Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Κατασκευή Βόθρου

Βρες Αξιολογημένους Επαγγελματίες για Κατασκευή Βόθρου. Κλείσε στην Καλύτερη Τιμή για Κάθε Είδος Βόθρου!

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Εξυπηρέτηση σε 3'

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ

Πάρε προσφορά

Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Συμπλήρωσε δωρεάν την παρακάτω φόρμα & θα σε συνδέσουμε την ίδια στιγμή με τον καλύτερο επαγγελματία για Αποχέτευση - Απόφραξη στην περιοχή σου
π.χ.: Απόφραξη, Άντληση υδάτων
 • Aπόφραξη (σιφώνι, νιπτήρας κ.α.)
 • Καθαρισμό / Συντήρηση αγωγών
 • Εγκατάσταση, αντικατάσταση ή επισκευή αποχέτευσης
 • Αντλήσεις υδάτων
 • Εκκένωση βόθρου
 • Κατασκευή/Επισκευή βόθρου
π.χ.: Σήμερα, Στις επόμενες 2 μέρες
 • Αποκλειστικά σήμερα
 • Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
 • Τις προσεχείς ημέρες
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019

Κατασκευή βόθρου: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Η κατασκευή βόθρου είναι απαραίτητη, σε περιοχές που δεν διαθέτουν οργανωμένα αποχετευτικά δίκτυα. Αν έχεις κουραστεί από τις συνεχείς εκκενώσεις βόθρων, μια καινούργια εγκατάσταση είναι η λύση στο πρόβλημά σου.

Παράλληλα, η κατασκευή βόθρων δεν είναι μια εργασία που γίνεται τακτικά. Η εγκατάσταση των δεξαμενών λυμάτων, όπως ονομάζονται αλλιώς οι βόθροι, θα συνοδεύει για πολλά χρόνια το κτίσμα σου και πρέπει να φροντίσεις ώστε να μείνει ανεπηρέαστη από το πέρασμα του χρόνου.

Ποια είναι τα είδη βόθρου που μπορούν να κατασκευαστούν για οικίες;

1. Στεγανός βόθρος: Λειτουργεί ως αποθήκη λυμάτων και ακάθαρτων νερών. Απαραίτητα στοιχεία της καλής κατασκευής αποτελούν ο εξαερισμός και η στεγανότητα. Οι σηπτικοί βόθροι απαιτούν, όμως, συχνότερο άδειασμα με ειδικά φορτηγά εκκένωσης.

2. Σηπτικός βόθρος: Ο σηπτικός βόθρος αποσυνθέτει τις οργανικές ενώσεις των λυμάτων με τη βοήθεια σύγχρονης έκλυσης αερίων και τη μετατροπή τους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε λάσπη. Ωστόσο, τα εξερχόμενα νερά είναι απαλλαγμένα από οργανικές ουσίες, αλλά συνεχίζουν να περιέχουν παθογόνα μικρόβια.

3. Απορροφητικός βόθρος: Οι απορροφητικοί βόθροι πρέπει να αποφεύγονται καθώς με τα χρόνια χάνουν τη λειτουργικότητά τους ενώ μολύνουν σημαντικά το περιβάλλον. Ο κλασσικός στεγανός βόθρος αντίθετα αποτελεί τη συχνότερη επιλογή, ενώ πλέον έχει αυξηθεί και η δημοτικότητα των βιολογικών βόθρων.

4. Βιολογικός βόθρος: Οι βιολογικοί βόθροι συγκεντρώνουν σε μια δεξαμενή τα λύματα, στη συνέχεια η λάσπη αυτών κατακάθεται και με τη βοήθεια μικροοργανισμών διασπάται αερόβια ή αναερόβια. Στη συνέχεια, το καθαρισμένο νερό μεταφέρεται σε μια άλλη δεξαμενή, από όπου χρησιμοποιείται συνήθως για το πότισμα. Ο βιολογικός βόθρος απαιτεί μόνο μία περιοδική συντήρηση κάθε δύο χρόνια.

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο είδος βόθρου για το σπίτι σου, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κτίσματος και της περιοχής.

Ποιες είναι οι βασικές οδηγίες για σωστή κατασκευή βόθρων;

 • Η κατασκευή βόθρου πρέπει να γίνεται μακριά από τα θεμέλια του κτιρίου για να αποφεύγεται η διάβρωση τους σε περίπτωση διαρροής.

 • Είναι πολύ σημαντικό οι βόθροι να απέχουν τουλάχιστον 15 μέτρα από κάθε πηγή νερού ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της.

 • Ένα περιοδικό άδειασμα βόθρου και η συντήρηση του είναι απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή λειτουργία των στεγανών, απορροφητικών, σηπτικών και των βιολογικών βόθρων.

 • Οι διαστάσεις του βόθρου πρέπει να είναι ανάλογες του κτιρίου που θα εξυπηρετεί, καθώς είναι λογικό ότι θα χρειάζεται μεγαλύτερος βόθρος για μια ξενοδοχειακή μονάδα για παράδειγμα από ότι για μια μονοκατοικία.

Γιατί να επιλέξεις επαγγελματία του Douleutaras.gr;

Η κατασκευή βόθρων απαιτεί προσεκτική μελέτη από αρμόδιο μηχανικό, ενώ χρειάζεσαι και ειδική άδεια. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα σου εξασφαλίσουν ένα μακροχρόνιο και ποιοτικό αποτέλεσμα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και σύγχρονο ειδικό εξοπλισμό αναλαμβάνουν με συνέπεια και αξιοπιστία κάθε εργασία για κατασκευή βόθρων, ανακατασκευή δικτύων αποχέτευσης, εργασίες συντήρησης και στεγανοποίηση βόθρου, αλλά και εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων.

Αν χρειάζεσαι εξειδικευμένο επαγγελματία για κατασκευή βόθρου, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και θα σου βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία στην περιοχή σου, μέσα σε λίγα λεπτά!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν την εργασία για την Αποχέτευση του Κτιρίου τους

φωτογραφία επαγγελματία

Συνεπης επαγγελματιας,ενημερωτικος,καθαρος(βασικό για μενα).ανοικτος χαρακτηρας και πολυ καλη τιμη.σιγουρα θα ξανασυνεργαστουμε και θα το...

φωτογραφία επαγγελματία

Άριστος επαγγελματίας, συνεπής και αποτελεσματικός. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Douleutaras.gr λογότυπο

Συνεπέστατοι και ευγενέστατοι. Τους κάλεσα για απόφραξη αποχέτευσης στην πολυκατοικία καθώς και το σιφόνι στην τουαλέτα του γραφείου. Ήρθ...

φωτογραφία επαγγελματία
SPEEDY ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ Γ.
91 reviews

Γρήγορος, άψογος , ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

φωτογραφία επαγγελματία
ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. Τ.
88 reviews

Άμεσος και εξυπηρετικός! Περιμένω βέβαια έναν επιπλέον καθαρισμό όπως ζητήθηκε...

φωτογραφία επαγγελματία

Ευσυνείδητος! Δύσκολα το βρίσκεις σήμερα!!! Άμεση εξυπηρέτηση, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Παράγοντες κόστους

Είδος βόθρου

Το κόστος για την κατασκευή ενός βόθρου καθορίζεται κυρίως από το είδος που θα επιλέξεις.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

 • Κατασκευή απορροφητικού βόθρου

 • Κατασκευή στεγανού βόθρου

 • Κατασκευή βιολογικού βόθρου

Οι απορροφητικοί βόθροι πρέπει να αποφεύγονται καθώς με τα χρόνια χάνουν τη λειτουργικότητά τους ενώ μολύνουν σημαντικά το περιβάλλον.

Ο κλασσικός στεγανός βόθρος αντίθετα αποτελεί τη συχνότερη επιλογή, ενώ πλέον έχει αυξηθεί και η δημοτικότητα των βιολογικών βόθρων.

Οι βιολογικοί βόθροι αποτελούν την πιο κοστοβόρα, αλλά δε θα χρειαστείς ποτέ ξανά συντήρηση βόθρου!  

Επίσης, το νερό που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το υπεδάφιο πότισμα φυτών. Συνεπώς, γίνεται πολύ σύντομα η απόσβεση των χρημάτων κατασκευής του.

Χρήση

Οι τιμές όπως είναι αναμενόμενο, μεταβάλλονται, αν ο βόθρος προορίζεται για αστική, αγροτική ή βιομηχανική χρήση.

Χωρητικότητα και άτομα

Για την κατασκευή ενός βόθρου, εκτός από το είδος, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η χωρητικότητά του.

Η χωρητικότητα ενός βόθρου εξαρτάται από των αριθμό των ατόμων που θα τον χρησιμοποιήσουν.

Συνεπώς, η τιμή αυξάνεται αν η χρήση του βόθρου αφορά πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα.

Ενδεικτικά για ένα βιολογικό βόθρο, χωρητικότητας 3.600lit η τιμή ξεκινάει από 2000€*.

*Οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Σχετικά άρθρα

O βόθρος γεμίζει γρήγορα. Τι να κάνω;

Το τελευταίο διάστημα ο βόθρος γεμίζει με ταχύτερο ρυθμό συγκριτικά με παλαιότερα. Που οφείλεται το πρόβλημα και ποια είναι η λύση;

Περισσότερα
4 συνηθισμένοι λόγοι που θα σε αναγκάσουν να κάνεις απόφραξη αποχέτευσης!

Μία βουλωμένη μπανιέρα, τουαλέτα ή ένας νιπτήρας είναι προβλήματα που σχεδόν όλοι έχουμε αντιμετωπίσει έστω και μία φορά στη ζωή μας.

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Κορυφαίοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για Κατασκευή Βόθρου

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Χρήστος Σ.

Κατασκευή Βόθρου - Πειραιάς
82 reviews

Διαθέτονας 20ετή εμπειρία στον κλάδο των αποφρακτικών εργασιών, είμαι διαθέσιμος για εργασίες στην κατασκευή βόθρου που χρειάζεστε. Μέσα στα χρόνια δραστηριοποίησής μου, έχω αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία και μπορώ να αναλάβω την εργασία σας, με αμεσότητα και υπευθυνότητα. Είμαι η επιλογή στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, για σίγουρη λύση. Είμαι στη διάθεσή σας καθημερινά, για να σας εξυπηρετήσω στο χώρο σας!

ΑΠ- Ο.

Κατασκευή Βόθρου - Κορυδαλλός
29 reviews

Η επιχείρησή μας απασχολείται στον κλάδο των αποχετεύσεων με έμπειρους τεχνικούς, οι οποίοι μπορούν να φέρουν εις πέρας την κατασκευή βόθρου που σας απασχολεί. Προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες, για το έργο που χρειάζεστε στο χώρο σας. Είμαστε στη διάθεσή σας, για να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα και σε προσιτό κόστος.

Αναστάσιος Κ.

Κατασκευή Βόθρου - Κερατσίνι
15 reviews

Η ομάδα μου κι εγώ δραστηριοποιούμαστε στο χώρο των αποχετεύσεων εδώ και 25 έτη, έχοντας αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία σε εργασίες, όπως η κατασκευή βόθρου. Εργαζόμαστε με συνέπεια και επαγγελματισμό, προσπαθώντας πάντα να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπηρεσίες μας έχουν σαν στόχο την παροχή εξυπηρέτησης με σεβασμό για τις ανάγκες του χώρου σας και την προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο άμεσα και με το πιο λειτουργικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Προσφέρουμε οικονομικές τιμές για τις υπηρεσίες μας και είμαστε στη διάθεσή σας, για να αναλάβουμε την εργασία που σας απασχολεί!

Ανδρέας Ν.

Κατασκευή Βόθρου - Κηφισιά
30 reviews

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνικών εργασιών και αναλαμβάνει παντός είδους εργασίες που χρειάζονται οι αποχετεύσεις κτιρίων, όπως την κατασκευή βόθρου. Διαθέτουμε ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών, οι οποίοι εγγυώνται να σας προσφέρουν ένα αποτέλεσμα πλήρως λειτουργικό, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρέχουμε άμεση εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο και είμαστε στη διάθεσή σας, για να αναλάβουμε το έργο που χρειάζεστε!

Γιάννης Β.

Κατασκευή Βόθρου - Κορυδαλλός
95 reviews

Η εταιρεία μας απασχολείται στον κλάδο των αποχετεύσεων για πάνω από 20 χρόνια και απασχολεί επαγγελματίες με εξειδίκευση και εμπειρία στον κλάδο. Είμαστε στη διάθεσή σας για να αναλάβουμε την κατασκευή βόθρου στο σπίτι σας, παρέχοντας υπηρεσίες με υψηλή ποιότητα, αλλά και προσιτές τιμές.

Σχετικές υπηρεσίες