Χημικές δίαιτες: 3+1 λόγοι που δεν πρέπει να τις εμπιστεύεσαι!

Λίγο πολύ όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη δυσάρεστη θέση να θέλουμε να χάσουμε κιλά και να δυσκολευόμαστε. Φάγαμε λίγο παραπάνω στις διακοπές και τώρα θέλουμε να τα αφήσουμε όλα πίσω και να συνεχίσουμε σαν να μην έχει μεσολαβήσει αυτό το διάστημα με τα συνεχόμενα τραπέζια και τους κουραμπιέδες να ρέουν άφθονοι. Οι χημικές δίαιτες ίσως μοιάζουν σαν όαση, σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα. Η αλήθεια όμως είναι άλλη.

Παρασυρόμενοι και από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, ότι θέλουμε το θέλουμε τώρα. Θέλουμε μέσα σε μια βδομάδα να έχουμε χάσει τα κιλά που βάλαμε μέσα σε μήνες και οι χημικές δίαιτες μας υπόσχονται ακριβώς αυτό. Πατώντας πάνω στην επιθυμία μας, αλλά και στην απελπισία ορισμένων ανθρώπων, σου τάζουν το αδύνατο. Γιατί το αδυνάτισμα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, είναι ακριβώς αυτό. Αδύνατο. Μιλώντας με αξιολογημένους διατροφολόγους, συγκεντρώσαμε όλους τους λόγους που δεν πρέπει να επιλέξεις αυτό το διατροφικό σχήμα.

Γιατί οι χημικές δίαιτες δεν είναι η λύση στον πρόβλημα σου!

#1 Δεν είναι αποτελεσματικές.

Όταν λέμε αποτελεσματικές εννοούμε πραγματικά αποτελεσματικές. Δεν εννοούμε την εφήμερη χαρά που θα σου δώσουν με τη γρήγορη απώλεια 3-4 κιλών. Αν θες να διαμορφώσεις ένα υγιές σωματότυπο και να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου, σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Οι δίαιτες αυτές οφείλουν τα όποια αποτελέσματά τους στην απώλεια κυρίως υγρών. Για αυτό μετά το τέλος τους, ο δείκτης της ζυγαριάς επιστρέφει στη γνωστή του θέση. Επίσης έχε στο μυαλό σου ότι μαζί με το βάρος μπορεί να εμφανιστούν κι άλλα προβλήματα, όπως χοληστερίνη.

#2 Βλέπουν το πρόβλημα επιφανειακά.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος που δεν θα σε βοηθήσουν πραγματικά είναι ότι δεν στοχεύουν στην ουσιαστική λύση του προβλήματος. Με το να χάσεις μερικά κιλά ακολουθώντας μια διατροφή που είναι πρακτικά αδύνατο να ακολουθήσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, το σίγουρο είναι το πρόβλημα θα επιστρέψει. Μια επιτυχημένη δίαιτα δεν στοχεύει απλά στην απώλεια κιλών, αλλά στη διαμόρφωση μιας τέτοιας διατροφικής συμπεριφοράς που θα κρατήσει το βάρος σου εκεί που πρέπει μακροπρόθεσμα.

#3 Δεν είναι επιστημονικά εμπεριστατωμένες.

Αν παρατηρήσεις, οι περισσότερες χημικές δίαιτες χρησιμοποιούν κάποιο επιστημονικό όνομα ώστε να τους προσδίδεται κύρος. Στην πραγματικότητα όμως δεν δίνουν ποτέ καμιά εξήγηση για το πώς λειτουργούν. Η ύπαρξη τους δεν επικροτείται από κανέναν επαγγελματία διατροφολόγο ενώ το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι κάποιες προσωπικές εμπειρίες. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι λειτουργούν, αντιθέτως πάνε κόντρα και σε ότι έχει αποδειχθεί μέσα από κλινικές μελέτες.

#4 Είναι επικίνδυνες.

Λέγοντας χημικές δίαιτες εννοούμε όλες εκείνες τις δίαιτες που είναι πλούσιες σε λίπη και πρωτεΐνες αλλά φτωχές σε υδατάνθρακες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συμβαίνουν διάφορες χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, όπως για παράδειγμα ο σχηματισμός κετονικών σωμάτων. Οι επιπτώσεις στον οργανισμό είναι φυσικά πολλές. Από πιο απλές, όπως δυσκοιλιότητα και έλλειψη ενέργειας μέχρι πιο σοβαρές όπως καρδιοαγγειακά νοσήματα και κετοξέωση. Μάλιστα από έρευνες που έχουν γίνει φαίνεται ότι είναι πιο υγιές να είναι κάποιος σταθερά παχύσαρκος από το να δοκιμάζει συνεχώς χημικές δίαιτες. Είσαι τόσο αποφασισμένος ότι θες να χάσεις κιλά με κάθε τίμημα;

Η πιο ασφαλής λύση για το σώμα και την υγεία σου, είναι να βάλεις στο πρόγραμμα την υγιεινή διατροφή και την εκγύμναση με personal trainer στο σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο. Ο επαγγελματίας θα σεβαστεί τις ανάγκες σου και θα σχεδιάσει ασκησιολόγιο, ειδικά για σένα. Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις, οι επαγγελματίες μας θα είναι δίπλα σου!

Σχετικά με το Douleutaras.gr

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.gr

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

3,2

Ειχα ενα πρόβλημα με την κουζίνα λογω πτώσης του ρεύματος. Ήρθε ο ηλεκτρολόγος , πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός. Εν τέλει δεν χρειάστηκε κάποια επιδιόρθωση καθώς ήθελε απλά μια ρύθμιση στο ρολόι τού φούρνου. Ο υπάλληλος έκανε και έναν έλεγχο στον φούρνο χωρίς να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Το κόστος επίσκεψης σύμφωνα με την σελίδα είναι 20€. Ο υπάλληλος επικοινωνήσε με το αφεντικό του και αφού του είπε ότι απλά το ρολόι ήθελε ρύθμιση και δεν έκανε κάποια άλλη εργασία,το αφεντικό του είπε να χρεώσει 40€. Τότε εγώ επικοινωνήσα με το αφεντικό και αφού του είπα ότι δεν έγινε καμία εργασία θα έπρεπε να χρεωθώ με το κόστος επίσκεψης 20€ και όχι με κάτι παραπάνω. Τότε εκείνος μίλησε με τον υπάλληλο και του είπε να με χρεώσει 20. Η λογική του να "δαγκώσω" τον πελάτη και αν εκείνος αντίδραση τότε να κανω πίσω με θλίβει,ειδικα τέτοιες εποχές. Διάβασα και άλλες κριτικές και είδα παρόμοια περιστατικά όπου αλλα είχαν συμφωνηθεί και στο τέλος πλήρωσαν παραπάνω. Προσωπικά δεν θα τον ξαναεπιλεξω καθώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη μετά απο αυτό. Ο υπάλληλος,ο οποίος ήταν ευγενεστατος, οταν μιλησε με το αφεντικό του είπε ότι απλα ρύθμισε το ρολόι και δεν έκανε κάτι άλλο και εκείνος είπε 40€ ενώ το κόστος επίσκεψης είναι 20.

Για: Σταύρος Πουλικαράκος / Κουζίνα/Φούρνος: Επισκευή/Εγκατάσταση
1,0

Ο άνθρωπος αυτός είπε ότι έκανε απόφραξη αλλά δεν τελείωσε την δουλειά για την οποία κλήθηκε. Είναι ακόμη φραγμένη η σωλήνωση του νεροχύτη και ο σωλήνας με τρύπα! Είναι απαράδεκτος ! Παρακαλω για να αποφύγει τα δυσμενη σχόλια να επιστρέψει στο σπίτι να τελειώσει την δουλειά του την οποία την άφησε στην μέση παρ όλα αυτά ειπε ψέματα ότι τελείωσε για να πληρωθεί . Η εμπειρία μου τραγική!

Για: ΒΑΙΟΣ ΜΗΤΑΚΟΥΔΗΣ / Υδραυλικές Εγκαταστάσεις/Βλάβες
5,0

Ευχάριστη, ακούραστη και αποτελεσματική. Εξαιρετική στη δουλειά της

Για: Ειριάννα Καλίκα / Καθαρισμός Σπιτιού
2,0

Ο καθαρισμός ήταν σωστός τον ρώτησα αν θέλει φρεον και αρχικά είπε όχι στην πορεία αφου συνειδητοποίησε ότι είμαι άσχετη πήγε έξω καί έβαλε ειπε φρεον άρα 45 +68 το φρεον Το κλιματιστικό δεν είχε πρόβλημα έβγαζε και κρυο κ ζεστό αέρα οπότε δεν χρειαζόταν φρεον όπως μου είπαν σε οποίους διηγήθηκε το περιστατικό. Κάλεσα για καθαρισμό όχι γιατί είχα πρόβλημα.

Για: Μιχάλης Γκίκας / Οικιακό Ψυγείο: Επισκευή
5,0

Πολυ καλη δουλεια εκανε η κοπελα μπραβο της Ειναι καλη και αξια

Για: Βασιλική Τριανταφύλλη / Καθαρισμός Σπιτιού
5,0

Πάρα πολύ ευγενικός και συνεπείς σε όλα.

Για: Χρήστος Κωνσταντάκος ΘΕΡΜΟTRUST / Θέρμανση