Πώς θα αντικαταστήσεις το λάστιχο του ψυγείου σου;

Αλλάγη στο λάστιχο του ψυγείου

Δεν αποκλείεται το ψυγείο να είναι η αγαπημένη σου ηλεκτρική συσκευή μέσα στο σπίτι. Η ιδιότητά του είναι να διατηρεί τα τρόφιμα σε ιδανικές συνθήκες, ώστε να κρατούν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αντιμετωπίζεις κάποια βλάβη στο ψυγείο σου; Μία από τις πιο συνηθισμένες βλάβες είναι το χαλασμένο λάστιχο της πόρτας. Μπορεί να αποτελέσει μέχρι και αιτία που το ψυγείο σου βγάζει νερά. Ωστόσο, δε χρειάζεται να αναρωτιέσαι πια “πώς αλλάζω λάστιχο στο ψυγείο μου;” γιατί σου έχουμε την απάντηση!

Εάν το λάστιχο της πόρτας σου έχει χαλαρώσει ή έχει κοπεί, τότε χρειάζεται άμεσα φτιάξιμο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με επιδιόρθωση του ήδη υπάρχοντος, είτε αντικαθιστώντας το με καινούργιο. Καλό θα ήταν να διορθωθεί, μόλις εντοπίσεις το πρόβλημα, καθώς ο ζεστός αέρας θα εισέρχεται στο ψυγείο σου και τα τρόφιμα θα χαλάνε αισθητά γρηγορότερα. Ταυτόχρονα, εάν το κενό είναι μεγάλο ενδέχεται να δεχτείς και διάφορες εισβολές από έντομα που θα βρουν καταφύγιο στη δροσιά του ψυγείου σου.

Πώς αλλάζω λάστιχο στο ψυγείο μόνος μου;

Αντικατάσταση λάστιχου

Εάν το λάστιχο της πόρτας του ψυγείου σου έχει κοπεί ή έχει υπερ-χαλαρώσει, τότε η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση. Μπορείς να αγοράσεις ένα καινούργιο λάστιχο καλώντας το service της εταιρείας του ψυγείου σου. Ο ειδικός θα σου προτείνει το καταλληλότερο λάστιχο με βάση το μοντέλο του ψυγείου σου. Εναλλακτικά, εάν η εταιρεία σου δεν μπορεί για κάποιο λόγο να σε εξυπηρετήσει, πάρε τις διαστάσεις και αγόρασε ένα λάστιχο ψυγείου από ειδικό κατάστημα. Μόλις το αγοράσεις, βγαλ’ το από τη συσκευασία και βάλε το σε ζεστό νερό στη μπανιέρα σου για 5-10 λεπτά. Διαφορετικά άφησέ το στον ήλιο για το ίδιο χρονικό διάστημα.  Αυτό θα κάνει το λάστιχο περισσότερο ευέλικτο και εύκαμπτο για να του δώσεις το σχήμα του ψυγείου σου. Στο μεταξύ, προσπάθησε να βγάλεις το υπάρχον λάστιχο από την πόρτα του ψυγείου σου. Με προσεκτικές κινήσεις τράβηξε σιγά σιγά προς τα έξω το λάστιχο μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς.

Η διαδικασία για το πώς αλλάζω λάστιχο στο ψυγείο περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα. Αρχικά, εάν επιθυμείς μπορείς να ξεβιδώσεις και να αφαιρέσεις την πόρτα του ψυγείου σου. Τοποθέτησέ τη σε μία επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι, για να μπορέσεις εύκολα να βάλεις το καινούργιο λάστιχο. Ωστόσο, αυτό είναι προαιρετικό και μπορείς να το κάνεις παρά μόνο εάν σε βολεύει. Το πρώτο βήμα αφορά το να στερεώσεις το νέο σου λάστιχο από τις αντίθετες γωνίες. Βάλε τη μία άκρη του λάστιχου στην ειδική εσοχή και πίεζέ το περιμετρικά με το χέρι σου, ώστε να εφαρμόσει σωστά. Εάν πιστεύεις ότι τα δάχτυλά σου δεν αρκούν για να στερεωθεί, χρησιμοποίησε ένα πλαστικοποιημένο σφυρί και πίεσε το λάστιχο ελαφρώς παραπάνω. Επίσης, εάν δυσκολεύεσαι να τοποθετήσεις το λάστιχο στο κάτω μέρος της πόρτας, μπορείς να αφαιρέσεις το τελευταίο ράφι, εάν αυτό είναι δυνατόν, για τη δική σου ευκολία.

Διόρθωση λάστιχου

Πολλές φορές το λάστιχο δε χρειάζεται να αλλαχθεί, καθώς μία απλή επισκευή αρκεί για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Εδώ δε θα απαντήσουμε το πώς αλλάζω λάστιχο στο ψυγείο αλλά το πώς το επιδιορθώνω. Μήπως το λάστιχο της πόρτας του ψυγείου σου δεν εφάπτεται σωστά και έχει κενά; Εάν, λοιπόν, το λάστιχό σου έχει ξεχειλώσει, υπάρχει λύση για να το επιδιορθώσεις μόνος σου. Έχοντας κλειστό το ψυγείο, χρησιμοποίησε πιστολάκι μαλλιών για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να μεγεθύνεις το λάστιχο όπου χρειάζεται και να καλύψει τα κενά. Ταυτόχρονα θα πρέπει να πιέζεις την πόρτα του ψυγείου. Η θερμότητα από το πιστολάκι θα βοηθήσει το λάστιχο να πάρει το κατάλληλο σχήμα, ώστε να εφαρμόζει σωστά στην πόρτα και να μην εισέρχεται ζεστός αέρας. Επίσης, άλλη μία συμβουλή για να “κολλάει” καλύτερα η πόρτα του ψυγείου είναι η βαζελίνη. Τοποθέτησε λίγη βαζελίνη στην περίμετρο της πόρτας του ψυγείου και στη συνέχεια θα διαπιστώσεις ότι το ψυγείο σου κλείνει πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν.

Extra Tip: Για να καθαρίσεις το λάστιχο του ψυγείου σου φτιάξε ένα μείγμα από ένα μέρος ξύδι, ένα μέρος μαγειρικής σόδας και δύο μέρη νερό. Ανακάτεψέ το και καθάρισε με αυτό το λάστιχο και χρησιμοποιώντας μία μπατονέτα θα αφαιρεθεί κάθε ίχνος μούχλας ή υπολείμματος φαγητού.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία “πώς αλλάζω λάστιχο στο ψυγείο” και να καταφέρεις να το αντικαταστήσεις μόνος/-η σου. Εάν παρ’ όλα αυτά χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ειδικού, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου για επισκευή ψυγείου στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν να επιδιορθώσουν οποιαδήποτε βλάβη της οικιακής συσκευής σου άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

1,0

Προσοχή στην συναλλαγή σας !!! Φέρθηκε αντιεπαγγελματικά και ήταν απαράδεκτος !!Το θέμα δεν είναι μόνο τα 50 ευρώ που του έδωσα αλλά ο απαράδεκτος τρόπος που μου συμπεριφέρθηκε !! Στο όποιο εσείς φέρετε ευθύνη !! Γιατί μου των συστήσατε.!!!Την ημέρα που έκανα το αίτημα για επισκευή πλυντηρίου πιάτων σε εσάς μου απάντησε εντός μιας ώρας και μου ζήτησε να έρθει εντός της ημέρας γιατί τον βόλευε.Άλλαξα το πρόγραμμα μου και του είπα να έρθει.Μπήκε στο σπίτι θαρρείς και τον κυνηγούσαν με έναν άλλων κύριο,έβγαλε το εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων με ένα βίαιο  τρόπο με αποτέλεσμα να σπάσει κομμάτι και να ξηλωθεί η εσωτερική επένδυση πάνω στο πλυντήριο .Εντόπισε το πρόβλημα που ήταν η σούστα της πόρτας πλυντηρίουκαι μου ζήτησε μια προκαταβολή για να την φτιάξει.Έκανα το λάθος !!! και του έδωσα 50 ευρώ !!! Ακόμα τον περιμένω !!! Μου απάντησε σε ένα από τα πολλά τηλεφωνήματα που του έκανα εντελώς τυχαία από λάθος του γιατί ήτανε πάνω στη μηχανή που οδηγεί και δεν έλεγξε το νούμερο!! Μου διαβεβαίωσε ότι την επόμενη μέρα θα έρθει ,ότι έχει έτοιμο το ανταλλακτικό και ότι με ξέχασε !!!Κανένα τηλεφώνημα !!! Έκανα υπομονή έως τώρα... Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε τέτοιου είδους  συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται ώστε να μην επαναληφθούν !!

Για: Αναστάσιος Βρεττός / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Εξαιρετικοί!

Για: Σάκης Κωστόπουλος / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
5,0

Αόριστος επαγγελματίας, τον συστήνω ανεπιφύλακτα

Για: Γιώργος Χαντζής / Τηλεόραση: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,9

Αμεσος, αποτελεσματικος, επαγγελματιας, ευχαριστος και φιλικος. Απολυτα συνεπης, το προβλημα διορθωθηκε αμεσα!

Για: Cosmo Service / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
1,0

Απαράδεκτος, δεν γνωρίζει τίποτα από πλυντήρια πιάτων,μου είπε να αλλάξουμε το λάστιχο του πλυντηρίου το οποίο ήθελε να μου το χρεώσει 30€εγω το αγόρασα 20€ηθελε άλλα 25€για να το περάσει το πέρασα μόνη μου,συν τα 20€που πήρε στην πρώτη και τελευταία επίσκεψη του, καθώς μόλις του είπα ότι πήρα το λάστιχο εξαφανίστηκε και δεν με ξανακαλεσε, γιατί να με καλέσει,αφού ήξερε ότι αυτό δεν ήταν το πρόβλημα....... εξαρχής ,και ς πήρα κάποιον άλλον ο οποίος από το τηλέφωνο και χωρίς να δεί το πλυντήριο λέγοντας του ότι τρέχουν νερά από την πόρτα μου είπε ξέρω ακριβώς τι είναι φέρνω το εξάρτημα και τελειώνει το πρόβλημα,όπως και έγινε, τελικά ήταν το πτερύγιο που πετάει νερό,. Ξέχασα να αναφέρω ότι ακόμη περιμένω την απόδειξη δεν θα συστήσω πουθενά αλλού αυτόν τον άνθρωπο

Για: Ρετζέπης Δημήτρης / Πλυντήριο Πιάτων: Επισκευή/Εγκατάσταση
4,5

Σωστή επικοινωνία, τακτικότητα και θέληση για εξυπηρέτηση. Θα το συνέστηνα ανεπιφύλακτα.

Για: Αναστάσιος Μπουτσιώλης / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή