5+1 λύσεις για να επιλέξεις την καλύτερη σίτα για εξώπορτα!

Αν θέλεις να προστατέψεις το σπίτι σου από εισβολές εντόμων με φυσικό τρόπο, μια πολύ καλή λύση για σένα είναι οι σίτες για τα κουφώματα. Στο εμπόριο θα βρεις τεράστια ποικιλία σε σίτα για παράθυρο, για μπαλκονόπορτα, ακόμα και σίτα για εξώπορτα και πόρτα κουζίνας. Μια ανθεκτική σίτα μπορεί να προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για το σπίτι ή το εξοχικό σου. Οι σίτες με γερή κατασκευή αντέχουν χρόνια ολόκληρα, αρκεί τα υλικά να είναι καλής ποιότητας και να έχει γίνει σωστή τοποθέτηση.

Όμως, πώς να επιλέξεις σίτα για εξώπορτα και ποιες είναι οι καλύτερες εναλλακτικές για το χώρο σου; Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν κάποια είδη για σίτες που προσφέρουν μεγαλύτερη πρακτικότητα, σε σχέση με άλλα. Για παράδειγμα, μια σίτα κάθετης κίνησης δε θα σου προσφέρει άνετη χρήση για την εξώπορτα, γιατί θα πρέπει να σκύβεις για να τη χειριστείς. Όμως, ας δούμε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς σίτες για εξώπορτες και άλλες πόρτες!

Ψάχνεις σίτα για εξώπορτα; 5+1 είδη σίτας για τέλεια εφαρμογή σε κάθε πόρτα!

#1 Ανοιγόμενη σίτα για πόρτα

Οι ανοιγόμενες σίτες αποτελούν μια πολύ δημοφιλή επιλογή, ειδικά για εξοχικά σπίτια. Όπως το λέει το όνομά τους, ανοίγουν και κλείνουν, ακριβώς όπως μια κανονική πόρτα. Περιβάλονται από μια κάσα, η οποία συνήθως κατασκευάζεται από αλουμίνιο. Μια ανοιγόμενη σίτα για εξώπορτα μπορεί να λειτουργήσει σαν “δεύτερη πόρτα” το καλοκαίρι, αν σου αρέσει να αφήνεις ανοιχτή την εξώπορτα του σπιτιού, για να μπαίνει άπλετο φως.

σίτα για εξώπορτα

Image Credits: Pinterest.com | carolwrightgifts.com

Οι τιμές για ανοιγόμενη σίτα πόρτας δεν είναι πολύ ακριβές. Ανάλογα με τον κατασκευαστή και την ποιότητα των υλικών, οι τιμές ξεκινούν, περίπου, στα 50-60€. Το ύφασμα συνήθως είναι ανθεκτικό Fiberglass, σε μαύρο ή γκρι χρώμα. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να εξετάσεις αυτή την επιλογή, αν δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου στο άνοιγμα της εξώπορτάς σου.

#2 Σίτα οριζόντιας κίνησης για πόρτα

Μια σίτα οριζόντιας κίνησης μπορεί να διαθέτει ελατήριο επαναφοράς, έτσι ώστε να επιστρέφει στη θέση της εύκολα, κάθε φορά που την ανοίγεις. Ωστόσο, το ελατήριο μπορεί να κλείσει τη σίτα απότομα, με κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Για το λόγο αυτό, μια σύγχρονη σίτα για εξώπορτα οριζόντιας κίνησης διαθέτει και φρένο, το οποίο φροντίζει για την ομαλή επαναφορά της σίτας.

σίτα για εξώπορτα

Image Credits: Pinterest.com | mrwoon.nl

Το συγκεκριμένο είδος σίτας είναι συρόμενο, που σημαίνει ότι για την κατασκευή της τοποθετούνται και δύο οδηγοί, ένας στο πάτωμα και ένας στο πάνω μέρος του κουφώματος. Χάρη σε αυτούς, μπορεί να κινείται άνετα, προσφέροντας σου μέγιστη άνεση στη χρήση. Αν δεν έχεις αρκετό χώρο για ανοιγόμενη σίτα, ίσως αυτή να είναι η επιλογή που ψάχνεις. Οι τιμές τους ξεκινούν από 60-65€.

#3 Μαγνητική σίτα για πόρτα

Είναι το πιο οικονομικό είδος στις σίτες για πόρτες, καθώς οι τιμές τους ξεκινούν μόλις στα 3-4€. Πολλοί αντικρίζουν τη φθηνή τους και σκέφτονται ότι είναι η ιδανική επένδυση για το καλοκαίρι. Πράγματι, οι μαγνητικές σίτες παρουσιάζουν κάποια πλεονεκτήματα, όπως η οικονομική τιμή αγοράς και η εύκολη τοποθέτηση. Ωστόσο, δεν είναι μια ασφαλής επιλογή, αν ψάχνεις σίτα για εξώπορτα, ούτε πρόκειται να αντέξει για πολλά χρόνια.

σίτα για εξώπορτα

Image Credits: Pinterest.com | Ge-Commerce

Αρχικά, πρέπει να ξέρεις ότι οι σίτες αυτές δεν ασφαλίζουν στο πάτωμα. Συνεπώς, επιτελούν την ίδια λειτουργία με τις κουρτίνες και δεν αποτρέπουν κάθε λογής έντομο από την είσοδο στο χώρο. Επίσης, το πανί τους δεν κατασκευάζεται από εξίσου ανθεκτικά υλικά, όσο άλλες σίτες. Έτσι, η αντοχή μιας τέτοιας σίτας είναι, σαφώς, μικρότερη.

Διάβασε επίσης: Όλα τα Facts που πρέπει να γνωρίζεις για τις Μαγνητικές Σίτες πριν αγοράσεις!

#4 Σίτα πλισέ για πόρτα

Αν σε ενδιαφέρει η αισθητική της σίτας σου, αλλά και η άνετη χρήση και η πρακτικότητα, τότε οι σίτες πλισέ είναι για σένα. Αυτό το είδος σίτας έχει κερδίσει πάρα πολλούς θαυμαστές στη χώρα μας, καθώς είναι κατάλληλο για κάθε τύπο κουφώματος και προσφέρει υψηλή αισθητική. Συχνά, το ύφασμά τους κατασκευάζεται από πολυεστερικό πτυχωτό πανί, που είναι άκαυστο και αντέχει στις καταπονήσεις.

σίτα για εξώπορτα

Image Credits: Pinterest.com | themakerista.com

Μπορείς να βρεις σίτα πλισέ με ερπύστρια ή κορδόνι και να επιλέξεις το μηχανισμό που σε βολεύει περισσότερο. Ωστόσο, οι τιμές τους δεν είναι από τις πλέον οικονομικές. Αν σκέφτεσαι να τοποθετήσεις πλισέ σίτα για εξώπορτα, οι τιμές αγοράς ξεκινούν, περίπου, στα 80€. Ωστόσο, οι κάτοχοι σίτας πλισέ δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την επένδυσή τους και δεν μετανιώνουν για την επιλογή.

#5 Σίτα πόρτας συρόμενη με τελάρο

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι συρόμενες σίτες αποτελούν μια πολύ πρακτική λύση, αν ψάχνεις για σίτα για εξώπορτα, αλλά έχεις περιορισμό στο χώρο για το άνοιγμά της. Μια συρόμενη σίτα για εξώπορτα μπορεί να διαθέτει ανθεκτικό τελάρο από αλουμίνιο και να κινείται σε οδηγό, όπου μπορείς να τη σταματάς στο σημείο που επιθυμείς. Προστατεύει από κάθε είδους έντομα, ασφαλίζοντας πολύ καλά την είσοδο.

σίτα για εξώπορτα

Image Credits: Pinterest.com | spectrablinds.com

Έτσι, αποφεύγεται και η είσοδος σκόνης, που θα σε ανάγκαζε να καθαρίζεις πιο συχνά, αν άφηνες ανοιχτή την εξώπορτα. Φυσικά, οι συρόμενες σίτες για πόρτες μπορούν να αφαιρεθούν το χειμώνα και να αποθηκευτούν, μέχρι να τις χρειαστείς ξανά το καλοκαίρι. Οι τιμές τους είναι αντίστοιχες με τις τιμές για σίτες οριζόντιας κίνησης.

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη σίτα για τη μπαλκονόπορτά σου;

#6 Σίτα πόρτας για κατοικίδιο

Ένας κίνδυνος που καραδοκεί, όταν έχεις σκύλο ή γάτα στο σπίτι, είναι να σκίσουν το πανί της σίτας, προσπαθώντας να μπουν ή να βγουν από το σπίτι. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν ειδικές σίτες για εξώπορτες, με πιο ανθεκτικά πανιά, κατασκευασμένα από ενισχυμένα συνθετικά υλικά.

σίτα για εξώπορτα

Image Credits: Pinterest.com | petdoors.com

Χάρη σε αυτά, μπορείς να βάλεις σίτα για εξώπορτα ή και κάθε άλλη πόρτα του σπιτιού, χωρίς να φοβάσαι ότι θα καταστραφεί το ύφασμα γρήγορα. Επίσης, υπάρχουν σίτες με ειδικό άνοιγμα για το κατοικίδιο ζωάκι, που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες, ειδικά για εξοχικά σπίτια, όπου θέλεις να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή για ώρες το καλοκαίρι.

Extra tip: Ζήτα τη συμβουλή του ειδικού

Δεν είναι πάντα εύκολο να επιλέξεις τη σωστή σίτα για εξώπορτα ή για μπαλκονόπορτα. Αν θέλεις να έχεις μέγιστη άνεση και πρακτικότητα που θα κρατήσει για πολλά χρόνια, η καλύτερη λύση είναι να ζητήσεις τη γνώμη του ειδικού. Ένας έμπειρος επαγγελματίας της πλατφόρμας μας μπορεί να μελετήσει το χώρο σου και να σου προτείνει τις καλύτερες σίτες για εξώπορτες, αλλά και να αναλάβει τη σωστή τοποθέτησή τους.

Λοιπόν, αν ψάχνεις εξειδικευμένο επαγγελματία για τοποθέτηση σίτας, έχουμε τη λύση. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές για σίτα για εξώπορτα, από έμπειρους επαγγελματίες της περιοχής σου!

sites banner

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Μαρούσι 10/08/2020
Εκτελέστηκε από
Γιώργος Κ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
5,0
Αναρτήθηκε από Στέλιος Π.

Εξαιρετικός επαγγελματίας.

Επισκευή
Μοσχάτο 10/08/2020
Εκτελέστηκε από
Λυμπερης Λ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 50,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας.

Για: Γιώργος Καραπλής / Σήτες
5,0

ΑΨΟΓΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Σήτες
5,0

Άμεση τηλεφωνική ανταπόκριση στο αίτημά μου, επίσκεψη την ίδια μέρα με προτάσεις στο πρόβλημα που αντιμετώπιζα. Η ποιότητα των υλικών όπως και η τοποθέτηση αποδείχτηκαν εξαιρετικά ακριβής όπως μου είχε αναπτύξει στο πλάνο του ο κος Φλέσσας. Η εργατικότητά του, η ευγένεια και κυρίως η εμπειρία του με κέρδισαν. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι επαγγελματίας και η δουλειά του είναι η απόδειξη.

Για: Γιάννης Φλέσσας / Σήτες
2,3

Πολυ ευγενικοι και συμπαθητικοι ανθρωποι, αλλα χρειαζεται να ελεγχουν περισσοτερο την προεργασια πριν την τοποθετηση (μετρησεις, κατασκευη). Το τελικο αποτελασμα μας αφησε πολυ ευχαριστημενους, οπως και το κοστος που ηταν απολυτως λογικο, οποτε τους συστηνω αλλα με επιφυλαξη.

Για: Όμιλος εταιρειών Καμιτσάκη / Σήτες
4,4

Πολύ καλή συνεργασία με τους τεχνίτες που τοποθέτησαν τις ακτές. Πολύ καθαροί και γρήγοροι στην τοποθέτηση. Ωστόσο, η σίτα που τοποθέτησαν στο μπάνιο, βρίσκει στο παράθυρο και κλείνει με δυσκολία, ενώ δεν μπορεί να μπει η ανάκλιση. Δυστυχώς την επόμενη φύγαμε για διακοπές και καταλάβαμε την αστοχία νωρίς το πρωί, που έπρεπε να ασφαλίσουμε το σπίτι...Δεν έχουμε επιστρέψει ακόμη και δεν ξέρω αν αποκαθίσταται το λάθος...

Για: Γεώργιος Γεωργιτσέλης / Σήτες
5,0

Καλή επικοινωνία με το συνεργείο, υπήρχε καθυστέρηση λόγω έλλειψης ανταλλακτικού (λογικό αυτόν τον καιρό με τον ιό). Η συνεννόηση και η εξυπηρέτηση ήταν άψογη.

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ / Σήτες