Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς κλειδαριές για την πόρτα σου & Τι πρέπει να ξέρεις πριν διαλέξεις;

Τα τελευταία χρόνια, η ασφάλεια του σπιτιού αποτελεί ένα θέμα που μας απασχολεί διαρκώς. Οι ληστές βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να διαρρήκτουν τις πόρτες των σπιτιών και πλέον έχουν βρει τρόπους να χειρίζονται και τις πόρτες ασφαλείας. Ειδικότερα, αν η πόρτα ασφαλείας που διαθέτεις έχει τοποθετηθεί πριν το 2010, θα πρέπει να προσθέσεις στη λίστα σου την αλλαγή της, καθώς δεν είσαι αρκετά ασφαλής. Τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στις παραβιάσεις σε τέτοιου είδους κλειδαριές, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική παραβίαση στην πόρτα.

Η πρόληψη στα συστήματα ασφαλείας που διατηρείς στο σπίτι σου θα σε σώσουν από τους επίδοξους διαρρήκτες. Αν αναζητάς την καλύτερη κλειδαριά για την πόρτα του σπιτιού σου, οι κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς αποτελούν μια αρκετά σωστή επιλογή. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε μάρκες και τιμές στο εμπόριο και μπορείς να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο και καλύπτει τις ανάγκες σου για ασφάλεια. Διάβασε τις παρακάτω πληροφορίες, για να αποφασίσεις ποιο είδος κλειδαριάς θα τοποθετήσεις στην πόρτα σου.

Οι πιο ασφαλείς κλειδαριές για το σπίτι και όσα πρέπει να γνωρίζεις για το σύστημα βαθμολόγησης ANSI!

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς κλειδαριές για την πόρτα του σπιτιού σου;

Πλέον οι κλειδαριές με μεγάλα κλειδιά, οι κλειδαριές με κλειδιά ειδικού τύπου, καθώς και οι κλειδαριές ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί πριν το 2010 δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια. Οι διαρρήκτες έχουν εντοπίσει τρόπους να ανοίγουν αυτές τις κλειδαριές μέσα σε διάστημα 2-5 λεπτών και εντελώς αθόρυβα. Αν, λοιπόν, θέλεις να αντικαταστήσεις την κλειδαριά του σπιτιού σου, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς. Οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής:

1. Κλειδαριές ασφαλείας με πλαστικό κύλινδρο

Οι κλειδαριές με κύλινδρο ανήκουν στις κλειδαριές ασφαλείας νέας γενιάς. Η λειτουργία τους βασίζεται στην ύπαρξη ενός ρομποτικού αφαλού. Ο ρομποτικός αφαλός λειτουργεί μηχανικά με μπίλια και χρονόδισκους, ενώ στην κατασκευή της δεν περιέχονται καθόλου ελατήρια. Για να ανοίξει η πόρτα, το κλειδί δίνει την εντολή στους χρονόδισκους να περιστραφούν. Με αυτό τον τρόπο, το ξεκλείδωμα μπορεί να γίνει με ένα μοναδικό κλειδί, ενώ δεν γίνεται να δημιουργηθούν αντικλείδια.

Τα κλειδιά ασφαλείας για αυτές τις πόρτες παραδίδονται πάντα σφραγισμένα στον ιδιοκτήτη. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι περισσότερα από ένα κλειδιά για την πόρτα σου, μπορείς να δημιουργήσεις αντικλείδι μόνο προσκομίζοντας την κάρτα ιδιοκτησίας, που λαμβάνεις κατά την αγορά την κλειδαριάς.

2. Κλειδαριές ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο

Οι πιο ασφαλείς κλειδαριές χρησιμοποιούν ατσάλινο κύλινδρο. Ένας ατσάλινος κύλινδρος, λόγω του υλικού του είναι πιο δύσκολο να παραβιαστεί. ‘Ετσι, προσφέρεται μεγαλύτερη προστασία και περισσότερη ασφάλεια για το σπίτι σου.

Οι κλειδαριές ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο, μπορεί να είναι πιο ακριβές, αλλά είναι αρκετά πιο ασφαλείς. Διαθέτουν σύστημα defender με ατσάλι που δεν επιτρέπει το σπάσιμο των κυλίνδρων, ούτε την διάνοιξη τρύπας στο εσωτερικό. Επιπλέον, διαθέτουν διπλό σύστημα ασφαλείας που μπλοκάρει τους πύρους και τον αφαλό σε περίπτωση παραβίασης του συστήματος. Με αυτό τον τρόπο αποκτάς περισσότερη ασφάλεια, καθώς η πόρτα δεν ανοίγει σε περιπτώσεις παραβίασης του μηχανισμού της.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμάσαι πως η κλειδαριά από μόνη της δεν μπορεί να σου προσφέρει την θωράκιση του σπιτιού. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας συνδυαστικά με την πιο ασφαλή κλειδαριά, ώστε να έχεις τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Διάρρηξη συστημάτων ασφαλείας: Λάβε μέτρα!

Τι γνωρίζεις για το σύστημα βαθμολόγησης ANSI;

Οι πιο ασφαλείς κλειδαριές είναι βαθμολογημένες σύμφωνα με το σύστημα ANSI. Η βαθμολογία χωρίζεται σε κλίμακες που υποδηλώνουν το πόσο ανθεκτική ή όχι είναι η κλειδαριά στις προσκρούσεις. Έτσι, οι κλειδαριές χωρίζονται σε:

Κλειδαριές βαθμού 1: Οι πιο ασφαλείς κλειδαριές  

Οι κλειδαριές που ανήκουν στον βαθμό 1 χαρακτηρίζονται ως οι πιο ασφαλείς κλειδαριές της αγοράς. Μια κλειδαριά βαθμού 1 παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντοχή στις προσκρούσεις και μπορεί να σταθεί ένα σημαντικό εμπόδιο στην είσοδο των ληστών.

Κλειδαριες βαθμού 2

Οι κλειδαριές της κατηγορίας βαθμού 2 μπορεί να μην είναι οι πιο ασφαλείς κλειδαριές που μπορείς να επιλέξεις, αλλά είναι σε θέση να προσφέρουν μια καλή προστασία στο σπίτι σου. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται κυρίως οι πιο εμπορικές κλειδαριές.

Κλειδαριές βαθμού 3  

Οι κλειδαριές βαθμού 3 μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου. Ωστόσο, είναι επιρρεπείς στη δραστηριότητα των ληστών και δεν μπορούν να σου παρέχουν την ασφάλεια που επιζητάς για το σπίτι σου.

Ελπίζουμε να σου φάνηκε χρήσιμο το άρθρο και να εντόπισες ποιες είναι οι πιο ασφαλείς κλειδαριές για την πόρτα του σπιτιού σου. Εάν θέλεις μια πιο εξειδικευμένη συμβουλή για την αλλαγή στην κλειδαριά σου, μπορείς να απευθυνθείς στους αξιολογημένους κλειδαράδες του Douleutaras.gr. Συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα, θα λάβεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από τους καλύτερους επαγγελματίες του κλάδου.οι πιο ασφαλείς κλειδαριές

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Αντικατάσταση κλειδαριάς
Θεσσαλονίκη 28/11/2019
Εκτελέστηκε από
Μιχάλης Ε.
Είδος υπηρεσίας:
Αντικατάσταση κλειδαριάς
5,0
Αναρτήθηκε από Αντωνης Α.

Άμεση εξυπηρέτηση, το παιδί που μου άλλαξε την κλειδαριά ευγενεστατος, πρόθυμος να μου εξηγήσει τα πάντα. Τρομερή σχέση ποιότητας-τιμής. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Αντικατάσταση κλειδαριάς
Αθήνα 24/11/2019
Εκτελέστηκε από
Γ.Κ. Αθηνών
Είδος υπηρεσίας:
Αντικατάσταση κλειδαριάς
5,0
Αναρτήθηκε από Ιωαννα Γ.

Ο κύριος Κώστας ήταν στην ώρα του, γρήγορος, πρόθυμος και ευγενικός, πέντε αστέρια!!

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Αρκετα καλι δουλια

Για: ROLANDI KOLICI / Πόρτες Ασφαλείας
4,5

Εξαιρετική επικοινωνία και συνέπεια στις συμφωνημένες εργασίες. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Για: ACT GROUP ΤΑΣΟΣ ΔΑΒΑΡΗΣ / Πόρτες Ασφαλείας
5,0

Συνεπής, στην ώρα του, όπως συμφωνήσαμε. Δεν τον γνώρισα τον άνθρωπο, αλλά έμαθα ότι έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά του, σωστά, γρήγορα, οικονομικά. Τον προτείνω.

Για: ROLANDI KOLICI / Πόρτες Ασφαλείας
3,1

Σε γενικές γραμμες ολα οκ. Απλα έπρεπε να υπενθυμισω κάποιες εκκρεμότητες - ατέλειες οι οποίες έγιναν στην συνέχια. Στο σύνολο μπορω να πω οτι έκανε καλή δουλειά για τα χρήματα που έδωσα.

Για: Κώστας Θώμου / Πόρτες Ασφαλείας
5,0

Άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μου,άριστη γνώση της δουλειάς του και εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Για: ROLANDI KOLICI / Πόρτες Ασφαλείας
5,0

Από την αρχή της επικοινωνίας μας μέχρι και το τέλος της συγκεκριμένης δουλειάς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Εξυπηρέτηση άψογη, δουλειά πολύ καλή. Να προσθέσω ότι το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες του. Θα τον ξαναπροτιμησουμε.

Για: ACT GROUP ΤΑΣΟΣ ΔΑΒΑΡΗΣ / Πόρτες Ασφαλείας