Πώς θα εξαφανίσεις τον λεκέ από ρετσίνι;

Λεκές από ρετσίνι

Μια νοικοκυρά δεν έχει χειρότερο από το να βρίσκει λεκέδες στα ρούχα της. Κάποιοι από αυτούς είναι αρκετά δύσκολο να βγουν και χρειάζονται ειδική μεταχείριση, ενώ άλλοι φεύγουν μόνο με την πλύση στο πλυντήριο ρούχων. Για παράδειγμα, ο λεκές από λάδι, αίμα ή κερί δεν εξαφανίζεται με ιδιαίτερη ευκολία. Ωστόσο, εμείς θα αναφερθούμε στο πώς βγαίνει το ρετσίνι από τα ρούχα με λίγα μόνο βήματα για να λύσουμε όλες σου τις απορίες.

Το ρετσίνι είναι ένα κολλώδες υγρό το οποίο εκκρίνεται από τους κορμούς ορισμένων δέντρων. Δεν είναι απίθανο να πήγες μια βόλτα στην εξοχή ή σε κάποιο πάρκο και να κάθισες σε σημείο που είχε ρετσίνι χωρίς να το καταλάβεις. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ελέγχεις πάντα τα ρούχα σου πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Ο λεκές είναι πολύ πιθανό να μονιμοποιηθεί, αν στεγνώσει το ρούχο και δεν είχες δει τους λεκέδες. Επομένως, θα πρέπει να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τους λεκέδες εγκαίρως. Για να γίνει αυτό θα σου προτείνουμε, τη χρήση φυσικών υλικών για τον καθαρισμό των ρούχων σου, αντί της αγοράς των απορρυπαντικών που βρίσκεις στο εμπόριο. Έχοντας δύο τρόπους για να εξαφανίσεις το ρετσίνι, θα μπορείς να κάθεσαι άφοβα στην εξοχή χωρίς έγνοια για τους λεκέδες!

Πώς βγαίνει το ρετσίνι από τα ρούχα;

Στεγνός λεκές από ρετσίνι

Όσο περισσότερο αφήσεις τον λεκέ να στεγνώσει σε ένα ύφασμα, αυτός θα ξεραθεί και το έργο σου γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Εμείς θα σου πούμε πώς βγαίνει το ρετσίνι από τα ρούχα, όταν ο λεκές δεν είναι πια νωπός. Χρειάζεται να τον μαλακώσεις πρώτα, ώστε να μπορέσεις να τον αφαιρέσεις πιο εύκολα. Φτιάξε ένα μείγμα από ίσες ποσότητες ζεστού νερού και γλυκερίνης, την οποία μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο της γειτονιάς σου. Τοποθέτησε, λοιπόν, το ρούχο σου σε μια λεκάνη για περίπου 30 λεπτά και μετά ακολούθησε μια από τις παρακάτω μεθόδους για το νωπό λεκέ από ρετσίνι. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο για να μαλακώσεις τον λεκέ. Στη συνέχεια, προσπάθησε να αφαιρέσεις προσεκτικά με την πίσω μεριά ενός μαχαιριού όσο περισσότερο ρετσίνι γίνεται. Τέλος, ξέπλυνε με υγρό σαπούνι τα υπολείμματα λίπους και ρετσινιού τρίβοντας ελαφρώς το ρούχο.

Νωπός λεκές από ρετσίνι

Όπως είπαμε και προηγουμένως, ένας νωπός λεκές είναι πιο εύκολο να εξαφανιστεί από έναν που έχει ξεραθεί αφήνοντάς τον για καιρό. Πώς, όμως, αντιμετωπίζονται οι νωποί λεκέδες από ρετσίνι;

1. Πάγος, έλαιο τσαγιού και οινόπνευμα

Για να βγάλεις το ρετσίνι από τα ρούχα σου, θα πρέπει πρώτα να παγώσεις το λεκέ για λίγα λεπτά με ένα παγάκι για να σκληρύνει. Ίσως σου μοιάζει με την ακριβώς ανάποδη διαδικασία με το στεγνό λεκέ, αλλά αποδίδει! Μόλις γίνει σκληρή η ρητίνη θα ξεκολλήσει ευκολότερα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με το χέρι σου. Στη συνέχεια, εφάρμοσε έλαιο από δέντρο τσαγιού προκειμένου να διαλυθούν εντελώς τα υπολείμματα ρετσινιού. Έπειτα, με ένα καθαρό πανί σκούπισέ το και ρίξε οινόπνευμα για να καθαρίσει το σημείο τόσο από τη ρητίνη όσο και από το έλαιο. Αντί για οινόπνευμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοόλ, σαπούνι με αλκοόλη ή τερεβινθέλαιο για να εξαφανιστεί ο λεκές μια για πάντα. Τέλος, ξέπλυνε με λίγο ξύδι και νερό πριν βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο για να φύγουν όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Διάβασε επίσης:Λεκές από λάδι: φυσικοί τρόποι να τον αντιμετωπίσεις!

2. Βενζίνη

Η βενζίνη γενικά είναι ένα δραστικό υλικό. Αρχικά, θα πρέπει να προσέξεις σε περίπτωση που το ρούχο αναγράφει στην ταμπέλα του κάποια οδηγία. Αυτή μπορεί να απαγορεύει τη χρήση βενζίνης, προκειμένου να μην καταστραφεί το ύφασμα. Καλό θα ήταν σε ευαίσθητα υφάσματα να μη χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη μέθοδο. Παρ’ όλα αυτά, απαντά στην ερώτηση “πώς βγαίνει το ρετσίνι από τα ρούχα;”. Είναι πολύ εύκολο να προμηθευτείς βενζίνη, αφού πωλείται σε μικρές συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ για οικιακή χρήση. Πιο συγκεκριμένα για την αφαίρεση του ρετσινιού τοποθέτησε ένα απορροφητικό χαρτί πάνω στο λεκέ και αφού γυρίσεις το ρούχο από την ανάποδη ρίξε λίγη βενζίνη. Στη συνέχεια, τρίψε με προσοχή το σημείο και πριν στεγνώσει ρίξε λίγο ταλκ. Έπειτα, χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα και τρίψε έως ότου φύγει ο λεκές και στεγνώσει εντελώς από τη βενζίνη. Τέλος, πλύνε το ρούχο σου κανονικά στο πλυντήριο.

Ελπίζουμε να σου απαντήσαμε στην ερώτηση “πώς βγαίνει το ρετσίνι”. Ωστόσο, εάν δεν τα καταφέρνεις με την αφαίρεση λεκέδων ή τον καθαρισμό του σπιτιού γενικότερα, απευθύνσου στους ειδικούς. Προγραμμάτισε τον καθαρισμό σου μέσω της υπηρεσίας Douleutaras.gr Cleaning και διάλεξε την οικιακή βοηθό που σου αρέσει με λίγα μόνο κλικ άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα