Ανακαίνιση παλιάς πόρτας σε 4 βήματα! (+Ιδέες)

Έχεις παρατηρήσει ότι οι εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σου είναι στα χειρότερά τους; Οι πόρτες και τα κουφώματα είναι κάτι που ελάχιστα προσέχουμε σε έναν χώρο, όμως κάνουν τη διαφορά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Συνήθως, τις παρατηρούμε όταν έχουν ένα μηχανικό πρόβλημα και όχι όταν φθείρονται παροδικά με τη φθορά του χρόνου.

Επιπλέον, πολλές φορές παραλείπονται σε ένα γενικό βάψιμο σπιτιού για δεκαετίες. Η ανακαίνιση παλιάς πόρτας είναι κάτι που είναι απαραίτητο και θα το καταλάβεις αφού γίνει! Εφόσον δε θέλεις ακόμα να αντικαταστήσεις τις πόρτες σου, υπάρχουν λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις για να τις ανανεώσεις δραστικά. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις βασικότερες, ώστε να σε βοηθήσουμε.

Ανακαίνιση παλιάς πόρτας: Τι υλικά θα χρειαστείς;

Για την ανακαίνιση παλιάς πόρτας θα χρειαστείς λίγα υλικά, ενώ η διαδικασία αν και παίρνει λίγο χρόνο είναι σχετικά εύκολη. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • Πλαστική μεμβράνη για προστασία επιφανειών
  • Κολλητική ταινία
  • Διαβρωτικό χρώματος
  • Γυαλόχαρτο & Σπάτουλα
  • Βερνικόχρωμα νερού
  • Αστάρι
  • Πινέλο & ρολό για το βάψιμο

28+4 Καταπληκτικές κατασκευές με παλιά παράθυρα!

Ανακαίνιση παλιάς πόρτας: Ποια είναι τα βήματα;

Βήμα #1

Αρχικά, βρες ένα ευρύχωρο σημείο για τις εργασίες και άπλωσε την μεμβράνη στο πάτωμα. Αφαίρεσε το πόμολο από την πόρτα και την πόρτα από τους μεντεσέδες. Άπλωσε την πόρτα πάνω στην πλαστική μεμβράνη. Σε περίπτωση που έχεις 2 καβαλέτα η δουλειά σου θα γίνει πιο εύκολη, καθώς μπορείς να ανεβάσεις την πόρτα σε αυτά και να είναι στο ύψος που τη θέλεις.

Βήμα #2

Έπειτα, εφάρμοσε το διαβρωτικό πάνω στη μία πλευρά της πόρτας. Το διαβρωτικό χρειάζεται μερικές ώρες για να δράσει, αλλά μετά η αφαίρεση της παλιάς βαφής γίνεται πολύ εύκολα, με τη χρήση μίας σπάτουλας. Μόλις αφαιρέσεις την παλιά βαφή, πέρνα την πόρτα με ένα νωπό πανί η σφουγγάρι για να σταματήσεις τη δράση του διαβρωτικού.

Βήμα #3

Με ένα γυαλόχαρτο, τρίβεις καλά την πόρτα μέχρι να είναι λεία. Απομακρύνεις τη σκόνη και περνάς με αστάρι την πόρτα. Μόλις στεγνώσει το αστάρι, τρίβεις την επιφάνεια ξανά με ένα λεπτό γυαλόχαρτο και ετοιμάζεις το χρώμα.

ανακαίνιση παλιάς πόρτας
Βήμα #4

Εφαρμόζεις το χρώμα περιμετρικά με ένα πινέλο και χρησιμοποιείς το ρολό για τις μεγάλες επιφάνειες. Εάν χρειαστεί, εφαρμόζεις και δεύτερο χέρι χρώματος και αφήνεις την πόρτα να στεγνώσει καλά. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και για την άλλη πλευρά της πόρτας και μόλις στεγνώσει την τοποθετείς πίσω στο κούφωμα.

Τι Χρώμα Κουφώματα να Βάλω ανάλογα με το Στυλ του Σπιτιού μου;

Ιδέες για Ανακαίνιση παλιάς πόρτας

Εφόσον θέλεις να δώσεις μία μοναδική πινελιά στο χώρο σου, υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες που μπορείς να εφαρμόσεις, ώστε η πόρτα να είναι στο επίκεντρο του χώρου.

  • Βαφή μαυροπίνακα

Η βαφή μαυροπίνακα είναι μία καλή ιδέα για κάθε χώρο! Δίνει ένα industrial αποτέλεσμα σε όποιο δωμάτιο και αν προστεθεί και η διαδικασία βαψίματος είναι ιδιαίτερα εύκολη.

  • Vintage στυλ

Εφόσον πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικό ύφος κατασκευάζοντας ξύλινο πλαίσιο για την πόρτα σου. Με αυτό τον  τρόπο την ανανεώνεις και της δίνεις ένα "παλιομοδίτικο" και αριστοκρατικό ύφος.

  • Τεχνοτροπία με χαρτοταινία

Η χαρτοταινία μπορεί να δώσει εντυπωσιακούς συνδυασμούς και σχήματα σε μία πόρτα εφόσον τη χρησιμοποιήσεις σωστά. Ξεσήκωσε ιδέες:

Πώς να Ηχομονώσω μία Πόρτα;

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να ανανεώσεις την παλιά πόρτα σου. Εφόσον αναζητάς ολική αντικατάσταση όμως, οι επαγγελματίες της υπηρεσίας μας, μπορούν να σου προσφέρουν ανταγωνιστικές προσφορές στην τοποθέτηση κουφωμάτων καθώς και να σου προτείνουν την κατάλληλη λύση για το χώρο σου. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας τη σύντομη φόρμα μας, για να σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επισκευή
Αχαρνές 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Μ.
Είδος εργασίας:
Επισκευή
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
2-3
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Ζωγράφου 25/11/2020
Εκτελέστηκε από
Rock C.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση
Είδος κουφωμάτων:
Αλουμινίου
Αριθμός κουφωμάτων:
1
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Κόστος 130,00€
4,6
Αναρτήθηκε από Γαβριηλ Μ.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ καλός επαγγελματίας

Για: Ιωάννης Πουλτίδης / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
4,9

Ακριβής στην ώρα του ο επαγγελματίας, ευπρεπής, ευγενικός, σοβαρός, επίμονος στην επίλυση του τεχνικού θέματος και αποτελεσματικός

Για: Γιώργος Πλακάς / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Πολύ καλός στην δουλειά του και ευγενής . Πολύ συνεπής.

Για: Στέλιος Κοντέλης / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Η σχέση τιμης- ποιότητας είναι στο ανώτερο επίπεδο που μπορεί να υπάρξει. Ο επαγγελματισμός και η ποιότητα των υλικών, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Ο κος Ντεντες ήταν απολύτως συνεπής στο χρόνο παράδοσης και πάντα με το χαμόγελο. Ευχαριστούμε!!!

Για: Θοδωρής Ντέντες / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
4,9

Πολύ καλή

Για: Αλέξανδρος SmartRoll / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου
5,0

Χρειάστηκε να αλλάξω παλιά αλουμίνια (Οκτώβριος 2020) σε μονοκατοικία στην περιοχή της ΒΑΡΗ και απευθυνθηκα και στον κο Νίκο Πάσχο. Τελικά επέλεξα την προσφορά του κου Πάσχου καθώς ήταν οικονομικότερος από άλλους αλλά κυρίως γιατί διέθεσε χρόνο (πριν την ανάθεση) για να εκτιμήσει και να με συμβουλέψει για τις εργασίες και υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Στην συνέχεια, εάν και λόγω των δυσκολιών covid, ο κος Πάσχος ήταν συνεπής στον χρόνο παράδοσης αλλά και αντιμετώπισε με υπομονή κάποια πρακτικά θέματα που προέκυψαν κατά την εγκατάσταση. Τέλος η κατηγορία αλουμινίου που μου πρότεινε είναι πολύ καλά και ισάξια άλλων επωνύμων. Συνεπώς συστήνω ανεπιφύλακτα τον κο Πάσχο καθώς αν και είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση (Ο Βαγγέλης και ο Γιώργος, τα παιδιά του, είναι πολύ καλοί τεχνίτες) φαίνεται να προσφέρει συνέπεια υπευθυνότητα και υπομονη για να γινει το καλύτερο για τον πελάτη του.

Για: Νικόλαος Πάσχος / Κουφώματα - PVC/Αλουμινίου