No1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών

Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδας

Βρες Αξιολογημένους Τζακάδες για Καθαρισμό Τζακιού, σε Μόλις 3’ και Πάρε Προσφορά. Κλείσε στην Καλύτερη Τιμή για Καθαρισμό Καμινάδας!

Λάβε Προσφορές σε 20"

Επιλεγμένοι επαγγελματίες

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ

Πάρε προσφορά

Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Κατασκευή, Επισκευή
 • Κατασκευή / Τοποθέτηση / Μετατροπή
 • Επισκευή
 • Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
π.χ.: Σήμερα, Τις προσεχείς ημέρες
 • Αποκλειστικά σήμερα
 • Στις επόμενες 2 ημέρες το αργότερο
 • Τις προσεχείς ημέρες
 • Δεν έχω συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό
Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2020

Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδας: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Ο τακτικός καθαρισμός τζακιού είναι απαραίτητος για κάθε σπίτι με τζάκι, για λόγους ασφάλειας, αλλά και αποδοτικότητας του τζακιού. Μαζί με τον καθαρισμό καμινάδας, αφαιρεί στάχτες και υπολείμματα βρωμιάς, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά στην καμινάδα.

Φυσικά, η διαδικασία καθαρισμού τζακιού (και ο καθαρισμός εστίας τζακιού) δεν είναι εύκολη και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι διαθέσιμοι καθημερινά, για να σου δώσουν προσφορές για καθαρισμό τζακιού - καμινάδας, στις καλύτερες τιμές για ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση!

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός τζακιού;

Ο καθαρισμός τζακιού - καμινάδας πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Η ιδανική περίοδος για την εργασία είναι μετά το τέλος χρήσης του τζακιού, δηλαδή μετά το χειμώνα. Έτσι, εξασφαλίζεις την καλή κατάσταση του τζακιού σου για την επόμενη περίοδο χρήσης. Επίσης, θεωρείται πολύ καλή ιδέα να κάνεις καθαρισμό καμινάδας το φθινόπωρο, πριν χρησιμοποιήσεις ξανά το τζάκι.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας;

Το σύνηθες κόστος για ολοκληρωμένο καθαρισμό καμινάδας τζακιού από εξειδικευμένο επαγγελματία μας είναι στα 30€ +ΦΠΑ. Αύξηση στην τιμή καθαρισμού μπορεί να προκύψει, αν χρειαστούν μερεμέτια και επισκευές, πέρα από τον καθαρισμό. 

Για παράδειγμα, μια αντικατάσταση κόκορα, τυπικά μπορεί να κοστίσει γύρω στα 50-80€. Όσο για την αντικατάσταση σε σπασμένα πυρότουβλα, το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 45-60€. Αν θέλεις να πάρεις προσωποποιημένη προσφορά, ειδικά για τις ανάγκες σου, απλά συμπλήρωσε δωρεάν τη φόρμα μας και θα σε φέρουμε σε επαφή με κατάλληλο επαγγελματία στην περιοχή σου!

καθαρισμός καμινάδας

Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας;

Ο σωστός καθαρισμός καμινάδας του τζακιού σου θα σου προσφέρει πιο αποδοτική θέρμανση χώρου, αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια από πιθανότητα φωτιάς. Οι αιτίες που προκαλούν συσσώρευση βρωμιάς στο τζάκι σου είναι οι εξής:

 • Το ψήσιμο στο τζάκι, είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που επιβαρύνεται η καμινάδα. Το λίπος που πέφτει στα κάρβουνα από το ψήσιμο, καίγεται και δημιουργούνται λιπαρά τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού, στα οποία προσκολλάται η καπνιά.

 • Η καύση ξύλων, τα οποία δεν συνιστώνται για καύση, αποτελεί βασική αιτία που μπουκώνει η καμινάδα και απαιτείται καθαρισμός. Σε αυτό συγκαταλέγεται και η καύση σκουπιδιών μέσα στο τζάκι, καθώς και πλαστικών.

 • Κατασκευαστικά λάθη μπορούν να αυξήσουν τη συχνότητα της ανάγκης για καθαρισμό τζακιού, καθώς οι γωνίες στην καμινάδα εμποδίζουν τη διαδρομή του καπνού προς το εξωτερικό του σπιτιού. Σαν αποτέλεσμα ο καθαρισμός καμινάδας κρίνεται απαραίτητος, για να αφαιρεθούν κατάλοιπα που εμποδίζουν τη λειτουργία της.

Μαζί με τον καθαρισμό τζακιού, συστήνεται να φροντίσεις και για τον καθαρισμό πυρότουβλων τζακιού. Με τον τρόπο αυτό, θα έχεις ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση για το τζάκι σου, το οποίο θα γίνει και πιο αποδοτικό.

Τι πρέπει να κάνεις πριν το καθάρισμα τζακιού & καμινάδας, σε ενεργειακό ή παραδοσιακό τζάκι;

Η προετοιμασία για τον καθαρισμό τζακιού περιλαμβάνει κάποιες απλές ενέργειες, με τις οποίες φροντίζεις για την ασφάλεια του χώρου, αλλά και την προσωπική σου. Η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις στον καθαρισμό ενεργειακού τζακιού ή παραδοσιακού. Πριν γίνει ο καθαρισμός τζακιού, είναι καλό να κάνεις τα εξής:

 • Έλεγξε την καμινάδα για φωλιές ζώων.

 • Κάλυψε το γύρω χώρο με πλαστικά καλύμματα & παλιά χαλιά.

 • Αγόρασε μια μάσκα και ειδικά γάντια (για να αποφύγεις την επαφή με τη στάχτη).

 • Καθάρισε τα υπολείμματα στάχτης από την εστία.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνουν οι καθαρισμοί τζακιών;

 • ​​​​​​Σφράγισμα εστίας τζακιού

 • Καθαρισμός εσωτερικών τοιχωμάτων τζακιού

 • Αναγκαίες επισκευές τζακιού - καμινάδας

 • Καθαρισμός πυρότουβλων

Αναλυτικά, οι εργασίες έχουν ως εξής:

 • Οι επαγγελματίες καθαρισμού τζακιών της πλατφόρμας μας, φροντίζουν για την καθαριότητα του τζακιού και της καμινάδας, αλλά και του χώρου όπου γίνεται η εργασία. Αρχικά, σφραγίζουν την εστία, ώστε να μη λερωθεί ο χώρος γύρω από το τζάκι και χρησιμοποιούν ειδικές βούρτσες και ράβδους, ώστε να αρχίσει ο καθαρισμός.

 • Σε περιπτώσεις που η καμινάδα του τζακιού είναι ορατή, ο καθαρισμός του τζακιού ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθαρισμός γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Τα συνεργεία μας, με τον ειδικό τους εξοπλισμό, απομακρύνουν από το τζάκι σου την πίσσα, την ρητίνη και την κάπνα που προσκολλάται στα τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού και της καμινάδας κατά την καύση.

 • Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν μικρο-επισκευές στο τζάκι ή την καμινάδα. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν κάποια σπασμένα τούβλα. Τέτοιες εργασίες κάνουν τον καθαρισμό καμινάδας πιο δύσκολο και αυξάνουν το κόστος των εργασιών. Ωστόσο, πολλές φορές ο καθαρισμός ενεργειακού τζακιού και παραδοσιακού τζακιού δεν είναι ολοκληρωμένος, χωρίς τέτοια μερεμέτια.

 • Ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού είναι μια εργασία που αναλαμβάνουν πολύ συχνά τα συνεργεία της πλατφόρμας μας. Αν λοιπόν, θέλεις να φαίνεται το τζάκι σου σαν καινούργιο, ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού είναι η εργασία που χρειάζεσαι.

καθαρισμός τζακιού

Ποιες περιοχές εξυπηρετούν οι επαγγελματίες μας;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους επαγγελματίες για καθαρισμούς τζακιών σε όλη την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είτε ψάχνεις για καθαρισμούς τζακιών στα βόρεια προάστια, στο κέντρο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, είμαστε έτοιμοι να σου βρούμε τους ανθρώπους που θα κάνουν το τζάκι σου σαν καινούργιο.

Γιατί να επιλέξεις τεχνικό του Douleutaras.gr για καθαρισμό τζακιού - καμινάδας;

​​​​

 • Αξιολογημένοι επαγγελματίες

 • Έμπειροι τζακάδες

 • Σύγχρονος εξοπλισμός καθαρισμού τζακιών

 • Προσιτές τιμές καθαρισμού

 • Δωρεάν διαδικασία εύρεσης επαγγελματία

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους επαγγελματίες θέρμανσης, για να αναλάβουν τη συντήρηση του τζακιού σου ή ό,τι άλλο χρειαστείς. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό, θα φροντίσουν για τον ολοκληρωμένο καθαρισμό καμινάδας και τζακιού, στην πιο προσιτή τιμή.

Ο καθαρισμός τζακιού  - καμινάδας είναι μια εργασία, για την οποία θα χρειαστείς μόνο τους καλύτερους! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα σου βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία στην περιοχή σου, για να σου δώσει προσφορά!

Καθαρισμός εστίας τζακιού σε 4 βήματα!

1. Προμηθεύσου τα απαραίτητα.

Αρχικά φρόντισε για τον εαυτό σου. Μην καθαρίσεις το τζάκι σου χωρίς την ειδική μάσκα. Η εισπνοή της στάχτης είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό. Βρες πρόχειρα ρούχα που δεν σε πειράζει να λερωθούν και γάντια για να προστατεύσεις τα χέρια σου.
Ακόμα θα χρειαστείς έναν άδειο κουβά, έναν κουβά με νερό, ένα πανί και ένα μικρό σκουπάκι. Ο αποτελεσματικός καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού απαιτεί, επίσης, τη χρήση μιας συρματόβουρτσας, γι’ αυτό φρόντισε να την βάλεις στη λίστα με τα απαραίτητα, πριν ξεκινήσεις.  

2. Προετοίμασε τον χώρο.

Ο καθαρισμός εστίας τζακιού είναι, όπως μπορείς να φανταστείς, μια δουλειά με αρκετή βαβούρα. Αν δεν θέλεις να έχεις να καθαρίσεις και το χαλί μετά, φρόντισε να το καλύψεις. Τοποθέτησε μπροστά από το τζάκι σου κάποιο παλιό κάλυμμα, εφημερίδες ή ένα κομμάτι από νάυλον.
Ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού δημιουργεί παρόμοια αναστάτωση στο σπίτι, με αυτή του καθαρισμού της καμινάδας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρύνεις τα έπιπλα που βρίσκονται πολύ κοντά, ώστε να μην "κάτσει" η στάχτη πάνω τους.

3. Πάρε θέση και ετοιμάσου.

Αν δεν έχεις αγοράσει κάποιο ειδικό καθαριστικό, έχουμε μια απλή, σπιτική συνταγή. Διέλυσε σε 2 λίτρα νερό μισό φλιτζάνι χλωρίνη και 6 κ.σ. μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε μπροστά στο τζάκι σου όλα τα εργαλεία και καθαριστικά που θα χρησιμοποιήσεις.
Είναι σημαντικό να έχεις όλα τα απαραίτητα κοντά σου, πριν ξεκινήσει ο καθαρισμός εστίας και ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού. Σε αντίθετη περίπτωση, αν χρειαστεί να μετακινηθείς στη μέση της διαδικασίας, θα αφήσεις ένα μαύρο δρομάκι από όπου περάσεις.

4. Σήκωσε μανίκια, ξεκινάει το καθάρισμα.

Αφού έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να πιάσεις δουλειά. Σκούπισε όλη τη στάχτη που υπάρχει στην εστία και άδειασε την, προσεκτικά, στον άδειο κουβά. Δώσε μεγάλη προσοχή στη μεταφορά. Όσο πιο προσεκτικά μεταφέρεις τη στάχτη, τόσο καλύτερα, καθώς θα γλιτώσεις λίγο από το καθάρισμα του γύρω χώρου μετά.

Στη συνέχεια, μπορεί να ξεκινήσει ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού. Ξεκίνα να τρίβεις τους τοίχους της εστίας, με τη συρματόβουρτσα και το καθαριστικό σου. Σιγά σιγά θα δεις τις μαυρίλες να εξαφανίζονται. Τέλος, αφού έχεις μουλιάσει το πανί στον κουβά με το νερό, πέρνα όλη την επιφάνεια και άστο να στεγνώσει πολύ καλά.  

Extra tip: Πρόσεχε! Πριν ξεκινήσεις να καθαρίσεις την εστία σου, βεβαιώσου ότι έχει κρυώσει εντελώς. Το καλύτερο είναι να περιμένεις μία μέρα, αφού το έχεις χρησιμοποιήσει, για να το καθαρίσεις.

4,71 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Αξιολογήσεις Πελατών που μας Εμπιστεύθηκαν τον Καθαρισμό του Τζακιού τους

Douleutaras.gr λογότυπο
Νίκος Κωστόπουλος
64 αξιολογήσεις

Σωστός επαγγελματίας και συνεπεστατος στο ραντεβού του.

Douleutaras.gr λογότυπο
Στέλιος Καπότης
56 αξιολογήσεις

Εξαιρετικός επαγγελματίας !

Douleutaras.gr λογότυπο
Στέλιος Καπότης
56 αξιολογήσεις

Πολύ καλός επαγγελματίας, επικοινωνιακός, συνεπής στο ραντεβού του και στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της εργασίας, σχετικά συνεπής στην τελική επικοινωνία για τον ορισμό του ραντεβού έναρξης της εργασίας. Πολύ καλή η δουλειά του, υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες όμως που με εμποδίζουν να βαθμολογήσω με άριστα. Χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση για τις τιμές, η προσωπική μου άποψη είναι ότι το κόστος εργασίας ήταν μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα.

Douleutaras.gr λογότυπο
Τάσος Θεοχάρης
34 αξιολογήσεις

Αριστος επαγγελματίας και σε γνώσεις και στην εκτέλεση της εγασίας, απόλυτα συνεπής και σωστός, άριστη επαγγελματική συμπεριφορά.

Douleutaras.gr λογότυπο
Ευάγγελος Βεντούρης
14 αξιολογήσεις

Άξιος και ενημερωτικός. Καθαρή δουλειά και συνέπεια.

Σχετικά άρθρα

Οδηγίες χρήσης ενεργειακού τζακιού που θα σώσουν την τσέπη σου!

Έκανες κίνηση ματ για τη τσέπη σου και τοποθέτησες ενεργειακό τζάκι; Ή ακόμα σκέφτεσαι αν πρέπει να το κάνεις;

Καθαρισμός καμινάδας εύκολα και απλά σε 6 μόνο βήματα!

Κάνει κρύο, καιρός για δύο; Ναι, για σένα και το τζάκι σου. Περίμενες πώς και πώς να χειμωνιάσει για να ανάψεις το τζάκι σου

Διάβασε περισσότερα άρθρα

Κορυφαίοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για Καθαρισμό Τζακιού & Καμινάδας

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

Νίκος Κωστόπουλος

Ανατολικά Προάστια Αθήνας
64 αξιολογήσεις

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, εξειδικεύομαι στις κατασκευές και τους καθαρισμούς τζακιών, όπου προσφέρω επαγγελματικές λύσεις για κάθε είδος τζακιού. Στόχος μου είναι να προσφέρω στους πελάτες μου ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής, αλλά και μέγιστης ασφάλειας και αντοχής για το σπίτι τους. Για κάθε εργασία που χρειάζεται το τζάκι σας, είμαι έτοιμος να δώσω τη λύση!

Νίκος Καζαντζίδης & Υιός

Θεσσαλονίκη
37 αξιολογήσεις

Ονομάζομαι Νίκος Καζαντζίδης και μαζί με το έμπειρο προσωπικό μου αναλαμβάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται το τζάκι και η καμινάδα σας.  Αναλαμβάνουμε την κατασκευή, την τοποθέτηση και την συντήρηση τζακιού στο χώρο της επιλογής σας. Επίσης, θα φροντίσουμε για τη σωστή κατασκευή καμινάδας του τζακιού σας, έτσι ώστε να έχετε την πιο αποδοτική θέρμανση από το σύστημά σας

SERVICE 24

Νότια Προάστια Αθήνας
534 αξιολογήσεις

Είμαστε εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον κλάδο και εξυπηρετούμε όλες τις ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων που αφορούν τζάκια, ψυκτικές εγκαταστάσεις και ηλιακούς θερμοσίφωνες, προσφέροντας ποιοτική εργασία σε λογικές τιμές.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Βόρεια Προάστια Αθήνας
13 αξιολογήσεις

Είμαι υπεργολάβος με εμπειρία σε μικρά και μεγάλα έργα για τζάκια. Για παραδοσιακά και ενεργειακά τζάκια, είμαι ο κατάλληλος επαγγελματίας για να σας δώσω λύσεις για κατασκευή και συντήρηση ή επισκευή του τζακιού σας. Είμαι έτοιμος να σας δώσω την προσφορά μου!

Εργασίες που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Αρτέμιδα(Λούτσα)
Εκτελέστηκε από
C. Way
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Τις προσεχείς ημέρες Κόστος: 30,00€
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Διόνυσος
Εκτελέστηκε από
Ευσταθιος Τ.
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Τις προσεχείς ημέρες Κόστος: 45,00€
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Αρτέμιδα(Λούτσα)
Εκτελέστηκε από
C. Way
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Τις προσεχείς ημέρες Κόστος: 35,00€
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Περιστέρι
Εκτελέστηκε από
C. Way
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Τις προσεχείς ημέρες Κόστος: 45,00€
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη
Εκτελέστηκε από
Νίκος Κ.
Περιγραφή εργασίας
Είδος εργασίας:
Καθαρισμό Τζακιού / Καμινάδας
Πότε θα ήθελες να ξεκινήσεις τις εργασίες;
Τις προσεχείς ημέρες Κόστος: 30,00€

Σχετικές εργασίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές