Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων

Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες για Καθαρισμό Τζακιού & Καμινάδων!

5000 Αξιολογημένοι Επαγγελματίες
Εξυπηρέτηση σε 3'
Απάντησε σε μερικές ερωτήσεις

Μας περιγράφεις την εργασία για την οποία χρειάζεσαι επαγγελματία ΔΩΡΕΑΝ

Πάρε προσφορά

Μέσα σε λίγες ώρες λαμβάνεις την καλύτερη προσφορά από πιστοποιημένο επαγγελματία!

Επίλεξε τον κατάλληλο επαγγελματία

Εφόσον σε καλύπτει η προσφορά, προχωράς στην εκτέλεση της εργασίας & αξιολογείς τον επαγγελματία

Συμπλήρωσε εντελώς δωρεάν και χωρίς δεσμεύσεις τη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία σου!
π.χ.: Συμβατικό, Ενεργειακό
π.χ.: Ναι, Όχι
Τελευταία ενημέρωση: 28/9/2018

Καθαρισμός τζακιού & καμινάδας: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Ο τακτικός καθαρισμός τζακιού και καμινάδας είναι απαραίτητες εργασίες για κάθε σπίτι με τζάκι. Εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία και την αποδοτικότητα του τζακιού και χωρίς αυτόν, είναι δύσκολο να αξιοποιήσεις πλήρως το τζάκι σου για θέρμανση. Ακόμα και το ενεργειακό τζάκι χρειάζεται τακτικό καθαρισμό, για να ζεσταίνει το σπίτι αποδοτικά.

Φυσικά, η διαδικασία του καθαρισμού δεν είναι απλή υπόθεση. Ειδικά ο καθαρισμός καμινάδας, αποτελεί μια εργασία που απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και εμπειρία, για να γίνει σωστά και χωρίς ατυχήματα. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν τεχνικοί με εξειδίκευση στον καθαρισμό τζακιού.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το σωστό καθαρισμό τζακιού και καμινάδας, συμβατικού και ενεργειακού, αλλά και να βρεις τον καλύτερο τεχνικό για να αναλάβει την εργασία; Εμείς έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, για να απολαύσεις το τζάκι σου στο μέγιστο βαθμό, φέτος το χειμώνα.

Για ποιους λόγους θα χρειαστεί ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας;

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, κάποιες καθημερινές συνήθειες αποτελούν τις βασικές αιτίες που η καμινάδα έχει μπουκώσει. Η συχνή χρήση του τζακιού, είναι ο βασικός λόγος που χρειάζεται να γίνεται τακτικός καθαρισμός της καμινάδας του.

Οι βασικές αιτίες που προκαλούν τη συχνή ανάγκη για καθαρισμό τζακιού και καθαρισμό ενεργειακού τζακιού, είναι οι εξής:

  • Το ψήσιμο στο τζάκι, είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που επιβαρύνεται η καμινάδα. Το λίπος που πέφτει στα κάρβουνα από το ψήσιμο, καίγεται και δημιουργούνται λιπαρά τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού, στα οποία προσκολλάται η καπνιά.

  • Η καύση ξύλων, τα οποία δεν συνιστώνται για καύση, αποτελεί βασική αιτία που μπουκώνει η καμινάδα και απαιτείται καθαρισμός. Σε αυτό συγκαταλέγεται και η καύση σκουπιδιών μέσα στο τζάκι, καθώς και πλαστικών.

  • Κατασκευαστικά λάθη μπορούν να αυξήσουν τη συχνότητα της ανάγκης για καθαρισμό τζακιού, καθώς οι γωνίες στην καμινάδα εμποδίζουν τη διαδρομή του καπνού προς το εξωτερικό του σπιτιού. Σαν αποτέλεσμα ο καθαρισμός καμινάδας κρίνεται απαραίτητος, για να αφαιρεθούν κατάλοιπα που εμποδίζουν τη λειτουργία της.

Στο τζάκι είτε συμβάνει κάτι από αυτά, είτε όχι, τα πυρότουβλα τζακιού είναι τα πρώτα που λερώνονται. Έτσι, ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καθαρισμού του τζακιού.

Τι πρέπει να κάνεις πριν το καθάρισμα τζακιού & καμινάδας, σε ενεργειακό ή παραδοσιακό τζάκι;

Η προετοιμασία για τον καθαρισμό τζακιού περιλαμβάνει κάποιες απλές ενέργειες, με τις οποίες φροντίζεις για την ασφάλεια του χώρου, αλλά και την προσωπική σου. Η διαδικασία του καθαρισμού είναι επικίνδυνη, ειδικά στην περίπτωση της καμινάδας.

Συνεπώς, η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις στον καθαρισμό ενεργειακού τζακιού ή παραδοσιακού. Πριν γίνει ο καθαρισμός τζακιού, είναι καλό να κάνεις τα εξής:

1. Έλεγξε την καμινάδα για φωλιές ζώων.

2. Κάλυψε το γύρω χώρο με πλαστικά καλύμματα & παλιά χαλιά.

3. Αγόρασε μια μάσκα και ειδικά γάντια για να αποφύγεις την επαφή με τη στάχτη.

4. Καθάρισε τα υπολείμματα στάχτης από την εστία.

Είναι πιθανό να σκεφτείς την πιθανότητα να καθαρίσεις το τζάκι, χωρίς βοήθεια επαγγελματία. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν να μην το δοκιμάσεις. Ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού και ιδίως ο καθαρισμός καμινάδας, είναι χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό.

Πέρα από αυτό, ο καθαρισμός καμινάδας μπορεί να αποδειχθεί και ιδιαίτερα επικίνδυνος για έναν ερασιτέχνη. Οι παραπάνω αποτελούν μόνο τις εργασίες προετοιμασίας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει το πραγματικά δύσκολο κομμάτι, για το οποίο θα χρειαστείς οπωσδήποτε επαγγελματική βοήθεια.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνουν οι καθαρισμοί τζακιών;

  • Τα συνεργεία καθαρισμού τζακιών της πλατφόρμας μας, φροντίζουν για την καθαριότητα του τζακιού και της καμινάδας, αλλά και του χώρου όπου γίνεται η εργασία. Αρχικά, σφραγίζουν την εστία, ώστε να μη λερωθεί ο χώρος γύρω από το τζάκι και χρησιμοποιούν ειδικές βούρτσες και ράβδους, ώστε να αρχίσει ο καθαρισμός.

  • Σε περιπτώσεις που η καμινάδα του τζακιού είναι ορατή, ο καθαρισμός του τζακιού ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθαρισμός γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Τα συνεργεία μας, με τον ειδικό τους εξοπλισμό, απομακρύνουν από το τζάκι σου την πίσσα, την ρητίνη και την κάπνα που προσκολλάται στα τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού και της καμινάδας κατά την καύση.

  • Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν μικρο-επισκευές στο τζάκι ή την καμινάδα. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν κάποια σπασμένα τούβλα. Τέτοιες εργασίες κάνουν τον καθαρισμό καμινάδας πιο δύσκολο και αυξάνουν το κόστος των εργασιών. Ωστόσο, πολλές φορές ο καθαρισμός ενεργειακού τζακιού και παραδοσιακού τζακιού δεν είναι ολοκληρωμένος, χωρίς τέτοια μερεμέτια.

  • Ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού είναι μια εργασία που αναλαμβάνουν πολύ συχνά τα συνεργεία της πλατφόρμας μας. Αν λοιπόν, θέλεις να φαίνεται το τζάκι σου σαν καινούργιο, ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού είναι η εργασία που χρειάζεσαι.

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας;

Γενικά, ο καθαρισμός καμινάδας κυμαίνεται κάπου στα 30-50€ εκτός αν υπάρχει ακραία διαφορά ύψους μεταξύ τζακιού και “κόκορα” ή πολλές στροφές. Η πολυπλοκότητα των εργασιών μπορεί να αυξήσει τις τιμές για καθαρισμό τζακιού. Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας μπορούν να σου δώσουν προσφορές, ειδικά για την περίπτωσή σου.

Μια αντικατάσταση κόκορα, τυπικά μπορεί να κοστίσει γύρω στα 50-80€. Όσο για την αντικατάσταση σε σπασμένα πυρότουβλα, το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 45-60€. Ωστόσο, οι τιμές αυτές είναι χωρίς ΦΠΑ. Το κόστος για καθαρισμό ενεργειακού τζακιού και συμβατικού τζακιού αυξάνεται σημαντικά, αν χρειαστούν επισκευές και ειδικές εργασίες.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός τζακιού;

Η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Μία πριν την περίοδο χρήσης, δηλαδή γύρω στο φθινόπωρο και μια μετά το τέλος του χειμώνα. Με αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλίσεις ότι το τζάκι σου είναι έτοιμο για χρήση, ενώ με τον καθαρισμό καμινάδας τζακιού, μετά το τέλος της περιόδου χρήσης, θα απομακρύνεις έγκαιρα τα κατάλοιπα των καύσεων που θα έκαναν ζημιά στο τζάκι σου.

Επίσης τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο μπορεί να γίνεται και ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού για να δείχνει το τζάκι σου περιποιημένο και όμορφο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είτε έχεις παραδοσιακό, είτε ενεργειακό τζάκι, η περιποίησή του μπορεί να σου χαρίσει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, με ζεστασιά στο σπίτι.

Γιατί να επιλέξεις τους τεχνικούς του Douleutaras.gr για τον καθαρισμό τζακιού & καμινάδας;

Στην πλατφόρμα μας, θα βρεις τους καλύτερους τεχνικούς, για τους οποίους ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας είναι απλή υπόθεση. Χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία, θα ολοκληρώσουν την εργασία που χρειάζεσαι, άμεσα και υπεύθυνα. Οι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν τον καθαρισμό ενεργειακού τζακιού, αλλά και παραδοσιακού.

Όλοι οι επαγγελματίες μας που απασχολούνται στον κλάδο των τζακιών είναι αξιολογημένοι για τις υπηρεσίες τους και μπορείς να νιώθεις σιγουριά, όταν αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το τζάκι σου. Χάρη στην εμπειρία τους, μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση με ιδανικά αποτελέσματα.

Αν σε απασχολεί ο καθαρισμός τζακιού, ενεργειακού και παραδοσιακού, ο καθαρισμός καμινάδας και ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας, συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα με τις ανάγκες σου και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά από έμπειρο τεχνικό στην περιοχή σου!

4,75 Συνολική Βαθμολογία των επαγγελματιών μας

Πάρε προσφορά από αξιόλογο επαγγελματία στην περιοχή σου

φωτογραφία επαγγελματία
Μάρκος Δ.
75 αξιολογήσεις

Αψογος ο Μάρκος με την συνενόηση αλλά και με την υλοποίηση ! Πολύ προσεχτικός με την προετοιμασία του χώρου για να μην λερώσει καθόλου τα...

φωτογραφία επαγγελματία
Χρήστος Σ.
44 αξιολογήσεις

Ο Χρήστος ξέρει τη δουλειά του, είναι ευχάριστος τύπος και λέρωσε το λιγότερο δυνατό. Όταν κάψω πέντε τόνους ξύλα θα τον ξαναπάρω τηλέφων...

Douleutaras.gr λογότυπο
Νίκος Κ.
38 αξιολογήσεις

Πολύ καλός και προσεκτικός επαγγελματίας!

Douleutaras.gr λογότυπο
Στέλιος Κ.
32 αξιολογήσεις

αριστος τεχνιτης πολυ καλος επαγγελματιας ευγενεστατος αμεση ανταποκριση και το βασικο δεν λερωθηκε τιποτα

Douleutaras.gr λογότυπο
Τάσος Θ.
32 αξιολογήσεις

Πολύ γρήγορος κ διακριτικός πολύ καθαρός επαγγελματίας θα τον πρότεινα σίγουρα.

φωτογραφία επαγγελματία
Πάνος Σ.
27 αξιολογήσεις

Πολύ ευγενικός, πολύ επεξηγηματικός σε κάθε του βήμα, δεν χρειάστηκε να καθαρίσω το παραμικρό, φρόντισε να μην υπάρχει ακαταστασία κατά τ...

Σχετικά άρθρα

Οδηγίες χρήσης ενεργειακού τζακιού που θα σώσουν την τσέπη σου!

Έκανες κίνηση ματ για τη τσέπη σου και τοποθέτησες ενεργειακό τζάκι; Ή ακόμα σκέφτεσαι αν πρέπει να το κάνεις;

Περισσότερα
Καθαρισμός καμινάδας εύκολα και απλά σε 6 μόνο βήματα!

Κάνει κρύο, καιρός για δύο; Ναι, για σένα και το τζάκι σου. Περίμενες πώς και πώς να χειμωνιάσει για να ανάψεις το τζάκι σου

Περισσότερα
Διάβασε περισσότερα άρθρα

Οι καλύτεροι επαγγελματίες για την κατηγορία Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων

Μάθε περισσότερα και επίλεξε αυτόν που σου ταιριάζει

ΣΠΥΡΟΣ Π. Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων - Αθήνα
112 αξιολογήσεις
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς με αντικείμενο τον καθαρισμό των τζακιών και καπνοδόχων για οικιακούς και εργασιακούς χώρους. Ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού και ο καθαρισμός καπνοδόχων είναι δύο διαδικασίες που αναλαμβάνουμε πολύ συχνά. Εργαζόμαστε πάντα με υπευθυνότητα και συνέπεια και παραμένουμε στη διάθεσή σας, καθημερινά, για να σας παρέχουμε υψηλής ποιότητας αποτελέσματα σε ανταγωνιστικές τιμές!
Σταμάτης Κ. Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων - Αιγάλεω
30 αξιολογήσεις
Η Κατασκευαστική μας εταιρεία, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για τον καθαρισμό του τζακιού ή της καμινάδας σας. Έχουμε μακρόχρονη εμπειρία σε μελέτες και ηλεκτρολογικές εφαρμογές καθώς και άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό, έτοιμο να εξυπηρετήσει κάθε σας ανάγκη. Μελετάμε προσεκτικά τον χώρο και προγραμματίζουμε τους χρόνους από πριν, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Σκοπός μας είναι η ευχαρίστηση των πελατών μας και η ανάπτυξη σχέσεων μακροχρόνιας συνεργασίας με τους πελάτες μας. Είμαστε στην διάθεσή σας καθημερινά να σας εξυπηρετήσουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό!
Πάνος Σ. Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων - Καλλιθέα
27 αξιολογήσεις
Η εταιρεία μας αναλαμβάνει εργασίες καθαρισμού τζακιών με γνώμονα την απόλυτη ευχαρίστηση των πελατών μας. Έχουμε πολυετή εμπειρία στον κλάδο των κατασκευών καθώς και αξιόπιστα συνεργεία, εξοπλισμένα με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα. Οι κύριοι παράγοντες που έχουν συντελέσει στην ραγδαία ανάπτυξη μας, είναι η γνώση και η αγάπη για την δουλειά μας. Χαρακτηριζόμαστε για την άμεση εξυπηρέτηση και την συνέπεια και τον σεβασμό απέναντι στον χώρο και τον χρόνο των πελατών μας. Εξυπηρετούμε άμεσα στην περιοχή της Καλλιθέας και θα χαρούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας. Επιλέξτε μας και η επιλογή σας θα σας δικαιώσει!
ΦΩΤΗΣ Μ. Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων - Μαρούσι
14 αξιολογήσεις
Είμαι έμπειρος τεχνικός και προσφέρω ολοκληρωμένες λύσεις στον καθαρισμό του τζακιού. Οι εργασίες που αναλαμβάνω αφορούν τον ολοκληρωτικό καθαρισμό του τζακιού σας, όπως είναι ο καθαρισμός της καμινάδας και ο καθαρισμός των πυρότουβλων τζακιού. Χαρακτηρίζομαι από τη συνέπεια που με διακατέχει ως προς του συμφωνημένους χρόνους παράδοσης των έργων αλλά και από το σεβασμό που δείχνω για τον χώρο του πελάτη. Επιδιώκω ολοκληρωμένες και λειτουργικές λύσεις με σκοπό την διασφάλιση ασφαλών και ζεστών χώρων για τους πελάτες μου. Είμαι στην διάθεσή τους καθημερινά να τους εξυπηρετήσω άμεσα και με τις καλύτερες τιμές της αγοράς!
Γεώργιος Μ. Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδων - Άνω Λιόσια
10 αξιολογήσεις
Είμαι έμπειρος επαγγελματίας και αναλαμβάνω τον καθαρισμό του τζακιού σας άμεσα και αποτελεσματικά. Η ομάδα μου και εγώ αναλαμβάνουμε αποτελεσματικά όλες τις εργασίες που αφορούν τον καθαρισμό του τζακιού, όπως είναι ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού και ο καθαρισμός καμινάδας.  Η εμπειρία στο χώρο, η καθαρή και προσεγμένη επαγγελματική εργασία και το εγγυημένο αποτέλεσμα, έχουν δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Εμπιστευτείτε σε εμάς τον καθαρισμό του τζακιού σας! 

Σχετικές υπηρεσίες

Αντίστοιχες Υπηρεσίες σε Άλλες Περιοχές

εικόνα τεχνικού
Μην τα παρατάς!
Το σπίτι των ονείρων σου είναι πολύ κοντά! Συμπλήρωσε τις πληροφορίες στη φόρμα και θα σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους επαγγελματίες για την εργασία που χρειάζεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει