10 Πρωτότυπες Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου με Πέτρα!

διακόσμηση κήπου με πέτρα

Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει η άνοιξη και ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος, μια από τις πιο συνήθεις επιθυμίες μας είναι να περιποιηθούμε το μπαλκόνι, ή τον κήπο μας. Στην περίπτωση του κήπου ίσως χρειάζεται να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω. Ο κήπος συνηθίζεται να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τα μπαλκόνια κι έτσι αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια για δημιουργικότητα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει και ορισμένα προβλήματα. Μεγάλος κήπος σημαίνει μεγάλες ανάγκες κηπουρικής και σχετικά μεγάλο κόστος, σε σχέση με ένα μικρό μπαλκόνι. Μια ιδέα που έχει αγαπηθεί πολύ στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, είναι η διακόσμηση κήπου με πέτρα.

Η χώρα μας έχει μεγάλες ποσότητες πετρωμάτων σε αρκετές περιοχές. Επίσης, παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα πέτρας. Σαν αποτέλεσμα, είναι αρκετά βολικό να διακοσμήσουμε τους κήπους μας με πέτρες, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Παρ' όλα αυτά, δε μπορούμε να φτιάξουμε τον τέλειο κήπο, όπου θα απολαμβάνουμε τον καφέ μας την άνοιξη και το καλοκαίρι, αν δε βρούμε τις ιδέες που πραγματικά ταιριάζουν στο χώρο μας. Σίγουρα, υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για κατασκευές με πέτρες και γενικότερα για διακόσμηση κήπου με πέτρα. Ωστόσο, οι ανάγκες του καθενός μας είναι πολύ διαφορετικές. Εμείς συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας ιδέες για να διακοσμήσεις τον κήπο σου με πέτρα!

10 μοναδικές ιδέες για διακόσμηση κήπου με πέτρα που κλέβουν την παράσταση!

1. Πετρόκτιστο μονοπάτι

Αυτή η ιδέα για διακόσμηση κήπου με πέτρα δεν είναι καινούρια, αλλά είναι παραδοσιακή και πολύ αγαπημένη. Τα μονοπάτια που έχουν χτιστεί με πέτρα προξενούν πάντα εντυπωσιασμό και δέος, όπου κι αν τα συναντήσουμε. Συνήθως, συναντώνται στην επαρχία, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για να αξιοποιηθεί η ιδέα. Αλλά και στον κήπο του σπιτιού σου μπορείς να αξιοποιήσεις ένα πετρόκτιστο, ή πλακόστρωτο μονοπάτι. Μπορείς να σχεδιάσεις ένα μονοπάτι από την είσοδο του κήπου, ως την είσοδο του σπιτιού και στη συνέχεια να το χτίσεις με λείες πέτρες και τσιμέντο. Το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει, ενώ ταυτόχρονα το κόστος υλοποίησης της ιδέας δεν είναι πολύ μεγάλο.
petroktisto monopati

2. Κτισμένα παρτέρια

Μια από τις πιο αγαπημένες διακοσμήσεις για κήπους σπιτιών είναι η διακόσμηση με παρτέρια. Τα παρτέρια μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα και μικρά φυτά, από καλλωπιστικά λουλούδια, έως και θάμνους. Είναι πολύ πιο βολικά από τη χρήση γλαστρών, διότι ποτίζονται πιο εύκολα και αφήνουν μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στα φυτά, χωρίς να περιορίζουν τις ρίζες τους. Βέβαια, ένα όμορφο και περιποιημένο παρτέρι χρειάζεται αφοσίωση και δουλειά. Το πρώτο βήμα για να έχεις ένα περιποιημένο παρτέρι, είναι να το χτίσεις γύρω γύρω με πέτρα και τσιμέντο. Έτσι πετυχαίνεις καλύτερη αισθητική, αλλά και πρακτικότητα. Με αυτό εννοούμε πως οι διαρροές νερού κατά το πότισμα μειώνονται δραστικά, κάνοντας πιο εύκολη την καθαριότητα του κήπου σου, χωρίς να χρειαστεί να ανακαινίσεις όλο τον χώρο σου!

8 Εντυπωσιακές Ιδέες για να διακοσμήσεις τον κήπο σου οικονομικά!

ktismena parteria

3. Παρτέρια με ακατέργαστες πέτρες

Το να έχεις όμορφα παρτέρια στον κήπο του σπιτιού σου, ίσως να μη σημαίνει απαραίτητα πως τα έχεις χτίσει γύρω γύρω με ομοιόμορφες πέτρες. Σίγουρα, ένα παρτέρι με ομοιόμορφες πέτρες που σχηματίζουν κάτι σαν τείχος μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει και η εναλλακτική του να οριοθετήσεις τα παρτέρια με τα λουλούδια σου χρησιμοποιώντας ακατέργαστες πέτρες. Αυτό σημαίνει να βάλεις μεγάλες πέτρες, έως και μικρά βραχάκια που βρίσκεις στη φύση. Με τον τρόπο αυτό κατορθώνεις να κάνεις πολύ συγκεκριμένο το πού ξεκινά και πού τελειώνει κάθε παρτέρι. Επίσης, η ιδέα αυτή για τη διακόσμηση κήπου με πέτρα προσφέρει μια παραπάνω αίσθηση παράδοσης.
akatergastes petres

4. Οριοθέτηση παρτεριών με πέτρα

Η ιδέα αυτή επίσης απευθύνεται προς τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να έχεις περιποιημένα παρτέρια με φυτά στον κήπο σου. Αν επιθυμείς απλά να οριοθετήσεις τα παρτέρια, διαχωρίζοντας το ένα από το άλλο, τότε αυτή η λύση ίσως σου ταιριάζει. Η διαφορά της με τις προηγούμενες ιδέες είναι πως δεν αφορά στο χτίσιμο τείχους, αλλά ούτε και στην τοποθέτηση ακατέργαστης πέτρας. Για να διαχωρίσεις με όμορφο τρόπο τα παρτέρια σου, χωρίς να δυσκολευτείς, ή να σου κοστίσει πολύ, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις μια στρώση από πέτρες, ή τούβλα, περικυκλώνοντας τα. Πρακτικά, δε θα γίνει μια τεράστια αλλαγή στον κήπο. Από αισθητικής απόψεως, ωστόσο, το αποτέλεσμα θα μοιάζει εντελώς ανανεωμένο.
parteria apo petra

5. Σύνθεση από διακοσμητικές πέτρες

Όπως αναφέραμε στην αρχή, στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ποσότητα και ποικιλία πέτρας, τόσο για πρακτικούς σκοπούς, όσο και για καλλωπιστικούς. Έτσι, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σύνθεση από πέτρες για μια πετυχημένη διακόσμηση κήπου με πέτρα. Μπορείς να συλλέγεις πέτρες διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, κάνοντας εκδρομές σε βραχώδεις παραλίες και γενικότερα στην ύπαιθρο. Όμως, πώς θα χρησιμοποιήσεις τη συλλογή αυτή για διακοσμητικούς σκοπούς; Από τη μια πλευρά, μπορείς να επενδύσεις ένα κομμάτι του δαπέδου με αυτές τις πέτρες, φτιάχνοντας ένα ωραίο ψηφιδωτό. Διαφορετικά, με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου μπορείς να φτιάξεις πέτρινες κατασκευές ως διακοσμητικά στοιχεία κήπου.
diakosmhsh

6. Διακοσμητικά γλυπτά & αγάλματα

Η γλυπτική είναι μια από τις αρχαιότερες τέχνες και είναι πολύ αγαπημένη, μέχρι και σήμερα. Αν θέλεις η διακόσμηση του κήπου σου να είναι πραγματικά ξεχωριστή και εντυπωσιακή, τότε ίσως η τέχνη της γλυπτικής να σου δώσει αυτό που ψάχνεις. Σίγουρα, το να αγοράσεις ένα πέτρινο άγαλμα για τον κήπο από ένα γνωστό καλλιτέχνη θα μπορούσε να σου στοιχίσει αρκετά. Θα χρειαστεί να κάνεις μια εκτεταμένη έρευνα για να βρεις την καλύτερη από τις εναλλακτικές επιλογές που έχεις. Όσο για το τι διαστάσεις πρέπει να έχει το άγαλμα και τι θα πρέπει να απεικονίζει, είναι σχετικό. Εμείς θα σου προτείναμε να διαλέξεις κάτι διακριτικό, όχι πολύ μεγάλο, ούτε υπερβολικά περίτεχνο και φανταχτερό, ώστε να γοητεύει και να μη δημιουργεί θόρυβο.
parteria

7. Πέτρινος φράχτης

Ας επιστρέψουμε σε μια πιο κλασική ιδέα για τη διακόσμηση κήπου με πέτρα. Οι ιδέες για περίφραξη αυλής είναι κάτι πολύ χρήσιμο, το οποίο έχει απασχολήσει όλους όσους έχουν κήπο. Το ζήτημα είναι να γνωρίζουμε για ποιο σκοπό θέλουμε το φράχτη. Κάποιοι αναζητούν περίφραξη για να ομορφύνουν τον κήπο τους. Κάποιοι άλλοι επιθυμούν να προστατευθούν από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Άλλοι σκέφτονται τρόπους για να απωθήσουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο πέτρινος φράχτης μπορεί να προσφέρει ένα συνδυασμό των παραπάνω. Είναι πολύ όμορφος και ανθεκτικός στο χρόνο. Ταυτόχρονα, μπορεί να καλύψει τον κήπο σου από αδιάκριτα βλέμματα και να σε προστατεύσει από εισβολείς, αν του δώσεις κάποιο σεβαστό ύψος. Έτσι, κατορθώνει να είναι μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για τη διακόσμηση κήπου με πέτρα.
vraxokhpos

8. Βραχόκηπος

Η έννοια του βραχόκηπου (αλπινάριουμ) είναι αγαπημένη για πολλούς κηπουρούς και ανθρώπους που ασχολούνται με τη φυτοκομία. Περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών μικρών βράχων που βρίσκουμε σε εκδρομές στη φύση, σε συνδυασμό με κατάλληλα φυτά. Σαν αποτέλεσμα, φέρνει μια πανέμορφη γωνιά του κήπου, η οποία μοιάζει με στολίδι από μόνη της. Είναι η ιδανική ιδέα για διακόσμηση κήπου με πέτρα, αν ο κήπος σου έχει αρκετό διαθέσιμο χώρο. Για να φτιάξεις το δικό σου βραχόκηπο, σου προτείνουμε να διαλέξεις πολυετή φυτά, είτε ανθίζουν, είτε όχι. Έτσι, η ομορφιά του θα διατηρηθεί για πάρα πολύ καιρό. Επίσης, σου συστήνουμε στη γωνιά αυτή να προσθέσεις έξτρα χώμα, αφού φυτέψεις τα φυτά. Θα το χρειαστούν για την υγιή ανάπτυξη τους, κάτι στο οποίο οι βράχοι δε μπορούν να βοηθήσουν, καθώς έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο.
braxokhpos

9. Δάπεδο με χαλίκι

Το χαλίκι, αν και δεν του φαίνεται πάντα, αποτελεί μια μικρότερη έκδοση της πέτρας. Είναι, δηλαδή, πολύ ψιλή πέτρα σε διάφορα χρώματα. Χάρη στο χαλίκι, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ψηφιδωτά σχέδια με βάση την πέτρα, κάτι που είναι αξιοθαύμαστο. Επίσης, μπορούμε να επενδύσουμε με χαλίκι το μονοπάτι που οδηγεί από την είσοδο του κήπου ως και την είσοδο του σπιτιού. Μπορούμε να χτίσουμε σκαλάκια εκπληκτικής ομορφιάς που εντυπωσιάζουν καθέναν που τα βλέπει, ή και να βάλουμε χαλίκι γύρω από τα δέντρα του κήπου μας για ομορφιά. Η ιδέα αυτή ίσως κοστίσει κάτι παραπάνω από το να στρώσεις το μονοπάτι με πλάκες. Παρ' όλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να ζητήσεις προσφορές και γνώμες για αυτό από επαγγελματίες.

10 φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσεις τον κήπο σου με απλά υλικά!

xalikia

10. Πέτρινο συντριβάνι

Μήπως αυτό που λείπει από τον κήπο σου είναι ένα πολυτελές στοιχείο; Αν έχεις μεγάλο κήπο και θέλεις να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στην όψη του, τότε το συντριβάνι από πέτρα είναι ένας πανέμορφος τρόπος για να το πετύχεις. Δε χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο και φανταχτερό, το ζήτημα είναι να ταιριάζει με τη γενικότερη εικόνα που θέλεις να έχει ο κήπος σου. Όπως καταλαβαίνεις, και αυτή η ιδέα κοστίζει αρκετά, καθώς τα συντριβάνια δεν είναι συνηθισμένα στοιχεία για κήπους σπιτιών. Παρόλα αυτά, έχουν αναγνωριστεί ως ιδανικά στοιχεία για μια πολυτελή διακόσμηση κήπου με πέτρα.
syntrivani

Ελπίζουμε να βρήκες την ιδανική ιδέα για τη δική σου διακόσμηση κήπου με πέτρα! Μην ξεχνάς, πως το πιο σημαντικό για έναν όμορφο κήπο είναι να έχεις περιποιημένα φυτά. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους κηπουρούς της πλατφόρμας μας για να αποκτήσεις τον κήπο των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα