Κατασκευή Βόθρου

Βρες τους καλύτερους επαγγελματίες για την κατηγορία Κατασκευή Βόθρου

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Κατασκευή βόθρου: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Ο βόθρος είναι μια κατασκευή υπόγειων δεξαμενών στις οποίες συγκεντρώνονται λύματα. Συνήθως βρίσκεται σε περιοχές που δε διαθέτουν οργανωμένα αποχετευτικά δίκτυα.

Νομίζεις ότι χρειάζεσαι κατασκευή βόθρου; Έχεις κουραστεί από τις συνεχείς εκκενώσεις βόθρων; Μια καινούργια εγκατάσταση είναι η λύση στο πρόβλημά σου.

Το αποχετευτικό δίκτυο είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε σπίτι. Μια προβληματική κατασκευή μπορεί να οδηγήσει σε συνεχείς εκκενώσεις βόθρων και συνεπώς μεγάλα κόστη σε χρήματα, χρόνο και ταλαιπωρία.

Παράλληλα, η κατασκευή βόθρων δεν είναι μια εργασία που γίνεται τακτικά. Η εγκατάσταση των δεξαμενών λυμάτων, όπως ονομάζονται αλλιώς οι βόθροι, θα συνοδεύει για πολλά χρόνια το κτίσμα σου και πρέπει να φροντίσεις ώστε να μείνει ανεπηρέαστη από το πέρασμα του χρόνου.

Ποια είναι τα είδη βόθρου;

Είτε ξεκινάς τώρα την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου σου, είτε θες να αντικαταστήσεις τον παλιό σου βόθρο, οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής:

Απορροφητικός βόθρος: Πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η ειδική άδεια λόγω των νομικών περιορισμών. Αυτοί υπάρχουν εξαιτίας των λυμάτων που καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα χωρίς καμία επεξεργασία, μεταφέροντας ζημιογόνες ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία μας. Ωστόσο, η εύρυθμη λειτουργία εξαρτάται από τη σύσταση του υπεδάφους. Παρ’ όλα αυτά, πλέον, οι απορροφητικοί βόθροι περιλαμβάνουν μια σηπτική δεξαμενή. Σε αυτήν απορρέουν τα λύματα με αργότερο ρυθμό και τα βαρύτερα κατακάθονται και αργότερα εκκενώνονται. Ενώ στον απορροφητικό βόθρο εισέρχονται τα υγρά που απορροφώνται από το υπέδαφος.

Στεγανός βόθρος: Λειτουργεί ως αποθήκη λυμάτων και ακάθαρτων νερών. Απαραίτητα στοιχεία της καλής κατασκευής αποτελούν ο εξαερισμός και η στεγανότητα. Οι σηπτικοί βόθροι απαιτούν, όμως, συχνότερο άδειασμα με ειδικά φορτηγά εκκένωσης.

Σηπτικός βόθρος: Ο σηπτικός βόθρος αναφέρεται στην αποσύνθεση των οργανικών ενώσεων των λυμάτων με τη βοήθεια σύγχρονης έκλυσης αερίων και τη μετατροπή τους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε λάσπη. Στα ύδατα του σηπτικού βόθρου δεν περιλαμβάνονται νερά της βροχής. Να τονιστεί, βέβαια, ότι τα εξερχόμενα νερά είναι απαλλαγμένα από οργανικές ουσίες, αλλά συνεχίζουν να περιέχουν παθογόνα μικρόβια.

Βιολογικός βόθρος: Οι βιολογικοί βόθροι συγκεντρώνουν σε μια δεξαμενή τα λύματα, στη συνέχεια η λάσπη αυτών κατακάθεται και με τη βοήθεια μικροοργανισμών διασπάται αερόβια ή αναερόβια. Στη συνέχεια, το καθαρισμένο νερό μεταφέρεται σε μια άλλη δεξαμενή από όπου χρησιμοποιείται συνήθως για το πότισμα. Ο βιολογικός βόθρος απαιτεί μόνο μία περιοδική συντήρηση κάθε δύο χρόνια.

Οι απορροφητικοί βόθροι πρέπει να αποφεύγονται καθώς με τα χρόνια χάνουν τη λειτουργικότητά τους ενώ μολύνουν σημαντικά το περιβάλλον. Ο κλασσικός στεγανός βόθρος αντίθετα αποτελεί τη συχνότερη επιλογή, ενώ πλέον έχει αυξηθεί και η δημοτικότητα των βιολογικών βόθρων.

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας θα σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο είδος βόθρου για το σπίτι σου ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κτίσματος και της περιοχής.

Κάποιες βασικές συμβουλές όμως που ακολουθούνται για όλες τις κατασκευές βόθρων είναι:

  • Η κατασκευή βόθρου πρέπει να γίνεται μακριά από τα θεμέλια του κτιρίου για να αποφεύγεται η διάβρωση τους σε περίπτωση διαρροής.

  • Είναι πολύ σημαντικό οι βόθροι να απέχουν τουλάχιστον 15 μέτρα από κάθε πηγή νερού ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της.

  • Ένα περιοδικό άδειασμα βόθρου και η συντήρηση του είναι απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή λειτουργία των στεγανών, απορροφητικών, σηπτικών και των βιολογικών βόθρων.

  • Οι διαστάσεις του βόθρου πρέπει να είναι ανάλογες του κτιρίου που θα εξυπηρετεί, καθώς είναι λογικό ότι θα χρειάζεται μεγαλύτερος βόθρος για μια ξενοδοχειακή μονάδα για παράδειγμα από ότι για μια μονοκατοικία.

Η κατασκευή βόθρων απαιτεί προσεκτική μελέτη από τον αρμόδιο μηχανικό, ενώ χρειάζεσαι και ειδική άδεια. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα σου εξασφαλίσουν ένα μακροχρόνιο και ποιοτικό αποτέλεσμα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και σύγχρονο ειδικό εξοπλισμό αναλαμβάνουν με συνέπεια και αξιοπιστία κάθε εργασία για κατασκευή βόθρων, ανακατασκευή δικτύων αποχέτευσης, εργασίες συντήρησης και στεγανοποίηση βόθρου, αλλά και εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων.

Καταχώρησε την εργασία σου με λίγα μόνο κλικ, πάρε προσφορά για κόστος κατασκευής βόθρου και εξασφάλισε την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση από συνεργεία απόφραξης σε Αθήνα και Θεσσαλόνικη.

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

ΒΑΙΟΣ Μ.
4 αξιολογήσεις
Eξαιρετικός επαγγελματίας με συνέπεια και άμεση εξυπηρέτηση
Πάνος Σ.
22 αξιολογήσεις
Τέλειος επαγγελματίας συνεπείς και ευγενικός
ΑΠ- Ο.
13 αξιολογήσεις
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Άμεση ανταπόκριση και εκτέλεση της εργασίας χωρίς καθυστερήσεις.
Αλέξανδρος Χ.
8 αξιολογήσεις
Άμεση ανταπόκριση , εξαιρετική ποιότητα εργασίας, εξαιρετική συμπεριφορά.
Αποφρακτική Π.
6 αξιολογήσεις
Πολυ εξυπηρετικος
Παναγιώτης Α.
21 αξιολογήσεις
Επαγγελματίας ευγενής άμεσος και ειλικρινής στην εργασία του.
Σχετικά άρθρα
Το τελευταίο διάστημα ο βόθρος γεμίζει με ταχύτερο ρυθμό συγκριτικά με παλαιότερα. Που οφείλεται το πρόβλημα και ποια είναι η λύση;
Μία βουλωμένη μπανιέρα, τουαλέτα ή ένας νιπτήρας είναι προβλήματα που σχεδόν όλοι έχουμε αντιμετωπίσει έστω και μία φορά στη ζωή μας.
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει