Κατασκευή Βόθρου

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Κατασκευή Βόθρου

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες

Εξυπηρέτηση σε 3'

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ

Πάρε προσφορά

Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Συμπλήρωσε δωρεάν την παρακάτω φόρμα & θα σε συνδέσουμε την ίδια στιγμή με τον καλύτερο επαγγελματία για Αποχέτευση - Απόφραξη στην περιοχή σου
π.χ.: Απόφραξη, Άντληση υδάτων
 • Aπόφραξη
 • Καθαρισμό / Συντήρηση αγωγών
 • Εγκατάσταση, αντικατάσταση ή επισκευή αποχέτευσης
 • Αντλήσεις υδάτων
 • Εκκένωση βόθρου
 • Κατασκευή/Επισκευή βόθρου
π.χ.: Σήμερα, Στις επόμενες 2 μέρες
 • Αποκλειστικά σήμερα
 • Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
 • Τις προσεχείς ημέρες
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/8/2017

Κατασκευή βόθρου: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Ο βόθρος είναι μια κατασκευή υπόγειων δεξαμενών στις οποίες συγκεντρώνονται λύματα. Συνήθως βρίσκεται σε περιοχές που δε διαθέτουν οργανωμένα αποχετευτικά δίκτυα.

Νομίζεις ότι χρειάζεσαι κατασκευή βόθρου; Έχεις κουραστεί από τις συνεχείς εκκενώσεις βόθρων; Μια καινούργια εγκατάσταση είναι η λύση στο πρόβλημά σου.

Το αποχετευτικό δίκτυο είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε σπίτι. Μια προβληματική κατασκευή μπορεί να οδηγήσει σε συνεχείς εκκενώσεις βόθρων και συνεπώς μεγάλα κόστη σε χρήματα, χρόνο και ταλαιπωρία.

Παράλληλα, η κατασκευή βόθρων δεν είναι μια εργασία που γίνεται τακτικά. Η εγκατάσταση των δεξαμενών λυμάτων, όπως ονομάζονται αλλιώς οι βόθροι, θα συνοδεύει για πολλά χρόνια το κτίσμα σου και πρέπει να φροντίσεις ώστε να μείνει ανεπηρέαστη από το πέρασμα του χρόνου.

Ποια είναι τα είδη βόθρου;

Είτε ξεκινάς τώρα την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου σου, είτε θες να αντικαταστήσεις τον παλιό σου βόθρο, οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής:

Απορροφητικός βόθρος: Πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η ειδική άδεια λόγω των νομικών περιορισμών. Αυτοί υπάρχουν εξαιτίας των λυμάτων που καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα χωρίς καμία επεξεργασία, μεταφέροντας ζημιογόνες ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία μας. Ωστόσο, η εύρυθμη λειτουργία εξαρτάται από τη σύσταση του υπεδάφους. Παρ’ όλα αυτά, πλέον, οι απορροφητικοί βόθροι περιλαμβάνουν μια σηπτική δεξαμενή. Σε αυτήν απορρέουν τα λύματα με αργότερο ρυθμό και τα βαρύτερα κατακάθονται και αργότερα εκκενώνονται. Ενώ στον απορροφητικό βόθρο εισέρχονται τα υγρά που απορροφώνται από το υπέδαφος.

Στεγανός βόθρος: Λειτουργεί ως αποθήκη λυμάτων και ακάθαρτων νερών. Απαραίτητα στοιχεία της καλής κατασκευής αποτελούν ο εξαερισμός και η στεγανότητα. Οι σηπτικοί βόθροι απαιτούν, όμως, συχνότερο άδειασμα με ειδικά φορτηγά εκκένωσης.

Σηπτικός βόθρος: Ο σηπτικός βόθρος αναφέρεται στην αποσύνθεση των οργανικών ενώσεων των λυμάτων με τη βοήθεια σύγχρονης έκλυσης αερίων και τη μετατροπή τους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε λάσπη. Στα ύδατα του σηπτικού βόθρου δεν περιλαμβάνονται νερά της βροχής. Να τονιστεί, βέβαια, ότι τα εξερχόμενα νερά είναι απαλλαγμένα από οργανικές ουσίες, αλλά συνεχίζουν να περιέχουν παθογόνα μικρόβια.

Βιολογικός βόθρος: Οι βιολογικοί βόθροι συγκεντρώνουν σε μια δεξαμενή τα λύματα, στη συνέχεια η λάσπη αυτών κατακάθεται και με τη βοήθεια μικροοργανισμών διασπάται αερόβια ή αναερόβια. Στη συνέχεια, το καθαρισμένο νερό μεταφέρεται σε μια άλλη δεξαμενή από όπου χρησιμοποιείται συνήθως για το πότισμα. Ο βιολογικός βόθρος απαιτεί μόνο μία περιοδική συντήρηση κάθε δύο χρόνια.

Οι απορροφητικοί βόθροι πρέπει να αποφεύγονται καθώς με τα χρόνια χάνουν τη λειτουργικότητά τους ενώ μολύνουν σημαντικά το περιβάλλον. Ο κλασσικός στεγανός βόθρος αντίθετα αποτελεί τη συχνότερη επιλογή, ενώ πλέον έχει αυξηθεί και η δημοτικότητα των βιολογικών βόθρων.

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο είδος βόθρου για το σπίτι σου ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κτίσματος και της περιοχής.

Κάποιες βασικές συμβουλές όμως που ακολουθούνται για όλες τις κατασκευές βόθρων είναι:

 • Η κατασκευή βόθρου πρέπει να γίνεται μακριά από τα θεμέλια του κτιρίου για να αποφεύγεται η διάβρωση τους σε περίπτωση διαρροής.

 • Είναι πολύ σημαντικό οι βόθροι να απέχουν τουλάχιστον 15 μέτρα από κάθε πηγή νερού ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της.

 • Ένα περιοδικό άδειασμα βόθρου και η συντήρηση του είναι απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή λειτουργία των στεγανών, απορροφητικών, σηπτικών και των βιολογικών βόθρων.

 • Οι διαστάσεις του βόθρου πρέπει να είναι ανάλογες του κτιρίου που θα εξυπηρετεί, καθώς είναι λογικό ότι θα χρειάζεται μεγαλύτερος βόθρος για μια ξενοδοχειακή μονάδα για παράδειγμα από ότι για μια μονοκατοικία.

Η κατασκευή βόθρων απαιτεί προσεκτική μελέτη από τον αρμόδιο μηχανικό, ενώ χρειάζεσαι και ειδική άδεια. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα σου εξασφαλίσουν ένα μακροχρόνιο και ποιοτικό αποτέλεσμα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και σύγχρονο ειδικό εξοπλισμό αναλαμβάνουν με συνέπεια και αξιοπιστία κάθε εργασία για κατασκευή βόθρων, ανακατασκευή δικτύων αποχέτευσης, εργασίες συντήρησης και στεγανοποίηση βόθρου, αλλά και εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ, πάρε προσφορά για κόστος κατασκευής βόθρου και εξασφάλισε την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση από συνεργεία απόφραξης σε Αθήνα και Θεσσαλόνικη.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία
Γιώργος Κ.
314 αξιολογήσεις

Η εργασία αφορούσε καθαρισμό μικρού φρεατίου τριώροφης κατοικίας και ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και επιτυχώς. Είμαι πολύ ...

φωτογραφία επαγγελματία
Λάζαρος Κ.
245 αξιολογήσεις

Άριστος επαγγελματίας, συνεπής και αποτελεσματικός. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Douleutaras.gr λογότυπο
Τεχνικοί Α.
195 αξιολογήσεις

Αριστη συνεργασία, επαγγελματισμός, συνέπεια, σωστή ενημέρωση, πολύ καλή δουλειά, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.

φωτογραφία επαγγελματία
ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. Τ.
88 αξιολογήσεις

Ευγενικοί, εξαιρετικά καθαροί και αποτελεσματικοί. Επικοινώνησαν αμέσως και ήρθαν ακριβώς στην ώρα τους!

φωτογραφία επαγγελματία
Χρήστος Σ.
82 αξιολογήσεις

Πολύ ευχαριστημένος. Συνεπής, αποτελεσματικός και εξυπηρετικός. Έκανε μια απόφραξη σιφωνιού. Στα θετικά επίσης, η προσιτή τιμή της υπηρεσ...

φωτογραφία επαγγελματία
Άγγελος Π.
71 αξιολογήσεις

Συνεπής,γρήγορος αποτελεσματικός και ευγενικός.

Παράγοντες κόστους

Είδος βόθρου

Το κόστος για την κατασκευή ενός βόθρου καθορίζεται κυρίως από το είδος που θα επιλέξεις.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

 • Κατασκευή απορροφητικού βόθρου

 • Κατασκευή στεγανού βόθρου

 • Κατασκευή βιολογικού βόθρου

Οι απορροφητικοί βόθροι πρέπει να αποφεύγονται καθώς με τα χρόνια χάνουν τη λειτουργικότητά τους ενώ μολύνουν σημαντικά το περιβάλλον.

Ο κλασσικός στεγανός βόθρος αντίθετα αποτελεί τη συχνότερη επιλογή, ενώ πλέον έχει αυξηθεί και η δημοτικότητα των βιολογικών βόθρων.

Οι βιολογικοί βόθροι αποτελούν την πιο κοστοβόρα, αλλά δε θα χρειαστείς ποτέ ξανά συντήρηση βόθρου!  

Επίσης, το νερό που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το υπεδάφιο πότισμα φυτών. Συνεπώς, γίνεται πολύ σύντομα η απόσβεση των χρημάτων κατασκευής του.

Χρήση

Οι τιμές όπως είναι αναμενόμενο, μεταβάλλονται, αν ο βόθρος προορίζεται για αστική, αγροτική ή βιομηχανική χρήση.

Χωρητικότητα και άτομα

Για την κατασκευή ενός βόθρου, εκτός από το είδος, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η χωρητικότητά του.

Η χωρητικότητα ενός βόθρου εξαρτάται από των αριθμό των ατόμων που θα τον χρησιμοποιήσουν.

Συνεπώς, η τιμή αυξάνεται αν η χρήση του βόθρου αφορά πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα.

Ενδεικτικά για ένα βιολογικό βόθρο, χωρητικότητας 3.600lit η τιμή ξεκινάει από 2000€*.

*Οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Σχετικά άρθρα

O βόθρος γεμίζει γρήγορα. Τι να κάνω;

Το τελευταίο διάστημα ο βόθρος γεμίζει με ταχύτερο ρυθμό συγκριτικά με παλαιότερα. Που οφείλεται το πρόβλημα και ποια είναι η λύση;

Περισσότερα
4 συνηθισμένοι λόγοι που θα σε αναγκάσουν να κάνεις απόφραξη αποχέτευσης!

Μία βουλωμένη μπανιέρα, τουαλέτα ή ένας νιπτήρας είναι προβλήματα που σχεδόν όλοι έχουμε αντιμετωπίσει έστω και μία φορά στη ζωή μας.

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι καλύτεροι επαγγελματίες για την κατηγορία Κατασκευή Βόθρου

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Χρήστος Σ. Κατασκευή Βόθρου - Πειραιάς
82 αξιολογήσεις
Διαθέτονας 20ετή εμπειρία στον κλάδο των αποφρακτικών εργασιών, είμαι διαθέσιμος για εργασίες στην κατασκευή βόθρου που χρειάζεστε. Μέσα στα χρόνια δραστηριοποίησής μου, έχω αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία και μπορώ να αναλάβω την εργασία σας, με αμεσότητα και υπευθυνότητα. Είμαι η επιλογή στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, για σίγουρη λύση. Είμαι στη διάθεσή σας καθημερινά, για να σας εξυπηρετήσω στο χώρο σας!
Αναστάσιος Κ. Κατασκευή Βόθρου - Κερατσίνι
15 αξιολογήσεις
Η ομάδα μου κι εγώ δραστηριοποιούμαστε στο χώρο των αποχετεύσεων εδώ και 25 έτη, έχοντας αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία σε εργασίες, όπως η κατασκευή βόθρου. Εργαζόμαστε με συνέπεια και επαγγελματισμό, προσπαθώντας πάντα να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπηρεσίες μας έχουν σαν στόχο την παροχή εξυπηρέτησης με σεβασμό για τις ανάγκες του χώρου σας και την προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο άμεσα και με το πιο λειτουργικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Προσφέρουμε οικονομικές τιμές για τις υπηρεσίες μας και είμαστε στη διάθεσή σας, για να αναλάβουμε την εργασία που σας απασχολεί!
ΑΠ- Ο. Κατασκευή Βόθρου - Κορυδαλλός
23 αξιολογήσεις
Η επιχείρησή μας απασχολείται στον κλάδο των αποχετεύσεων με έμπειρους τεχνικούς, οι οποίοι μπορούν να φέρουν εις πέρας την κατασκευή βόθρου που σας απασχολεί. Προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες, για το έργο που χρειάζεστε στο χώρο σας. Είμαστε στη διάθεσή σας, για να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα και σε προσιτό κόστος.
Ανδρέας Ν. Κατασκευή Βόθρου - Κηφισιά
30 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνικών εργασιών και αναλαμβάνει παντός είδους εργασίες που χρειάζονται οι αποχετεύσεις κτιρίων, όπως την κατασκευή βόθρου. Διαθέτουμε ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών, οι οποίοι εγγυώνται να σας προσφέρουν ένα αποτέλεσμα πλήρως λειτουργικό, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρέχουμε άμεση εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο και είμαστε στη διάθεσή σας, για να αναλάβουμε το έργο που χρειάζεστε!
Γιάννης Β. Κατασκευή Βόθρου - Κορυδαλλός
95 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας απασχολείται στον κλάδο των αποχετεύσεων για πάνω από 20 χρόνια και απασχολεί επαγγελματίες με εξειδίκευση και εμπειρία στον κλάδο. Είμαστε στη διάθεσή σας για να αναλάβουμε την κατασκευή βόθρου στο σπίτι σας, παρέχοντας υπηρεσίες με υψηλή ποιότητα, αλλά και προσιτές τιμές.

Σχετικές υπηρεσίες

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει