Ταπετσαρίες Τοίχου

Ταπετσαρίες Τοίχου

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες
800 ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα

Αξιολόγηση εργασιών

4.9

μέσος όρος από 378 αξιολογήσεις πελατών

Μαραγκου Θ.
5.0

Εξαιρετικός επαγγελματίας σε όλα του!

Για: Στέλιος Παπαδόπουλος
Μαρία Ν.
4.9

Άψογος επαγγελματίας. Έκανε τέλεια δουλειά.

Για: Στέλιος Παπαδόπουλος
Δεσποινα Ε.
5.0

εξαιρετική δουλειά και επικοινωνία

Για: Στέλιος Παπαδόπουλος
Γιώτα Κ.
5.0

Εξαιρετικος επαγγελματιας, συνεννοησιμος, ευγενικος, τυπικος, γρηγορος, ανοιχτος σε μικρες αλλαγες της αρχικης συμφωνιας, προσεκτικος, αψογος σε ολα του

Για: Στέλιος Παπαδόπουλος
Elpida V.
5.0

Πολύ συνεπής επαγγελματιας, πολύ προσεκτικός με την ταπετσαρια, εξαιρετικό αποτέλεσμα. Όπως μας τα είχε πει και τηλεφωνικά.

Για: Νικολαος Κοντοχρηστος
Βασιλάκης Σ.
5.0

Άψογος επαγγελματίας από την αρχική μας επικοινωνία μέχρι και την ολοκλήρωση της εργασίας. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Για: Γεώργιος Σιαματάς
Μαρια Α.
5.0

Πολύ καλή δουλειά,στον προβλεπόμενο χρόνο και στην τιμή που συμφωνήσαμε!!!

Για: Ζαχαρίας Κωνσταντινίδης
Χριστινα Α.
5.0

Εξαιρετικός στη δουλειά του, πολύ καλό αποτέλεσμα.

Για: Μάριος Μακούλης

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την τελική τιμή για τοποθέτηση ταπετσαρίας;

Το κόστος για τοποθέτηση ταπετσαρίας θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά μέτρα των τοίχων προς επένδυση, το είδος ταπετσαρίας τοίχου και τα υλικά - εργαλεία που θα χρειαστούν για την εργασία.

Αν θέλουμε να αναλύσουμε τους παράγοντες που θα καθορίσουν τις τιμές για τοποθέτηση ταπετσαρίας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε τα εξής: 

1. Τετραγωνικά μέτρα τοίχων: 

Πολλές φορές, η χρέωση γίνεται ανά ρολό ταπετσαρίας τοίχου που θα χρειαστείς για τους τοίχους σου. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερα τετραγωνικά μέτρα είναι οι τοίχοι, τόσο περισσότερα ρολά θα χρειαστείς. Συνεπώς, η τιμή θα διαμορφωθεί ανάλογα.

2. Είδος ταπετσαρίας: 

Το κόστος αγοράς κυμαίνεται από 5€ μέχρι 500€ ανά ρολό, ανάλογα με το είδος, το υλικό και το σχέδιο που θα διαλέξεις.

Οι τιμές του κόστους εργασίας για την τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας είναι 5-7€ (+ΦΠΑ) ανά τετραγωνικό μέτρο ή 25-30€ ανά ρολό ταπετσαρίας. Οι τιμές ανά τετραγωνικό μπορεί να μειωθούν, αν η επιφάνεια που θες να καλύψεις είναι αρκετά μεγάλη.

3. Υλικά & Εργαλεία: 

Τα υλικά και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας είναι κόλλα, ρολό, πινέλο, μία ειδική βούρτσα και χάρακα κοψίματος.Το κόστος αγοράς αυτών των υλικών και εργαλείων, κυμαίνεται μεταξύ 15-25€ (+ΦΠΑ). Όσο μεγαλύτερη επιφάνεια θέλεις να καλύψεις, τόσο περισσότερη κόλλα θα χρειαστείς. Μπορείς να αγοράσεις εσύ τα υλικά ή να το αφήσεις στην εμπειρία του επαγγελματία.

Σε ποιες περιοχές εξυπηρετούν οι τεχνίτες μας για ταπετσαρίες τοίχου;

Οι συνεργάτες μας για ταπετσαρίες τοίχου εξυπηρετούν όλες τις περιοχές στην Αθήνα, αλλά και όλη την Αττική. Επίσης, εξυπηρετούν όλες τις περιοχές στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί να επιλέξεις τεχνίτη για ταπετσαρίες από το Douleutaras.gr;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις αξιολογημένους μάστορες για ταπετσαρίες, με πολυετή εμπειρία στην τοποθέτηση ταπετσαρίας. Θα μελετήσουν το χώρο σου, για να σου δώσουν προσφορά, σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Εφόσον το επιθυμείς, μπορούν να σε προμηθεύσουν οι ίδιοι με ταπετσαρία της επιλογής σου, για να μην κουραστείς καθόλου.

Θέλεις να τοποθετήσεις ταπετσαρίες τοίχου; Μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και μέσα σε λίγα λεπτά θα σου βρούμε κατάλληλους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

Ποια είναι τα βασικά σημεία προσοχής πριν την τοποθέτηση;

 • Η επιφάνεια τοποθέτησης ταπετσαρίας πρέπει να είναι καθαρή, μη απορροφητική και λεία. 

 • Σύνθεση επιφάνειας: Διαφορετικές επιφάνειες, χρειάζονται διαφορετικούς τύπους κόλλας για να γίνει σωστή τοποθέτηση.

 • Σύνθεση ταπετσαρίας: Οι ταπετσαρίες τοίχου ενδέχεται να είναι κατασκευασμένες από ιδιαίτερα υλικά, όπως φελλό, καλάμι ή ακόμα και LED, που απαιτούν διαφορετικό εξοπλισμό.

 • Μέτρα & ποσότητα ταπετσαρίας: Είναι καλό να επισκεφτεί ο μάστορας για ταπετσαρίες το χώρο σου, για να μελετήσει πόσα ρολά ταπετσαρίες τοίχου χρειάζεσαι.

 • Καθαρισμός ταπετσαρίας: Το κάθε υλικό ταπετσαρίας απαιτεί και διαφορετική φροντίδα. Ορισμένες ταπετσαρίες τοίχου καθαρίζονται με νωπό πανί, άλλες με βρεγμένο, ενώ άλλες μπορούν να σαπουνιστούν χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητά τους.

 • Αντικατάσταση ταπετσαρίας: Θα πρέπει να ενημερωθείς πόσο εύκολο είναι να αποκολληθεί ή να αντικατασταθεί από τον επαγγελματία η παλιά σου ταπετσαρία. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείς να ρωτήσεις εάν είναι εφικτό να κολληθεί από πάνω μια νέα ταπετσαρία.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω μπορεί να τα φροντίσει για σένα ένας έμπειρος επαγγελματίας, χωρίς να κουραστείς καθόλου. Οι μάστορες για ταπετσαρίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν καθημερινά!

Ποια πλεονεκτήματα έχει η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου;

 1. Οι ταπετσαρίες τοίχου αντέχουν το διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο από έναν απλό ελαιοχρωματισμό.
 2. Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε σχέδια, υφές και χρώματα που μπορούν να χαρίσουν ένα μοναδικό στυλ διακόσμησης στο χώρο σου.
 3. Με το κατάλληλο σχέδιο, μπορείς να χαρίσεις στον χώρο σου το βάθος, το ύψος ή την ατμόσφαιρα που του λείπει.
 4. Μπορεί να λειτουργήσει ως κάλυψη σε ήδη υπάρχουσες ατέλειες που υπάρχουν σε τοίχους και σε ρωγμές, λόγω κάποιας βλάβης ή υγρασίας.
 5. Οι τιμές τους κυμαίνονται σε αρκετά μεγάλο εύρος, έτσι μπορείς να βρεις και αρκετά οικονομικές ταπετσαρίες τοίχου.

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης για ταπετσαρίες τοίχου;

Μπορείς να τοποθετήσεις ταπετσαρίες τοίχου, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια τεχνίτη. Ωστόσο, ο τεχνίτης ταπετσαρίας έχει εμπειρία και εξειδίκευση, χάρη στην οποία θα ολοκληρώσει την εργασία πιο γρήγορα και με εγγυημένα αποτελέσματα.

Η τυπική διαδικασία για τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι:

 • Αρχικά, προετοιμάζεται η επιφάνεια, όπου θα μπει η ταπετσαρία. Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι καθαρή. Πρέπει να καθαριστεί μ’ ένα πανί και αν χρειαστεί, να πλυθεί με νερό και μετά, να στεγνώσει καλά. Ακόμα, η επιφάνεια πρέπει να είναι ευθεία, χωρίς καμπυλώματα και ρωγμές. Αν χρειαστεί, θα τριφτεί και θα στοκαριστεί σ’ αυτές τις περιοχές. Μόλις ετοιμαστεί, πρέπει να μετρηθεί και να κοπούν τα ανάλογα κομμάτια της ταπετσαρίας.

 • Η ειδική κόλλα πρέπει να απλωθεί σ’ όλη την επιφάνεια. Για τον τοίχο, καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα ρολό, ενώ για τις γωνίες ένα πινέλο. Μόλις, απλωθεί, αρχίζει η τοποθέτηση της ταπετσαρίας. Η κόλλα αργεί να στεγνώσει, συνεπώς, αυτό βοηθάει στην σωστή τοποθέτηση.

 • Αφού τοποθετηθεί, πρέπει να αφαιρεθούν οι φουσκάλες, αν υπάρχουν, με την ειδική βούρτσα.

 • Τέλος, αφού κοπούν τα κομμάτια, που προεξέχουν, και στεγνώσει για 12 ώρες, είναι έτοιμη.

Η διαδικασία σου φαίνεται δύσκολη ή μήπως δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία; Οι μάστορες για ταπετσαρίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας είναι δίπλα σου. Μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα μας εντελώς δωρεάν, για να σε φέρουμε σε επαφή με τους κατάλληλους τεχνίτες και να σου δώσουν προσφορές!

6 μοναδικά σχέδια για ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα που θα λατρέψεις!

#1 Μονόχρωμες ταπετσαρίες

Πολλοί από εμάς επιλέγουν να τοποθετήσουν ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα, αντί να βάψουν τους τοίχους, ώστε να επωφεληθούν από την πολυχρωμία και τα διαθέσιμα σχέδια τους. Παρόλα αυτά, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορείς να διαλέξεις την ταπετσαρία. Ακόμα κι αν θέλεις να αλλάξεις μόνο το χρώμα των τοίχων σου, η ταπετσαρία είναι η κατάλληλη επιλογή. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις μονόχρωμες ταπετσαρίες σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων.

Θεωρείται απίθανο το να μη βρεις το χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στο γούστο και τη διακόσμηση σου. Επίσης, μπορεί η ταπετσαρία σου να έχει διακριτικούς σχηματισμούς σε ένα ενιαίο χρώμα, όπως για παράδειγμα το σχήμα των κυμάτων. Αυτό χρησιμεύει, κυρίως, στο να μη μοιάζουν οι τοίχοι μονότονοι, αλλά να μοιάζουν μοντέρνοι και ξεχωριστοί. Γι’ αυτό το λόγο έχει γίνει τόσο δημοφιλής και η τάση με τις 3D ταπετσαρίες τοίχου. Με άλλα λόγια, έχει γίνει πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσεις ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο χώρο, μέσω της διακόσμησης σου.

#2 Ρομαντικές ταπετσαρίες

Οι ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα με θερμά χρώματα και φλοράλ σχέδια, συνηθίζονται να αποκαλούνται και ως ρομαντικές ταπετσαρίες. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ταπετσαρίες που ενισχύουν τη ζεστή διάθεση και τη χαρά. Οι ταπετσαρίες με ρομαντική διάθεση είναι άλλη μια μοντέρνα τάση που έχει αναδειχθεί τελευταία. Οι λάτρεις της εντυπωσιάζονται από όμορφα και πολύπλοκα σχέδια, τα οποία δε θα μπορούσαν εύκολα να δημιουργηθούν, μέσω παραδοσιακού βαψίματος. Μια ιδέα για να διαλέξεις την καλύτερη ρομαντική ταπετσαρία, είναι να αποφασίσεις ποια θέλεις να είναι τα βασικά της χρώματα.

Συνήθως, κυριαρχεί ένα ουδέτερο χρώμα για το φόντο και ένα πιο έντονο χρώμα για τα σχέδια. Για παράδειγμα, μπορεί το φόντο, πίσω από τα λουλούδια, να είναι μπεζ, ανοιχτό γκρι, ή ροζ παστέλ. Όλα αυτά τα χρώματα είναι αρκετά απαλά, ώστε να επιτρέπουν να διαλέξεις ένα πιο έντονο χρώμα για τα λουλούδια. Τα λουλούδια μπορούν να είναι πορτοκαλί, κόκκινα, ροζ, ή όποιο άλλο χρώμα σε εκφράζει. Ο λόγος που συνηθίζεται να επιλέγονται θερμά χρώματα είναι πως δημιουργούν εξ ορισμού μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

#3 Vintage ταπετσαρίες

Με τον όρο vintage, εννοούμε τα αντικείμενα που έχουν πάνω τους τον αέρα του κλασικού, του παλιού, αλλά καλοδιατηρημένου. Η τάση αυτή έχει αγαπηθεί πολύ, σε σημείο που το vintage να αναγνωρίζεται ως αυτόνομο στυλ διακόσμησης. Ένας τρόπος για να κάνεις τους τοίχους σου να ταιριάζουν με αυτό το στυλ, είναι οι διάφορες τεχνοτροπίες βαψίματος για τοίχους. Ωστόσο, πολλοί από εμάς βρίσκουμε τις τεχνοτροπίες αρκετά δύσκολες στην εφαρμογή. Ταυτόχρονα, τα υλικά που απαιτούνται για την εφαρμογή τους έχουν ένα σχετικό κόστος που μας επιβαρύνει. Και φυσικά, το κόστος αυτό είναι μεγαλύτερο, σε σχέση με το κόστος αγοράς και τοποθέτησης ταπετσαρίας.

Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε ότι συνηθίζεται οι ταπετσαρίες να πωλούνται ανά τετραγωνικό μέτρο (m2), ή σε ρολό. Όσο για τις τιμές τους, θεωρείται πως μπορείς να βρεις πολύ ποιοτικές και ανθεκτικές ταπετσαρίες, χωρίς να σου κοστίσει πάνω από 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Φυσικά, η τιμή διαφοροποιείται, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Επίσης, οι ταπετσαρίες μπορούν να παρέχουν μόνωση και άλλες ιδιότητες, ανάλογα με την πηγή, από όπου θα τις προμηθευτείς. Για το λόγο αυτό, αξίζει να κάνεις μια έρευνα αγοράς, προτού αγοράσεις, χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν μόνο το κόστος.

#4 3D ταπετσαρίες

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι 3D ταπετσαρίες είναι μια ενδιαφέρουσα τάση, η οποία πραγματικά κάνει τη διακόσμηση μας ξεχωριστή. Ονομάζονται 3D, γιατί έχουν βάθος, ή τουλάχιστον μοιάζουν να έχουν. Με τον τρόπο αυτό, φαίνονται πιο αληθινές, κάνουν τους τοίχους να “ζωντανεύουν”. Για παράδειγμα, μπορείς να διαλέξεις μια ταπετσαρία που απεικονίζει ένα όμορφο τοπίο και να μοιάζει σαν να βρίσκεται πραγματικά μέσα στην κρεβατοκάμαρα σου.

Σκέψου απλά, πως μετά την τοποθέτηση της 3D ταπετσαρίας θα μπαίνεις στο δωμάτιο σου και θα νιώθεις σαν να μεταφέρθηκες κάπου πολύ μακριά, στο τοπίο που αντικρίζεις. Παρόλα αυτά, δε θα σου συστήναμε να επενδύσεις όλους τους τοίχους του δωματίου με 3D ταπετσαρία. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να σημαίνει ότι το θέαμα θα γίνει γρήγορα κουραστικό και θα σου δημιουργεί υπερένταση, κάτι που δεν είναι επιθυμητό για ένα υπνοδωμάτιο.

#5 Ταπετσαρίες με παιδική διάθεση

Αν έχεις παιδί στο σπίτι, τότε οι ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα θα σε εξυπηρετήσουν πάρα πολύ. Τα περισσότερα παιδιά έχουν την τάση να βαριούνται εύκολα, χάνουν το ενδιαφέρον τους και αναζητούν κάτι καινούριο. Το ίδιο ισχύει και για τη διακόσμηση του δωματίου τους. Λοιπόν, γιατί να μην κάνεις αυτό το τόσο απλό δώρο στο παιδί σου, αφού δε θα σου κοστίσει πολύ; Αν εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει τη διακόσμηση του δωματίου του, δείτε μαζί μερικές όμορφες ταπετσαρίες που θα στολίσουν τον προσωπικό του χώρο. Μπορείτε να διαλέξετε ταπετσαρίες σε χαρούμενα χρώματα και απλά σχέδια, ώστε να μη φαίνονται πολύ περίπλοκες, ή να σκοτεινιάζουν το χώρο. Μάλιστα, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια του παιδιού σου στην τοποθέτηση της ταπετσαρίας, ώστε να την αγαπήσει περισσότερο, έχοντας νιώσει ότι συνέβαλε στην εφαρμογή της. Πίστεψε μας, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει και τους δύο!

#6 Ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχήματα

Τα γεωμετρικά σχήματα, όπως και γενικότερα τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, είναι ένα κλασικό, αλλά πάντα αγαπημένο σχέδιο για ταπετσαρίες τοίχου για κρεβατοκάμαρα. Ανάλογα με τα χρώματα και τα σχέδια που θα επιλέξεις, μπορείς ακόμα και να κάνεις το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Ας υποθέσουμε πως το υπνοδωμάτιο σου είναι αρκετά μικρό και θέλεις να το αναδείξεις. Φυσικά, η πρώτη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα μεγάλο καθρέφτη.

Πέρα από αυτό, μπορείς να διαλέξεις μια όμορφη ταπετσαρία σε ανοιχτές αποχρώσεις και μικρά, ή μεσαίου μεγέθους σχήματα. Αν χρησιμοποιήσεις ταπετσαρία με μεγάλα σχήματα, θα χωρέσουν λιγότερα στον τοίχο σου και θα τον κάνουν να μοιάζει πιο μικρός. Ωστόσο, τα μικρά σχήματα μπορούν να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερη πυκνότητα πάνω στο υλικό. Σαν αποτέλεσμα, σου δίνεται η αίσθηση πως ο τοίχος είναι πιο ψηλός, πιο μεγάλος.

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Στέλιος Παπαδόπουλος
Δάφνη

Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι η ειδικότητά μας. Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε την τοποθέτηση ταπετσαρίας στο σπίτι ή τον επαγ…

4.9
(252)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Τιμή
Seller photo
Νικολαος Κοντοχρηστος
Αθήνα

Είμαι τεχνίτης με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στις ταπετσαρίες τοίχου. Έχοντας εξυπηρετήσει πολυάριθμες εργασίες για κάθε χώρο, …

5.0
(166)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Τιμή
Seller photo
Γεώργιος Σιαματάς
Αθήνα

Παρέχουμε στις καλύτερες τιμές και χρησιμοποιώντας ποιοτικά προϊόντα και μεγάλη ποικιλία επαγγελματικές λύσεις που καλύπτουν πλήρ…

4.9
(66)
4.9
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Τιμή
Seller photo
Ζαχαρίας Κωνσταντινίδης
Δήμος Δέλτα

Ονομάζομαι Ζαχαρίας Κωνσταντινίδης και ασχολούμαι επαγγελματικά εδώ και 20 χρόνια με εργασίες για Ταπετσαρίες Τοίχου, είτε για το…

5.0
(22)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Τιμή
Seller photo
Μάριος Μακούλης
Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Με λένε Άγγελο Μακούλη και είμαι επαγγελματίας τεχνίτης, ειδικός σε εργασίες για Ταπετσαρίες Τοίχου‎. Με εμπειρία άνω τ…

5.0
(15)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Τιμή

Σχετικές Υπηρεσίες