4 tips με σόδα & λεμόνι που θα κάνουν την καθαριότητα παιχνιδάκι!

Σόδα με λεμόνι

Η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να μετατραπεί σε μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπου τα απορρυπαντικά του εμπορίου ή κάποια χημικά σκευάσματα δεν βοηθούν και αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικά. Πλέον, μπορείς να απαλλαγείς από τη δύσκολη κατάσταση χρησιμοποιώντας απλά υλικά, που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Ο λόγος γίνεται για τη μαγειρική σόδα και το λεμόνι.  

Το μείγμα που προκύπτει από σόδα με λεμόνι έχει αποδειχθεί ωφέλιμο σε πολλές περιπτώσεις. Εκτός από πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με λεμόνι μπορεί να συμβάλλει στο αποτελεσματικό καθάρισμα του σπιτιού και των ρούχων μας. Με την μαγειρική σόδα και το λεμόνι πλέον μπορείς να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα ρούχα σου και να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα δύσκολα σημεία στο σπίτι.

Σε αυτό το άρθρο, ψάξαμε για εσένα και συγκεντρώσαμε όλες τις χρήσεις του μείγματος σόδας με λεμόνι, σε περιπτώσεις που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να το αξιοποιήσεις.

 

Σόδα με Λεμόνι: 3+1 tips για την καθαριότητα του Σπιτιού!

 

1. Σόδα με Λεμόνι για την μυρωδιά του ιδρώτα που επιμένει

Πολλές φορές παρατηρείται πως η μυρωδιά του ιδρώτα παραμένει σε ένα μπλουζάκι, ακόμη και αν το έχεις πλύνει ήδη αρκετές φορές. Ο ιδρώτας είναι μια δύσκολη μυρωδιά που δεν απομακρύνεται εύκολα από τα ρούχα μας. Για αυτό και εμείς, σου έχουμε την λύση!

Για να αφαιρέσεις την δύσκολη μυρωδιά του ιδρώτα από τα ρούχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα με λεμόνι. Σε μια λεκάνη στύψε ένα λεμόνι και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Θα παρατηρήσεις ότι το μείγμα αρχίζει να αφρίζει. Σε αυτό το μείγμα θα πρέπει να βυθίσεις το ρούχο σου και να το αφήσεις να μουλιάσει.

Μετά από λίγο, μπορείς να αφαιρέσεις το ρούχο να το στύψεις και να το βυθίσεις ξανά στο μείγμα, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία. Τώρα, είναι έτοιμο να το βγάλεις και να το αφήσεις να στεγνώσει. Αφού στεγνώσει τελείως, ξέβγαλέ το με κρύο νερό και βάλτο να πλυθεί στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σου.

Εxtra tip: Προτείνουμε να αποφεύγεται σε μαύρα ρούχα ή σε ρούχα με έντονα χρώματα αυτή η τεχνική, καθώς η σόδα θα τα ξεθωριάσει. Σε αυτά τα ρούχα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις πράσινο σαπούνι ή υγρό πιάτων.

12 Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας για τέλειο καθάρισμα!

2. Σόδα με Λεμόνι για τα λευκά και ευαίσθητα ρούχα

Τα λευκά και ευαίσθητα ρούχα χρειάζονται ειδική μεταχείριση για να καθαρίζονται αποτελεσματικά και να μην αλλοιώνονται. Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα με λεμόνι για να πλύνεις αποτελεσματικά τα λευκά και ευαίσθητα ρούχα σου. Το μείγμα που δημιουργείται από σόδα με λεμόνι μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια απαλή χλωρίνη. Για να δημιουργηθεί σωστά το μείγμα σου θα πρέπει να αναμείξεις ίσα μέρη μαγειρικής σόδας με χυμό λεμονιού.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα σου, βύθισε και άφησε τα ρούχα σου να μουλιάσουν. Έπειτα, μπορείς να ξεπλύνεις τα ρούχα σου και να τα αφήσεις να στεγνώσουν. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει, καθώς τα ρούχα σου θα είναι όσο καθαρά και όσο λευκά τα αγόρασες!

3. Σόδα με Λεμόνι για να διώξεις τις οσμές του νιπτήρα στο μπάνιο

Ο νιπτήρας στο μπάνιο είναι συνδεδεμένος με το σιφώνι, το οποίο αποτελεί σταυροδρόμι για όλες τις κεντρικές σωλήνες που καταλήγουν στην αποχέτευση. Έτσι, μερικές φορές μπορεί να δημιουργεί εστία οσμών που προκαλούν δυσφορία. Τώρα μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά αυτές τις οσμές, χωρίς τη χρήση χημικών, με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι.

Για να καταπολεμήσεις τις οσμές του νιπτήρα θα χρειαστείς μισό χυμό λεμονιού και μια κουταλιά μαγειρικής σόδας. Ανάμειξε τα δύο υλικά και ρίξε το μείγμα σου στο νιπτήρα. Με αυτή την απλή κίνηση, μπορείς να εξαλείψεις κάθε δυσάρεστη οσμή που αναδύεται από το νιπτήρα σου, γρήγορα και απλά.

