικείμενα, όπως το πάτωμα, τα παράθυρα, οι καθρέφτες, το χώρο της κουζίνας, το εσωτερικό του αυτοκινήτου, τα έπιπλα και τον καθαρισμό των στρωμάτων.

Μειονεκτήματα ατμοκαθαριστή

1. Υψηλό κόστος

Ένα από τα βασικότερα μειονεκτήματα του ατμοκαθαριστή είναι το κόστος της αρχικής αγοράς του. Είναι γεγονός ότι η επιλογή μιας τέτοιας συσκευής δεν είναι ιδιαίτερα οικονομική. Παρ’ όλα αυτά, η αγορά ενός ατμοκαθαριστή αποτελεί επένδυση για ένα νοικοκυριό. Εξάλλου, έχε στο νου σου ότι θα εξοικονομήσεις χρήματα από τα καθαριστικά, αφού δε χρειάζεται να αγοράσεις.

2. Ατμός υψηλής θερμοκρασίας

Ο ατμός που βγαίνει μπορεί να ρυθμιστεί ακόμα και σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. Ο καυτός αέρας είναι υπεύθυνος για την πλήρη απολύμανση των επιφανειών. Ωστόσο, περιλαμβάνεται στα μειονεκτήματα του ατμοκαθαριστή διότι θεωρείται επικίνδυνος. Η υψηλή θερμοκρασία απαιτεί προσοχή, καθώς ενδέχεται να δημιουργηθούν σοβαρά ατυχήματα, όπως κάποιο έγκαυμα.

3. Δεν είναι κατάλληλος για όλα

Αν και αναφέραμε ήδη ότι ο ατμοκαθαριστής μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές επιφάνειες ενός σπιτιού, υπάρχουν ορισμένες οι οποίες δεν είναι κατάλληλες. Πιο συγκεκριμένα, ο ατμοκαθαριστής δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε επιφάνειες φτιαγμένες από χαρτί ή σε μη στεγανοποιημένα ξύλινα δάπεδα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ξηρός αέρας ενδέχεται να αλλοιώσει  τα υλικά αυτά.

Αφού παρουσιάσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ατμοκαθαριστή θα αναφερθούμε σε μια από τις πιο διαδεδομένες και πιο σημαντικές χρήσεις της συσκευής.

μειονεκτήματα του ατμοκαθαριστή

Καθαρισμός στρωμάτων με ατμοκαθαριστή

Ο ατμοκαθαριστής έχει ως σκοπό την πλήρη απολύμανση των διαφόρων επιφανειών με τον πιο εύκολο δυνατό τρόπο. Ο εις βάθος καθαρισμός στρώματος ξεκινά με την αφαίρεση σκόνης ή τριχών με μια σκούπα ή έστω με ένα ρολό. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τον ατμοκαθαριστή εφαρμόζοντάς τον και από τις δύο πλευρές του στρώματος. Ο καθαρισμός στρωμάτων με ατμοκαθαριστή είναι ικανός να καταπολεμήσει πιθανόν ακάρεα, βακτήρια ή κοριούς που κρύβονται στο στρώμα σου και σε ταλαιπωρούν δημιουργώντας αλλεργίες. Ταυτόχρονα, η συσκευή αυτή μπορεί να εξαφανίσει ακόμα και τους πιο δύσκολους και επίμονους λεκέδες που ίσως συμβούν σε ένα στρώμα.

Ελπίζουμε να σε διαφωτίσαμε σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ατμοκαθαριστή προκειμένου να μπορέσεις να αποφασίσεις αν θα αγοράσεις έναν ή όχι. Ωστόσο, εάν ο καθαρισμός στρωμάτων με ατμοκαθαριστή δεν είναι το φόρτε σου, απευθύνσου στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τον βιολογικό καθαρισμό του στρώματός σου ή οποιαδήποτε επιφάνειας άμεσα & οικονομικά.

μειονεκτήματα του ατμοκαθαριστή

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα