4 δουλειές του σπιτιού που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα κάθε μήνα!

Ο ελεύθερος χρόνος όλων μας είναι πολύ περιορισμένος και σε αυτόν προσπαθούμε πάντα, μεταξύ άλλων, να “χωρέσουμε” και τις δουλειές του σπιτιού. Συχνά αναρωτιόμαστε τι πρέπει να καθαρίσουμε και κάθε πότε. Ο καθαρισμός σπιτιού είναι μια κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία, χωρίς την οποία, όμως, το περιβάλλον του σπιτιού μας, θα ήταν πολλές φορές μη βιώσιμο!

 

Μπορεί κάθε εβδομάδα να βάζεις σκούπα, να σφουγγαρίζεις και να σιδερώνεις, όμως αυτό δεν αρκεί για να είναι πραγματικά καθαρό το σπίτι σου. Σου παρουσιάζουμε τις εργασίες που απαιτεί ο καθαρισμός σπιτιού, για τις οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να αφιερώνεις μερίδιο του χρόνου σου τουλάχιστον μια φορά το μήνα!

Ποιες δουλειές σπιτιού πρέπει να κάνεις μία φορά το μήνα; 

1. Τζάμια

Χρησιμοποίησε ειδικά πανιά για τζάμια ή κάποιο ύφασμα όπως ένα παλιό σεντόνι. Απόφυγε τη χρήση χαρτιού κουζίνας ή υγείας καθώς αφήνουν υπολείμματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως καθαριστικό και το υγρό σαπούνι πιάτων, όμως για καλύτερο αποτέλεσμα προτίμησε να αγοράσεις ένα καθαριστικό τζαμιών του εμπορίου.

2. Φούρνος κουζίνας

Άνοιξε την πόρτα του φούρνου, αφαίρεσε τις σχάρες και πέρασε τις επιφάνειες με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Ρίξε στις επιφάνειες μαγειρική σόδα, έπειτα ψέκασε το εσωτερικό με λευκό ξύδι (προσέχοντας να μην πάει στις τρύπες εξαερισμού) και περίμενε 10 λεπτά μέχρι να δράσει. Ξύσε τους λεκέδες με ειδική σπάτουλα καθαρίσματος και σκούπισε πάλι με ένα σφουγγαράκι.

Μπορείς να δεις αναλυτικά πώς γίνεται το σωστό καθάρισμα φούρνου, στο άρθρο που ετοιμάσαμε "Πώς καθαρίζουμε το φούρνο από τα επίμονα λίπη & τις βρωμιές;".

3. Ψυγείο

Άδειασε το ψυγείο από το περιεχόμενό του. Αφαίρεσε όλα τα συρτάρια και πλύνε τα στο νεροχύτη με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι πιάτων. Πέρασε όλες τις επιφάνειες του ψυγείου με σπρέι για όλες τις επιφάνειες. Σκούπισε το τοίχος και τα ράφια και κατόπιν τοποθέτησε πίσω τα συρτάρια.

4. Καθρέφτες

Χρησιμοποίησε ένα εμπορικό καθαριστικό τζαμιών και ένα μαλακό πανί, χωρίς χνούδι. Πέρασε τις περιοχές που παρουσιάζουν λεκέδες, χρισιμοποιώντας ένα διάλυμα από 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας αμμωνία, και 1 λίτρο νερό. Θυμήσου να ψεκάσεις πρώτα το πανί με το καθαριστικό και όχι τον καθρέφτη απευθείας, ώστε να μη στάξει στην κορνίζα. Τέλος, χρησιμοποίησε ένα κλασικό ξεσκονόπανο με φτερά για να απομακρύνεις τη σκόνη από τις ευαίσθητες επιφάνειες του καθρέφτη και της κορνίζας.

Φυσικά προκειμένου το σπίτι να είναι μονίμως στην εντέλεια δεν αρκεί η ενασχόληση σε μηνιαία βάση, αλλά χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια. Στο Douleutaras Cleaning, μπορείς να βρεις εξειδικευμένες καθαρίστριες που αναλαμβάνουν επαναλαμβανόμενους και μη οικιακούς καθαρισμούς και παραδίδουν αστραφτερούς χώρους!

Εσύ κάθε πότε καθαρίζεις το σπίτι σου;

 

δουλειές του σπιτιού

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Καθαρισμός Σπιτιού
Χαλάνδρι 01/12/2020
Συχνότητα
Κάθε 2 εβδομάδες
Όνομα καθαρίστριας
Κωνσταντίνα Π.
Διάρκεια
5 ώρες
Όροφος
πρώτος
Καθαρισμός Σπιτιού
Μενεμένη 01/12/2020
Συχνότητα
Κάθε εβδομάδα
Όνομα καθαρίστριας
Αναστασία Α.
Διάρκεια
4 ώρες
Όροφος
2ος
Καθαρισμός Σπιτιού
Ερμούπολη 01/12/2020
Συχνότητα
Κάθε 2 εβδομάδες
Όνομα καθαρίστριας
Οικιακή Β.
Διάρκεια
4 ώρες
Όροφος
τεστ

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

πολύ καλή επαγγελματίας. συνεργάσιμη και συνεννοήσιμη. δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία. επιπλέον εξαιρετικά συνεπής στην τήρηση του ωραρίου της. γρήγορα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Για: Αντωνία Καναβού / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Η κυρία Αντωνία είναι εξαιρετική. Χαμηλών τόνων, γλυκομίλητη, εξαιρετικά αποτελεσματική στη δουλειά της. Την προτείνω ανεπιφύλακτα

Για: Αντωνία Καναβού / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική στη δουλειά της. Σε ολα τα επίπεδα

Για: Elena Zhilchenko / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Θελω αυτήν οπότε είναι να καθαρίζει το επόμενο ραντεβού θα 5ι στείλω εγώ

Για: Αντωνία Καναβού / Καθαρισμός Σπιτιού
1,7

Η κυρία ήταν πολύυυυ αργή. Κατ'αρχάς με το που μπήκε στο σπίτι, άρχισε να μιλά στο τηλέφωνο για ένα τέταρτο. Και δεν επρόκειτο για τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης. Άνθρωποι είμαστε και το καταλαβαίνω να μιλήσει εάν είναι ανάγκη, αλλά όχι και τόση ώρα βρε παιδιά... Δεν δίνουμε λίγα χρήματα για τα δικά μας δεδομένα... Σε δυάρι μένουμε και δεν έφτασαν 4 ώρες να το καθαρίσει... Η προηγούμενη κοπέλα που είχε έρθει, ήξερε την δουλειά της και θα προτιμήσουμε εκείνη.

Για: Elektra Ziko / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Εξαιρετική. Γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της. Εμμένει στη λεπτομέρεια.

Για: Αργυρούλα Τσίτουρα / Καθαρισμός Σπιτιού