O βόθρος γεμίζει γρήγορα. Τι να κάνω;

O βόθρος γεμίζει γρήγορα.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείς ότι ο βόθρος γεμίζει με ταχύτερο ρυθμό συγκριτικά με παλαιότερα. Που οφείλεται το πρόβλημα και ποια είναι η κατάλληλη λύση;

O βόθρος γεμίζει γρήγορα - Ποια είναι η αιτία;

Αρχικά, ο βόθρος αποτελεί μία σηπτική δεξαμενή στην οποία τα απόβλητα διασπώνται και γίνονται νερό που απορροφάται από το χώμα. Όμως γιατί ο βόθρος γεμίζει γρήγορα; Πολλοί απορροφητικοί βόθροι με τον καιρό χάνουν την απορροφητικότητα τους. Ο λόγος; Η συγκέντρωση πουρί στα τοιχώματα του βόθρου τον στεγανοποιούν με αποτέλεσμα να μειώνεται η απορροφητικότητά του και να γεμίζει γρήγορα. Οι συχνές εκκενώσεις βόθρου προκαλούν αναστάτωση αλλά και δυσοσμία στο χώρο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και η λύση πρέπει να είναι δραστική!

Με ποιες μεθόδους μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα;

Οι τρόποι αντιμετώπισης για ένα βόθρο που γεμίζει με ταχείς ρυθμούς, είναι πολλές. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις βασικές μεθόδους, ώστε να βρεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σου.

Χρήση βιολογικού ή χημικού υγρού

Η μέθοδος αυτή είναι απλή, αλλά χρειάζεται να εφαρμόζεται συχνά στην υδραυλική εγκατάσταση αποχέτευσης, για να επιλυθεί το πρόβλημα. Εφαρμόζεις ένα χημικό ή βιολογικό υγρό που αφαιρεί το πουρί από τα τοιχώματα και τον πυθμένα του βόθρου που γεμίζει, ενώ αποκαθίσταται μερικώς η απορροφητικότητα του. Ο καθαρισμός του βόθρου γίνεται από τη ζύμωση που προκαλούν τα σκευάσματα στα απόβλητα, μειώνοντας ταυτόχρονα και τη δυσοσμία. Το συνολικό κόστος εξαρτάται από την απορροφητικότητα και την παλαιότητα του βόθρου. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η οικονομικότερη και η πιο άμεση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά με συχνή χρήση των σκευασμάτων ανά μερικούς μήνες. 

ο βόθρος

Καθαρισμός και συντήρηση της αποχέτευσης

Με σωστή και επαγγελματική συντήρηση αποχέτευσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το πουρί δε θα προλαβαίνει να συσσωρευτεί στα τοιχώματα του βόθρου και έτσι η λειτουργία του θα είναι αποτελεσματική σε βάθος χρόνου, χωρίς προβλήματα.

Στεγανοποίηση του βόθρου

Με αυτή τη λύση ο βόθρος δε θα γεμίζει με όμβρια ύδατα. Έτσι δε θα γεμίζει με νερά ακόμα και όταν ο υδροφόρος ορίζοντας αυξάνεται από τις καιρικές συνθήκες. Για να έχει αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος, πρέπει πρώτα να προηγηθεί ένας επαγγελματικός καθαρισμός βόθρου και έπειτα να ενισχυθεί με ειδικό σκυρόδεμα. Το κόστος είναι υψηλό και εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του βόθρου, αλλά τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Μετατροπή του βόθρου σε μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων

Η λύση αυτή είναι η πιο κοστοβόρα, αλλά δε θα χρειαστείς ποτέ ξανά συντήρηση βόθρου!   Με τη μετατροπή βόθρου σε βιολογικό, εξαφανίζεται αποτελεσματικά η δυσοσμία καθώς και η πιθανότητα να καλέσεις βυτίο για άδειασμα του βόθρου. Το ίδιο ισχύει και για τα χημικά και βιολογικά σκευάσματα, που δε θα χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιήσεις! Το κόστος του εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που θα τον χρησιμοποιήσουν, ενώ το νερό που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το υπεδάφιο πότισμα φυτών.
Διάβασε επίσης: Μυρωδιά βόθρου στο σπίτι: Πως θα απαλλαγείς με 3 απλά υλικά!

Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά μόνο μία θα είναι ιδανική για εσένα!

Για να δεις τι ταιριάζει στη δική σου περίπτωση και τσέπη, θα χρειαστείς τη συμβουλή ενός αξιόπιστου και έμπειρου επαγγελματία!  Στο Douleutaras.gr, οι επαγγελματίες που ειδικεύονται στο άδειασμα και μετατροπή του βόθρου, μπορούν να σου δώσουν την ιδανική λύση στο δικό σου πρόβλημα! O βόθρος γεμίζει γρήγορα.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα