-
Αντικατάστησε τον απορροφητικό βόθρο με στεγανό.
-
Απόφυγε τη ρίψη χαρτιών και μικροαντικειμένων στη λεκάνη της τουαλέτας και τα σιφώνια.
-
Φρόντισε για τον καθαρισμό του βόθρου, πριν χρειαστεί εκκένωση.
-
Συμβουλεύσου έναν επαγγελματία για τα καθαριστικά που χρησιμοποιείς.
-
Προγραμμάτισε προληπτική συντήρηση του βόθρου, πριν παρουσιαστεί πρόβλημα.
-
Μπορείς να μετατρέψεις το βόθρο του κτιρίου σε μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, για να μη χρειαστείς ξανά άδειασμα βόθρου.
-
Στεγανοποίησε το βόθρο, ώστε να μη γεμίζει με όμβρια ύδατα και θα μπορείς να αποφύγεις το άδειασμα βόθρου για χρόνια ολόκληρα.
Αναλυτικά, οι ενέργειες που θα σε βοηθήσουν είναι οι εξής:
1. Αντικατάσταση του απορροφητικού βόθρου με έναν στεγανό: Αν και η χρήση των απορροφητικών βόθρων είναι με τη πρώτη ματιά αρκετά πιο βολική, η πραγματικότητα είναι άλλη. Οι απορροφητικοί βόθροι με το πέρασμα του χρόνου, χάνουν την απορροφητικότητά τους και οδηγούν συχνά σε διαρροές λυμάτων και ανάγκη για εκκένωση, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον.
2. Αποφυγή απόρριψης μικροαντικειμένων: Ένα από τα σημαντικότερα βήματα, αν θέλεις να αποφύγεις τις συχνές εκκενώσεις βόθρων, είναι η προσεκτική τους χρήση. Απόφυγε να ρίχνεις χαρτιά και πλαστικά στα σιφόνια και τις λεκάνες, καθώς δεν είναι εύκολη η διάσπασή τους, με αποτέλεσμα τη φραγή και την ανάγκη για άδειασμα βόθρου.
3. Τακτικός έλεγχος συντήρησης: Με τη χρόνια χρήση, γίνεται συσσώρευση λιπών, αλάτων και τροφών, που φράζουν τις σωληνώσεις και δεν αφήνουν το νερό να περάσει. Η συχνή συντήρηση από εξειδικευμένο επαγγελματία και το προληπτικό άδειασμα βόθρου είναι η καλύτερη προστασία, απέναντι στη φραγή βόθρου.
4. Προσοχή στα καθαριστικά που χρησιμοποιείς: Όσο περίεργο και να σου φαίνεται, ορισμένα καθαριστικά βόθρου έχουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που πιστεύεις. Κάποια χημικά σκευάσματα εξουδετερώνουν τα βακτήρια που βρίσκονται στο εσωτερικό του βόθρου και βοηθούν στη διάσπαση των λυμάτων, με αποτέλεσμα τη γρήγορη υπερχείλιση του βόθρου και την ανάγκη για συχνές εκκενώσεις.