5 Φανταστικές Ιδέες για να "ντύσεις" το τζάκι σου με Πέτρα & Ξύλο!

Το τζάκι είναι σημείο αναφοράς για το σαλόνι, αφού συνήθως τοποθετείται στο πιο κεντρικό σημείο του χώρου. Ειδικά όταν είναι αναμμένο το χειμώνα, ποιος από μας δε θέλει να καθίσει κοντά του και να χαζέψει τις φλόγες, απολαμβάνοντας τη ζεστασιά του; Παρ' όλα αυτά, υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για τα τζάκια με πέτρα και ξύλο. Είναι κλασικά, παραδοσιακά και θυμίζουν εξοχικά σπίτια κοντά στη φύση.

Ιδιαίτερα η πέτρα, είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό για διακόσμηση στη χώρα μας. Ανάλογα με τον τρόπο που τη χρησιμοποιείς, μπορεί να σου δώσει και διαφορετικό στυλ, από παραδοσιακό ρουστίκ, έως και σύγχρονο μινιμαλιστικό. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για να την αγαπάμε. Επίσης, έχει πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο και είναι πυράντοχη, έτσι ώστε να είναι η τέλεια επιλογή για επένδυση τζακιού. Σκέφτεσαι πώς να διακοσμήσεις το σαλόνι σου για να ταιριάζει με τζάκια με πέτρα και ξύλο; Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε λύσεις που ταιριάζουν στο γούστο και την αισθητική σου!

5 μοναδικές ιδέες διακόσμησης για σαλόνια με τζάκια με πέτρα και ξύλο!

#1 Διακόσμηση με τζάκι σε ρουστίκ στυλ

Το ρουστίκ στυλ διακόσμησης βασίζεται στην κυριαρχία των στοιχείων της φύσης μέσα στο σπίτι. Ειδικά το ξύλο και η πέτρα θεωρούνται ως ιδανικά υλικά για μια διακόσμηση στο στυλ αυτό. Γενικότερα, η ρουστίκ διακόσμηση περιλαμβάνει ακατέργαστα υλικά, βαριά έπιπλα και γήινα χρώματα, όπως το σκούρο καφέ. Κατά τη γνώμη μας, τα τζάκια με πέτρα και ξύλο είναι το πιο ταιριαστό στοιχείο σε μια ρουστίκ διακόσμηση σαλονιού. Και μόνο η ύπαρξη τζακιού στο χώρο μπορεί να σε προδιαθέσει για ζεστή, ή ίσως και παραδοσιακή αίσθηση.

τζάκι ρουστίκ με πέτρα και ξύλο

Το τζάκι που έχει επένδυση από ακατέργαστες πέτρες και ξύλο δίνει χαρακτήρα στο σαλόνι και ολοκληρώνει αρμονικά τη διακόσμηση σου. Ειδικά όταν το τζάκι ανάβει, θα σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα σπίτι στην εξοχή, απολαμβάνοντας τη φύση. Η θετική ενέργεια του χώρου σου θα σε χαλαρώνει και θα σε κάνει να ξεφεύγεις από άγχος, κούραση και υπερένταση. Όσο για το τι χρώμα θα είναι οι πέτρες και το ξύλο, δε χρειάζεται να σε απασχολεί πολύ. Τα τζάκια με πέτρα και ξύλο σε ρουστίκ διακόσμηση μπορούν να είναι φτιαγμένα με διαφορετικών χρωμάτων πέτρες. Το ζήτημα είναι το αποτέλεσμα να μοιάζει όσο πιο φυσικό γίνεται.

#2 Διακόσμηση με τζάκι σε μινιμαλιστικό ύφος

Μπορείς να επενδύσεις το τζάκι σου με πέτρα και ξύλο, αλλά να διακοσμήσεις το σαλόνι σου σε μινιμαλιστικό ύφος; Η απάντηση είναι ναι. Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα στοιχεία της φύσης στη διακόσμηση παραπέμπουν κυρίως σε παραδοσιακό και ρουστίκ στυλ. Ωστόσο, αυτό ισχύει κυρίως για τα ακατέργαστα στοιχεία. Αν οι πέτρες που χρησιμοποιείς για την επένδυση τζακιού είναι σμιλευμένες και έχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα, τότε μπορείς εύκολα να συνδυάσεις το τζάκι σου με μινιμαλιστικό ύφος.

τζάκι με πέτρα σε μίνιμαλ σαλόνι

Στην ουσία, αυτό που απαιτεί η μινιμαλιστική διακόσμηση είναι απλότητα με καθαρές γραμμές και ξεκούραστα χρώματα. Δεν αποκλείει τη χρήση φυσικών στοιχείων, εφόσον αυτά πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, ένα καλοδιατηρημένο πάτωμα από φυσικό ξύλο είναι υπέροχη βάση για να ξεκινήσεις τη μίνιμαλ διακόσμηση σου. Ομοίως, μπορείς να διακοσμήσεις το τζάκι σου με επένδυση πέτρας και παρόλα αυτά να ταιριάζει πολύ στο χώρο. Ωστόσο, θα σου προτείναμε να μη βαρύνεις το τζάκι με άλλα διακοσμητικά στοιχεία, ώστε να αφήσεις την πέτρα να κάνει τα μαγικά της, προσελκύοντας τα βλέμματα.

#3 Διακόσμηση με επένδυση τοίχου με πέτρα

Μήπως αυτό που λείπει από τη διακόσμηση του σαλονιού σου είναι μια νότα πολυτελείας; Αν ναι, τότε έχουμε μια εξαιρετική και μοναδική ιδέα. Αντί να επενδύσεις το τζάκι σου γύρω γύρω με πέτρα και ξύλο, επένδυσε ολόκληρο τον τοίχο που περιβάλλει το τζάκι! Τι έχει να σου προσφέρει αυτή η ιδέα; Αρχικά, είναι μια πρωτότυπη ιδέα, η οποία μάλιστα εντυπωσιάζει πολύ. Έπειτα, βάζει το τζάκι σου στο επίκεντρο του σαλονιού ακόμα περισσότερο. Κάνει χτυπητή αντίθεση με τους γύρω τοίχους του σαλονιού, ό,τι χρώμα κι αν είναι. Τέλος, δίνει την αίσθηση του πολυτελούς σαλονιού, αναβαθμίζοντας αισθητά τη διακόσμηση σου.

διακόσμηση με τζάκι και επένδυση τοίχου

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να σε προειδοποιήσουμε για το κόστος της ιδέας. Το να επενδύσεις τζάκια με πέτρα και ξύλο κοστίζει σαφώς λιγότερο, σε σχέση με το να επενδύσεις έναν ολόκληρο τοίχο, ή μια γωνία. Ο λόγος είναι πως χρειάζονται πολύ περισσότερα υλικά, αλλά και περισσότερη εργασία από επαγγελματίας για να επενδυθεί ο τοίχος. Φυσικά, μπορείς να πάρεις προσφορές από διαφορετικούς επαγγελματίες, μέχρι να βρεις την προσφορά που ικανοποιεί περισσότερο τις ανάγκες σου.

#4 Διακόσμηση με τζάκι σε vintage σαλόνι

Τα έπιπλα από φυσικό ξύλο είναι από τα αγαπημένα μας, γιατί θυμίζουν αρχοντικά άλλης εποχής. Το ζήτημα είναι πώς να τα συνδυάσεις με άλλα στοιχεία, με σκοπό να φτιάξεις μια αρκετά μοντέρνα διακόσμηση. Λοιπόν, έχουμε να σου προτείνουμε μια ενδιαφέρουσα ιδέα και αυτή ονομάζεται vintage διακόσμηση. Το vintage στυλ περιλαμβάνει κάποια αντικείμενα και έπιπλα που είναι, ή απλά μοιάζουν παλιά και δημιουργούν την αίσθηση του κλασικού.

τζάκι με πέτρα και ξύλο σε vintage σαλόνι

Λοιπόν, πώς θα σε βοηθήσει το τζάκι σου να ενισχύσεις το στυλ του σαλονιού; Πρέπει η επένδυση και η διακόσμηση του τζακιού σου να είναι κλασική, ίσως θυμίζοντας μια άλλη εποχή. Για το λόγο αυτό, χρειαζόμαστε μια επένδυση από φυσική πέτρα και ξύλο, τα οποία δεν είναι πλήρως σμιλευμένα. Είναι καλό να διατηρούν κάπως την αίσθηση του φυσικού και του παραδοσιακού. Έπειτα, μπορείς να χτίσεις τη διακόσμηση σου γύρω από το τζάκι. Απλώς δημιούργησε με τα έπιπλα ένα ημικύκλιο με κέντρο το τζάκι και θα εντυπωσιαστείς από το πόσο ταιριάζουν.

#5 Διακόσμηση τζακιού με στεφάνια και φυτά

Ποιος είπε πως τα τζάκια με πέτρα και ξύλο δε μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με άλλα αντικείμενα; Μια εξαιρετική ιδέα για διακόσμηση τζακιού κατά τις εποχές που μένει σβηστό, είναι η διακόσμηση με κεριά. Η διακόσμηση τζακιού με κεριά είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι, είτε το τζάκι σου έχει επένδυση πέτρας, είτε ξύλου, είτε γυψοσανίδας. Ωστόσο, τα τζάκια με πέτρα και ξύλο ταιριάζουν πολύ και με άλλα φυσικά στοιχεία.

τζάκι με πέτρα και ξύλο

Για παράδειγμα, μπορείς να κρεμάσεις πάνω από το τζάκι σου ένα όμορφο στεφάνι από αποξηραμένα φυτά. Επίσης, μπορείς να το διακοσμήσεις με μικρές γλάστρες που περιέχουν αληθινά φυτά. Η ιδέα αυτή θα σου δώσει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ότι έρχεσαι κοντά στη φύση. Όπως καταλαβαίνεις, αν πρόκειται να βάλεις ζωντανά φυτά κοντά στο τζάκι, πρέπει να αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα παχύφυτα, όπως οι κάκτοι, είναι τα ιδανικά φυτά που αντέχουν τη ζέστη και μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στο σπίτι.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες μας για τζάκια με πέτρα και ξύλο! Για να επενδύσεις και να διακοσμήσεις το τζάκι σου, απευθύνσου στους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να αναλάβουν τη φροντίδα του τζακιού σου!

επένδυση τζακιού

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα