Χημικές δίαιτες: 3+1 λόγοι που δεν πρέπει να τις εμπιστεύεσαι!

Λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη δυσάρεστη θέση να θέλουμε να χάσουμε κιλά και να δυσκολευόμαστε. Φάγαμε λίγο παραπάνω στις διακοπές και τώρα θέλουμε να τα αφήσουμε όλα πίσω και να συνεχίσουμε σαν να μην έχει μεσολαβήσει αυτό το διάστημα με τα συνεχόμενα τραπέζια και τους κουραμπιέδες να ρέουν άφθονοι. Οι χημικές δίαιτες ίσως μοιάζουν σαν όαση, σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα. Η αλήθεια όμως είναι άλλη.

Παρασυρόμενοι και από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, ότι θέλουμε το θέλουμε τώρα. Θέλουμε μέσα σε μια βδομάδα να έχουμε χάσει τα κιλά που βάλαμε μέσα σε μήνες και οι χημικές δίαιτες μας υπόσχονται ακριβώς αυτό. Πατώντας πάνω στην επιθυμία μας, αλλά και στην απελπισία ορισμένων ανθρώπων, σου τάζουν το αδύνατο. Γιατί το αδυνάτισμα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, είναι ακριβώς αυτό. Αδύνατο. Μιλώντας με αξιολογημένους διατροφολόγους, συγκεντρώσαμε όλους τους λόγους που δεν πρέπει να επιλέξεις αυτό το διατροφικό σχήμα.

Γιατί οι χημικές δίαιτες δεν είναι η λύση στον πρόβλημα σου!

#1 Δεν είναι αποτελεσματικές.

Όταν λέμε αποτελεσματικές εννοούμε πραγματικά αποτελεσματικές. Δεν εννοούμε την εφήμερη χαρά που θα σου δώσουν με τη γρήγορη απώλεια 3-4 κιλών. Αν θες να διαμορφώσεις ένα υγιές σωματότυπο και να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου, σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Οι δίαιτες αυτές οφείλουν τα όποια αποτελέσματά τους στην απώλεια κυρίως υγρών. Για αυτό μετά το τέλος τους, ο δείκτης της ζυγαριάς επιστρέφει στη γνωστή του θέση. Επίσης έχε στο μυαλό σου ότι μαζί με το βάρος μπορεί να εμφανιστούν κι άλλα προβλήματα, όπως χοληστερίνη.

#2 Βλέπουν το πρόβλημα επιφανειακά.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος που δεν θα σε βοηθήσουν πραγματικά είναι ότι δεν στοχεύουν στην ουσιαστική λύση του προβλήματος. Με το να χάσεις μερικά κιλά ακολουθώντας μια διατροφή που είναι πρακτικά αδύνατο να ακολουθήσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, το σίγουρο είναι το πρόβλημα θα επιστρέψει. Μια επιτυχημένη δίαιτα δεν στοχεύει απλά στην απώλεια κιλών, αλλά στη διαμόρφωση μιας τέτοιας διατροφικής συμπεριφοράς που θα κρατήσει το βάρος σου εκεί που πρέπει μακροπρόθεσμα.

#3 Δεν είναι επιστημονικά εμπεριστατωμένες.

Αν παρατηρήσεις, οι περισσότερες χημικές δίαιτες χρησιμοποιούν κάποιο επιστημονικό όνομα ώστε να τους προσδίδεται κύρος. Στην πραγματικότητα όμως δεν δίνουν ποτέ καμιά εξήγηση για το πώς λειτουργούν. Η ύπαρξη τους δεν επικροτείται από κανέναν επαγγελματία διατροφολόγο ενώ το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι κάποιες προσωπικές εμπειρίες. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι λειτουργούν, αντιθέτως πάνε κόντρα και σε ότι έχει αποδειχθεί μέσα από κλινικές μελέτες.

#4 Είναι επικίνδυνες.

Λέγοντας χημικές δίαιτες εννοούμε όλες εκείνες τις δίαιτες που είναι πλούσιες σε λίπη και πρωτεΐνες αλλά φτωχές σε υδατάνθρακες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συμβαίνουν διάφορες χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, όπως για παράδειγμα ο σχηματισμός κετονικών σωμάτων. Οι επιπτώσεις στον οργανισμό είναι φυσικά πολλές. Από πιο απλές, όπως δυσκοιλιότητα και έλλειψη ενέργειας μέχρι πιο σοβαρές όπως καρδιοαγγειακά νοσήματα και κετοξέωση. Μάλιστα από έρευνες που έχουν γίνει φαίνεται ότι είναι πιο υγιές να είναι κάποιος σταθερά παχύσαρκος από το να δοκιμάζει συνεχώς χημικές δίαιτες. Είσαι τόσο αποφασισμένος ότι θες να χάσεις κιλά με κάθε τίμημα;

Η πιο ασφαλής λύση για το σώμα και την υγεία σου, είναι να βάλεις στο πρόγραμμα την υγιεινή διατροφή και την εκγύμναση με personal trainer στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο. Ο επαγγελματίας θα σεβαστεί τις ανάγκες σου και θα σχεδιάσει ασκησιολόγιο, ειδικά για σένα. Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις, οι επαγγελματίες μας θα είναι δίπλα σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Ο Λευτέρης είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Σωστός στην επικοινωνία του και συνεπής στα ραντεβού του παρόλο την πίεση λόγω φόρτου εργασίας. Επίσης, πολύ βασικά χαρακτηριστίκα του είναι, η ευγένεια του, η πολύ καλή τεχνική και γνώση της δουλειάς του και πάνω από όλα, καθαρός στις εργασίες του, λες και δεν ήρθε πότε μάστορας. Λευτέρη σε ευχαριστώ και να είσαι πάντα καλά!

Για: Λευτέρης Γελές / Σήτες
4,9

ο Ερικ είναι συνεπής στην εργασία του. Ηρθε και είδε τον χώρο πριν κάνει την προσφορά του. Εμεινα ευχαριστημένη από την εργαία του και ήδη τον έχω συτήσει σε κάποιον άλλον.

Για: 'Ερικ Τσαούσης / Σήτες
4,9

O Φάνης είανι εξαιρετικός επαγγελματίας . Είναι συνεπής και κάνει εξαιρετικά "καθαρή" δουλειά" . Επίσης είναι πάντα διαθέσιμος μετά την τοποθέτηση για οποιαδήποτε ερώτηση. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια για τον 'βοηθό " του τον Αντώνη, ο οποίος θα εξελιχτεί σε έναν άψογο επαγγελματί, ευγενικός και πολύ τυπικοός στην δουλειά του. Συστήνω ανεπιφύλακτα τον Φάνη και τον βοηθό του για σχετικές ερφγασίες.

Για: ΜΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ATLAS SECURITY / Συστήματα Ασφαλείας
4,5

Συστήνεται 100%! Είμαι επαγγελματίας του χώρου (αρχιτέκτων μηχανικός) και μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισα να ανακαινίσω το σπίτι μου στην Αθήνα. Μην γνωρίζοντας τεχνίτες, κατέφυγα στο douleutaras.gr για να βρω συνεργεία. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και η συνέχεια δεν με απογοήτευσε. Να σημειώσω επίσης ότι οικονομικά δεν μου έδωσε την καλύτερη προσφορά αλλά φάνηκε ότι ήξερε την δουλειά καλά και γι αυτό τον επέλεξα, άλλωστε πολλές φορές το φθηνό βγαίνει ακριβότερο. Ο Παουλίν ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ οργανωτικός και γρήγορος. Παρόλο που υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας μου δεν δυσανασχέτησε καθόλου και ήταν πάντα πρόθυμος να βρει λύση σε ότι του ζήτησα. Ανέλαβε όλες τις εργασίες γκρεμίσματος, αποξίλωσης, χτισίματος σοβατίσματος και τσιμεντοκονίας και διαχείριση υλικών και έμεινα απολύτως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Είχε πάντα τον έλεγχο του εργοταξίου και ήταν απολύτως συνεπής και άξιος εμπιστοσύνης. 5*

Για: PAULIN MARKU / Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σοβάτισμα
4,5

Συστήνεται 100%! Είμαι επαγγελματίας του χώρου (αρχιτέκτων μηχανικός) και μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό αποφάσισα να ανακαινίσω το σπίτι μου στην Αθήνα. Μην γνωρίζοντας τεχνίτες, κατέφυγα στο douleutaras.gr για να βρω συνεργεία. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και η συνέχεια δεν με απογοήτευσε. Να σημειώσω επίσης ότι οικονομικά δεν μου έδωσε την καλύτερη προσφορά αλλά φάνηκε ότι ήξερε την δουλειά καλά και γι αυτό τον επέλεξα, άλλωστε πολλές φορές το φθηνό βγαίνει ακριβότερο. Ο Παουλίν ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ οργανωτικός και γρήγορος. Παρόλο που υπήρξαν καθυστερήσεις εξαιτίας μου δεν δυσανασχέτησε καθόλου και ήταν πάντα πρόθυμος να βρει λύση σε ότι του ζήτησα. Ανέλαβε όλες τις εργασίες τοποθέτησης πλακιδίων σε πατώματα και μπάνια, κατασκευή τζακιού, βαψίματα / σπατουλαρίσματα, ειδικές κατασκευές σε μπάνια, γυψοσανίδες και άλλες μικροεργασίες που του ζήτησα κι έμεινα απολύτως ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Είχε πάντα τον έλεγχο του εργοταξίου και ήταν απολύτως συνεπής και άξιος εμπιστοσύνης. 5*

Για: PAULIN MARKU / Γενική Ανακαίνιση Σπιτιού
5,0

Ο Βασίλης είναι γρήγορος, αποτελεσματικός και καταρτισμένος. Ήρθε μέσα σε 20 λεπτά από όταν του τηλεφώνησα, έφτιαξε την βλάβη γρήγορα, σωστά και με χαμόγελο.Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα γιατί είναι επαγγελματίας με όρεξη και ενδιαφέρον για τη δουλειά του.

Για: SPEEDY ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Γουβιώτης Βασίλης / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες