Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων

Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις
Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ
Πάρε προσφορά
Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!
Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία
Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το καθάρισμα τζακιού και καμινάδας;

Αναρωτιέσαι πως γίνεται ο καθαρισμός τζακιών; Χρειάζεσαι άμεσα καθάρισμα καμινάδας; Έχουμε τη λύση!

Το καθάρισμα τζακιών και ο καθαρισμός καμινάδας είναι πολύ κουραστικές και δύσκολες διαδικασίες.Είναι λογικό να σε αγχώνει, καθώς όλοι το έχουμε στο μυαλό μας σαν κάτι περίπλοκο και χρονοβόρο. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.

Ωστόσο, ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας είναι μία αναγκαία εργασία και κανένας ιδιοκτήτης τζακιού δεν μπορεί να την αποφύγει. Το τζάκι, αποτελεί μία μοναδική εστία ζεστασιάς και θαλπωρής για κάθε σπίτι, όμως εάν δεν συντηρηθεί σωστά η χρήση του μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Για ποιους λόγους θα χρειαστεί ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας;

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, κάποιες καθημερινές συνήθειες αποτελούν τις βασικές αιτίες που η καμινάδα έχει μπουκώσει. Η κακή χρήση του τζακιού, είναι ο βασικός λόγος που χρειάζεται να γίνεται τακτικός καθαρισμός της καμινάδας του. Αυτή η αίτια περικλείει πολλές ενέργειες που δυσχεραίνουν την λειτουργία του τζακιού. Ποιες είναι αυτές;

  • Το ψήσιμο στο τζάκι, είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που επιβαρύνεται η καμινάδα. Το λίπος που πέφτει στα κάρβουνα από το ψήσιμο, καίγεται και δημιουργούνται λιπαρά τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού, στα οποία προσκολλάται η καπνιά.
  • Η καύση ξύλων, τα οποία δεν συνιστώνται για καύση, αποτελεί βασική αιτία που μπουκώνει η καμινάδα και απαιτείται καθαρισμός. Σε αυτό συγκαταλέγεται και η καύση σκουπιδιών μέσα στο τζάκι καθώς και πλαστικών.
  • Κατασκευαστικά λάθη μπορούν να αυξάνουν την ανάγκη για καθαρισμό τζακιού, καθώς οι γωνίες στην καμινάδα εμποδίζουν την διαδρομή του καπνού προς το εξωτερικό του σπιτιού.

Τι πρέπει να κάνεις πριν το καθάρισμα τζακιού;

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα κατανοητό ότι αν θες να αποφύγεις ρωγμές και άλλες ζημιές στο σπίτι σου, πρέπει να φροντίζεις άμεσα για τον καθαρισμό τζακιού. Μερικές από τις απλές ενέργειες που πρέπει να κάνεις είναι οι εξής:

  • Έλεγχος της καμινάδας για φωλιές ζώων.
  • Προστασία του χώρου με πλαστικά καλύμματα & παλιά χαλιά.
  • Προμήθεια μάσκας και ειδικών γαντιών για την αποφυγή επαφής με τη στάχτη.
  • Καθαρισμός των υπολειμμάτων στάχτης από την εστία.

Είναι πιθανό να περάσει από το μυαλό σου η ερώτηση “Πώς να καθαρίσω το τζάκι μόνος μου”. Ωστόσο, η απάντηση είναι ότι είναι καλύτερα να μη δοκιμάσεις. Ο καθαρισμός τζακιού είναι χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Πέρα όμως από αυτό ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να αποδειχτεί και ιδιαίτερα επικίνδυνος για έναν ερασιτέχνη. Οι παραπάνω αποτελούν μόνο τις εργασίες προετοιμασίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πραγματικό δύσκολο κομμάτι για το οποίο θα χρειαστείς οπωσδήποτε επαγγελματική βοήθεια.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνουν οι καθαρισμοί τζακιών;

Τα συνεργεία καθαρισμού τζακιών της πλατφόρμας μας, αρχικά σφραγίζουν την εστία ώστε να μην λερωθεί ο χώρος γύρω από το τζάκι και χρησιμοποιούν ειδικές βούρτσες και ράβδους ώστε να αρχίσει ο καθαρισμός. 

Σε περιπτώσεις που η καμινάδα του τζακιού είναι ορατή, ο καθαρισμός του τζακιού ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω, σε αντίθετη περίπτωση ο καθαρισμός γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Τα συνεργεία μας, με τον ειδικό τους εξοπλισμό, απομακρύνουν από το τζάκι σου την πίσσα, την ρητίνη και την κάπνα που προσκολλάται στα τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού και της καμινάδας κατά την καύση. Οι ενέργειες που γίνονται δεν επιβαρύνουν το σπίτι με σκόνη, αφού οι επαγγελματίες μας εξασφαλίζουν την καθαριότητα του χώρου.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας;

Γενικά, ο καθαρισμός καμινάδας κυμαίνεται κάπου στα 30-50€* εκτός αν υπάρχει ακραία διαφορά ύψους μεταξύ τζακιού και “κόκορα” ή πολλές στροφές. Η πολυπλοκότητα των εργασιών μπορεί να αυξήσει τις τιμές για καθαρισμό τζακιού. 

Μια αντικατάσταση κόκορα, τυπικά μπορεί να κοστίσει γύρω στα 50-80€*. Όσο για την αντικατάσταση σε σπασμένα πυρότουβλα, το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 45-60€*. 

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός τζακιού;

Η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Μία πριν την περίοδο χρήσης, δηλαδή γύρω στο φθινόπωρο και μία μετά το τέλος του χειμώνα.

Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσεις ότι το τζάκι σου είναι έτοιμο για χρήση, ενώ με τον καθαρισμό καμινάδας τζακιού, μετά το τέλος της περιόδου χρήσης, θα απομακρύνεις έγκαιρα τα κατάλοιπα των καύσεων που θα έκαναν ζημιά στο τζάκι σου.

Τι σου προσφέρουν τα εξειδικευμένα συνεργεία του Douleutaras.gr;

Τα αξιολογημένα συνεργεία καθαρισμού τζακιών και καμινάδων της πλατφόρμας μας αναλαμβάνουν αξιόπιστα κάθε εργασία που χρειάζεται ένας πλήρης καθαρισμός τζακιού.

Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, οι επαγγελματίες μας εγγυώνται ότι θα αυξήσουν την απόδοσή του τζακιού σου και θα σου εξασφαλίσουν τη μέγιστη ασφάλεια κατά την χρήση του.

Καταχώρησε την εργασία σου, πάρε προσφορά για το κόστος καθαρισμού τζακιού και καμινάδας και κλείσε ραντεβού με έναν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας όποτε σε βολεύει!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

Νίκος Κωστόπουλος
29 αξιολογήσεις
Πολύ καλός και προσεκτικός επαγγελματίας!
Ιλλιάνα Αργυρίου
4 αξιολογήσεις
Ευχαριστούμε για τον καθαρισμό του τζακιού μας!
Γιάννης Μπουγιούκος
7 αξιολογήσεις
Aμεσότητα και ευγένεια. Αποτέλεσμα και συνέπεια!
Δημήτρης Γκιόκας
3 αξιολογήσεις
Συνεπής στο ραντεβού του και σε όλα όσα κανονίσαμε. Είμαι ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας!
Σχετικά άρθρα
Έκανες κίνηση ματ για τη τσέπη σου και τοποθέτησες ενεργειακό τζάκι; Ή ακόμα σκέφτεσαι αν πρέπει να το κάνεις;
Κάνει κρύο, καιρός για δύο; Ναι, για σένα και το τζάκι σου. Περίμενες πώς και πώς να χειμωνιάσει για να ανάψεις το τζάκι σου
Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές
Μη φεύγεις!
Η συμπλήρωση της φόρμας δεν απαιτεί περισσότερο από 1 λεπτό. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν και απολύτως ασφαλής και θα σε φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου.

Δεν με ενδιαφέρει