Οι πιo συνηθισμένοι δύσκολοι λεκέδες και πώς θα τούς εξαφανίσετε!

Υπάρχουν κάποιοι λεκέδες που, δυστυχώς για εμάς, είναι δύσκολοι. Πολύ δύσκολοι. Λεκέδες που δεν απομακρύνονται ούτε με πλύσιμο, ούτε με τρίψιμο, ούτε με απορρυπαντικά, ούτε με λευκαντικά. Και τους «τρέμουμε», ειδικά για τα τραπεζομάντηλά μας ή όταν φοράμε λευκά ρούχα.

Ωστόσο, για κάθε λεκέ, υπάρχει και ένα «αντίδοτο», μια ουσία που μπορεί να τον απομακρύνει πολύ πιό εύκολα απ’όσο θα πιστεύαμε! Πάμε να δούμε τους πιό συνηθισμένους «δύσκολους» λεκέδες και πως να απαλλαγούμε από αυτούς!

Κόκκινο κρασί

Σε περίπτωση που δε το ξέρετε, το κόκκινο κρασί φεύγει εύκολα με… λευκό κρασί! Βρέξτε το ύφασμα με λευκό κρασί και τρίψτε για να δείτε τη μαγεία να εξελίσσεται!

Μπύρα

Η μπύρα είναι επίσης ένας εκνευριστικός λεκές, αν και όχι τόσο δύσκολος όσο ο προηγούμενος. Σκουπίστε όσο μπορείτε με χαρτί και μετά βρέξτε ένα σφουγγάρι με διάλυμα απορρυπαντικού σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, 2 μέρη κρύο νερό και 1 μέρος ξύδι και… voila!

Λίπη

Οι λιπαροί λεκέδες είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας. Όμως, το μόνο που χρειάζεται είναι να… πασπαλίσετε το λεκέ με κορν-φλάουρ, να το αφήσετε για 10 λεπτά και έπειτα να ξεπλύνετε με νερό!

Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι πεντανόστιμη αλλά… κακός λεκές! Ωστόσο, μην πανικοβάλλεστε! Αν σας πέσει κάπου σοκολάτα, μπορείτε να την καθαρίσετε με ένα διάλυμα απορρυπαντικού με χλιαρό νερό, αρκεί πρώτα να έχετε βάλει από πάνω της ένα κομμάτι χαρτί και να την έχετε… πατήσει με ένα κρύο σίδερο! Ζεστή και λιωμένη σοκολάτα δεν βγαίνει αλλά η κρύα και στέρεη είναι παιχνιδάκι!

Καφές

Ακόμη ένας συνηθισμένος, «κακός» λεκές… Αν σας πέσει καφές κάπου, μουσκέψτε το ύφασμα με χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι και μετά ξεπλύνετε με νερό!

Πηγή: Cool Home

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα