9 Καλοκαιρινές Κατασκευές για να διακοσμήσεις το Σπίτι σου με στυλ!

Η καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού είναι μια δημιουργική και πολύ ψυχαγωγική απασχόληση. Είναι μια ευκαιρία για να βάλεις στο χώρο σου χαρούμενα χρώματα και σχέδια, αλλά και πολλές χειροποίητες κατασκευές από μικρούς θησαυρούς που βρήκες στις διακοπές σου. Κοχύλια, όστρακα, βότσαλα, αχινοί και άλλα πολλά στοιχεία της θάλασσας είναι πολύτιμοι σύμμαχοι σου στο να φτιάξεις καλοκαιρινές κατασκευές. Με αυτές τις χειροποίητες κατασκευές μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου, αλλά και να προσφέρεις δώρα τεράστιας συναισθηματικής και αισθητικής αξίας στους αγαπημένους σου.

Τι είδους καλοκαιρινές κατασκευές να φτιάξεις; Θεωρητικά, οι επιλογές σου είναι ποικίλες και διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το κόστος, αλλά και ως προς το βαθμό δυσκολίας που έχει η κατασκευή τους. Για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να διακοσμήσεις ένα βάζο με κοχύλια και όστρακα, παρά να φτιάξεις ένα ψηφιδωτό. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να σκέφτεσαι τι ταιριάζει περισσότερο στο γούστο σου και να πράττεις αναλόγως. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των χειροποίητων καλοκαιρινών κατασκευών είναι το σχετικά μικρό κόστος τους, εφόσον η βασική ύλη είναι μικρο- αντικείμενα που βρίσκεις στις παραλίες μας.

Θέλεις να βρεις μερικές όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με χειροποίητες καλοκαιρινές κατασκευές; Συγκεντρώσαμε για σένα τις αγαπημένες μας ιδέες για να σε εμπνεύσουμε.

9 φανταστικές χειροποίητες καλοκαιρινές κατασκευές για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

1. Κορνίζα για φωτογραφίες

Οι κορνίζες είναι από τα ομορφότερα, αλλά και πιο χρήσιμα διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι. Κοσμούν τοίχους, τραπεζάκια και κλείνουν μέσα τους τις φωτογραφίες των αγαπημένων μας προσώπων. Λοιπόν, γιατί να μην έχεις τις πιο ξεχωριστές κορνίζες που ταιριάζουν στην καλοκαιρινή σου διακόσμηση; Ας δούμε έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξεις τις ωραιότερες καλοκαιρινές κορνίζες. Θα χρειαστείς μερικές κορνίζες της επιλογής σου, ιδανικά ξύλινες. Επίσης, χρειάζεσαι μικρά βότσαλα, κοχύλια και άλλα διακοσμητικά της επιλογής σου. Τέλος, χρειάζεσαι μια πολύ δυνατή υγρή κόλλα (π.χ. Super glue). Σε κάθε κορνίζα, κόλλησε μερικά διακοσμητικά στοιχεία, ώστε να της δώσεις καλοκαιρινή διάθεση. Άφησε τα να στεγνώσουν λίγο και οι κορνίζες είναι έτοιμες για χρήση!

καλοκαιρινές κατασκευές

2. Κεράκια από όστρακα

Αυτά τα τόσο ξεχωριστά κεράκια είναι από τις αγαπημένες καλοκαιρινές κατασκευές, ιδανικές για μπαλκόνια, αλλά και για το σπίτι. Μοιάζουν με ρεσό, αλλά έχουν την πιο καλοκαιρινή διάθεση. Η βάση των κεριών φτιάχνεται από σκληρά όστρακα και κελύφη, συνήθως με μεσαίο πλάτος και βάθος. Για την κατασκευή αυτή, θα χρειαστείς ακόμα λιωμένη παραφίνη, φιτίλι, βάση για φιτίλι και χρώματα για κερί. Για αρχή, βάζεις την παραφίνη σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζεις σε μπεν μαρί. Μπεν μαρί σημαίνει, πως βάζεις την παραφίνη σε ένα σκεύος και το σκεύος αυτό το βάζεις μέσα σε ένα άλλο σκεύος, γεμάτο με νερό.

καλοκαιρινές κατασκευές

Ο σκοπός είναι η παραφίνη να μην έρθει σε άμεση επαφή με τη φωτιά, γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Βράζεις την παραφίνη σε χαμηλή φωτιά και μετά την αναμειγνύεις με χρώματα για κερί της επιλογής σου. Αντί γι’ αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χρώματα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσεις την παραφίνη. Στη συνέχεια, βάζεις λίγη παραφίνη σε κάθε όστρακο και προσθέτεις το φυτίλι. Όταν η παραφίνη στεγνώσει μέσα στα όστρακα, τα κεράκια σου είναι έτοιμα!

3. Στεφάνι από κοχύλια

Ίσως έχεις συνηθίσει στην ιδέα του στεφανιού της πρωτομαγιάς που κρεμάμε στην εξώπορτα του σπιτιού. Το στεφάνι αυτό στολίζεται, κατά κύριο λόγο, με λουλούδια. Έπειτα, έχουμε φθινοπωρινά στεφάνια με αποξηραμένα φυτά και φύλλα, τα οποία δίνουν χάρη στη φθινοπωρινή διακόσμηση του σπιτιού. Λοιπόν, γιατί να μην ενισχύσεις και την καλοκαιρινή σου διακόσμηση με ένα στεφάνι από κοχύλια και βότσαλα; Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες καλοκαιρινές κατασκευές, η οποία δε χρειάζεται πολύ κόπο. Χρειάζεσαι μια βάση για το στεφάνι, όπως κλαδάκια δεμένα σε σχήμα κυκλικό. Πώς θα στερεώσεις πάνω στη βάση τα στολίδια σου; Μπορείς να τα τρυπήσεις και να τα περάσεις σε κλαδιά. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να τα κολλήσεις με μια πολύ ισχυρή υγρή κόλλα. Χρησιμοποίησε στολίδια σε διάφορα χρώματα και σχέδια για να έχεις ένα εντυπωσιακό στεφάνι.

καλοκαιρινές κατασκευές

4. Πίνακας με ντεκουπάζ

Η τεχνική του ντεκουπάζ είναι ένας εύκολος τρόπος να φτιάξεις διάφορα διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι. Στην ίδια κατηγορία κατατάσσονται και οι καλοκαιρινές κατασκευές. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις φανταστικούς πίνακες για να διακοσμήσεις του τοίχους του σπιτιού με καλοκαιρινή διάθεση. Θα χρειαστείς καμβά, χαρτιά με διάφορα καλοκαιρινά σχέδια, κόλλα για ντεκουπάζ και κυρίως, καλή διάθεση. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακρυλικά χρώματα για να κάνεις τους πίνακες σου πιο ζωντανούς και αληθοφανείς. Θέλεις να μάθεις αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις πίνακες για το σπίτι πανεύκολα με την τεχνική του ντεκουπάζ; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: Ντεκουπάζ σε καμβά: Φτιάξε τους δικούς σου πίνακες σε 7 εύκολα βήματα!

καλοκαιρινές κατασκευές

5. Μαγνητάκια ψυγείου

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη κάποια μαγνητάκια για το ψυγείο. Είναι μια ενδιαφέρουσα νότα στη διακόσμηση της κουζίνας, την οποία τείνουμε να μην προσέχουμε πολύ. Κι όμως, ακόμα και τα μαγνητάκια μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της καλοκαιρινής ατμόσφαιρας του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου μαγνητάκια σε σχήμα καραβιών. Τα σχέδια μπορείς να τα φτιάξεις ζωγραφίζοντας πάνω σε χαρτόνι, ή και σε κομμάτια ξύλου. Αυτά μπορείς να τα κολλήσεις με ισχυρή κόλλα πάνω σε μικρά μαγνητάκια γενικής χρήσης. Μικρά μαγνητάκια θα βρεις σε καταστήματα με είδη χειροτεχνία. Για να ολοκληρώσεις τα μαγνητάκια σαν καλοκαιρινές κατασκευές, απλά κόλλησε τη μια πλευρά του μαγνήτη πάνω στο σχέδιο που έφτιαξες και την άλλη πλευρά τοποθέτησε τη στο ψυγείο.

καλοκαιρινές κατασκευές

6. Ζωγραφισμένα βότσαλα

Αλήθεια, ξέρεις πόσο όμορφα διακοσμητικά χώρου μπορούν να γίνουν τα απλά βότσαλα και οι πέτρες που βρίσκεις στην παραλία; Μερικές φορές, τυχαίνει να βρεις βότσαλα που έχουν ένα ξεχωριστό χρώμα, ή σχήμα. Αυτά, μπορεί να τα τοποθετήσεις έτσι κι αλλιώς σε στρατηγικά σημεία μέσα στο σπίτι για τη διακόσμηση σου. Αλλά ακόμα κι αν δε βρεις παράξενα και ιδιαίτερα βότσαλα, μπορείς να τα μεταμορφώσεις μόνος/ -η σου! Πάρε λεπτά πινέλα, χρώματα για πέτρα και όλη σου τη δημιουργικότητα και φτιάξε τα πιο όμορφα βότσαλα. Επίσης, μην ξεχνάς ότι μπορείς να διακοσμείς τα βότσαλα σου με άλλα στοιχεία της θάλασσας, όπως κοχύλια και αχινούς. Έτσι, γίνονται πιο περίπλοκα και εντυπωσιακά.

καλοκαιρινές κατασκευές

7. Γλάστρες με κοχύλια

Μια από τις πιο δημιουργικές καλοκαιρινές κατασκευές για το μπαλκόνι, ή τον κήπο σου είναι να διακοσμήσεις τις γλάστρες σου με στοιχεία της θάλασσας. Ειδικά οι γλάστρες μικρών διαστάσεων είναι ιδανικές για να εκφραστείς καλλιτεχνικά, με την έννοια ότι έχεις να καλύψεις μικρότερη επιφάνεια. Λοιπόν, πώς θα κάνεις καλοκαιρινές κατασκευές χρησιμοποιώντας μια γλάστρα; Μια λύση είναι πάντα να της προσθέσεις χρώμα. Για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις μπλε μπογιά και να σχηματίσεις μια κυματιστή γραμμή, ώστε να μοιάζει περισσότερο με καλοκαιρινό τοπίο. Έπειτα, πάρε ένα μολύβι και σχεδίασε σε ποια σημεία θα ήθελες να βάλεις κοχύλια και βότσαλα. Τέλος, κόλλησε τα κοχύλια και τα βότσαλα πάνω στη γλάστρα με μια ισχυρή κόλλα. Αξίζει να το δοκιμάσεις!

καλοκαιρινές κατασκευές

8. Διακοσμητικό καραβάκι

Πώς θα σου φαινόταν, αν έφτιαχνες ένα υπέροχο καράβι για να στολίσεις το τζάκι σου, ή κάποιο τραπεζάκι στο σπίτι; Σίγουρα, αυτή η κατασκευή είναι πιο δύσκολο να υλοποιηθεί, καθώς πρέπει να έχεις και κάποιες γνώσεις ξυλουργικής. Οι γνώσεις ξυλουργικής θα σου χρειαστούν για να σμιλέψεις το κομμάτι του σκαριού, αλλά και τα κατάρτια. Επίσης, χρειάζεσαι μια βάση, πάνω στην οποία θα τοποθετήσεις το καράβι σου για να στέκεται. Τέλος, υπάρχει το πιο εύκολο κομμάτι, το οποίο είναι η ζωγραφική. Θα χρειαστείς χρώματα για ξύλο, ή τέμπερες και ένα λεπτό πινέλο. Με αυτά, θα χρωματίσεις λεπτομέρειες πάνω στο καράβι, κάνοντας το να μοιάζει ρεαλιστικό. Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μικρά κομμάτια υφάσματος με σπάγγο για να φτιάξεις τα πανιά του πλοίου.

καλοκαιρινές κατασκευές

9. Βάζο με άμμο & κοχύλια

Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο εύκολες καλοκαιρινές κατασκευές, όπως αυτή που προτείνουμε εδώ. Αν σου φαίνεται πολύ δύσκολη η δημιουργία ενός καραβιού για να διακοσμήσεις το τζάκι, μπορείς να βάλεις και ένα βάζο σε βάση για εξίσου κλασική και υπέροχη αισθητική. Θα χρειαστείς ένα διάφανο βάζο σε κυκλικό σχήμα, ή μια γυάλα με φαρδύ στόμιο. Το βάζο σου μπορεί να κλείνει με απλό καπάκι. Όμως, το άνοιγμα με φελλό προσφέρει ακόμα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

καλοκαιρινές κατασκευές

Πρόκειται να το στηρίξεις σε οριζόντια θέση, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια βάση για να μείνει σταθερό. Η βάση αυτή μπορεί να είναι ξύλινη, ή από φελλό. Γυρίζεις το βάζο οριζόντια και το γεμίζεις ως τη μέση με άμμο από τη θάλασσα, ή τεχνητή άμμο που βρίσκεις σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας. Έπειτα, τοποθετείς μέσα στο βάζο κοχύλια, ζωγραφισμένα, ή όχι, βοτσαλα και όστρακα. Κλείνεις το βάζο και το τοποθετείς σε οριζόντια θέση πάνω στη βάση του.

Ελπίζουμε να σου δώσουμε έμπνευση με τις ιδέες για καλοκαιρινές κατασκευές για το σπίτι. Αφιέρωσε όσο χρόνο θέλεις στις αγαπημένες σου χειροτεχνίες και άφησε τις αγγαρείες του σπιτιού σε εμάς! Καταχώρησε την εργασία σου για πάνω από 90 εργασίες για το σπίτι για να εξυπηρετηθείς από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας άμεσα και οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα