Ποια είναι τα Ειδικά Χρώματα για Κάγκελα Εξωτερικού Χώρου;

Τα κάγκελα του μπαλκονιού σου και οι μεταλλικές κατασκευές απαιτούν την ίδια περιποίηση με το υπόλοιπο σπίτι. Ωστόσο, είναι συγκριτικά πιο εκτεθειμένα σε άσχημες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλοιώσεις. Αυτές μπορεί να είναι το ξεφλούδισμα του χρώματος, το φούσκωμα, το κιτρίνισμα ή η δημιουργία σκουριάς. Για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητο το βάψιμό τους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Επίσης, θα χρειαστείς συγκεκριμένα χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου για να έχεις ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Το βάψιμο του σπιτιού πρέπει να γίνεται την περίοδο της άνοιξης ή του φθινοπώρου που επικρατούν ιδανικές συνθήκες. Τότε ο καιρός είναι πιο ήπιος χωρίς υπερβολική ζέστη ή κρύο. Πριν ξεκινήσεις το βάψιμο, έλεγξε τη μετεωρολογική υπηρεσία για την ύπαρξη πιθανών βροχοπτώσεων. Στις περιπτώσεις που υπάρχει συσσωρευμένη υγρασία το χρώμα θα ξεφλουδίσει γρηγορότερα. Αντίθετα, όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, τα κάγκελα βράζουν και το χρώμα δημιουργεί φουσκάλες. Ταυτόχρονα, φρόντισε να προμηθευτείς με τα κατάλληλα υλικά πρωτού αρχίσεις την εργασία σου. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, έχουν δημιουργηθεί αρκετοί εξειδικευμένοι τύποι χρωμάτων για να διαλέξεις αυτόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Χρώματα για Κάγκελα Εξωτερικού Χώρου: 5 Διαφορετικοί Τύποι!

1. Άοσμα

Είναι γεγονός ότι η μυρωδιά του χρώματος σε κάποιους αρέσει, αλλά σε άλλους προκαλεί δυσφορία. Άλλοι πάλι έχουν αναπνευστικά και αλλεργικά προβλήματα που εντείνονται σε μεγάλο βαθμό με την οσμή του χρώματος. Υπάρχει λοιπόν λύση! Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου που είναι άοσμα. Ειδικά εάν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι καλό θα ήταν να μην εισπνέουν ιδιαίτερες μυρωδιές, ώστε να μην προκληθούν ασθένειες και αλλεργίες.

2. Με διακοσμητικό φινίρισμα

Πέρα από την επιλογή διαφορετικών αποχρώσεων μπορείς να δώσεις και διαφορετική όψη στα κάγκελά σου. Διάλεξε μεταξύ ανάγλυφου, γυαλιστερού, ματ ή σατινέ φινιρίσματος. Είναι μια τσαχπινιά που θα χαρίσει μοναδικό στυλ με μία μόνο κίνηση. Τα χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου με ιδιαίτερο διακοσμητικό φινίρισμα δίνουν στο μπαλκόνι σου τον αέρα που αναζητάς και τη ζωντάνια που απαιτείται για να φαίνονται τα κάγκελά σου σαν καινούργια.

3. Αντισκωριακής προστασίας

Τα χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου αντισκωριακής προστασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νέες ή ήδη σκουριασμένες επιφάνειες. Υπάρχουν ακόμη χρώματα που μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στη σκουριά χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία η επιφάνεια. Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου δημιουργείται σκουριά στα μέταλλα. Κατά κύριο λόγο αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υγρασίας και της βροχής. Τα συγκεκριμένα χρώματα, λοιπόν, έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν τα κάγκελά σου από τη σκουριά. Ωστόσο, σου προσφέρουν πολλαπλά οφέλη. Σε αυτά περιλαμβάνεται το γεγονός ότι παρατείνεται κατά πολύ η συντήρηση της επιφάνειας. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για το βάψιμό τους. Ταυτόχρονα, το αντισκωριακό χρώμα αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας, καθώς περιέχει μυκητοκτόνο. Έτσι οι επιφάνειες των καγκέλων σου θα μένουν πιο καθαρές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

4. Ανθεκτικά σε καιρικές συνθήκες

Τα κάγκελα που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, αλλοιώνονται ευκολότερα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Ειδικά εάν δεν καλύπτονται με τέντα ή δεν προστατεύονται με κάποιο σκέπαστρο, τότε είναι εντελώς εκτεθειμένα σε κάθε πιθανό κίνδυνο. Η υπεριώδης ακτινοβολία, οι βροχοπτώσεις και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας της περιοχής είναι οι αιτίες που χαλάνε την εμφάνιση των καγκέλων. Επίσης, τα δυνατά χτυπήματα είναι το ίδιο υπεύθυνα για την αλλοίωσή τους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Σου προσφέρουν προστασία από όλες τις παραπάνω αιτίες και μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

5. Με διαφορετική αραίωση

Για να πετύχεις ένα τέλειο βάψιμο στα κάγκελα, θα πρέπει να επιλέξεις και τα κατάλληλα υλικά. Ωστόσο, καλό θα είναι να ακολουθήσεις τις αναγραφόμενες οδηγίες των χρωμάτων για να τα εφαρμόσεις ορθά. Η πλειονότητα των χρωμάτων απαιτεί αραίωση για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η αραίωσή τους γίνεται με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι η αραίωση με διαλύτη, ενώ ο δεύτερος με νερό. Το χρώμα για τα κάγκελα αραιώνεται πολύ εύκολα σε συγκεκριμένες αναλογίες σύμφωνα με τις συμβουλές του κατασκευαστή. Αφού διαλέξεις, λοιπόν, το χρώμα που σου αρέσει, διάλεξε και τον τρόπο που θα το αραιώσεις για να ξεκινήσεις.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να διαλέξεις τα καταλληλότερα χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου. Οι πιο συνηθισμένες αποχρώσεις είναι το μαύρο, το άσπρο και το γκρι, όμως μπορείς να πρωτοτυπήσεις! Να σημειωθεί ότι στο εμπόριο υπάρχουν συνδυασμοί των παραπάνω τύπων χρωμάτων για την καλύτερη και ευκολότερη χρήση τους.

Ωστόσο, εάν για κάποιο λόγο τα βρίσκεις σκούρα και χρειάζεσαι βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα του Douleutaras.gr και πάρε προσφορές από αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές που θα αναλάβουν το εσωτερικό ή εξωτερικό βάψιμο του σπιτιού σου γρήγορα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Συντήρηση / Επισκευή
Βριλήσσια 29/06/2020
Εκτελέστηκε από
Δημήτρης Κ.
Είδος εργασίας:
Συντήρηση / Επισκευή
Αντικείμενο εργασίας:
Μεταλλικές κατασκευές
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση / Κατασκευή
Μαρούσι 01/07/2020
Εκτελέστηκε από
Αναστάσιος Λ.
Είδος εργασίας:
Εγκατάσταση / Αντικατάσταση / Κατασκευή
Αντικείμενο εργασίας:
Μεταλλικές κατασκευές
Κόστος 285,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Άψογος επαγγελματίας.

Για: Κων/νος Καραχρήστος / Κάγκελα / Μεταλλικές Κατασκευές
5,0

Πολυ καλός επαγγελματίας,συνεπής και το αποτέλεσμα πάρα πολυ καλό.

Για: Αναστάσιος Γ. Μηλιτσόπουλος / Κάγκελα / Μεταλλικές Κατασκευές
5,0

Άριστος επαγγελματίας και πολύ καθαρός!

Για: Απόστολος Παππάς / Κάγκελα / Μεταλλικές Κατασκευές
5,0

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τον κο Λαμπρινάκο, άψογος στη δουλειά που έπρεπε να κάνει, τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο συνεργείο, προσεκτικός και τακτικός. Παρότι χρειάστηκε να περιμένει κάποιους μήνες από την παραγγελία των κατασκευών (διαχωριστικό μεταξύ μπαλκονιών και καινούργιες μεταλλικές κουπαστές) χωρίς να έχει πάρει κάποια προκαταβολή λόγω κάποιου προβλήματος που προέκυψε με μας, δεν μας πίεσε καθόλου και ολοκλήρωσε την εργασία του στο χρόνο που μπορούσαμε. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα και σίγουρα θα τον χρησιμοποιήσω ξανά στο μέλλον για επόμενες εργασίες που μπορεί να προκύψουν.

Για: Αναστασιος Λαμπρινάκος / Κάγκελα / Μεταλλικές Κατασκευές
5,0

Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για την συνεργασία μου με τον κύριο Dorin Marian. Συνεπέστατος, ευγενικός και ότι συνεννοηθήκαμε έγινε επακριβώς. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Για: DORIN MARIAN / Κάγκελα / Μεταλλικές Κατασκευές
5,0

Εξαιρετικος επαγγελματιας, στη ωρα του με το συνεργειο του και εγινε αψογη εγκατασταση χωρις κανενα προβλημα. Η τιμη που μου εδωσε ηταν καλη και ολα τηρηθηκαν οπως ακριβως συμφωνησαμε. Τον συνιστω ανεπιφυλακτα σε ολους.

Για: Απόστολος Παππάς / Κάγκελα / Μεταλλικές Κατασκευές