Μαγειρική Σόδα & Λεμόνι: Πού και πώς να τα χρησιμοποιήσω;

4. Σόδα με Λεμόνι για να απαλλαγείς από τις οσμές στο ψυγείο

Το ψυγείο συχνά αποκτά δυσάρεστες μυρωδιές εξαιτίας των τροφίμων. Οι μυρωδιές αυτές προκύπτουν όταν ξεχνάμε κάποιο φρούτο ή λαχανικό για πολλές μέρες ή βάζουμε στην συντήρηση ψάρια και παρασκευές με σκόρδο. Έτσι, αντιμετωπίζουμε δυσάρεστες μυρωδιές που παραμένουν στο ψυγείο, ακόμη και αν έχουμε αφαιρέσει τις αιτίες που τις προκαλούν.

Επειδή δεν γίνεται να αερίσουμε το ψυγείο μας, θα πρέπει να τοποθετήσουμε σε αυτό υλικά που απορροφούν τις οσμές. Τέτοια υλικά αποτελούν η σόδα και το λεμόνι. Τοποθέτησε ένα μικρό ποτήρι με μαγειρική σόδα και λίγες φλούδες λεμονιού σε ένα από τα ράφια του ψυγείου σου. Τα υλικά αυτά είναι ικανά να αιχμαλωτίσουν τις δυσάρεστες μυρωδιές και να τις εξαφανίσουν.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βρεις τρόπους για να αξιοποιήσεις την σόδα με λεμόνι αποτελεσματικά. Αν πάλι, οι μυρωδιές στο σπίτι παραμένουν, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια από τις εκπαιδευμένες και αξιολογημένες καθαρίστριες του Douleutaras.gr, για να δώσει λύση στο πρόβλημά σου άμεσα.

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Καθαρισμός Σπιτιού
Υμηττός 27/10/2020
Συχνότητα
Κάθε εβδομάδα
Όνομα καθαρίστριας
Λαμπρινη Κ.
Διάρκεια
5 ώρες
Όροφος
1
Λεπτομέριες
  • Υπάρχει κατοικίδιο ζωάκι στο χώρο
  • Χρειάζομαι και σιδέρωμα
Καθαρισμός Σπιτιού
Αθήνα 27/10/2020
Συχνότητα
Κάθε εβδομάδα
Όνομα καθαρίστριας
Βικτωρία Π.
Διάρκεια
5 ώρες
Όροφος
1ος

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Πολύ ωραίος άνθρωπος!!!

Για: Θεοδώρα Σταυρινού / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Εξαιρετικη, συμπαθητικη, σωστη και καθαρη.

Για: Δώρα Σπύρου / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Είμαι πολύ τυχερή που γνώρισα την κ. Ειρήνη. Πολύ αξιόλογη στην δουλειά της.

Για: Κυριακή Γκουρτζούλη / Καθαρισμός Σπιτιού
2,0

Δυστυχως δεν εμεινε ευχαριστημενη. Δεν μας καθαρισε κουζινα κ ψυγειο καθολου. Καθως ουτε το μπανιο ηταν επαρκως καθαρισμενο. Στα παραθυρα καθαρισε μονο τα τζαμια χωρις να καθαρισει το λαστιχο.

Για: Ιωάννα Μαυρομάτη / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Eξαίρετη παρουσία και εργασία, ευχαριστώ για τη συνεργασία

Για: Αιμιλία Σιμωτά / Καθαρισμός Σπιτιού
3,0

Θα ηθελα να σας πω οτι καθηστερησα να αξιολογησω γιατι ηξερα οτι δεν θα ηταν η καλυτερη βαθμολογηση, ενω ηθελα να καθαριστουν τα εξωτερικα τζαμια κ οι κασες ,ασπρες των παραθυρων εγιναν με τετοιο τυοπο που μετα εγω μπηκα στην διαδικασια να καθατισω καποιες κασες γιατι δεν ασπτισαν καθολου δεν καθατιστηκαν,εωω εξμαι νεα γυνσικα επιστημονας δεν επιδεχομαξ κοροθφια ουτε να γινονται οι δουλειες ατπα κολα,φερθηκα πολυ φιλοξενα ,εδειξα εμπιστκδηνη δεν εκανα ελεγχο.κ κμως δεν ειχα το ρπιθυμηυο απιτελεσμα.Επισης το τελευταιο ραφι σπο το ενα νυοθλαπι που ηθελα να καθαριστει δεν ειχε γινει κ οταν βγηκα να παρω κατι τοτε εγιναν μαρια τα χερια μου και της το ειπα και το καθαρισε,οχι σωστα

Για: Ειρήνη Ταμπουρατζή / Καθαρισμός Σπιτιού