Πες μας τι χρειάζεσαι όλο το 24ωρο!

Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Πες μας ΔΩΡΕΑΝ τι εργασία χρειάζεσαι.

Πάρε προσφορές

Λάβε έως 3 προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου προσφορές από επαγγελματίες.

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Σύγκρινε προσφορές, επικοινώνησε με τους επαγγελματίες και επίλεξε όταν είσαι έτοιμος.

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Κατασκευή, Επισκευή
 • Κατασκευή / Τοποθέτηση / Μετατροπή
 • Επισκευή
 • Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
π.χ.: Σήμερα, Τις προσεχείς ημέρες
 • Αποκλειστικά σήμερα
 • Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
 • Τις προσεχείς ημέρες
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 04/2/2019

Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού: Επιτυχημένα βήματα για ένα σίγουρο αποτέλεσμα!

Το ενεργειακό τζάκι έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος στις επιλογές τζακιών για το σπίτι, τα τελευταία χρόνια.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα ενεργειακού τζακιού είναι ότι έχει χαμηλότερες ανάγκες συντήρησης και καθαρισμού συγκριτικά με ένα τζάκι.

Η συντήρησή του, ωστόσο, δε θα πρέπει να παραμελείται καθώς δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και εξασφαλίζει τη μακροχρόνια απόδοση του ενεργειακού τζακιού σου.

Αρχικά, τοποθετώντας ένα ενεργειακό τζάκι στον οικιακό ή επαγγελματικό σου χώρο χρειάζεται να γνωρίζεις κάποια βασικά tips για τη σωστή λειτουργία του.

Τι να κάνεις για να έχεις πάντα ένα πλήρως λειτουργικό ενεργειακό τζάκι;

Για να έχεις πάντα τη μέγιστη απόδοση στο ενεργειακό τζάκι σου χρειάζεται να ακολουθήσεις τις εξής συμβουλές:

 • Τα ξύλα που καίγονται δεν πρέπει να είναι υγρά ή βαμμένα. Είναι απαραίτητο να προτιμάς τα ξύλα που είναι ειδικά για καύση.

 • Το τζάμι του ενεργειακού τζακιού καλό είναι να καθαρίζεται όταν είναι τελείως κρύο και να χρησιμοποιείται ειδικό καθαριστικό

 • Τα ξύλα δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο τζάμι

 • Τα χημικά καθαριστικά δεν προτείνονται για τον καθαρισμό του τζακιού

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και πραγματοποιώντας τη συντήρησή του ενεργειακού τζακιού σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή, θα έχεις ένα αποδοτικό ενεργειακό τζάκι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι περιλαμβάνει μία σωστή συντήρηση ενεργειακού τζακιού;

Μία ολοκληρωμένη συντήρηση ενός ενεργειακού τζακιού περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

Καθαρισμός της καμινάδας

Με τον έλεγχο και το σωστό καθαρισμό της καμινάδας μία φορά το χρόνο, έχεις ένα σίγουρο αποτέλεσμα στην απόδοση του ενεργειακού τζακιού σου.

Αρχικά, πριν το βάλεις σε λειτουργία θα χρειαστεί να ελέγξεις την καμινάδα του.Πολλές φορές η καμινάδα γεμίζει με φύλλα, βρωμιά ή ακόμα και πτηνά που έχουν φτιάξει τη φωλιά τους.

Ο καθαρισμός της είναι απαραίτητος πριν μπει το ενεργειακό τζάκι ξανά σε λειτουργία και χρειάζεται να γίνει από έμπειρο και εξειδικευμένο επαγγελματία, αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά.

Καλός καθαρισμός της εστίας του τζακιού

Αφού το τζάκι έχει κρυώσει τελείως είναι απαραίτητο να καθαριστεί εσωτερικά από τις επικαθίσεις. Ένα καλό σκούπισμα είναι απαραίτητο ώστε να απομακρυνθούν οι στάχτες και η συγκέντρωση βρωμιάς.

Έπειτα, παίρνοντας ένα βρεγμένο πανί προχωράς σε πιο προσεκτικό καθαρισμό του τζακιού από τις στάχτες και τα ιζήματα. Το αφήνεις να στεγνώσει εντελώς πριν μπει ξανά σε λειτουργία.

Καθαρισμός του κρυστάλλου της πόρτας

Για τον καθαρισμό του τζαμιού της πόρτας, χρησιμοποιούνται μόνο ειδικά καθαριστικά και πανιά που δεν χαράζουν το κρύσταλλο.

Ακολουθώντας όλα τα παραπάνω αλλά και τις συστάσεις της κατασκευαστικής εταιρείας του ενεργειακού τζακιού θα έχεις ένα σίγουρο αποτέλεσμα!

Προτίμησε έναν αξιόπιστο και έμπειρο επαγγελματία, ώστε να είσαι σίγουρος/η ότι η διαδικασία συντήρησης του ενεργειακού τζακιού έχει πραγματοποιηθεί σωστά.

Σε περίπτωση που ο καθαρισμός του ενεργειακού τζακιού γίνει ερασιτεχνικά, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι χαμηλή απόδοση του τζακιού αλλά και παρεμπόδιση της λειτουργίας του.

Μπες στο Douleutaras.gr και καταχώρησε την εργασία σου για συντήρηση ενεργειακού τζακιού. Με αυτό τον τρόπο θα λάβεις επικοινωνία από αξιόπιστους επαγγελματίες που έχουν αξιολογηθεί για την εργασία τους και θα έχεις εικόνα για την ποιότητα εξυπηρέτησής τους.

Υπολογισμός Κόστους

Δες ποιο είναι το μέσο κόστος για εργασίες παρόμοιες με τη δική σου

0-0 Αναμενόμενο Κόστος συμπεριλαμβανομένων των υλικών (χωρίς ΦΠΑ) ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορές από αξιόλογους επαγγελματίες στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία

Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος από τον επαγγελματία από το αποτέλεσμα και από την άμεση ανταπόκριση.ειναι μια ακριβή υπηρεσία γεν…

Douleutaras.gr λογότυπο
Νίκος Κ.
52 αξιολογήσεις

Άψογη συνεργασία, συνεπής, σωστός και γρήγορος στην δουλειά του!

Douleutaras.gr λογότυπο
Στέλιος Κ.
47 αξιολογήσεις

Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος! Άριστη προετοιμασία πριν την έναρξη των εργασιών έτσι ώστε να μην λερωθεί τίποτα στον χώρο. Έμεινα …

φωτογραφία επαγγελματία
Χρήστος Σ.
44 αξιολογήσεις

Σωστός επαγγελματίας

Douleutaras.gr λογότυπο
Τάσος Θ.
33 αξιολογήσεις

Αριστος επαγγελματίας και σε γνώσεις και στην εκτέλεση της εγασίας, απόλυτα συνεπής και σωστός, άριστη επαγγελματική συμπεριφορά.

φωτογραφία επαγγελματία
ΑΡΜΠΕΝ Ν.
31 αξιολογήσεις

Πολύ καλός επαγγελματίας και άνθρωπος! Τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Σχετικά άρθρα

Ενεργειακό Τζάκι – Πώς λειτουργεί & Τι πρέπει να ξέρεις;

Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι το χειμώνα σε ένα σαλόνι με καλή παρέα και τη συντροφιά ενός τζακιού; Το να παρακολουθείς απλά τη φλόγα να

Περισσότερα
Οδηγίες χρήσης ενεργειακού τζακιού που θα σώσουν την τσέπη σου!

Έκανες κίνηση ματ για τη τσέπη σου και τοποθέτησες ενεργειακό τζάκι; Ή ακόμα σκέφτεσαι αν πρέπει να το κάνεις;

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι καλύτεροι επαγγελματίες για την κατηγορία Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

ΣΠΥΡΟΣ Π.

Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού - Αθήνα
113 αξιολογήσεις

Με το έμπειρο και ετοιμοπόλεμο προσωπικό μας, είμαστε στη διάθεσή σας, για μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική Συντήρηση Ενεργειακού τζακιού. Χαρακτηριζόμαστε από συνέπεια, οργάνωση και αποτελεσματικότητα, ενώ η τιμή δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για να μας επιλέξετε!

Γιάννης Μ.

Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού - Αθήνα
21 αξιολογήσεις

Δραστηριοποιούμαι για πολλά χρόνια στον κλάδο των τζακιών, όπου αναλαμβάνω κάθε εργασία ανεξαρτήτως κλίμακας, με μεγάλη υπευθυνότητα και μεράκι. Χάρη στη χρήση ποιοτικών υλικών αλλά και την υψηλής ποιότητας εργασία, είμαστε σε θέση να φέρουμε για εσάς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Συντήρηση του Ενεργειακού τζακιού σας.

Γιάννης Β.

Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού - Κορυδαλλός
95 αξιολογήσεις

Διαθέτουμε εμπειρία 20 ετών στον τομέα και είμαστε η ιδανική επιλογή, για τη συντήρηση του ενεργειακού σας τζακιού. Έχουμε ως κυριότερο σκοπό να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και διάρκειας πολλών ετών.

Σταμάτης Κ.

Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού - Αιγάλεω
30 αξιολογήσεις

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο χώρο των ενεργειακών τζακιών με υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για τη Συντήρηση του Ενεργειακού τζακιού σας, αλλά και για τον καθαρισμό της καμινάδας όπου χρειαστείτε. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Πάνος Σ.

Συντήρηση Ενεργειακού Τζακιού - Καλλιθέα
27 αξιολογήσεις

Από την αρχή της δημιουργίας της, η εταιρία μας παρέμεινε αυστηρά προσηλωμένη στην αρχή της βέλτιστης εφαρμογής των υλικών. Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε παντός τύπου εργασίες συντήρησης ενεργειακών τζακιών.

Σχετικές υπηρεσίες