Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για Καθαρισμό Τζακιού & Καμινάδων!

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Καθαρισμός τζακιού & καμινάδας: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Ο τακτικός καθαρισμός τζακιού και καμινάδας είναι απαραίτητες εργασίες για κάθε σπίτι με τζάκι. Εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία και την αποδοτικότητα του τζακιού και χωρίς αυτόν, είναι δύσκολο να αξιοποιήσεις πλήρως το τζάκι σου για θέρμανση. Ακόμα και το ενεργειακό τζάκι χρειάζεται τακτικό καθαρισμό, για να ζεσταίνει το σπίτι αποδοτικά.

Φυσικά, η διαδικασία του καθαρισμού δεν είναι απλή υπόθεση. Ειδικά ο καθαρισμός καμινάδας, αποτελεί μια εργασία που απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και εμπειρία, για να γίνει σωστά και χωρίς ατυχήματα. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν τεχνικοί με εξειδίκευση στον καθαρισμό τζακιού.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το σωστό καθαρισμό τζακιού και καμινάδας, συμβατικού και ενεργειακού, αλλά και να βρεις τον καλύτερο τεχνικό για να αναλάβει την εργασία; Εμείς έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, για να απολαύσεις το τζάκι σου στο μέγιστο βαθμό, φέτος το χειμώνα.

Για ποιους λόγους θα χρειαστεί ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας;

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, κάποιες καθημερινές συνήθειες αποτελούν τις βασικές αιτίες που η καμινάδα έχει μπουκώσει. Η συχνή χρήση του τζακιού, είναι ο βασικός λόγος που χρειάζεται να γίνεται τακτικός καθαρισμός της καμινάδας του.

Οι βασικές αιτίες που προκαλούν τη συχνή ανάγκη για καθαρισμό τζακιού και καθαρισμό ενεργειακού τζακιού, είναι οι εξής:

  • Το ψήσιμο στο τζάκι, είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που επιβαρύνεται η καμινάδα. Το λίπος που πέφτει στα κάρβουνα από το ψήσιμο, καίγεται και δημιουργούνται λιπαρά τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού, στα οποία προσκολλάται η καπνιά.

  • Η καύση ξύλων, τα οποία δεν συνιστώνται για καύση, αποτελεί βασική αιτία που μπουκώνει η καμινάδα και απαιτείται καθαρισμός. Σε αυτό συγκαταλέγεται και η καύση σκουπιδιών μέσα στο τζάκι, καθώς και πλαστικών.

  • Κατασκευαστικά λάθη μπορούν να αυξήσουν τη συχνότητα της ανάγκης για καθαρισμό τζακιού, καθώς οι γωνίες στην καμινάδα εμποδίζουν τη διαδρομή του καπνού προς το εξωτερικό του σπιτιού. Σαν αποτέλεσμα ο καθαρισμός καμινάδας κρίνεται απαραίτητος, για να αφαιρεθούν κατάλοιπα που εμποδίζουν τη λειτουργία της.

Στο τζάκι είτε συμβάνει κάτι από αυτά, είτε όχι, τα πυρότουβλα τζακιού είναι τα πρώτα που λερώνονται. Έτσι, ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καθαρισμού του τζακιού.

Τι πρέπει να κάνεις πριν το καθάρισμα τζακιού & καμινάδας, σε ενεργειακό ή παραδοσιακό τζάκι;

Η προετοιμασία για τον καθαρισμό τζακιού περιλαμβάνει κάποιες απλές ενέργειες, με τις οποίες φροντίζεις για την ασφάλεια του χώρου, αλλά και την προσωπική σου. Η διαδικασία του καθαρισμού είναι επικίνδυνη, ειδικά στην περίπτωση της καμινάδας.

Συνεπώς, η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις στον καθαρισμό ενεργειακού τζακιού ή παραδοσιακού. Πριν γίνει ο καθαρισμός τζακιού, είναι καλό να κάνεις τα εξής:

1. Έλεγξε την καμινάδα για φωλιές ζώων.

2. Κάλυψε το γύρω χώρο με πλαστικά καλύμματα & παλιά χαλιά.

3. Αγόρασε μια μάσκα και ειδικά γάντια για να αποφύγεις την επαφή με τη στάχτη.

4. Καθάρισε τα υπολείμματα στάχτης από την εστία.

Είναι πιθανό να σκεφτείς την πιθανότητα να καθαρίσεις το τζάκι, χωρίς βοήθεια επαγγελματία. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν να μην το δοκιμάσεις. Ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού και ιδίως ο καθαρισμός καμινάδας, είναι χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό.

Πέρα από αυτό, ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να αποδειχθεί και ιδιαίτερα επικίνδυνος για έναν ερασιτέχνη. Οι παραπάνω αποτελούν μόνο τις εργασίες προετοιμασίας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει το πραγματικά δύσκολο κομμάτι, για το οποίο θα χρειαστείς οπωσδήποτε επαγγελματική βοήθεια.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνουν οι καθαρισμοί τζακιών;

  • Τα συνεργεία καθαρισμού τζακιών της πλατφόρμας μας, φροντίζουν για την καθαριότητα του τζακιού και της καμινάδας, αλλά και του χώρου όπου γίνεται η εργασία. Αρχικά, σφραγίζουν την εστία, ώστε να μη λερωθεί ο χώρος γύρω από το τζάκι και χρησιμοποιούν ειδικές βούρτσες και ράβδους, ώστε να αρχίσει ο καθαρισμός.

  • Σε περιπτώσεις που η καμινάδα του τζακιού είναι ορατή, ο καθαρισμός του τζακιού ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθαρισμός γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Τα συνεργεία μας, με τον ειδικό τους εξοπλισμό, απομακρύνουν από το τζάκι σου την πίσσα, την ρητίνη και την κάπνα που προσκολλάται στα τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού και της καμινάδας κατά την καύση.

  • Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν μικρο-επισκευές στο τζάκι ή την καμινάδα. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν κάποια σπασμένα τούβλα. Τέτοιες εργασίες κάνουν τον καθαρισμό καμινάδας πιο δύσκολο και αυξάνουν το κόστος των εργασιών. Ωστόσο, πολλές φορές ο καθαρισμός ενεργειακού τζακιού και παραδοσιακού τζακιού δεν είναι ολοκληρωμένος, χωρίς τέτοια μερεμέτια.

  • Ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού είναι μια εργασία που αναλαμβάνουν πολύ συχνά τα συνεργεία της πλατφόρμας μας. Αν λοιπόν, θέλεις να φαίνεται το τζάκι σου σαν καινούργιο, ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού είναι η εργασία που χρειάζεσαι.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας;

Γενικά, ο καθαρισμός καμινάδας κυμαίνεται κάπου στα 30-50€ εκτός αν υπάρχει ακραία διαφορά ύψους μεταξύ τζακιού και “κόκορα” ή πολλές στροφές. Η πολυπλοκότητα των εργασιών μπορεί να αυξήσει τις τιμές για καθαρισμό τζακιού. Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας μπορούν να σου δώσουν προσφορές, ειδικά για την περίπτωσή σου.

Μια αντικατάσταση κόκορα, τυπικά μπορεί να κοστίσει γύρω στα 50-80€. Όσο για την αντικατάσταση σε σπασμένα πυρότουβλα, το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 45-60€. Ωστόσο, οι τιμές αυτές είναι χωρίς ΦΠΑ. Το κόστος για καθαρισμό ενεργειακού τζακιού και συμβατικού τζακιού αυξάνεται σημαντικά, αν χρειαστούν επισκευές και ειδικές εργασίες.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός τζακιού;

Η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Μία πριν την περίοδο χρήσης, δηλαδή γύρω στο φθινόπωρο και μια μετά το τέλος του χειμώνα. Με αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλίσεις ότι το τζάκι σου είναι έτοιμο για χρήση, ενώ με τον καθαρισμό καμινάδας τζακιού, μετά το τέλος της περιόδου χρήσης, θα απομακρύνεις έγκαιρα τα κατάλοιπα των καύσεων που θα έκαναν ζημιά στο τζάκι σου.

Επίσης τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο μπορεί να γίνεται και ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού για να δείχνει το τζάκι σου περιποιημένο και όμορφο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είτε έχεις παραδοσιακό, είτε ενεργειακό τζάκι, η περιποίησή του μπορεί να σου χαρίσει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, με ζεστασιά στο σπίτι.

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για τον καθαρισμό τζακιού & καμινάδας;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις τους καλύτερους τεχνικούς, για τους οποίους ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας είναι απλή υπόθεση. Χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία, θα ολοκληρώσουν την εργασία που χρειάζεσαι, άμεσα και υπεύθυνα. Οι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν τον καθαρισμό ενεργειακού τζακιού, αλλά και παραδοσιακού.

Όλοι οι επαγγελματίες μας που απασχολούνται στον κλάδο των τζακιών είναι αξιολογημένοι για τις υπηρεσίες τους και μπορείς να νιώθεις σιγουριά, όταν αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το τζάκι σου. Χάρη στην εμπειρία τους, μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση με ιδανικά αποτελέσματα.

Αν σε απασχολεί ο καθαρισμός τζακιού, ενεργειακού και παραδοσιακού, ο καθαρισμός καμινάδας και ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα με τις ανάγκες σου και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

Μάρκος Δ.
66 αξιολογήσεις
Αψογος ο Μάρκος με την συνενόηση αλλά και με την υλοποίηση ! Πολύ προσεχτικός με την προετοιμασία του χώρου για να μην λερώσει καθόλου τα...
Χρήστος Σ.
40 αξιολογήσεις
Ο Χρήστος ξέρει τη δουλειά του, είναι ευχάριστος τύπος και λέρωσε το λιγότερο δυνατό. Όταν κάψω πέντε τόνους ξύλα θα τον ξαναπάρω τηλέφων...
Νίκος Κ.
34 αξιολογήσεις
Πολύ καλός και προσεκτικός επαγγελματίας!
Τάσος Θ.
31 αξιολογήσεις
Πολύ γρήγορος κ διακριτικός πολύ καθαρός επαγγελματίας θα τον πρότεινα σίγουρα.
Στέλιος Κ.
29 αξιολογήσεις
αριστος τεχνιτης πολυ καλος επαγγελματιας ευγενεστατος αμεση ανταποκριση και το βασικο δεν λερωθηκε τιποτα
Πάνος Σ.
26 αξιολογήσεις
Πολύ ευγενικός, πολύ επεξηγηματικός σε κάθε του βήμα, δεν χρειάστηκε να καθαρίσω το παραμικρό, φρόντισε να μην υπάρχει ακαταστασία κατά τ...
Σχετικά άρθρα
Έκανες κίνηση ματ για τη τσέπη σου και τοποθέτησες ενεργειακό τζάκι; Ή ακόμα σκέφτεσαι αν πρέπει να το κάνεις;
Κάνει κρύο, καιρός για δύο; Ναι, για σένα και το τζάκι σου. Περίμενες πώς και πώς να χειμωνιάσει για να ανάψεις το τζάκι σου
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει