Γιατί δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα;

κλειδί

Παρατηρείς ότι τώρα τελευταία κάτι έχει συμβεί και δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σου; Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δε μπορεί να περάσει και απαρατήρητο. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις άμεσα, γιατί διαφορετικά μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα και κοστοβόρα προβλήματα. Τι εννοούμε; Ένα κλειδί που δε γυρίζει στην κλειδαριά, μπορεί να καταλήξει να σπάσει, ή και να μείνει μέρος του σφηνωμένο στην κλειδαριά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να αναγκαστείς να αλλάξεις ολόκληρη την κλειδαριά, κάτι που μπορεί να σου κοστίσει πολύ, ειδικά αν πρόκειται για κλειδαριά ασφαλείας. Θα ήθελες λοιπόν να μάθεις τι μπορεί να φταίει που δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα και τι μπορείς να κάνεις γι΄αυτό;  

Δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού

Αν η κλειδαριά είναι παλιά:

Η κλειδαριά αποτελείται από 2 βασικά μέρη, τον κύλινδρο και το μηχανισμό της κλειδαριάς. Το κλειδί σου εισχωρεί στον κύλινδρο, για να ανοίξει την πόρτα. Αν, λοιπόν, το κλειδί δεν γυρίζει, το ελάττωμα είναι πιθανό να βρίσκεται στον κύλινδρο. Τι μπορεί να συμβαίνει; Αν μέχρι πρόσφατα το κλειδί άνοιγε κανονικά την πόρτα, αλλά τώρα αντιστέκεται σθεναρά, μπορεί ο κύλινδρος να έχει φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου και να χρειάζεται αντικατάσταση. Επίσης, μπορεί να έχει μαζευτεί πολλή σκόνη μέσα στον κύλινδρο και να χρειάζεται καθαρισμό. Αυτό είναι το απαισιόδοξο σενάριο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί το κλειδί σου να έχει μαζέψει βρωμιά, και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο! Γιατί αισιόδοξο; Γιατί δε θα χρειαστεί να πληρώσεις ούτε δεκάρα για την επισκευή του! Τι μπορείς να κάνεις; Για αρχή, δοκίμασε να τρίψεις καλά τις εσοχές του κλειδιού με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Καθάρισε τις καλά, και δοκίμασε να ξεκλειδώσεις την πόρτα. Αν δεν πετύχει, πάρε ένα μυτερό μολύβι νούμερο 2 και τρίψε με τη μύτη του τις εσοχές του κλειδιού. Έπειτα, δοκίμασε ξανά να ανοίξεις την πόρτα. Μόνο αν αυτά τα 2 αποτύχουν, είναι ώρα να καλέσεις επαγγελματία για να αντικαταστήσει τον κύλινδρο.

Αν η κλειδαριά είναι καινούρια:

Βέβαια, υπάρχει πάντα η περίπτωση η κλειδαριά και το κλειδί να μην είναι τόσο παλιά, ώστε να συζητάμε το ενδεχόμενο να έχουν μαζέψει βρωμιά και σκόνη. Αν το πρόβλημα παρουσιαστεί σε σχετικά καινούρια κλειδαριά, ίσως σημαίνει πως ο κύλινδρος είναι ελαττωματικός από την κατασκευή του. Με άλλα λόγια, ελπίζουμε να έχεις εγγύηση για την κλειδαριά από τον επαγγελματία που την εγκατέστησε, γιατί θα χρειαστεί άμεση αλλαγή. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα και το κλειδί να μην ήταν καλής ποιότητας. Αν βλέπεις πως έχει λυγίσει και ετοιμάζεται να σπάσει, θα πρέπει να το αλλάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα του αυτοκινήτου

Στην περίπτωση του αυτοκινήτου, μπορεί τα πράγματα να είναι λίγο πιο περίπλοκα. Πρώτα πρώτα, βεβαιώσου ότι το κλειδί σου δεν έχει φθαρεί, ή λυγίσει. Ένα προβληματικό κλειδί μπορεί να καταστρέψει την κλειδαριά σου, οπότε είναι καλό να το αντικαταστήσεις άμεσα. Αν βρίσκεις ότι δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα, αλλά το κλειδί είναι σε άριστη κατάσταση, τότε μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται στην κλειδαριά.

Πώς θα συντηρήσεις την κλειδαριά;

Τι μπορεί να συμβαίνει; Ίσως ο διακόπτης να έχει φθαρεί με την πάροδο του χρόνου, λόγω υγρασίας και βρωμιάς. Αν συμβαίνει αυτό, τότε μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σχετικά απλό. Θα χρειαστείς ένα αντισκωριακό και ένα λιπαντικό σπρέι. Για αρχή, πρέπει να ρίξεις το αντισκωριακό υγρό στην κλειδαριά σε δόσεις. Μην το ρίξεις όλο σε μια δόση, γιατί θα στάζει παντού, χωρίς να έχει προλάβει να δράσει. Καλό θα ήταν να το αφήσεις λίγη ώρα να δράσει. Στη συνέχεια, μπορείς να λιπάνεις την κλειδαριά με μια μικρή ποσότητα λιπαντικού σπρέι. Έτσι, η συντήρηση σου θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και το κλειδί θα πρέπει να ξεκλειδώνει κανονικά το αυτοκίνητο. Έχε υπόψιν σου ότι αυτή η μέθοδος είναι καλό να ακολουθείται και για τακτική συντήρηση της κλειδαριάς, περίπου μια φορά το χρόνο.   Στη δυσάρεστη περίπτωση που αυτό δεν πετυχαίνει, μάλλον θα χρειαστεί να αντικατασταθεί ο κύλινδρος (ομφαλός) της κλειδαριάς. Μην το καθυστερήσεις, γιατί μπορεί στο τέλος να σπάσει το κλειδί μέσα στην κλειδαριά και να βρεθείς μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Αν εξακολουθείς να χρειάζεσαι βοήθεια, γιατί δεν γυρίζει το κλειδί στην πόρτα, απευθύνσου στους ειδικούς! Χωρίς να χάνεις χρόνο, επικοινώνησε με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και βρες τον αξιολογημένο επαγγελματία που θα λύσει το πρόβλημα σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Αντικατάσταση κλειδαριάς
Νέα Ιωνία 26/09/2020
Εκτελέστηκε από
Παρασκευή Π.
Είδος υπηρεσίας:
Αντικατάσταση κλειδαριάς
Αντικατάσταση κλειδαριάς
Θεσσαλονίκη 28/11/2019
Εκτελέστηκε από
Μιχάλης Ε.
Είδος υπηρεσίας:
Αντικατάσταση κλειδαριάς
5,0
Αναρτήθηκε από Αντωνης Α.

Άμεση εξυπηρέτηση, το παιδί που μου άλλαξε την κλειδαριά ευγενεστατος, πρόθυμος να μου εξηγήσει τα πάντα. Τρομερή σχέση ποιότητας-τιμής. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

4,9

Ευγενικος και αποτελεσματικος, θετικη εμπειρια

Για: ACT GROUP ΤΑΣΟΣ ΔΑΒΑΡΗΣ / Πόρτες Ασφαλείας
5,0

Γρήγορη παράδοση και τοποθέτηση, αρκετά αναλυτικός ως προς τις λειτουργίες της πόρτας. Ευγενεστατος και ο ίδιος και η ομάδα του, μείναμε συνολικά πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία και την ποιότητα της πόρτας.

Για: Κώστας Θώμου / Πόρτες Ασφαλείας
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας! Κάνει ότι συμφωνήθηκε και παραπάνω χωρίς έξτρα κόστος

Για: Κώστας Θώμου / Πόρτες Ασφαλείας
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, πολλή καλή επικοινωνία, συνεπής, καθαρή δουλειά!! Προτείνεται!!

Για: Κώστας Θώμου / Πόρτες Ασφαλείας
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας. Συμφωνήσαμε προδιαγραφές της πόρτας, τιμή και ημερομηνία τοποθέτησης μέσω τηλεφώνου. Ήρθε είδε την πόρτα, πήρε τα μέτρα και μετα από 8-10 μέρες ήρθε την ημέρα που συμφωνήσαμε, ξήλωσε την παλιά πόρτα και τοποθέτησε την νέα πόρτα ασφαλείας. Πολύ προσεχτικός και καθαρός. Άψογη δουλειά, είμαι πολυ ευχαριστημένος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: ROLANDI KOLICI / Πόρτες Ασφαλείας
5,0

Αρκετα καλι δουλια

Για: ROLANDI KOLICI / Πόρτες Ασφαλείας